06 Eylül 2012, Perşembe 09:45:57

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK HELİPORTU RESMEN AÇILDI

Türkiye ve Avrasya'nın en büyük helikopter havaalanı Kaan Heliport, düzenlenen bir törenle resmen hizmete açıldı.
  • yakında basbakan olcaksın ayın sarıgul onlar senın arkanda duracak
  • biz herşeye .ok atarız yapana, yapmaya çalışana sataşırız önümüze gelene bin tekme derken ne iş ne de aş.... herkez elini taşın altına koysaya. tebrikler elinize emeğinize sağlık.
  • Sen yapsaydın o zaman :)
  • Heliport yapimi ve isletimi o kadar basit degil maalesef. ICAO havaalani standartlari ile birlikte heliportlara ait uluslararasi standartlari belirlemistir ve ulkemuz bu standartlara tam uyum saglamaktadir. Bu yuzden 50 ruhsatlu heliport varken 170 helipirtun rugsatlandirma iskemleri devam etmektedir. Ozetlemek gerekirse her beton alana heliport yapamazsiniz. Uluslararasi standartlari saglayan ve pilotlarin emniyetli bir bicimde inis kalkislarini yapabilecegi belirli egim degerlerini ve belli yaklasma acilarini saglayan alanlarda heliport yapilabilir. Geriye kalan beton,boya isin en kolay tarafidir. Ayrica ozel yangin standartlari, kurtarma aletleri, zorunlu egitimler ve o heliporta ait ozel prosedur hazirlamadan bahsetmedim....
  • heliport heliport dedikleri açık arazide 150 metrekare beton alan. bunun nesi abartılıyor anlamıyorum.(metrekare 500 tl den 75 bin tl+ büyük H yazısı boya masrafı var ) bilen mutlaka vardır yazsa da anlasak.

İstanbul Ayazağa'da kurulan Türkiye ve Avrasya'nın en büyük helikopter havaalanı Kaan Heliport, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Devlet HAva Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Kaan Air'ı bünyesinde barındıran Başarı Holding'in YÖnetim Kurulu Başkanı Ferda Yıldız, Agusta Westland Şirketi Başkan Yardımcısı Emilio Dalmasso, Air Methods CEO'su Aaron Todd ve çok sayıda davetlinin da katıldığı bir törenle açıldı. Açılışa Bakan Binali Yıldırım ve Taner Yıldız helikopter ile geldi.

"BİZ ÖNEMLİ BİR EKSİĞİ TAMAMLADIK"

Açılışı yapılan helikopter havaalanının sadece Türkiye'nin değil Avrasya bölgesinin de en büyük heliportu olma özelliği taşıdığına işaret eden Başarı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Yıldız, "Hedefimiz önümüzdeki 5 yılda ikinci ve üçüncü faz yatırımlarımızı gerçekleştirerek, 50 helikopter kapasitesine ulaşmak" dedi. Yıldız, "Ancak en büyük eksiğimiz altyapı. Helikopterlerin iniş kalkış yapacakları helipad-helikopter pistlerinin yanı sıra hangarlama ve bakım hizmetleri sunacak heliportlara ihtiyacımız var. Biz Kaan Heliport'u İstanbul'un merkezine kurarak bu konuda önemli bir eksiği tamamladığımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Agusta Westland Şirketi Başkan Yardımcısı Emilio Dalmasso da, İstanbul'dan Ankara'ya 40 dakikada uçulmasının çok büyük bir imkan olduğunu ifade ederek,

Türkiye'de hava taşımacılığı alanında ciddi bir pazarın bulunduğunu söyledi. Hava taşımacılığının turizm, sağlık, yangın ve asayiş gözetleme gibi farklı

alanlara hizmet edebildiğini vurgulayan Dalmasso, "Güçlü bir ülke olma yolunda olan ülkenizin her alanda bu imkanları kullanacağına inanıyorum" dedi.

Kaan Air ile ortak bir şirket kuran, dünyanın en büyük helikopter işletmecilerinden Air Metods'un CEO'su Aaron Todd ise, bu tesislerin Türkiye'nin kaliteye ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi ve açılışı Kaan Heliport'un Avrupa'nın askeri olmayan en büyük heliport alanı olduğunu da ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da geçmişte imrenerek bakılan ve hayal edilen şeylerin artık Türkiye'de de gerçeğe dönüşmesinin gurur verici olduğunu ifade ederek, "Bundan seneler önce yurtdışından gelen bir turist hastalandığı zaman sigortası ambulans uçak ya da helikopter gönderdi diye gıpta ile bakardık. Şimdi yapılan çalışmalarla biz de hastalarımızı helikopterlerle gerekli sağlık kuruluşlarına sevk edebiliyoruz. Bu gerçekten mutluluk verici bir olay. İnsanımız artık kendine değer verildiğini fark eder hale geldi. Bu tesislerin de herkese hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

"THY NEREDEYDİ, NEREYE GELDİ"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Türkiye'nin heliport ihtiyacının asgari 300 olduğunu belirterek, "Şuanda 123 tane belgelendirme

işlemi yapılan var. Halihazırda hizmet veren de 50 heliportumuz var, 173 heliport yapar. Daha yolun yarısındayız ama çalışmaya ve teşvik etmeye devam ediyoruz" dedi.

