26 Şubat 2009, Perşembe 13:23:35

UÇAK PAZARTESİ GÜNÜ ARIZA YAPMIŞ

Türk Hava Yolları’nın Amterdam’da düşen ‘Tekirdağ’ isimli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının geçtiğimiz pazartesi günü İstanbul- Madrid seferini yapmadan önce pist başında teknik arıza yaparak geri döndüğü ortaya çıktı.
  • MİSAFİR DOSTUM AĞZINA SAĞLIK.GERÇİ THY PERSONELİ DEĞİLİM AMA BENDE UÇAN BİR KAPTANIM.KISACASI AĞZI OLAN KONUŞUYOR.ARKADAŞLAR LÜTFEN YAA,BU UÇAK.BİR SÜRÜ MEKANİK PARÇADAN BİR ARAYA GELMİŞ.TABİİ Kİ ARIZA YAPACAK.ARIZA OLMUŞ VE KAPTAN KALKMAMIŞ.İŞTE HAREKET BUDUR.TEKNİKTE DEMİŞKİ BU ARIZAYI GİDEREMEYİZ ŞİMDİ.UÇAK DEĞİŞİMİ UYGUNDUR.BUDA İKİNCİ HAREKET.ŞİRKETTE BUNLARI DİKKATE ALARAK UÇAĞI DEĞİŞTİRMİŞ.BUDA ELEŞTİRENLERE KAPAK OLSUN.DAHA NE DİYEYİM.
  • TÜRK HAVAYOLLARI TEKNİĞE SORUŞTURMA AÇILSIN DİYEN SAYIN ARKADAŞ!SEN HAVACILIKTAN ANLIYORMUSUN???? EN AZINDAN BİRAZ BİLGİN OLSUN ONDAN SONRA BU YORUMLARI YAZ!CEHALET BAŞA BELADIR!!!!
  • Arkadaşar THY dünden bugüne köklü bir kuruluştur.Bu tür basit ,maddi zararın yoğunlukta,can kaybının az olduğu bir kaza abartılması gereken bir durum değil.Bu durumdan dolayı THY'yi suçlamak büyük haksızlıktır.Zira,geçmişte yaşanan bu tür kazalar mevcuttur ve bu kazalar THY'nin yaptığı kaza kadar hafif değildir malesef...Basit bir kokpit lambası değişimiyle veya flap motoru değişimiyle hiç bir uçak kaza yapmaz.Ayrıca THY Tecnihcs Avrupa'nın önde gelen kurluşlarındandır.Bu yüzden uçaklarımızda en küçük bir bakım hatası veya bakımsızlık aklınızdan bile geçirmeyin...Lütfen bu önemli milli kuruluşumuzun arkasında duralım..!!!
  • sebep açıklanmadan kimse kimseye çamur atmasın, bu iftiradır... neymiş imam hatip teknisyen olmuş, tamam olabilir ama uçak teknik hatadan mı düşmüş.. lütfen bi araştırın teknik kadrodakilerin kaç teknik okul mezunu, diğer şirketlere de bakın ama
  • 1974: THY'ye ait F-28 tipi yolcu uçağı yere çakılıp yandı. Kazada 63 yolcu öldü. 1974: THY'nin uçağı Paris'te düştü, kazada 346 yolcu ve mürettebat yaşamını yitirdi. 1976: THY'nin uçağı Isparta'da düştü, 154 kişi öldü. 1994: THY'nin Boeing 737 tipi uçağı Van'da düştü. Kazada 56 kişi öldü. 2003: THY uçağı Diyarbakır'a inişi sırasında yere çakıldı, 74 kişi öldü. 2009: THY ,nin TK 1951İstanbul amsterdam TC- JGE TEKİRDAĞ isimli boeıng 737- 800 yolcu uçağı amsterdam havalimanı yakınlarında kırıma uğradı 3,ü kokpit 9 kişi hayatını kaybetti AKPARTİ İKDİDARINDA 2 K
  • iett'den müdürlerle,imam hatipten teknisyenlerle ancak bu kadar olur bakım.daha ne bekliyorsunuz.
  • biri yazmis thy bakimsiz hava yolu sen hayatinda ucaga bindinmi sirf muhalefet olsun diye sana buraya yazimi yaz dediler thy den saglam firma goster bana air france ve ba gecen sene kaza yapti birde b 777 le simdi nediyeceksin sen git ucurtma seyret ucak yuzu gormeden yorum yapma.
  • Ben bu uçağa 28 haziran 2008 günü yine TK1951 sefer sayılı uçuşunu gerçekleştirerek geldiği Amsterdam Schiphol Havalimanında ftotoğraflar çekmiştim... Şimdide aynı uçağın aynı sefer sayısı ile aynı havalimanına inişinde kaza geçirdiğini görünce şaşırdım... Hayatını kaybedenlerin ailelere sağ sağlığı diliyorum.. :(
  • THY bir bakimsiz havayollari bu kacinc ucak kazasi her dört senede bir ucakmi düsürmesi lazimi yaziklar olsun thy
  • Benim dayım thy den emekli pilottur.Thy öyle hafife alınması gereken bir havayolu değildir.Evet belki bu kazanın sorumlusu thy teknik veya yönetim.Ama bizim yapmamız gereken havayolumuza sahip çıkmamız ve onu dünyanın 1 numaralısı yapmamızdır.

