09 Kasım 2014, Pazar 07:40:22

TÜRSAB'DAN ŞİRKETLERE ÇAĞRI

Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya İsrail tarafından yapılan saldırılar sonrası, Türkiye duruma tepkisiz kalmadı.
  • yaziklar olsun bu israilliler bize vizesiz gelirken bizim vizeyle gidebilmemize cok yazik coookk
  • TÜRSAB DENİLEN KURULUŞ ÖNCE ACENTELERİNE SAHİP ÇIKMAYI ÖĞRENSİNDE SONRA BÖYLE SİYASİ YARANMALAR YAPMAYA KALKSIN...KAÇAK ACENTELERİN ÖNÜNE GEÇEMEYEN ,ALDIĞI AİDATLARIN KARŞILIĞINDA BİR HİZMETİ OLMAYAN,HAC VE UMRE KONTENJANLARININ BELLİ KESİMLERE HİBE EDİLDİĞİ,OTELLERİNİN İSYAN ETTİĞİ,HAVAYOLLARININ ACENTELERİNE İNTERNETTE RAKİP OLDUĞU TÜRSAB'IN NE KENDİSİNİN NEDE BAŞKANININ BÖYLE BİR TEKLİF YAPMAYA HAKKI YOKTUR...ÖNCE KENDİ SÖKÜĞÜNÜ DİK SONRA ATAR YAPARSIN BOL BOL..BUNUN TEK ÇARESİDE ARTIK HANEDANLIĞA ÇEVRİLMİŞ 15 YILLIK TÜRSAB BAŞKAN VE YÖNETİMİNİN DEĞİŞMESİDİR...
  • Hakkaten
  • Bu saatten sonra alacağı varsada almaz
  • İsrail'e vize olduğunu unutmuş galiba Türsab başkanı. Mescid i aksaya paraşütle mi inecekmiş bu 100.000 kişi? Hep popülist ve yalan politikalar. Sıkıysa koyun vizeyi İsrail vatandaşlarına.

Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya İsrail tarafından yapılan saldırılar sonrası, Türkiye duruma tepkisiz kalmadı. Siyasiler İsrail’in tutumunu sert bir dille eleştirirken, ilk somut adım turizmcilerden geldi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), 2015’i ‘Kudüs yılı’ ilan ederken, gelecek yıl ‘barış’ için 100 bin Türk’ü Kudüs’e götürmeyi hedeflediğini açıkladı.

TÜRKİYE TEPKİLİ

İsrail’in, baskınları sonrasında İlk açıklama Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapıldı. Davutoğlu, “Mescid-i Aksa bütün dünya müslümanlarının. Kudüs tek bir dinin hakimiyet alanı haline dönüşüp, diğer kutsal mekanlar böylesine barbarca bir tutumla ayaklar altına alınırsa Ortadoğu’da barışı temin etmek mümkün olmaz” dedi. Arkasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sert sözlerle İsrail’in tutumunu eleştirdi. Erdoğan, “İsrail’in bu barbarca ve alçakça girişimi affedilir bir girişim olamaz. Bu gelişmeler karşısında sessiz kalmamız mümkün değil” dedi.

PAKETLİ TUR DÜZENLENECEK

Siyasi arenada bu gelişmeler yaşanırken, turizm sektörünün tepe kuruluşu Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) 2015’i ‘Kudüs yılı’ olarak ilan ettiğini açıkladı. Başbakan Davutoğlu’nun “Barış kenti olması gereken Kudüs İsrail’in tutumu sebebiyle çatışmaların, zulümlerin, barbarlığın sergilendiği bir şehir haline dönüştü” sözüne vurgu yapan TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Turizmin eş anlamlı sözcüklerinden biri de barıştır. Orada turizm faaliyetlerini yoğunlaştırarak barış ortamı sağlanmasını amaçlıyoruz. İsrailli turist nasıl Türkiye’ye gelip sinagoglarını rahatça geziyorsa, Türk turistin de Kudüs’e gitmeye hakkı var. Bu çerçevede gelecek ocak ayından itibaren Turizm Bakanlığı’nın yapacağı tanıtım desteği ile beraber Kudüs’e paketli turlar düzenlemeyi hedefliyoruz. Bu yıl yaklaşık 10-15 bin Türk, Kudüs’e gitti. Gelecek yıl bu rakamı 100 bine ulaştıracağız” dedi.

HAVAYOLLARI DESTEK VERMELİ

Hükümet desteğinin yanı sıra havayolu şirketlerinden de destek beklediklerine vurgu yapan Ulusoy, “THY, Atlasjet, Pegasus ve Onur Air gibi firmalarımızda indirimli uçuşlar düzenlemeli. Bu sayede giden kişi sayını saha yukarılara çıkarabiliriz” dedi. Türk vatandaşlarında bu turlara yoğun ilgi göstermesini beklediklerini söyleyen Ulusoy, “Oralara sahip çıkmak istiyorsak ancak giderek bunu başarabiliriz. Savaşarak değil barış içinde oraya sahip çıkmanın yolu da turizmden geçiyor. Hoşgörünün ne olduğunu anlatmakla yetkiliyiz. Dinlerarası diyalog bunu gerektirir” diye konuştu.

TÜRSAB'DAN ŞİRKETLERE ÇAĞRI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

birisi ~ 9 yıl önce
yaziklar olsun bu israilliler bize vizesiz gelirken bizim vizeyle gidebilmemize cok yazik coookk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TÜRSAB MI ? ~ 9 yıl önce
TÜRSAB DENİLEN KURULUŞ ÖNCE ACENTELERİNE SAHİP ÇIKMAYI ÖĞRENSİNDE SONRA BÖYLE SİYASİ YARANMALAR YAPMAYA KALKSIN...KAÇAK ACENTELERİN ÖNÜNE GEÇEMEYEN ,ALDIĞI AİDATLARIN KARŞILIĞINDA BİR HİZMETİ OLMAYAN,HAC VE UMRE KONTENJANLARININ BELLİ KESİMLERE HİBE EDİLDİĞİ,OTELLERİNİN İSYAN ETTİĞİ,HAVAYOLLARININ ACENTELERİNE İNTERNETTE RAKİP OLDUĞU TÜRSAB'IN NE KENDİSİNİN NEDE BAŞKANININ BÖYLE BİR TEKLİF YAPMAYA HAKKI YOKTUR...ÖNCE KENDİ SÖKÜĞÜNÜ DİK SONRA ATAR YAPARSIN BOL BOL..BUNUN TEK ÇARESİDE ARTIK HANEDANLIĞA ÇEVRİLMİŞ 15 YILLIK TÜRSAB BAŞKAN VE YÖNETİMİNİN DEĞİŞMESİDİR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kral ~ 9 yıl önce
Hakkaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu saatten sonra alacağı varsada almaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İsrail'e vize olduğunu unutmuş galiba Türsab başkanı. Mescid i aksaya paraşütle mi inecekmiş bu 100.000 kişi? Hep popülist ve yalan politikalar. Sıkıysa koyun vizeyi İsrail vatandaşlarına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 9 yıl önce
israel turist vizesi alması çok kolay schengen gibi prosedürler yok.ayrıca zaten israel-rusya ile vize serbestisi imzalandı.türkiye için çalışmalar var su süreçte israel vatandaşları türkiyeye vizesiz girebiliyor,türk vatandaşları vize ile gidebiliyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000