30 Ağustos 2009, Pazar 15:58:04

UÇAĞIN KAPISINDA KALAKALDI!

Free Bird Havayolları'na ait uçakla Antalya'dan Varşova'ya gitmek isteyen Kürşat Özdence isimli işadamı, işlemlerini yaptırıp biniş kartını aldı ancak, uçağa onun yerine başkası bindirildi.
  • Burada Freebird'i savunan kişiler kesinlikle Freebird çalışanları veya yakınlarıdır. Bu kadar teknik konuştuğunuza göre var bu işin içinde bir iş. Siz bu beyin yerine kendiniz koyun o zaman düşünün bakalım siz ne yapardınız. Tamam diyerek geri dönerdiniz kesinlikle değil mi ? Bu soruya evet ile cevap veren kişinin aklından şaşarım. Hiç bir gururlu insan bu soruya evet ile cevap vermez. Herkes hakkını arasın ve söke söke alsın !
  • Kendinizi bu şahsın yerine koyun ve o zaman yorum yapın. Siz check in yapacaksınız sonra biri size stop sizi alamıyoruz diyecek. Yok ya ! Eminin söz edilen şahıs iş adamı olduğuna göre yasal yollardan hakkını arayacaktır. Ben olsam ortalığı bir birine verirdim. Neden mi ? Her gururu olan insan bunun altında kalmaz.
  • freebird'in süpervisor'u ne işle meşguldür acaba? acenta veya acentalara tanınan kontenjan dolduktan sonra kalan yerler için Last minute bilet satılmaya başlanır, bunun kontrolü de"tamamen" ilgili havayolunun süpervisor'undadır. süpervisor bu gibi dolu veya overbook uçakların kontuarında sürekli olarak bulunmalı ve gidişatı kontrol etmelidir. o ders veren arkadaş nereye kayboldu? yoksa büyüklerinden birine sormaya mı gitti?
  • Recep İVEDİK ler sardı yahu
  • havaş personelinin hatasıdır.
  • Millet yazmış çizmiş utanmadan, Neredeyse adam suçlu...Hangi devirde yaşıyoruz bir şirketin acentasının sattığı biletden haberi yoksa, birde üstüne kontuar'dan bu yolcuyu geçirip uçağa kadar göndermeyi beceriyorsa ortada başka bir durum olmasın? belliki bu şirketin çalışanlarının beceriksizliğinden olmuş, ayıp ise bu adamları çalıştırdığı için şirketin taaa kendisinin değilmi??
  • Daha dün yine Freebird Havayollari ve yine Warsaw uçuşunda tam bir komedi yasandi. "Büyük" bir acentanın patronu kontuara gelmeden check in yaptirmak istedi. Temsilci buna izin vermeyince nazlana nazlana kontuara geldi.(kontuarin kapanis saatinden 1-2 dk sonra) Boardingten 179 yolcu ucaga gecti, yaklasik 20 dk bu beyefendi beklendi. Kendisinden once 2 tane ici icki dolu kolisi gate e geldi. Cabin baggage olarak yanina alamayacagi icin koliler ucak altina gonderildi. Bu arada ucagin kapi kapatma saati coktan gecmisti. Bu kadar sabir gosterilip offload edilmemis olmasina ragmen bu beyefendi temsilciye kabadayilik taslamayi da ihmal etmedi...İsin kotu tarafi muhtemelen bu beyefendi butun bu olanlari hatirlayamayacak cunku zil zurna sarhostu.
  • FREEBIRD UN ADINI LEKELEMEK BU KADAR KOLAY MI.. FREEBIRD YOLCUYA BILET MI SATMIS.. HAYIR.. BILETI SATAN KIM UCAGI KIRALAYAN YADA KOLTUK SATIN ALAN ACENTA. IT CHARTER UCUSLARA BILET SATMAK NORMAL MI.. HAYIR SONUC ACENTA BOS KALAN KOLTUGUNA BILET KESMIS VE SATMIS SONRA YOLCU CIKA GELMIS SUCLU KIM ACENTA SUCLU KIM YOLCU TARIFELI UCAKTAN PAHALIYA BILET ALMAKTANSA CHARTER ACENTALARINDA BOS KALAN KOLTUGA UCUZ BILET ALARAK YOLCULUGUN RISKE ATMIS MI... EVET. FREEBIRDE E NIYE CAMURA ATARLAR KI.. ACENTAYA KIRALADIGI KOLTUK TA KIM UCMUS UCMAMIS FREEBIRD U BAGLAMAZ.. SONUC OLARAK YOLCU BILETI KIMDEN ALDI ISE ONUNLA UGRASSIN FREEBIRD LE DEGIL... NOKTA...
  • Adam teklifi kabul etmişe benziyor...
  • Her yazlılanı doğru sanmayın arkadaşlar. Buradaki yorumlar bazen çok yanlış yönlendirebiliyor. Jump Seat teklif edin demişsiniz. Siz acaba hangi şirkette bunu yapıyorsunuz. FreeBird bilmez mi konuyu böyle basitçe çözmeyi ? Neyse, siz şirketinizin ismini vermeyin, sonra Sivil Havacılık duyar falan......

Antalyalı işadamı Kürşat Özdence, 28 Ağustos Cuma günü Varşova'ya gitmek üzere Antalya Havalimanı'na geldi. Free Bird Havayolları'nda bilet işlemlerini yaptıran Özdence, bagajını da vererek uçağa doğru yöneldi.

Ancak, Varşova'ya önemli bir toplantıya gidecek olan işadamı uçağın kapısına geldiğinde kötü bir sürprizle karşılaştı.

