11 Şubat 2009, Çarşamba 07:44:01

Üç ünlü yanlış uçağa binerse...

Tuğba Özay, Cemil İpekçi ve Uğurkan Erez, Ankara Havalimanı'nda yanlış uçak şoku yaşadı. Üç ünlü İstanbul yerine Antep uçağına bindi!..
  • şöyle bir dikkat ettim de haber üst resmindeki uçağa. ingiliz havayolları'na (british airways) ait bir uçağın fotoğrafı. bu fotoğrafın gerçek sahibi fotoğrafının izinsiz kullanıldığını ve altında imzasının olmadığını görse ne derdi? hele ki bir thy haberinde?? :S :o :-[
  • siifud Sen de adam olup deniz mahsulü deseydin biyeriniz mi büyüyo araklama kelimeleri kullanınca anlamıyorum ki... Madem çok meraklısın baştan sona İngilizce konuşsaydın o zaman anlardı. Türkçe cümlenin içinde geçince yanlış duydum sanmıştır garibim. :))) süpersin dostum yazan ellerine sağlık olayın özentilik boyutu bir yana gerçekten de işi sadece bu olan bir insanın diğer arkadaşımızın da dediği gibi bırak ismini kodunu bile bilmesi zaruret herkes işine konsantre olursa zaten bu sorunlar olmaz böyle siifud diye kırılıp dökülen kişilere de burda konuşma fırsatı çıkmaz :)
  • call centerlar konuşarak sorun çözmek için yapılmışlardı.Sorun çıkarmak için değil.Seafood un söylenişini ne anlama geldiğini uçulan meydanların değil adlarını 4 lü kodlarını bile bilmeleri gereken leb demeden Çorum'u anlayabilen kişilerin orada olması gerekir.
  • Sen de adam olup deniz mahsulü deseydin biyeriniz mi büyüyo araklama kelimeleri kullanınca anlamıyorum ki... Madem çok meraklısın baştan sona İngilizce konuşsaydın o zaman anlardı. Türkçe cümlenin içinde geçince yanlış duydum sanmıştır garibim...
  • Yeni call center garip insanlarla dolu, seul ucagi istedim, seul nerededir diye sordu, bir baska call center gorevlisine yemek tercihi seafood dedim, o da nedir dedi, off off...
  • BU HABERDE 3 ÜNLÜNÜN YANLIŞ UÇAĞA BİNMESİNİN SEBEBİ CIP'IN AŞRI YOĞUNLUĞU OLABİLİR AMA EN ÖNEMLİ THY PERSONELİNİN TGS NEDENİYLE İŞE İSTEKSİZ GELMESİ , SONUNUN NE OLACAĞINI BİLEMEMESİ , MOTİVASYONSUZ OLUŞU , KISACASI THY'DEKİ İÇ KARIŞIKLIKTIR. BU DAHA BAŞLANGIÇTIR ESAS TGS KURULSUN SİZ O ZAMAN GÖRÜN !!!! ŞU ANDA CALL CENTER'IN HALİ GİBİ OLACAK, TELEFONDA İŞTEN ANLAYAN MUHATAP BULUNMADIĞI GİBİ , YER 'DE STAR'LARA LAYİK BİR HİZMET SUNULAMAYACAK ÇÜNKÜ SUNACAK KALİTEDEKİ PERRSONELDEN YOKSUN BİR EKİP KARŞINA ÇIKACAKTIR. ALLAH TÜM YOLCULARIMIZA VE TÜM THY PERSONELİ KOLAYLIK VE SABIR VERSİN .

Cemil İpekçi'nin 'Ankara Moda Günleri'ndeki defilesi için geçtiğimiz günlerde Ankara'ya giden Tuğba Özay, Uğurkan Erez ve İpekçi; İstanbul'a dönerken yanlışlıkla Gaziantep uçağına bindirildi. CIP Salonu'nda uçaklarını bekleyen üç ünlü; THY yetkilisinin "Uçağınız hazır" demesi üzerine, kabine binip yerlerine oturdu.

