20 Aralık 2011, Salı 15:05:44

TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK

Filosundaki MD uçakları çıkardıktan sonra tamamiyle Airbus’a dönen Türkiye’nin en büyük özel havayolu şirketi Onur Havayolları, bu kez Airbus’ın 4 motorlu uçağından almak için kolları sıvadı...
  • Sen bilet alip , yolcu olarak ucunca kendini havacimi saniyorsun . Ben almamasi taraftariyim demedimki kendi dusuncemi belirttim . Tabiki isterim almasini , alirsa sonucda , o ucaklari ve seni yolcu olarak ucuracak havaciyim ben .
  • Sen sanmıyorsan sanma ama biz havacılar ve onur air bunun üstesinden hayli hayli gelecektir, gerekirse onur air'e destek olarak onunla uçacağız, işte okadar. ;)
  • A 340 ucaklari bugun bircok sirketin , ozellikle bakim masraflarina ek olarak yakit yonundende kesinlikle memnun olmadigi ucaklardir . Ortadogunun zengin sirketleri dahi , 340 lari en kisa zamanda masraflarini dusurmek sebebiyle ellerinden cikarmayi programlarina dahil etmislerdir . EMIRATES tum 340 larinin ortagi oldugu ASYA li sirkete devrederken filasunu 350,380,777 ile yapilandiracakdir . Boyle bir durumda , ONUR AIR in kesinlikle , 340 icin olumlu dusundugunu hic sanmiyorum.ONUR AIR de bu tur hesaplar cok iyi yapilir . Eski 300 B4 ler nasil son govde omurlerine kadar kullanilmissa , 300-600 larinda boyle devam edecegini , 330 ve 320,321 ilede devam edilecegini dusunuyorum .Acikcasi 340 charter bir sirket icin , hic sanmiyorum .
  • Onur Air'in filosunda halihazırda A330'lar mevcutken A340'a yönelmesinin nedeni tamamen operasyoneldir. Çift motorlu uçakların bazı kısıtlamaları mevcutken dört motorlu uçaklar bunlardan muaftır,ETOPS gibi. Dolayısıyla planlama serbestisi kazandırır,operasyonel kapasiteyi arttırır.
  • B 777 daha çok tutuluyor. tercihlerini bu yönde yapsalar daha iyi olur gibi geliyor, ama koskoca havayolu şirketi. bi bildikleri vardır. ya da şirketin politikası airbus yönündedir. büyük gövdeli uçak onur air'e yakışır.
  • dört Motorlu bir ucak alinirsa eger A380 olur. 1. Airbus A340 üretimi durdurdu niye? Cünki cok yakit harciyor diye artik kimse A340 almak istemiyor. Haaaa A380 de dört motorlu. Evet ama Son Teknoloji oldugundan ve daha fazla yolcu tasiyabilmesi maliyeti düsürüyor. Bunlari bilmek icin Oxford da okumana gerek yok ya da bir Havayolu Sirketin CEO su. Alacaklarsa eger A350 almalari gerek ki orda da malesef gec kaldi sayilirlar cünki teslimat belki 2020 yi bulur.
  • alıp arabistana mı göndereceklermiş?
  • bu kadar büyük gövdeliyle saganın durumuna düşmezler inşallah. hesaplarını iyi yapmışlardır umarım. ayrıca arap ülkelerinden ziyade avrupa ülkelerinede yoğunlaşmalıdırlar. londra, paris (v.s.)
  • Cok guzel bir haber. Bence Onurda alsin Pegasusta Atlasta diger sirketlerde alsin. yeter artik su thy hegemonyasina son verin. Yurtdisinda yasayan bir vatandas olarak thy nin fahis fiyatlari yetti artik istiyoruz ki atlantik otesine asyanin obur ucuna ozel sirketlerimiz de ucsun. Thy nin yaptigi gibi tekeller sadece 3. dunya ulkelerinde bulunuyor. yazik cok yazik.
  • boş konuşuyorsunuz.olimpik teklif etti onur da reddetti.hemde sadece uçakları değil bir sürü yedek parçayı da aynı paraya veriyorlardı ama kabul edilmedi.
Onur Havayolları, tamamı Airbus’tan oluşan filosunu güçlendirmek için çabalarını sürdürüyor. Filosunda geniş gövdeli 4 adet Airbus 330 tipi uçak bulunan Onur Havayolları, bu kez gözünü Airbus’ın 4 motorlu 340 modeline dikti.

Onur Havayolları, iflasın eşiğinde zor günler geçiren Olympic Havayolları’nın satışa çıkardığı Airbus 340 tipi uçaklara talip oldu. Ancak uçakların ihale yöntemiyle satılacak olması sebebiyle Onur Havayolları, geri adım attı ve satış gerçekleşmedi.
 
Filosundaki MD tipi uçakları çıkardıktan sonra tamamen Airbus’a dönen Onur Havayolları’nın A330 ve A300-600 tipi uçakları Arabistan’da operasyon yapıyor. Airbus 340 tipi uçağın alınması halinde o uçağın da Arabistan operasyonunda kullanılması bekleniyor.
 