Uçağa yolcular alınmaya başladığında bir görevli işadamının yanına gelerek, 'Sizden daha önemli bir kişi geldi, onu uçurmak zorundayız' dedi. Bu cevap karşısında zor durumda kalan Özdence, AB Dönem Başkan yardımcısı olduğunu öğrendiği bir kişi yüzünden uçağa binemedi. Biniş kartı elinde havaalanında kalakalan Özdence, çaresiz evine dönmek zorunda kaldı. İşadamı bir gün sonra THY uçağıyla Varşova'ya uçtu.

İşadamı Kürşat Özdence, bu akşam saat 20:00'de Airport TV Ana Haber Bülteni'nde yaşadığı talihsiz olayın ayrıntılarını anlatacak.

UÇAĞIN KAPISINDA KALAKALDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 15 yıl önce
Burada Freebird'i savunan kişiler kesinlikle Freebird çalışanları veya yakınlarıdır. Bu kadar teknik konuştuğunuza göre var bu işin içinde bir iş. Siz bu beyin yerine kendiniz koyun o zaman düşünün bakalım siz ne yapardınız. Tamam diyerek geri dönerdiniz kesinlikle değil mi ? Bu soruya evet ile cevap veren kişinin aklından şaşarım. Hiç bir gururlu insan bu soruya evet ile cevap vermez. Herkes hakkını arasın ve söke söke alsın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kendinizi bu şahsın yerine koyun ve o zaman yorum yapın. Siz check in yapacaksınız sonra biri size stop sizi alamıyoruz diyecek. Yok ya ! Eminin söz edilen şahıs iş adamı olduğuna göre yasal yollardan hakkını arayacaktır. Ben olsam ortalığı bir birine verirdim. Neden mi ? Her gururu olan insan bunun altında kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
freebird'in süpervisor'u ne işle meşguldür acaba? acenta veya acentalara tanınan kontenjan dolduktan sonra kalan yerler için Last minute bilet satılmaya başlanır, bunun kontrolü de"tamamen" ilgili havayolunun süpervisor'undadır. süpervisor bu gibi dolu veya overbook uçakların kontuarında sürekli olarak bulunmalı ve gidişatı kontrol etmelidir. o ders veren arkadaş nereye kayboldu? yoksa büyüklerinden birine sormaya mı gitti?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Recep İVEDİK ler sardı yahu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
havaş personelinin hatasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Millet yazmış çizmiş utanmadan, Neredeyse adam suçlu...Hangi devirde yaşıyoruz bir şirketin acentasının sattığı biletden haberi yoksa, birde üstüne kontuar'dan bu yolcuyu geçirip uçağa kadar göndermeyi beceriyorsa ortada başka bir durum olmasın? belliki bu şirketin çalışanlarının beceriksizliğinden olmuş, ayıp ise bu adamları çalıştırdığı için şirketin taaa kendisinin değilmi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Daha dün yine Freebird Havayollari ve yine Warsaw uçuşunda tam bir komedi yasandi. "Büyük" bir acentanın patronu kontuara gelmeden check in yaptirmak istedi. Temsilci buna izin vermeyince nazlana nazlana kontuara geldi.(kontuarin kapanis saatinden 1-2 dk sonra) Boardingten 179 yolcu ucaga gecti, yaklasik 20 dk bu beyefendi beklendi. Kendisinden once 2 tane ici icki dolu kolisi gate e geldi. Cabin baggage olarak yanina alamayacagi icin koliler ucak altina gonderildi. Bu arada ucagin kapi kapatma saati coktan gecmisti. Bu kadar sabir gosterilip offload edilmemis olmasina ragmen bu beyefendi temsilciye kabadayilik taslamayi da ihmal etmedi...İsin kotu tarafi muhtemelen bu beyefendi butun bu olanlari hatirlayamayacak cunku zil zurna sarhostu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
FREEBIRD UN ADINI LEKELEMEK BU KADAR KOLAY MI.. FREEBIRD YOLCUYA BILET MI SATMIS.. HAYIR.. BILETI SATAN KIM UCAGI KIRALAYAN YADA KOLTUK SATIN ALAN ACENTA. IT CHARTER UCUSLARA BILET SATMAK NORMAL MI.. HAYIR SONUC ACENTA BOS KALAN KOLTUGUNA BILET KESMIS VE SATMIS SONRA YOLCU CIKA GELMIS SUCLU KIM ACENTA SUCLU KIM YOLCU TARIFELI UCAKTAN PAHALIYA BILET ALMAKTANSA CHARTER ACENTALARINDA BOS KALAN KOLTUGA UCUZ BILET ALARAK YOLCULUGUN RISKE ATMIS MI... EVET. FREEBIRDE E NIYE CAMURA ATARLAR KI.. ACENTAYA KIRALADIGI KOLTUK TA KIM UCMUS UCMAMIS FREEBIRD U BAGLAMAZ.. SONUC OLARAK YOLCU BILETI KIMDEN ALDI ISE ONUNLA UGRASSIN FREEBIRD LE DEGIL... NOKTA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Adam teklifi kabul etmişe benziyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Her yazlılanı doğru sanmayın arkadaşlar. Buradaki yorumlar bazen çok yanlış yönlendirebiliyor. Jump Seat teklif edin demişsiniz. Siz acaba hangi şirkette bunu yapıyorsunuz. FreeBird bilmez mi konuyu böyle basitçe çözmeyi ? Neyse, siz şirketinizin ismini vermeyin, sonra Sivil Havacılık duyar falan......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000