Tuğba'nın vay haline

Daha sonra yanlışlıkla Gaziantep uçağında oldukları söylenen üçlü; aceleyle 'yarım saat bekletilen' İstanbul uçağına ulaştırıldı. Sinirleri bozulan üçlü; havaalanındaki karmaşanın ardından İstanbul'a vardıkları için mutlu olduklarını söyledi. Olaydan sonra Cemil İpekçi'nin Özay için yaptığı "Tuğba benim sevgilim olsaydı vay haline! Böylesine güzel bir kadın insana neler yaptırır" sözleri ise herkesi şaşırttı.

(Sabah)

Üç ünlü yanlış uçağa binerse...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
şöyle bir dikkat ettim de haber üst resmindeki uçağa. ingiliz havayolları'na (british airways) ait bir uçağın fotoğrafı. bu fotoğrafın gerçek sahibi fotoğrafının izinsiz kullanıldığını ve altında imzasının olmadığını görse ne derdi? hele ki bir thy haberinde?? :S :o :-[

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
siifud Sen de adam olup deniz mahsulü deseydin biyeriniz mi büyüyo araklama kelimeleri kullanınca anlamıyorum ki... Madem çok meraklısın baştan sona İngilizce konuşsaydın o zaman anlardı. Türkçe cümlenin içinde geçince yanlış duydum sanmıştır garibim. :))) süpersin dostum yazan ellerine sağlık olayın özentilik boyutu bir yana gerçekten de işi sadece bu olan bir insanın diğer arkadaşımızın da dediği gibi bırak ismini kodunu bile bilmesi zaruret herkes işine konsantre olursa zaten bu sorunlar olmaz böyle siifud diye kırılıp dökülen kişilere de burda konuşma fırsatı çıkmaz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
call centerlar konuşarak sorun çözmek için yapılmışlardı.Sorun çıkarmak için değil.Seafood un söylenişini ne anlama geldiğini uçulan meydanların değil adlarını 4 lü kodlarını bile bilmeleri gereken leb demeden Çorum'u anlayabilen kişilerin orada olması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sen de adam olup deniz mahsulü deseydin biyeriniz mi büyüyo araklama kelimeleri kullanınca anlamıyorum ki... Madem çok meraklısın baştan sona İngilizce konuşsaydın o zaman anlardı. Türkçe cümlenin içinde geçince yanlış duydum sanmıştır garibim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yeni call center garip insanlarla dolu, seul ucagi istedim, seul nerededir diye sordu, bir baska call center gorevlisine yemek tercihi seafood dedim, o da nedir dedi, off off...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BU HABERDE 3 ÜNLÜNÜN YANLIŞ UÇAĞA BİNMESİNİN SEBEBİ CIP'IN AŞRI YOĞUNLUĞU OLABİLİR AMA EN ÖNEMLİ THY PERSONELİNİN TGS NEDENİYLE İŞE İSTEKSİZ GELMESİ , SONUNUN NE OLACAĞINI BİLEMEMESİ , MOTİVASYONSUZ OLUŞU , KISACASI THY'DEKİ İÇ KARIŞIKLIKTIR. BU DAHA BAŞLANGIÇTIR ESAS TGS KURULSUN SİZ O ZAMAN GÖRÜN !!!! ŞU ANDA CALL CENTER'IN HALİ GİBİ OLACAK, TELEFONDA İŞTEN ANLAYAN MUHATAP BULUNMADIĞI GİBİ , YER 'DE STAR'LARA LAYİK BİR HİZMET SUNULAMAYACAK ÇÜNKÜ SUNACAK KALİTEDEKİ PERRSONELDEN YOKSUN BİR EKİP KARŞINA ÇIKACAKTIR. ALLAH TÜM YOLCULARIMIZA VE TÜM THY PERSONELİ KOLAYLIK VE SABIR VERSİN .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000