30 Aralık 2016, Cuma 00:09:44

Turkish Do&Co tüm uçan şefleri işten çıkardı

Türk Hava Yolları'nın (THY) ikram şirketi Turkish Do&Co'da tüm Flying Serveice Chef'lerin işlerine son verildiği öğrenildi.
  • Bu sirkette ucmaya devam eden fsc ler yani ucan chefler ne olacak fc ler gibi devam mi edecekler acaba ? Bilgisi olan cvp yazarsa cok sevinirim arkadaslar.
  • geçmiş olsun
  • Uçan şefler uçamayan şef oldular.
  • zor abi Allah yar ve yardımcınız olsun Allah bi kapı kapatır bi kapıyı açar her şerde bi hayır vardır diyelim..
  • Bu ne hırs bu ne cahillik Do&Co ile olan haberin altındaki yorumların çoğu Thy ile alakali arkadaşlar Do&co ile alakali varsa yazicaginiz buyurun yazın yoksa sayfayi meşgul etmeyin,bari burda huzur verin yahu.
  • Kil kaptigim yolcularin çaylarına tükürüyorum. Kahveleride tükürük ile kopurtuyorum. Hadi yiyin icin şimdi uçaktan
  • icmimarim
  • Ahım var, ahlar var.. doco.. alçalışınızı cekirdek ve demli cayla takip ediyorum
  • İngilizceniz yok çogunuz lise mezunı ordam burdan girmişiniz lise mezunu olarak hayal edemediğiniz maaşı alıyorsnuz eeee yolcu sayısı azaldıkça sizede kapı görüncektir
  • Çok kötü kalplisiniz...rabbim tüm kabin memurlarına yardım etsin işten atılan uçan şeflerede hayırlı kapılar açsın inşallah...

Türk Hava Yolları'nın (THY) ikram şirketi Turkish Do&Co'da tüm Flying Serveice Chef'lerin işlerine son verildiği öğrenildi.

AirportHaber'in edindiği bilgilere göre; Turkish Do&Co, tüm uçan şeflere yarın şirkete ait eşyaları teslim etmelerini ve işten çıkarıldıklarını içeren bir bildiri gönderdi. İşten çıkarılan uçan şef sayısının şu anda 200 civarında olduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan okyanus ötesi seferlerde görev yapan uçan şeflerin şimdilik şirkette kalacağı, Avrupa ve Afrika gibi bölgelerde görevlendirilen diğer tüm uçan şeflerin işlerine son verildiği öğrenildi.

O DA İŞTEN ÇIKARILDI
Turkish Do&Co, geçtiğimiz Kasım ayında WhatsApp'ta grup kurduğu iddia edilen ve sendikaya üye olan 122 uçan şefini işten çıkarmıştı. Bu durumu şirkete ihbar eden kişinin de bugün işten çıkarıldığı öğrenildi.  

İşte ihbarcı şefin gönderdiği e-postanın içeriği;

"İyi Akşamlar
Kasım 2016 tarihinde, içerisinde sendika temsilcisi ve avukatı olduğunu iddia eden şahıslar tarafından sendika üyeliği, yasal haklar vb konuların konuşulduğu ve de bilgilendirmelerin yapıldığı bir whatsapp grubuna davet edildim. Bir süre yazılanları okuduktan sonra bu gruptan ayrıldım. Yasal dayanağı bulunmayan, usülen ya da şirketimizce onaylanmayan herhangi bir fikri, oluşumu, derneği ya da topluluğu desteklemediğimi, yalnızca görevlerimi şikayet etmeksizin yerine getiren sade bir çalışan olduğumu bilgilerinize arz ederim."

©AirportHaber

Turkish Do&Co tüm uçan şefleri işten çıkardı

Yorumlar Tüm Yorumlar (321)

