08 Şubat 2010, Pazartesi 10:49:16

Türkiye, sivil havacılıkta yeni bir kıtaya uzandı...

2009 yılında sivil havacılık alanında 48 ülke ile ikili anlaşma imzalayarak tarihi bir rekora imza atan Türkiye, 2010’nun ilk anlaşmasını Avustralya ile imzalayarak yurt dışı uçuş ağını Okyanusya’ya kadar uzattı.
  • Yakin zaman da SURINAM(Paramaribo) ucuslarini da bekliyoruz THY nin
  • AVUSTRALYA'YA LUFTHANSA , ALITALIA , AIR FRANCE VS. BILE UCMUYOR CUNKU MESAFE COK UZAK VE BILET FIYATLARI COK UCUZ OLDUGU ICIN DIREKT SEFER DIREKT ZARAR ANLAMINA GELDIGI ICIN , HAFTADA 3 SEFER YAPILSA 1 ADET A340 VEYA B777 SIRF BU SEFERE VERILECEK 22 SAAT TEK GIDIS ASYA'DA ARA NOKTALI INIS-KALKIS MASRAFLARI VS. BU UCUS TAMAMEN ZARAR EDER ,, BELKI AVUSTRALYA ILE TURKIYE ARASINDAKI GENEL ILISKILERIN GELISMESINE KATKISI OLABILIR , BUNUN DISINDA THY 5 KITAYA UCUYOR GORUNTUSU VE SHOW'U DISINDA BASKA BIR FAYDASI YOK BU ISIN ,,
  • ERZURUM HAVALİMANI MÜLKİ İDARE AMİRİ DERHAL O GÖREVİNDEN İSTİFA ETMELİDİR GÖREVİ YAPAMIYORSA OTURMIYACAKSIN KARDEŞİM
  • Orenburg Hava Yolları ile dün Erzurum’a gelen 120 turist, gümrük ve vize memuru olmaması yüzünden saatlerce havalimanında rehin tutuldu. Yaşanan skandal havalimanının yeniden tartışılmasına neden oldu. 2011’e hazırlanan Erzurum’da yaşanan bu olumsuzluk kafalarda soru işaretleri bıraktı. Tatillerini Palandöken Kayak Merkezi’nde geçirmek isteyen 120 Rus turist, dün Orenburg Hava Yolları ile Erzurum’a geldi. Büyük bir neşe içerisinde uçaktan inip, Palandöken’in tanıtımlarındaki gibi 10 dakika sonra kayak yapmanın planlarını yapan turistler, adı ‘havalimanı’ olan ancak ‘havaalanı’ mantığıyla yönetilen Erzurum Havalimanı’ndan büyük bir sürprizle karşılandı. Çünkü, bir havalimanın
  • Tesekkurler Airporthaber....Bu Avustralya haberini shgm'den once verdigin icin. Onlari bile gectiniz. Yurtdisindaki temsilcileriniz iyi calisiyor haber konusunda.
  • Tesekkurler SHGM ve THY. Yakinda baslamak uzere.

Türk ve Avustralya sivil havacılık otoriteleri, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri KESİCİ ve Avustralya Sivil Havacılık ikili Müzakereler Müdürü Samuel LUCAS başkanlığında 27-28 Ocak 2010 tarihlerinde Avustralya’nın başkenti Kanberra’da bir araya gelerek ikili havacılık anlaşması imzaladı.

20 yılı aşkın süredir özlemle beklenen Türkiye - Avustralya seferleri, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu anlaşma sayesinde direkt seferlerle gerçekleştirilebilecek. Anlaşma öncesi yolculuk süresinin yaşanan aktarmalarla 30 saati bulduğu seferler, anlaşma sonrası yaklaşık 10 saat kısalacak.

Her iki ülkeden de birden çok havayolunun sefer yapmasına imkan sağlayacak anlaşmaya göre; Türkiye'deki ve Avustralya'daki bütün noktalar tarifeli sefer noktaları olarak belirlendi.

Taraflar ayrıca tayin edilen havayollarına haftalık 5 frekans yolcu seferleri düzenleme hakkı verilmesi ve üçüncü taraf dahil sınırsız kod paylaşımı konusunda anlaşmaya vardı.

Yeni mutabakat zaptı çerçevesinde yine eğitim, bakım onarım, yer hizmetleri, havaalanı operasyonu ve sivil havacılık ile ilgili diğer konularda da işbirliğini güçlendirme kararları alındı.

Türkiye’nin daha önce THY aracılığı ile Star Alliance bağlantılı olarak uçuş gerçekleştirdiği Avustralya’ya yapılan anlaşma çerçevesinde artık yabancı havayolu işletmelerine aktarma olmadan Türk taşıyıcılar ile doğrudan uçuş gerçekleştirilebilecek. Anlaşma kapsamındaki kod paylaşımı çerçevesinde, havayolu işletmelerimiz uzun menzilli uçaklarla veya sadece yakıt ikmali yaparak Uzak Doğu üzerinden Avustralya sefer düzenleyebilecek.

Türkiye, sivil havacılıkta yeni bir kıtaya uzandı...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Yakin zaman da SURINAM(Paramaribo) ucuslarini da bekliyoruz THY nin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AVUSTRALYA'YA LUFTHANSA , ALITALIA , AIR FRANCE VS. BILE UCMUYOR CUNKU MESAFE COK UZAK VE BILET FIYATLARI COK UCUZ OLDUGU ICIN DIREKT SEFER DIREKT ZARAR ANLAMINA GELDIGI ICIN , HAFTADA 3 SEFER YAPILSA 1 ADET A340 VEYA B777 SIRF BU SEFERE VERILECEK 22 SAAT TEK GIDIS ASYA'DA ARA NOKTALI INIS-KALKIS MASRAFLARI VS. BU UCUS TAMAMEN ZARAR EDER ,, BELKI AVUSTRALYA ILE TURKIYE ARASINDAKI GENEL ILISKILERIN GELISMESINE KATKISI OLABILIR , BUNUN DISINDA THY 5 KITAYA UCUYOR GORUNTUSU VE SHOW'U DISINDA BASKA BIR FAYDASI YOK BU ISIN ,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ERZURUM HAVALİMANI MÜLKİ İDARE AMİRİ DERHAL O GÖREVİNDEN İSTİFA ETMELİDİR GÖREVİ YAPAMIYORSA OTURMIYACAKSIN KARDEŞİM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Orenburg Hava Yolları ile dün Erzurum’a gelen 120 turist, gümrük ve vize memuru olmaması yüzünden saatlerce havalimanında rehin tutuldu. Yaşanan skandal havalimanının yeniden tartışılmasına neden oldu. 2011’e hazırlanan Erzurum’da yaşanan bu olumsuzluk kafalarda soru işaretleri bıraktı. Tatillerini Palandöken Kayak Merkezi’nde geçirmek isteyen 120 Rus turist, dün Orenburg Hava Yolları ile Erzurum’a geldi. Büyük bir neşe içerisinde uçaktan inip, Palandöken’in tanıtımlarındaki gibi 10 dakika sonra kayak yapmanın planlarını yapan turistler, adı ‘havalimanı’ olan ancak ‘havaalanı’ mantığıyla yönetilen Erzurum Havalimanı’ndan büyük bir sürprizle karşılandı. Çünkü, bir havalimanın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tesekkurler Airporthaber....Bu Avustralya haberini shgm'den once verdigin icin. Onlari bile gectiniz. Yurtdisindaki temsilcileriniz iyi calisiyor haber konusunda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tesekkurler SHGM ve THY. Yakinda baslamak uzere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000