20 Haziran 2017, Salı 08:53:13

Türkiye Katar'a 90 uçak gönderdi

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Katar'ın Türkiye'den süt ve süt ürünleri grubu ile yumurta talep ettiğini belirterek, "90 uçak gönderdik, ihtiyaçlarını karşıladık." dedi.
  • Bende gemi işine girmek istiyorum ...param yok vakıf yok siyasi babam yok sizce ne yapmak gerek eeeyyyyy kime diyorum...Müslümanın mali ortak değilmi...geminin kuyruk ucunda azıcık hisse veren cikarmi eyyyyy dostum soylesene
  • Benim halkım kredi kartının son kalan bosluguyla makarna alıyorken asker Allah bilir neden zehirleniyorken Katardaki yağlı domuzlar aç kalmasın. 4 ayak iyi 2 ayak kötü!!!
  • Geminin gideceği rota yemenden geciyor,cevap vereyim derken cv atmışsın hacı:))
  • Koltuk gittikten sonra iste bakalım. Şişme balon uçak gönderir belki:)))
  • Askere gelince bozuk yiyecek
  • THY dünyanın en büyük havayolu demiş sayın bakan.Bakanımız dünyayı Türkiye'den ibaret sayıyor galiba...
  • Lise Mezunuyum Tgs de müdürlük olur mu
  • Bu yardımları katar unutmaz , katar ile ilerleyen zamanda büyük stratejik ortaklıklar ve işbirliği kapısı aralanmış oldu , katar zaten türkiyeye büyük yatırımlar yaptı daha fazlasını yapacaktır, körfez ülkeleri başındakiler tahtlarından korktukları için müslüman kardeşleri İHVANI , iranı terör destekçisi gibi görüyo , 280milyar$ lik yahudi şirketlerinden silah antlaşması yapıp petrol ve hac gelirlerini dünyadaki fakir muhtaçların ihtiyaçları giderilmesi için harcanmSı gerekirken yahudi kasasını doldurdular , güya israili tanımıyolar halbuki israile enbüyük desteği veren bu körfez ülkeleri SAYGILAR
  • afferim ilker otur 5
  • O günü çok iyi hatırlıyorum yankee park pozisyonunda olan uçağımız san fransisko için hazırdı tekstil ürünleri yüklüydü. Load master şefi kaptan son brifinglerini gerçekleştiriyordu birden bire sefer iptal oldu malûmatı ulaştı. Olur mu kaptanım bu bizim mahfımız olur diye operatör olayın detayını öğrenmeye gayret ediyordu sonrası uçak yük boşaltımı sonrası Yen'i seferine akabinde Katar'a bağlandı

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Katar'ın Türkiye'den süt ve süt ürünleri grubu ile yumurta talep ettiğini belirterek, "90 uçak gönderdik, ihtiyaçlarını karşıladık." dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneğinin (TÜMSİAD) Geleneksel İftar Programı'nda yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının (STK) önemine değindi.
Katar'ın yanında olmaya devam edeceğiz''Katar'ın yanında olmaya devam edeceğiz'Ekonomi Bakanı Zeybekci, Katar'ın Türkiye'den süt ve süt ürünleri grubu ile yumurta talep ettiğini belirterek, "90 uçak gönderdik, ihtiyaçlarını karşıladık." dedi. 

Katarın yanında olmaya devam edeceğiz
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneğinin (TÜMSİAD) Geleneksel İftar Programı'nda yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının (STK) önemine değindi.

STK'ların demokrasinin temel taşlarından olduğunu dile getiren Zeybekci, özellikle iş dünyası örgütlerinin ahilik, ustalık, esnaflık gibi toplumun temel harcı olan ahlakla bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Zeybekci, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası "pazartesi günü ekonominin çökeceği, doların 10 lira olacağı, enflasyonun fırlayacağı" şeklinde söylemler olduğunu belirterek, "Pazartesi günü hiçbir şey olmamış gibi her şey yerli yerindeydi. Herkes işinin başındaydı. Başka ülkede olsa darmadağın olurlardı. Ekonomi pazartesi günü dimdik ayaktaydı." dedi.

"Hedefimiz ihracatta rekoru aşmak"

Türkiye'nin her yıl bir milyon net istihdam yaratması gerektiğinin altını çizen Zeybekci, şöyle devam etti:

"Bunu yapmak için her sene ortalama yüzde 5,5'in üzerinde, yüzde 6-7 civarında büyümeliyiz. Bizim acelemiz var. Biz geç kaldık. Bu büyümeyi yakalamalıyız. Bu büyümeyi yakalayacak yatırımlar için de yeterli sermayemiz yok. Bu yüzden ihracata dayalı büyümeyi önemsiyoruz. Türkiye, 2014'ü rekorla, 157,6 milyar dolarlık ihracatla kapatmıştı. Sonra 142 milyar dolara kadar düştü. Bu sene ihracatta bir seferberlik yılı olacak. Bu yıl ihracatta hedefimiz, 157,6 milyar dolar rakamını yakalamak ve onu aşmak."