Yıldırım, Türkiye'nin havacılıkta dünyanın aksine büyümelerin hep iki haneli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Dünya havacılığı ortalama yüzde 5'in altında büyürken, Türkiye üst üste 4 kat büyüdü. 25 noktaya uçuş yapıyorduk, şimdi 48 noktaya iç hatlarda uçuş yapıyoruz. İki nokta arasında dolaşıyorduk büyükşehirlerde, şimdi 7 farklı noktadan uçuş yapıyoruz. Çapraz uçuşları da yapar hale geldik. İç ve dış hat yolcu sayımız 118 milyona çıktı. Dış hat nokta sayısı ise 175'e çıktı. 9 yılda bu gelişmeyi sağlamamızın en önemli nedenlerinin başında ülkede ortaya konulan güven ve istikrar ve güçlü siyasi irade geliyor" diye konuştu.

Yıldırım, "THY 75 yıllık şirket ama niye sadece THY olsun, bu fırsatı başkalarına da verelim" dediklerinde gelen eleştirilere değinerek, ''Bakanım, her gelen bakan bunu söyler ama bir ay sonrada THY'nin kılına dokundurmaz, dediler. Türkiye buna alışık değildi. Türkiye serbest rekabete uyum sağlayamadı. O korumacı anlayış tekrar kurumları serbest rekabetten izole eder hale geldi. Hatta 'Bakan THY'yi bitirmeye karar verdi' diye şikayette bulunuldu. 'Siz hiç endişe etmeyin' Benle bağınız olmasın. Geleceğinizi, projelerinizi siz yapın. Adam alacaksanız veya çıkaracaksanız bana sormayın' dedim" şeklinde konuştu.

Çin seyahatinden dönerken meydana gelen bir uçak arızasından sonra yaşadıkları bürokrasiyi hatırlatan Yıldırım, "Vaktin nakit olduğu havacılık sektöründe böyle marka olamazsınız. Bu olaydan sonra 'THY'nin yüzde 51'i mutlaka devletin elinden çıkmalı' diye karar verdik. O dönemde pazar yapının yüzde 99'u THY'deydi 8 milyon yolcu taşıyordu. Şimdi Yüzde 51'i THY'nin elinde 30 milyonun üzerinde yolcu taşıyor. THY nerdeydi, nereye geldi- Hiç adı olamayan şirketler önemli pazar payına sahip oldu. Onlar da THY markasının güçlenmesine neden oldu. Kendileri de piyasada bir yer edindi. Kim kazandı? Herkes kazandı, Türkiye kazandı. Seyahat eden 118 milyon insan kazandı" dedi.

İŞTE GÖRKEMLİ AÇILIŞTAN KARELER

 

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK HELİPORTU RESMEN AÇILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

sarıgul ~ 12 yıl önce
yakında basbakan olcaksın ayın sarıgul onlar senın arkanda duracak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biziz işte ~ 12 yıl önce
biz herşeye .ok atarız yapana, yapmaya çalışana sataşırız önümüze gelene bin tekme derken ne iş ne de aş.... herkez elini taşın altına koysaya. tebrikler elinize emeğinize sağlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıllı'ya ~ 12 yıl önce
Sen yapsaydın o zaman :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
headwall ~ 12 yıl önce
Heliport yapimi ve isletimi o kadar basit degil maalesef. ICAO havaalani standartlari ile birlikte heliportlara ait uluslararasi standartlari belirlemistir ve ulkemuz bu standartlara tam uyum saglamaktadir. Bu yuzden 50 ruhsatlu heliport varken 170 helipirtun rugsatlandirma iskemleri devam etmektedir. Ozetlemek gerekirse her beton alana heliport yapamazsiniz. Uluslararasi standartlari saglayan ve pilotlarin emniyetli bir bicimde inis kalkislarini yapabilecegi belirli egim degerlerini ve belli yaklasma acilarini saglayan alanlarda heliport yapilabilir. Geriye kalan beton,boya isin en kolay tarafidir. Ayrica ozel yangin standartlari, kurtarma aletleri, zorunlu egitimler ve o heliporta ait ozel prosedur hazirlamadan bahsetmedim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
heliport ~ 12 yıl önce
heliport heliport dedikleri açık arazide 150 metrekare beton alan. bunun nesi abartılıyor anlamıyorum.(metrekare 500 tl den 75 bin tl+ büyük H yazısı boya masrafı var ) bilen mutlaka vardır yazsa da anlasak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000