Onur Havayolları’nın önümüzdeki yılın sonuna kadar Airbus 300-600 tipi uçakları filosundan çıkaracağı ve onların yerine A330 ve 340 modeli uçaklarla filosunu güçlendireceği kaydedildi.
 
Onur Havayolları, Airbus 340 tipi bir uçağı filosuna katarsa Türkiye’de filosunda A340 tipi uçak bulunan ilk özel havayolu şirketi olma ünvanını da elde edecek. Airbus 340 tipi uçaklardan halen sadece Türk Hava Yolları’nda bulunuyor. THY, bir süre önce Airbus 340 tipi bir uçağını satışa çıkarmış ancak uygun teklifleri alamadığı için uçak yeniden operasyonlarda kullanılmaya başlamıştı. Onur Havayolları’nın da THY’nin satışa çıkardığı Airbus 340 tipi uçağı almak için girişimde bulunduğu iddia edildi ancak bu bilgi Onur Havayolları Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu tarafından doğrulanmadı.

©AirportHaber Özel
TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 12 yıl önce
Sen bilet alip , yolcu olarak ucunca kendini havacimi saniyorsun . Ben almamasi taraftariyim demedimki kendi dusuncemi belirttim . Tabiki isterim almasini , alirsa sonucda , o ucaklari ve seni yolcu olarak ucuracak havaciyim ben .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sen sanmıyorsan sanma ama biz havacılar ve onur air bunun üstesinden hayli hayli gelecektir, gerekirse onur air'e destek olarak onunla uçacağız, işte okadar. ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
A 340 ucaklari bugun bircok sirketin , ozellikle bakim masraflarina ek olarak yakit yonundende kesinlikle memnun olmadigi ucaklardir . Ortadogunun zengin sirketleri dahi , 340 lari en kisa zamanda masraflarini dusurmek sebebiyle ellerinden cikarmayi programlarina dahil etmislerdir . EMIRATES tum 340 larinin ortagi oldugu ASYA li sirkete devrederken filasunu 350,380,777 ile yapilandiracakdir . Boyle bir durumda , ONUR AIR in kesinlikle , 340 icin olumlu dusundugunu hic sanmiyorum.ONUR AIR de bu tur hesaplar cok iyi yapilir . Eski 300 B4 ler nasil son govde omurlerine kadar kullanilmissa , 300-600 larinda boyle devam edecegini , 330 ve 320,321 ilede devam edilecegini dusunuyorum .Acikcasi 340 charter bir sirket icin , hic sanmiyorum .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Onur Air'in filosunda halihazırda A330'lar mevcutken A340'a yönelmesinin nedeni tamamen operasyoneldir. Çift motorlu uçakların bazı kısıtlamaları mevcutken dört motorlu uçaklar bunlardan muaftır,ETOPS gibi. Dolayısıyla planlama serbestisi kazandırır,operasyonel kapasiteyi arttırır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
B 777 daha çok tutuluyor. tercihlerini bu yönde yapsalar daha iyi olur gibi geliyor, ama koskoca havayolu şirketi. bi bildikleri vardır. ya da şirketin politikası airbus yönündedir. büyük gövdeli uçak onur air'e yakışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dört Motorlu bir ucak alinirsa eger A380 olur. 1. Airbus A340 üretimi durdurdu niye? Cünki cok yakit harciyor diye artik kimse A340 almak istemiyor. Haaaa A380 de dört motorlu. Evet ama Son Teknoloji oldugundan ve daha fazla yolcu tasiyabilmesi maliyeti düsürüyor. Bunlari bilmek icin Oxford da okumana gerek yok ya da bir Havayolu Sirketin CEO su. Alacaklarsa eger A350 almalari gerek ki orda da malesef gec kaldi sayilirlar cünki teslimat belki 2020 yi bulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
alıp arabistana mı göndereceklermiş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu kadar büyük gövdeliyle saganın durumuna düşmezler inşallah. hesaplarını iyi yapmışlardır umarım. ayrıca arap ülkelerinden ziyade avrupa ülkelerinede yoğunlaşmalıdırlar. londra, paris (v.s.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Cok guzel bir haber. Bence Onurda alsin Pegasusta Atlasta diger sirketlerde alsin. yeter artik su thy hegemonyasina son verin. Yurtdisinda yasayan bir vatandas olarak thy nin fahis fiyatlari yetti artik istiyoruz ki atlantik otesine asyanin obur ucuna ozel sirketlerimiz de ucsun. Thy nin yaptigi gibi tekeller sadece 3. dunya ulkelerinde bulunuyor. yazik cok yazik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
boş konuşuyorsunuz.olimpik teklif etti onur da reddetti.hemde sadece uçakları değil bir sürü yedek parçayı da aynı paraya veriyorlardı ama kabul edilmedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000