26 Şubat 2009, Perşembe 00:56:08

"Uçak düşmeseydi 11:40'da biz gelecektik"

Türk Hava Yolları’nın Amsterdam'a düşen "Tekirdağ" isimli Boeing 737–800 uçağının Amterdam’dan İstanbul’a gelecek olan yolcuları 8 saat rötarlı olarak Atatürk Havalimanı’na geldiler.

Amsterdan’da düşen THY’nin "Tekirdağ" isimli Boeing 737–800 yolcu uçağının İstanbul yolcuları talihsiz kaza sonrasında Schiphol Havalimanı'nda mahsur kaldılar. Uçuş saatlerinden önce Havalimanı’na gelen çoğunluğu Türk olan yolcular İstanbul’a gelecekleri uçağın düştüğünü öğrendiklerinde şok olduklarını belirtiler.

Uçaklarının düştüklerini öğrenen yolcular Schippol Havalimanı'ndaki THY yetkililer tarafından bir sonraki TK 1954 sefer sayılı uçakla İstanbul’a gönderildiler. Atatürk Havalimanı’na 8 saat gecikmeli olarak gelen yolculardan bankacı Tonguç Çoşkun, dört günlüğüne eşiyle birlikte tatile geldiğini belirterek: “Son güvenlik kontrolüne geldiğimizde inanılmaz bir telaş başladı. İnsanlar birden telefonlara sarıldı. Bu sırada odanın içinde bir televizyon vardı. Alt yazı geçmeye başladı. Uçak düştü fakat hangi uçağın düştüğünü anlayamadık. Daha sonra örendik ki Amsterdam’da uçak düşmüş. Uçak düşmeseydi biz bu uçakla saat 11.40’da İstanbul’a gelecektik. Daha sonra anons ettiler son güvenlik kontrolünden tekrar geri çıkarıldık. THY ofisine gittik sizde hak verirsiniz ki orada da büyük bir panik vardı. 17.40 uçağına rezervasyon yaptırdık. Fakat o esnada kazazedelerin yakınları geldiler. Tabi bizde de panik oldu. Çünkü iki saat sonra biz olacaktık. Belki de biz ölecektik. İnanılmaz kötü bir duygu“ dedi.

Düşen uçakla döneceklerdi

Düşen uçakla döneceklerdi

Düşen uçakla döneceklerdi

Düşen uçakla döneceklerdi

"Uçak düşmeseydi 11:40'da biz gelecektik"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000