02 Kasım 2010, Salı 15:48:11

"TURKISH PERSPECTIVE" UÇAKLARDA

Türk Hava Yolları, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Başbakanlık Yatırım Ajansı tarafından ortak çıkartılan “Turkish Perspective” adlı dergi uçaklarda yerini alıyor...
  • paramizdaki ATAMIN yanindaki rezil sifirlarla lami övündünüz?lafla hersey olunuyor!!
  • Business sınıfta uçan dergi okumaz ,yer içer uyur.
  • Dolar 2 TL olsun ihracat o zaman kendini belli eder. Dergiyle olmaz bu isler. Bir yere kadar.
  • Yine zavallıca bir hareket. Yine THY.
  • bircok havayolu varili 85 usd olan akaryakit maliyetini dusurmek icin ucakdaki dergide dahil olmak uzere bircok agirligi arttiran malzeme ve maddeleri kaldirirken ne amaca hizmet edecegi cok belli olan bir dergiyi ucaga koymak neye hizmettir. 3. sinif ulkenin milli havayollarindan baska kimsenin aklina gelmez bu tur isler.. cok guzel corba yapip icine sinegi kendi elinizle atiyorsunuz. cok yazik..
  • boyle bir derginin kapaginda kimin resmi olmali? ikinci sayida Buyukeksi kendi resmini bastirir herhalde.
  • SAYIN MUDURUMUZ ZONGULDAKI ONUTMA. DUSSELDORF-ZONGULDAK
  • çekemeyenler soda içsinler hazmı kolaylaştırır..
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • HALAL PERSPECTIVE
Türkiye İhracatçılar Meclisi Yenibosna binasında yapılan tanıtım toplantısına Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı ve THY Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyükekşi, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç Dr. Temel Kotil, Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Dr. Hüseyin Aslan katıldı.

Toplantıda açıklama yapan Büyükekşi “Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türkiye’nin dünyaya açılan yüzü olarak Türk malını dünyaya pazarlamak ve rekabetin gelişmesi için çalışmaktadır. Dünya pazarında atılacak adımlarda başrol oynamaktadır. Dünyanın en önemli markası ve Türkiye’nin gururu olan Türk Hava Yolları’nın business yolcu profilinde ise dünyanın her tarafındaki ihracatçılar, firma sahipleri ve büyük şirketlerin genel müdürleri bulunuyor. Bu yolculara bu kanaldan ulaşmayı hesapladık ve 3 ayda bir 50000 adet basacağımız bu dergiyi uçaklarda Business Class yolcularına dağıtmayı hedefledik. Bu projenin diğer bir ortağı ise Başbakanlık Yatırım Destek ve Yatırım Ajansı. Türkiye’ye gelmek isteyen yatırımcılara pazarımızı tanıtmakta olan bu ajansta bize derginin çıkmasında destek veriyor. Küresel pazarda büyük ve önemli bir oyuncu olan Türkiye’nin 730 milyar dolarlık bir gayri safi milli hasılası mevcut ve ilerleyen yıllarda bunu 2 trilyon dolara kadar çıkarmak amacıyla Türkiye’ye yatırımcı çekmek ve onlara buradan ihracat yaptırmak istiyoruz” diye konuştu.



Temel Kotil toplantıda yaptığı açıklamada “İş ticaret olduğu zaman bir de THY borsada olunca yatırımcılarla görüşüyoruz, görüşmelerimizdeki soruların yarısı THY hakkında olurken yarısıda Türkiye oluyor. Yurtdışında çok fazla ihracatçı bizimle uçmasına rağmen tanıtım bazında önemli olacak bir mecra yaratıldığını düşünüyorum. Bu dergi ile business class’ta bizimle uçan herkese ulaşacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin yurtdışında büyüme açısından çok ilgi gördüğünü söyleyen Kotil, Büyükekşi’ye 50.000 baskının yetmeyeceğini daha fazla basılacağını çünkü derginin içeriğinde Türkiye’de yaşayan fakat Türkiye insanının bile bilmediği üretim ve ihracat mallarının olduğunu ifade etti.

Kotil, ekonomi açısından hedefi olan TİM Başkanı’na atıfta bulunarak Dünya 10.su olmak istediklerini tekrarladı ve şöyle dedi;
“2 trilyon dolar GSMH’nin dünya ekonomisinde gerçekten çok büyük rakam olduğunu ve %23’üne tekabül ettiğini biliyoruz. Bizde THY olarak Dünya havacılığında %2.5’a tekabül etmek istiyoruz. Şu anda Dünya havacılığındaki pazar payımız %1.22. Bu rakam size çok küçük gelebilir fakat %0.5’den buralara geldik. Ve Dünya’nın en iyi 10 şirketi arasına girmek için bu %2.5 yeterli olacaktır.”

Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Hüseyin Aslan yurtdışından gelecek yatırımcılar ihracata dayalı yatırım yapmaları ve Türkiye’nin büyümesi açısından son derece önemli olduğunu ifade ederek “Bu açıdan biz 4 yılda 15 kişi 21 ülkede yaklaşık 80.000 yatırımcı ile görüştük. Bu üç kurumun birlikte çalışması yeri geldiğinde birbirlerinin işlerini yapması çok önemliydi. Amacımız her potansiyel yatırımcıya ulaşmak” diye konuştu.

"TURKISH PERSPECTIVE" UÇAKLARDA

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 13 yıl önce
paramizdaki ATAMIN yanindaki rezil sifirlarla lami övündünüz?lafla hersey olunuyor!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Business sınıfta uçan dergi okumaz ,yer içer uyur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dolar 2 TL olsun ihracat o zaman kendini belli eder. Dergiyle olmaz bu isler. Bir yere kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yine zavallıca bir hareket. Yine THY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bircok havayolu varili 85 usd olan akaryakit maliyetini dusurmek icin ucakdaki dergide dahil olmak uzere bircok agirligi arttiran malzeme ve maddeleri kaldirirken ne amaca hizmet edecegi cok belli olan bir dergiyi ucaga koymak neye hizmettir. 3. sinif ulkenin milli havayollarindan baska kimsenin aklina gelmez bu tur isler.. cok guzel corba yapip icine sinegi kendi elinizle atiyorsunuz. cok yazik..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
boyle bir derginin kapaginda kimin resmi olmali? ikinci sayida Buyukeksi kendi resmini bastirir herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SAYIN MUDURUMUZ ZONGULDAKI ONUTMA. DUSSELDORF-ZONGULDAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çekemeyenler soda içsinler hazmı kolaylaştırır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
HALAL PERSPECTIVE

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000