27 Aralık 2009, Pazar 08:23:11

Uçağa binemediler, çünkü...

Noel tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen Amerikalı iki kız kardeş isimleri çok uzun olduğu için biletlerinde yaşanan sorun nedeniyle üç gün boyunca Chicago havaalanında bekledikten sonra evlerine dönmek zorunda kaldı...
  • thy nin maksimum harf veya karakter sayisi 27dir. isimlerde bu acidan problem yoktur. ancak amadeus kullanan acentalarin cogu isimin basina mr. mrs. gibi kisaltmalar koymadigindan zaman zaman thy sistemine sikinti vermektedir. cunku thy sistemi bu unvanlar olmadan biletlemez. olay tamamen sistem hatasidir, hicbir kisi ya da kuruma yansitilamaz. ancak sistemin de insan yapimi olmadigini da unutmamak gerekir ki, isin ustadi olmus personeller by-pass yapar.:)
  • dönerkende problem yaşamış diyorlar.kızlarda tam düztabanmış yani baksana.her açıdan kaybediyorlar.bırakın oturun evinizde tatilinizi ülkenizde geçirin efendi efendi negüsel işte:) hehehehe
  • thy bu mantıkla nereye kadar gider,allaha emanet!
  • chicago ya gelirekn uçmuşlar.ama istanbul uçağına bibecekken .adnız uzun oldğu için binemezsiniz..ya delimi bunlar o hava alanında çalışanalr eğitilmeli.azda insanlık ve ve ve ..düzeltin o hatayı o insanlardan özür dileyin .ve tekrar davet edin...çççoooookkkk çirkin olmuşşşşş
  • kemal unatikan in yegenleri olsaydi bu kardesler sorunsuz binerlerdi ucaga.soyadlarina bir de Unakitan eklesinler,hic bi sorun cikmaz.
  • problem isimlerinin uzunluğu değil BÜROKRASİ
  • thy nin chicago havaalanındaki o muhteşem!!!! çalışanlarının marifetidir...o muhteremler orada çalıştıkları müddetçe çokkk böyle olaylar duyarız...daha ne olaylar var da neyse bir araştırsınlar görsünler....
  • yok ismi uzunmui rezervasyonu iptal edilmiş,üç gündür havalimanında bekliyormuş.baştan aşağıya yalanla dolu
  • işte MUHTEŞEM THYmiz.

Jennifer Yatiri ve Elizabeth Kori Moravec-Flores isimli kardeşler Salı günü İstanbul’a gelmek için ABD’nin Salt Lake City şehrinden yola çıktılar.  

Türk Havayolları’nın (THY) İstanbul uçağına aktarma yapacakları Chicago şehrine kadar sorunsuz bir şekilde ulaşan iki kız kardeşin burada başlarına ilginç bir olay geldi.

Orbitz internet sitesi aracılığıyla THY’den bilet satın alan kardeşler, rezervasyonlarının soyadlarının çok uzun olması nedeniyle doğrulanamaması sorunuyla karşılaştılar.

İki kadının isimleri, sisteme girilen rezervasyon bilgilerinde "Moravec-Flores" yerine "Moravec-F." olarak yazıldı.

Orbitz yetkilileri, THY'nin kardeşlere soyadlarının sistem açısından çok uzun olduğunu bildirdiğini söyledi.

Yine de Orbitz'e göre, THY, rezervasyonu kabul ettiği ve isimlerinin uzunluğu nedeniyle özel bir bilet kesildiği bilgisini kendilerine iletti.

Havayolları, genellikle ismi 20 karakterin üzerinde olan yolcular için özel bir rezervasyon türünü kullanıyor.

Ancak, talihsiz kız kardeşlerin soyadları 14 karakter olmasına karşın neden böyle bir karışıklık olduğu ise netleşmedi.

ŞAŞKINA DÖNDÜLER

Olay karşısında şaşkına dönen Jennifer Yatiri Moravec-Flores, “Rezervasyonlarımız, soyadlarımız çok uzun diye iptal edildi” derken, kız kardeşi Elizabeth Kori olup bitene inanamadığını ifade ederek, “Aklımı yitirmek üzereydim” dedi.

Kardeşlerden ismi daha kısa olanın tam adı en az 26 kakakterden oluşurken, ikilinin isimlerinin pasaport ve ehliyetlerinde de iki satır yazıldığı belirtildi.

"Adımın uzun olduğunun söylenmesi bana saçma geliyor” diyen Elizabeth Kori kendisinden daha uzun isimlere sahip insanlar olduğunu söyledi.

ÜÇ GÜN SONRA EVLERİNDE

Bu ilginç olay karşısında iki gün boyunca havayolu yetkilileriyle olayı çözmek için görüşen ve havaalanında kalan ikili sonunda Salt Lake City’deki evlerine dönmeye karar verdi.

Ama bu kez de kendilerini eve götürecek uçağın seferi kötü hava koşullarında ötürü yaklaşık bir gün ertelendi.

Nihayetinde iki kız kardeş Cuma günü bindikleri uçakla evlerine tam üç gün sonra geri dönmeyi başardılar.

Hürriyet

Uçağa binemediler, çünkü...

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
thy nin maksimum harf veya karakter sayisi 27dir. isimlerde bu acidan problem yoktur. ancak amadeus kullanan acentalarin cogu isimin basina mr. mrs. gibi kisaltmalar koymadigindan zaman zaman thy sistemine sikinti vermektedir. cunku thy sistemi bu unvanlar olmadan biletlemez. olay tamamen sistem hatasidir, hicbir kisi ya da kuruma yansitilamaz. ancak sistemin de insan yapimi olmadigini da unutmamak gerekir ki, isin ustadi olmus personeller by-pass yapar.:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dönerkende problem yaşamış diyorlar.kızlarda tam düztabanmış yani baksana.her açıdan kaybediyorlar.bırakın oturun evinizde tatilinizi ülkenizde geçirin efendi efendi negüsel işte:) hehehehe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy bu mantıkla nereye kadar gider,allaha emanet!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
chicago ya gelirekn uçmuşlar.ama istanbul uçağına bibecekken .adnız uzun oldğu için binemezsiniz..ya delimi bunlar o hava alanında çalışanalr eğitilmeli.azda insanlık ve ve ve ..düzeltin o hatayı o insanlardan özür dileyin .ve tekrar davet edin...çççoooookkkk çirkin olmuşşşşş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kemal unatikan in yegenleri olsaydi bu kardesler sorunsuz binerlerdi ucaga.soyadlarina bir de Unakitan eklesinler,hic bi sorun cikmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
problem isimlerinin uzunluğu değil BÜROKRASİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy nin chicago havaalanındaki o muhteşem!!!! çalışanlarının marifetidir...o muhteremler orada çalıştıkları müddetçe çokkk böyle olaylar duyarız...daha ne olaylar var da neyse bir araştırsınlar görsünler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yok ismi uzunmui rezervasyonu iptal edilmiş,üç gündür havalimanında bekliyormuş.baştan aşağıya yalanla dolu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
işte MUHTEŞEM THYmiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000