Bu sirkette kalan fsc ler yani ucan chefler ne olacak ? ~ 7 yıl önce
Bu sirkette ucmaya devam eden fsc ler yani ucan chefler ne olacak fc ler gibi devam mi edecekler acaba ? Bilgisi olan cvp yazarsa cok sevinirim arkadaslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tanıdık ~ 7 yıl önce
Şu an için belirli hatlarda devam ediyorlar.
şükrü ~ 7 yıl önce
geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tasarruf ~ 7 yıl önce
Uçan şefler uçamayan şef oldular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen ~ 7 yıl önce
zor abi Allah yar ve yardımcınız olsun Allah bi kapı kapatır bi kapıyı açar her şerde bi hayır vardır diyelim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil yorumcular ~ 7 yıl önce
Bu ne hırs bu ne cahillik Do&Co ile olan haberin altındaki yorumların çoğu Thy ile alakali arkadaşlar Do&co ile alakali varsa yazicaginiz buyurun yazın yoksa sayfayi meşgul etmeyin,bari burda huzur verin yahu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil yorumcuya ~ 7 yıl önce
Sevgili insanların cahil olduğunu iddia eden cahil yorumcu, thy ve doco bir ortaklık şirketidir. %49 doco nun %51 thy nin dir Türkish doco markası, kararları da thy verir. Çünkü thy Doco nun müşterisidir. Yani her pisliğin altından thy çıkıyor. İnsanlar boşuna sinirlenmiyor. Yakında seni işten atacak olan thy den bahsediyoruz. Bakarsın buralara asıl cahil olan benim diye. Şimdi biz avukatlık sürecindeyiz( bir işçi topluluğunu işe geri dönüş davası olmadan çıkarmak için önce eğitim dökmen gerekiyormuş yasal olarak, daha sonra ücretsiz izin sonra da maaş kesintisi. Thy bunları süreç içersinde bilinçli bir şekilde uygulamaya başladı ve süreci devam ettirecek. Senin gibi cahillerden sorunsuz kurtulmak için. Sense anlamadan dinlemesen körü körüne bir şeye bağlı kalıyorsun. Bu olayların sonunda ikramiyeniz süresiz olarak kalkacak ve çok kalabalık bir kısım işsiz kalacak. Bilgiler sağlam ama sen hala işçi hakkı nedir bilmeyen thy yı amaçsız bir şekilde savunmaya devam ediyorsun. İşte bu noktoda Asıl cahil ve gereksiz sensin. Bunu da çok yakında anlarsın. Bunlar sana Faso fiso gibi gelir ama ik nasıl hepinizin açığını yakalayıp done topluyor. Sen aptal aşık gibi koru şirketini. İşini daha da kolaylaştır thy nin.
He sen ~ 7 yıl önce
Sen diyorsun ki simdi uzmanlasma egitiminde olanlari kasit ediyorsun. Bak arkadasim 4 senedir bu sirketteyim. 1 gun rapor aksaklik vs hicbir cezam da yok sicilim bombos bir personelim ve su an kabin uzmanlasma egitimindeyim. Sirket zararda ve tasarruf amacli boyle bi yol izlemis. Sen de o kotu senaryolarini git baska yerde anlat. Milleti durduk yere huzursuz etme. Bu sirket beni niye atsin hangi sebeple bana kafayi taksin. Hayatimda bir kez bile khb ligina idari cagri amacli gitmedim. Niye atacakmis beni?
Km ~ 7 yıl önce
yani seni atmaz 2500 kişiden birini atar. Yani mahkemeye delil sunması gerek ben fazla iş gücünü eğitime çektim, daha sonra maaşları azalttım, ücretsiz izin kullandırdım ama yine de zarardayım ve bu arkadaşları piyasadaki küçülme sebebi ile çıkartıyorum diyecek diyor. Bunları hukuk biriminde çalışan avukatların arkadaşı avukatlar söylüyor. Valla benden söylemesi bir sürü borçla ortada kaldım. Hazırlıklı olun diye yazıyorum. Yani ona bakarsan benim de bir günlük geçikmem Yok cezam yok ama atıldım. Tazminatımı aldı. Şefler kadar ses getirmedim. Avukata süreci anlattığımda bana thy toplu işten çıkartmanın sinyallerini veriyor dedi. Ben yine de işe geri dönüş davası açtım. Umarım işler düzelir de olumlu sonuçlanır.
F/o ~ 7 yıl önce
Bence Kasit etmiyor kastediyor.. Bu Ne Allah aşkına yorum yapan tüm km personelinin imla problemi var söyleyin o uzmanlaşma dersine dil bilgisi dersi koysunlar.
