11 Kasım 2012, Pazar 12:02:06

TUTUKLANDILAR

Sahte kredi kartı bilgileriyle özellikle uçak bileti alıp havayolu şirketlerini zarara uğrattığı belirtilen 3'ü kadın 17 kişilik şebekeden 13'ü tutuklandı...

İzmir’in de aralarında bulunduğu altı kentte gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan, sahte kredi kartı bilgileriyle özellikle uçak bileti alıp havayolu şirketlerini zarara uğrattığı belirtilen 3'ü kadın 17 kişilik şebekeden 13'ü tutuklandı. Diğer zanlılar mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.


İzmir Emniyeti Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen Nisan ayında THY başta olmak üzere havayolu şirketlerinden sahte kredi kartı bilgileriyle bilet alındığı, bu yolla zarara neden olunduğu, mağdur olan firmaların call center ve internet aracılığıyla bazı hatlarda satışlarını durdurmak zorunda kaldığının ortaya çıkması üzerine çalışma başlattı. Yaklaşık 8 ay sürdürülen teknik takip ve istihbari çalışma doğrultusunda, çoğunluğu Diyarbakır'da yaşayan bir şebekenin üyelerinin, Faslı hackerlardan Fransızlar başta olmak üzere yabancı kişilerin kredi kartı bilgilerini temin ettiği, bunlarla internet üzerinden uçak bileti aldığı, konaklamalarda ve alışverişlerde kullandığını saptadı. Operasyon için düğmeye basan ekipler, İzmir, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Antalya ve Bursa'da önceden belirlenen adreslere baskınlar düzenledi. Baskınlarda yakalanan 17 kişinin, bu yolla bin 146 kişi adına uçak bileti aldıkları belirlendi. Bu kişiler arasında şebeke üyeleriyle, kendi kredi kartlarını kullandırmayıp sahtelerinin kullanılmasına izin vererek anlaşma yapan, ücretini elden ödeyen 178 kişinin de “şüpheli” sıfatıyla ifadesine başvuruldu, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Zanlılardan 2 ruhsatsız tüfek ve altı fişek ele geçirildiği belirtildi.

MAHKEME SABAHA SONLANDI

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından zanlılar, adliyeye sevk edildi. Bugün sabah saatlerine kadar süren mahkemece zanlılardan şebekenin elebaşları O.B. (28), H.C. (40) ile elemanları A.H.F. (41), K.Ö. (39), Ö.B. (29), Y.Ç. (16), S.A. (29), Z.Y. (42), H.C. (30), S.B. (25), O.T. (32), F.K. (29) ve K.A. (51) olmak üzere 13'ü tutuklandı. Diğer 4 zanlı D.A. (28), A.İ. (38), C.C.Y. (34) ve M.İ. (21) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (Hürriyet)

TUTUKLANDILAR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000