17 Şubat 2010, Çarşamba 07:41:41

Turkish Do&Co dolu dizgin...

Turkish Do&Co, yolculara sunduğu ikramı Atatürk Havalimanı'ndaki merkezinde hazırlıyor.
  • DOCO 'nun sadece en kötü yanı vardiyası onun dışında süper bir yer.
  • DOCO'ya bu kadar haksızlık etmeyin. Ben DOCO'nun çalışanlarından biriyim bence mükemmel bir çalìşma ve titizlik sòz konusu sandviç ve diğer yiyecekleri yemediyseniz , hele nasıl hazırlandığını görmediyseniz bence daha fazla kendinizi DOCO'nun yemekleri kôtü diye tatmin etmeye çalışmayın bu yaptığınız sadece kendinizi avutmak olur.
  • İşte mükemmelliğin geldiği son nokta.
  • ben thy de kabin memuru olarak çalışıyorum. usaşın o yağlı yemeklerini de gördüm do co nun şimdiki yemeklerinin de kalitesinin çok farkındayım. genelde de yemeklerle alakalı yüzde 95 yolculardan olumlu tepki almaktayız. sadece içhatların peynirli sandwiçi eleştiriliyor. onun dışında bence süper tat alınıyor doco nun yemeklerinden. olumsuz eleştiri yapan arkadaşlardan ben adım gibi eminim hayatlarında 1 kez yemişler uçakta yemek. onu da eleştiriyorlar hemen. buradan ne benim yaptığım olumlu eleştiriler doco ya bişey kazandırır. ne de sizlerin yaptığı haksız olumsuz eleştiriler doco ya birşey kaybettirir. hadi iyi akşamlar. thy nin başka yerden bi açığını bulmak için kolay gelsin
  • istediğin kadar ye, iç, semir, kahveyi zevkle yudumla ne yaparsan yap.. yemeğin üstüne ya da o kahvenin yanında bir sigara içemedikten sonra hepsi boş..:))
  • Buraya olumlu yazı yazanlar ya DO & CO personeli ya da uçaklarda hiç yemek yememişler. İnanılır gibi değil ya. Bol kepçe lokantası bile daha iyi. Uçak ikramı bu arkadaşlar restaurant değil.
  • sayın do&co yetkilisi, flying chef alım sonuçları belli oldu mu?
  • DOCO nun öğreneceği çok şey var. Size tavsiyem çağırın USAŞı en azından destek olsun. Artık sandviçten bile şikayet ediliyorsa durum iyice vahim demektir.
  • Ne yazık ki iç hatlarda verilen sandviçler hala düzelmedi. USAŞ ı hakikaten çok arıyoruz.
  • yaa bu do co nun sıcak yemekler ve iç hattaki sandwiçlerinin enfes tadını hala kötüleyenler var. arkadaşım sen arta kalan sandwiçleri yemişsin herhalde. ya da senin yediğin sandwiç başka

Uçakla seyahat ederken yolculuğun en keyifli anı ikram servisinin başlamasıdır. Birçok havayolu krizle birlikte uçak içinde sundukları ikramı kısarken, Türk Hava Yolları, ikram şirketi Turkish Do&Co ile binlerce metre havada yeme-içmeye ayrı bir boyut kazandırdı. THY, 2007’nin başından itibaren Turkish Do&Co şirketi ile uçak içindeki ikram konseptini yeniledi.

Günde 80 bin yemek hazırlanıyor

Turkish Do&Co Operasyon Müdürü Berna Kayaman, mutfaklarında günde yaklaşık 80 bin yemek üretildiğine dikkat çekiyor. “Ancak burada kesinlikle endüstriyel üretim yapılmıyor. Turkish Do&Co’nun mutfağında taze ürünlerle aşçıların tek tek her tabağa konsantre oldukları, her tabağı kendilerinin hazırladığı butik üretim anlayışı hâkim.”