Dün öğlen saatlerinde Amsterdam’ın Schiphol Havalimanı'na inişi sırasında düşen THY’nin ‘Tekirdağ’ isimli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının geçtiğimiz pazartesi günü teknik arıza yaptığı ortaya çıktı. Uçak TK 1857 sefer sayısıyla İstanbul- Madrid seferini yapmak üzereyken, Atatürk Havalimanı’nda pist başına giderken teknik bir arıza yapması nedeniyle geri döndü. Uçağın yolcuları Dış hatlar terminali 305 nolu gate’e alınırken arıza yapan ‘Tekirdağ’ uçağı THY Teknik A.Ş. teknisyenleri tarafından incelemeye alındı. Yapılan kontrollerde uçağın arızanın master caution light adı verilen ikaz ışıkları testi sırasında bir sinyal lambasında arıza tespit edildiği ve panelin değiştirildikten sonra uçağın sefere verildiği öğrenildi

Daha sonra Madrid yolcuları aynı uçağa bindirilerek 1 saat 30 dakika gecikmeli olarak İstanbul Atatürk Havalimanından hareket ettiler.

©AirportHaber.com

UÇAK PAZARTESİ GÜNÜ ARIZA YAPMIŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 15 yıl önce
MİSAFİR DOSTUM AĞZINA SAĞLIK.GERÇİ THY PERSONELİ DEĞİLİM AMA BENDE UÇAN BİR KAPTANIM.KISACASI AĞZI OLAN KONUŞUYOR.ARKADAŞLAR LÜTFEN YAA,BU UÇAK.BİR SÜRÜ MEKANİK PARÇADAN BİR ARAYA GELMİŞ.TABİİ Kİ ARIZA YAPACAK.ARIZA OLMUŞ VE KAPTAN KALKMAMIŞ.İŞTE HAREKET BUDUR.TEKNİKTE DEMİŞKİ BU ARIZAYI GİDEREMEYİZ ŞİMDİ.UÇAK DEĞİŞİMİ UYGUNDUR.BUDA İKİNCİ HAREKET.ŞİRKETTE BUNLARI DİKKATE ALARAK UÇAĞI DEĞİŞTİRMİŞ.BUDA ELEŞTİRENLERE KAPAK OLSUN.DAHA NE DİYEYİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TÜRK HAVAYOLLARI TEKNİĞE SORUŞTURMA AÇILSIN DİYEN SAYIN ARKADAŞ!SEN HAVACILIKTAN ANLIYORMUSUN???? EN AZINDAN BİRAZ BİLGİN OLSUN ONDAN SONRA BU YORUMLARI YAZ!CEHALET BAŞA BELADIR!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşar THY dünden bugüne köklü bir kuruluştur.Bu tür basit ,maddi zararın yoğunlukta,can kaybının az olduğu bir kaza abartılması gereken bir durum değil.Bu durumdan dolayı THY'yi suçlamak büyük haksızlıktır.Zira,geçmişte yaşanan bu tür kazalar mevcuttur ve bu kazalar THY'nin yaptığı kaza kadar hafif değildir malesef...Basit bir kokpit lambası değişimiyle veya flap motoru değişimiyle hiç bir uçak kaza yapmaz.Ayrıca THY Tecnihcs Avrupa'nın önde gelen kurluşlarındandır.Bu yüzden uçaklarımızda en küçük bir bakım hatası veya bakımsızlık aklınızdan bile geçirmeyin...Lütfen bu önemli milli kuruluşumuzun arkasında duralım..!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sebep açıklanmadan kimse kimseye çamur atmasın, bu iftiradır... neymiş imam hatip teknisyen olmuş, tamam olabilir ama uçak teknik hatadan mı düşmüş.. lütfen bi araştırın teknik kadrodakilerin kaç teknik okul mezunu, diğer şirketlere de bakın ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
1974: THY'ye ait F-28 tipi yolcu uçağı yere çakılıp yandı. Kazada 63 yolcu öldü. 1974: THY'nin uçağı Paris'te düştü, kazada 346 yolcu ve mürettebat yaşamını yitirdi. 1976: THY'nin uçağı Isparta'da düştü, 154 kişi öldü. 1994: THY'nin Boeing 737 tipi uçağı Van'da düştü. Kazada 56 kişi öldü. 2003: THY uçağı Diyarbakır'a inişi sırasında yere çakıldı, 74 kişi öldü. 2009: THY ,nin TK 1951İstanbul amsterdam TC- JGE TEKİRDAĞ isimli boeıng 737- 800 yolcu uçağı amsterdam havalimanı yakınlarında kırıma uğradı 3,ü kokpit 9 kişi hayatını kaybetti AKPARTİ İKDİDARINDA 2 K

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
iett'den müdürlerle,imam hatipten teknisyenlerle ancak bu kadar olur bakım.daha ne bekliyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
biri yazmis thy bakimsiz hava yolu sen hayatinda ucaga bindinmi sirf muhalefet olsun diye sana buraya yazimi yaz dediler thy den saglam firma goster bana air france ve ba gecen sene kaza yapti birde b 777 le simdi nediyeceksin sen git ucurtma seyret ucak yuzu gormeden yorum yapma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben bu uçağa 28 haziran 2008 günü yine TK1951 sefer sayılı uçuşunu gerçekleştirerek geldiği Amsterdam Schiphol Havalimanında ftotoğraflar çekmiştim... Şimdide aynı uçağın aynı sefer sayısı ile aynı havalimanına inişinde kaza geçirdiğini görünce şaşırdım... Hayatını kaybedenlerin ailelere sağ sağlığı diliyorum.. :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY bir bakimsiz havayollari bu kacinc ucak kazasi her dört senede bir ucakmi düsürmesi lazimi yaziklar olsun thy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Benim dayım thy den emekli pilottur.Thy öyle hafife alınması gereken bir havayolu değildir.Evet belki bu kazanın sorumlusu thy teknik veya yönetim.Ama bizim yapmamız gereken havayolumuza sahip çıkmamız ve onu dünyanın 1 numaralısı yapmamızdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000