"Katar'a 90 uçak gitti"

Zeybekci, Körfez'de yaşananları kardeşler arasındaki yanlış diyalog olarak değerlendirdiklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kendi mecrasındaki aktörler tarafından diyalogla çözülmeli bu sorun ve öyle çözüleceğine inanıyoruz. Bundan iki hafta önce pazartesi günü Bakanlar Kurulu sırasında, bu bilgiler bize geliyordu. O gün gece Türkiye olarak Cumhurbaşkanımızın talimatları ve müsaadeleri ile bu operasyonu hemen başlattık. Dünyanın en büyük hava filolarına sahip olmanın ne demek olduğunu o gün anladık. THY bugün dünyanın en büyük hava yolu. İlker Aycı kardeşimden (THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı) beş uçak istedik. Bir saat içinde beş uçak hazırdı. Hem de kargo uçağı. Kuşluk vakti Türk ürünleri oradaydı.

Bizden istedikleri özellikle süt ve süt ürünleri grubu ve yumurtaydı ve bugüne kadar da 90 uçak gönderdik. Bütün ihtiyaçlarını karşıladık. Bir tane gemi gidiyor 4 bin tonluk şimdi, arkasından da yine 11 bin tonluk bir gemi gidecek. Şimdi tır seferlerimiz başladı. Herkes, 'ama, fakat, lakin' derken, biz oradaydık. Bundan sonra da orada olmaya devam edeceğiz. Artık orada olmamız lazım." 

Türkiye Katar'a 90 uçak gönderdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

xx ~ 7 yıl önce
Bende gemi işine girmek istiyorum ...param yok vakıf yok siyasi babam yok sizce ne yapmak gerek eeeyyyyy kime diyorum...Müslümanın mali ortak değilmi...geminin kuyruk ucunda azıcık hisse veren cikarmi eyyyyy dostum soylesene

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Homo Sabihus ~ 7 yıl önce
Benim halkım kredi kartının son kalan bosluguyla makarna alıyorken asker Allah bilir neden zehirleniyorken Katardaki yağlı domuzlar aç kalmasın. 4 ayak iyi 2 ayak kötü!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahillik hakkaten başa bela ~ 7 yıl önce
Geminin gideceği rota yemenden geciyor,cevap vereyim derken cv atmışsın hacı:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 7 yıl önce
Koltuk gittikten sonra iste bakalım. Şişme balon uçak gönderir belki:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katar a en iyisinden yiyecek ~ 7 yıl önce
Askere gelince bozuk yiyecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En büyük ~ 7 yıl önce
THY dünyanın en büyük havayolu demiş sayın bakan.Bakanımız dünyayı Türkiye'den ibaret sayıyor galiba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katar ~ 7 yıl önce
Lise Mezunuyum Tgs de müdürlük olur mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fazla ~ 7 yıl önce
bence fazla bile okuma yazma bil yeter
Güneşi karanlık yüzü ~ 7 yıl önce
Bu yardımları katar unutmaz , katar ile ilerleyen zamanda büyük stratejik ortaklıklar ve işbirliği kapısı aralanmış oldu , katar zaten türkiyeye büyük yatırımlar yaptı daha fazlasını yapacaktır, körfez ülkeleri başındakiler tahtlarından korktukları için müslüman kardeşleri İHVANI , iranı terör destekçisi gibi görüyo , 280milyar$ lik yahudi şirketlerinden silah antlaşması yapıp petrol ve hac gelirlerini dünyadaki fakir muhtaçların ihtiyaçları giderilmesi için harcanmSı gerekirken yahudi kasasını doldurdular , güya israili tanımıyolar halbuki israile enbüyük desteği veren bu körfez ülkeleri SAYGILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yahudi Onlar ~ 7 yıl önce
Suud ailesi arabistandaki yahudi bir kabilenin soyundan gelmektedir ve gizli yahudidirler. Her namaz kılan sakallıyı müslüman dedeniz zannetmeyin. Bizde de çok çok yukarlarda var böyle başı secdeden kalkmayan gizli yahudiler. Uyanık olmamız gerekir.
ilkercik ~ 7 yıl önce
afferim ilker otur 5

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargo ~ 7 yıl önce
O günü çok iyi hatırlıyorum yankee park pozisyonunda olan uçağımız san fransisko için hazırdı tekstil ürünleri yüklüydü. Load master şefi kaptan son brifinglerini gerçekleştiriyordu birden bire sefer iptal oldu malûmatı ulaştı. Olur mu kaptanım bu bizim mahfımız olur diye operatör olayın detayını öğrenmeye gayret ediyordu sonrası uçak yük boşaltımı sonrası Yen'i seferine akabinde Katar'a bağlandı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000