3 vardiyada 1000 kişi çalışıyor

Yolculara ikram edilecek yemekler Turkish Do&Co’nun İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki merkezinde hazırlanıyor. 3 bin 500 metrekarelik merkezde mutfak ekibi ve operasyon olmak üzere 3 vardiya halinde 1000 kişi çalışıyor. Bunlardan 40’ı usta aşçı, 8’i executive sous chef, 1’i ise execuive chef yani baş aşçı. Executive sous chefler ve baş aşçı mutfakta üretilen yemekleri periyodik olarak tadıp, değerlendiriyor. Böylece yapılan yemeklerin aynı kalitede olması sağlanıyor.

Yabancılar daha memnun!

Yemeklerinden yabancı yolcuların Türk yolculardan daha fazla memnun olduğuna vurgu yapan Turkish Do&Co Genel Müdür Yardımcısı Serdar Erden,  “Uçak içinde verilen ikramdan Türk yolcuların memnuniyeti 2006 senesinde yüzde 49 iken 2009’a gelindiğinde yüzde 94’e çıktı yabancı yolcunun memnuniyeti ise yüzde 98” diyor.

Menü haftada bir değişiyor

Menü her hafta değişiyor. Böylece sık uçan bir yolcu ancak 8 hafta sonra aynı menüye denk geliyor. Şirketin ikram felsefesi Türk misafirperverliği üzerine kurulu. Türk yemeklerini uluslararası tatlarla birleştiriyor. Bu felsefe ile iç hatlarda ve dış hatlar için oluşturulan 8 menüyü her hafta değiştirilerek ikram ediliyor. Menünün her hafta değişmesi de havayolu ikramında bir yenilik olarak arşımıza çıkıyor.

İç hatlar için 20 bin sandviç

THY’nin her gün yaptığı uçuşlar için sıcak ve soğuk mutfakla pastanede üretim yapılıyor. Soğuk mutfakta business class ve first class yolcuların ordövr tabakları ve ekonomi sınıfının soğuk sandviçleri hazırlanıyor. İç hat uçuşları için 15 ila 20 bin sandviç business ve first class yolcular içinse her gün 10 bin tane ordövr tabağı yapılıyor. İç hatlar için 3 çeşit dış hatlar için 4 farklı ordövr tabağı hazırlanıyor.

Günde 3 bin dolma elde sarılıyor

Sıcak mutfakta ise belirlenen menüye göre yemekler yapılıyor. Kahvaltıda ikram edilen omletler aşçılar tarafından tek tek hazırlanıyor. Kahvaltı için günde 4 bin omlet hazırlanırken, 3 bin adet dolma elde sarılıyor.

Pastane bölümünde ise ekmek, çikolatalı mus, kek, meyve tabağı gibi tatlı ürünler hazırlanıyor. Uçak içindeki ekmeklerin bile elde hazırlandığı mutfakta her gün 30 bin çikolatalı mus üretiliyor.

Özel menüler de var

Yolculuğun yemek yüzünden kâbusa dönüşmemesi amacıyla Turkish Do&Co özel mönüler de sunuyor. Üretilen yemeklerin günde yaklaşık yüzde 5 ila 10’u özel yemeklerdir. Dünyada bütün havayolları IATA kuralları gereği yolcularına özel yemek sunmak zorundadır. THY yolcularının da sağlık durumları ya da dini inançları doğrultusunda özel yemek talebi oluyor. Turkish Do&Co yaklaşık 15-20 çeşit özel yemek sunuyor. Bunlardan en çok vejetaryen yemek tüketiliyor. Diyabetik, düşük kolesterollü ve düşük tuzlu yemekler de en çok talep edilenler arasında yer alıyor. Bu mönülerden istifade edebilmek için tek yapmanız gereken, rezervasyon sırasında veya uçuştan 24 saat önce THY’ye bilgi vermek. Ancak, iç hat uçuşlarının kısa süreli olması nedeniyle, özel mönüler sadece dış hat uçuşlarda ikram ediliyor.

Yakın zamanda, Turkish Do&Co’nun merkezinde oluşturulan mock-uplarda hosteslere ikramların nasıl hazırlanıp servis edileceği uygulamalı olarak öğretiliyor. THY uçaklarında mart sonundan itibaren ise uçan aşçılar görmeye başlayacağız.