Cahil yorumcuya cevap yazana cevap ~ 7 yıl önce
Arkadaşım aptal olan sensin, ben eski do co çalışanıyim kendi rıza ile işten çıktım. Yazdıklarını wikipediandan herkes okuyor yok ortaklık varmış felan filan , işten atmak isteyen o dediklerini bakmaz,ise iade davası açacasin adam seni ucurmuycam diyor similatorde mi ucaçaksın, sayfalarca yorum yazmış bide erinmemis ne dediğimi anla önce , burda gelip o şirket km chef ayrımı yapmayın , doco personeli gelip derdini yazsin dedim ama o ufak beynin almamış yazdıklarımı.Yazsa saatlerce uğraşıp sayfalarca yorum yazmazdin eğer tk da çalışıyorsun tk bitmiş demektir bu ne cahillik, yok doco dayım diyorsan doconun fsc leri atmasını normal karşıladım. Sana şu an nerde ne iş yaptığımı söylesem nutkun tutulur,.o duyduğun afilli kelimeleri bi zamanlar yaladiginiz şef lerinize yapın ,Yalama devri bitince düşman oldunuz
Cahil yorumcuya ~ 7 yıl önce
Guzel arkadasim allah yardimcin olsun ama sen avukat arkadaslarinin tahminlerini yaziyorsun buraya. Oyle bi demissin ki sanki sirket ici yonetimden duymus gibi. Yapmayin etmeyin. Ortaya bi tas atip geceleri uykumuzdan etmeyin bizi. Hepimiz coluk cocuk sahibiyiz 5 aydir huzur yok en iyi sen biliyorsun. İclere bu kadar sikinti dusurmek gunahtir yapmayin. Sagda solda konusan insanlarin tahminlerini lutfen yazmayin
Gizli ~ 7 yıl önce
Bu kadar gizli bilgiler saga sola dusmez yapmayin etmeyin cocuk musunuz? Koskoca sirketin hukuk biriminde gorevli avukatlar arkadaslarina sirket calisnalarinin akibetini mi anlatacak? Saman alevi gibi yayilir. Salak mi bunlar?
Itiraf ~ 7 yıl önce
Kil kaptigim yolcularin çaylarına tükürüyorum. Kahveleride tükürük ile kopurtuyorum. Hadi yiyin icin şimdi uçaktan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcuya yazana ~ 7 yıl önce
icmimarim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guldurdu ~ 7 yıl önce
Ama turkcen yok onu napicaz..sen ic mimarsan ben de devlet baskaniyim :)
Beyoğlu'nda bi tramvay raydan cıkmış vayy ~ 7 yıl önce
Ahım var, ahlar var.. doco.. alçalışınızı cekirdek ve demli cayla takip ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izleyici ~ 7 yıl önce
Dostum bende eski bir do&co mağduru olarak, balkiz in kovulmasıni zevk ile okudum , sırada Kürşat var. Kovuldugu gün mahallede kına dagaticam. Hayallerimle oynadilar, dususlerini ve tekmelenislerini zevkle bekliyorum
Yolcu ~ 7 yıl önce
İngilizceniz yok çogunuz lise mezunı ordam burdan girmişiniz lise mezunu olarak hayal edemediğiniz maaşı alıyorsnuz eeee yolcu sayısı azaldıkça sizede kapı görüncektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Touk var mı touk ~ 7 yıl önce
Uçakta touk var mı touk diye salyalarınızi biraz az akitin. Zira mide bulandırıyorsunuz
Touk a ~ 7 yıl önce
Sende yıllarca kılıç balığını tavuk diye,polentayı patates püresi diye yedin verdin.Şşşş sakin ol toukçu
Yolcu ya ~ 7 yıl önce
Senin yolcu olmadigini biliyorum ya neyse..valla bizim ise alim ilanimizda universite sarti araniyor.senin calistigin ise girebilmek icin lise mezunu olmak yeterli ama:)
toukçu ~ 7 yıl önce
Tuvalet temizlemek, *** silmek,bilinen yere sıcak su dökmek,vb bunlar için mezuniyet şartı aranmıyor.Sende kovulunca rahatlıkla evlere gündeliğe gidebilirsin. İlk işin benden 75 lira yevmiye ile
toukçu nerdesin? ~ 7 yıl önce
Kümese yumurta almaya mı girdin? Yoksa yemek isimleri telaffuzu konusunda diksiyon dersleri mi almaya başladın?Küstükmü ki :(
fffff ~ 7 yıl önce
Çok kötü kalplisiniz...rabbim tüm kabin memurlarına yardım etsin işten atılan uçan şeflerede hayırlı kapılar açsın inşallah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000