Uçan aşçı martta

Uçan aşçı ile uçak içinde mutfak (galley) kısmında yemekleri ve galley’i hazırlamakta kabine yardımcı olmak hedefleniyor. Uçan aşçı ayrıca yemeklerin müşterilerin önüne hem tat hem sunum olarak iyi bir şekilde çıkmasını ayrıca yolcuyla daha sıcak bir ilişkinin kurulmasına sağlamak üzere bir destek olarak düşünülüyor.

Kalanlar atılıyor

Turkish Do&Co’da uçaktan dönen her şey atılıyor. Çünkü soğuk zincir kırıldığı an yiyeceklerde bakteri üremesi sebebiyle kalan yemekler sağlık açısından risk oluşturuyor.

60 havayoluna hizmet veriliyor

Merkezde üretimin yüzde 80’i THY için yapılırken, THY dışında büyüklü küçüklü 60 havayolu Turkish Do&Co’dan ikram alıyor. En şanslı yolcular ise first class uçanlar. THY’nin first class hizmeti verdiği uzun hatlarda hostes soğuk ve tatlı servisine arabayla çıkıyor, yolcu hazırlanan yemekler arasından istediğini seçiyor. Sıcak yemek için yolcu arzu ettiği yemeği menüden tespit edip siparişini veriyor. Uçakta özel olarak ısıtılan yemek yolcuya sunuluyor.

THY’yi rakiplerinden tamamen farklı kılan first class uçuşta ince belli bardakta sunulan çay veya bol köpüklü bir Türk kahvesiyse yolculuğa başka bir boyut kazandırıyor.

(HaberTürk)

Turkish Do&Co dolu dizgin...

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 12 yıl önce
DOCO 'nun sadece en kötü yanı vardiyası onun dışında süper bir yer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DOCO'ya bu kadar haksızlık etmeyin. Ben DOCO'nun çalışanlarından biriyim bence mükemmel bir çalìşma ve titizlik sòz konusu sandviç ve diğer yiyecekleri yemediyseniz , hele nasıl hazırlandığını görmediyseniz bence daha fazla kendinizi DOCO'nun yemekleri kôtü diye tatmin etmeye çalışmayın bu yaptığınız sadece kendinizi avutmak olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İşte mükemmelliğin geldiği son nokta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben thy de kabin memuru olarak çalışıyorum. usaşın o yağlı yemeklerini de gördüm do co nun şimdiki yemeklerinin de kalitesinin çok farkındayım. genelde de yemeklerle alakalı yüzde 95 yolculardan olumlu tepki almaktayız. sadece içhatların peynirli sandwiçi eleştiriliyor. onun dışında bence süper tat alınıyor doco nun yemeklerinden. olumsuz eleştiri yapan arkadaşlardan ben adım gibi eminim hayatlarında 1 kez yemişler uçakta yemek. onu da eleştiriyorlar hemen. buradan ne benim yaptığım olumlu eleştiriler doco ya bişey kazandırır. ne de sizlerin yaptığı haksız olumsuz eleştiriler doco ya birşey kaybettirir. hadi iyi akşamlar. thy nin başka yerden bi açığını bulmak için kolay gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
istediğin kadar ye, iç, semir, kahveyi zevkle yudumla ne yaparsan yap.. yemeğin üstüne ya da o kahvenin yanında bir sigara içemedikten sonra hepsi boş..:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Buraya olumlu yazı yazanlar ya DO & CO personeli ya da uçaklarda hiç yemek yememişler. İnanılır gibi değil ya. Bol kepçe lokantası bile daha iyi. Uçak ikramı bu arkadaşlar restaurant değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın do&co yetkilisi, flying chef alım sonuçları belli oldu mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DOCO nun öğreneceği çok şey var. Size tavsiyem çağırın USAŞı en azından destek olsun. Artık sandviçten bile şikayet ediliyorsa durum iyice vahim demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne yazık ki iç hatlarda verilen sandviçler hala düzelmedi. USAŞ ı hakikaten çok arıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yaa bu do co nun sıcak yemekler ve iç hattaki sandwiçlerinin enfes tadını hala kötüleyenler var. arkadaşım sen arta kalan sandwiçleri yemişsin herhalde. ya da senin yediğin sandwiç başka

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000