05 Mayıs 2010, Çarşamba 11:18:27

Turkish Airlines Challenge 2010'u Ford kazandı

European Challenge Tour’un Türkiye ayağı “Turkish Airlines Challenge 2010” kupası Türk Hava Yolları sponsorluğunda, Avrupa’nın en iyi 100 sahasından biri olan Carya Golf Club’da sahibini buldu.

“Turkish Airlines Challenge 2010” golf turnuvasının şampiyonu İngiliz Golfçü Charlie Ford oldu. İkinciliği İsviçreli Oscar Floran alırken, üçüncülük ödülünün sahibi İngiliz Stuart Davis oldu. Saha rekorunun kırıldığı şampiyonada, Türk oyunculardan Hamza Sayın ve Koray Varlı final müsabakasında yer alan golfçüler arasındaydı.
 
Şampiyona sonunda dereceye giren golfçülerin ödülleri, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Kazım Çalışkan ile Opet Yönetim Kurulu Başkanı ve Carya Golf Club Başkanı Fikret Öztürk tarafından verildi.
 
Açılışından sadece on bir ay sonra Avrupa’nın en iyi 100 golf sahası arasında yer alan Carya Golf Club’da, Türkiye’de on iki yıl aradan sonra tekrar düzenlenmeye başlanan European Challenge Tour’a ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşayan Carya Golf Club Başkanı Fikret Öztürk’ün yaptığı açıklamada “THY’nin böylesi önemli bir turnuvaya destek vermesinin bizleri gururlandırdığını, bundan sonra yapılacak olan golf turnuvaları ile ilgili sponsorluk çalışmalarına tam destek olacağının sözünü aldığını” belirtti.
 
Toplam maliyeti 500.000 €’ yu bulan golf turnuvasında 25 ülkeden 156 golfçü büyük para ödülünü kazanmak için mücadele verdi. Turnuvaya katılan golfçüler ödül olarak, toplam 175.000 € para ödülünün sahibi oldu. Dünya basının büyük ilgi gösterdiği turnuva, otuz altı ülkenin yazılı ve görsel basınında yer aldı. 
 
“Turkish Airlines Challenge 2010” turnuvasına iş dünyasından büyük destek...

Büyük turnuva öncesinde düzenlenen PRO-AM Golf turnuvası dünyaca ünlü profesyonel golf oyuncuları ile iş dünyasının ünlü isimlerini bir araya getirdi. PRO-AM turnuvasına Mustafa V. Koç, Fikret Öztürk, Ahmet Ağaoğlu, Fikret Ünlü, Yıldırım Demirören,  Kaya Çilingiroğlu, Kıvanç Oktay, Fehmi Zorlu gibi iş dünyasının ünlü isimleri katıldı.
 
Ayrıca turnuvayı T.B.M.M. Başkanı M. Ali Şahin, Antalya Valisi Alaattin Yüksel, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ziyaret etti.
 
Turnuva, Türk Golf Turizminin  tanıtımına büyük katkı sağlayacak...

Opet Yönetim Kurulu Başkanı ve Carya Golf Club Başkanı Sn. Fikret Öztürk ile Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Kazım Çalışkan’ın beraber yaptığı açıklamada “Turkish Airlines Challenge 2010” turnuvasının, Türk golf turizminin tanıtımına sağladığı katkının yadsınamayacağını, golfün görsel bir doğa sporu olduğu ve yatırımcısından çok ülke turizmine katkı sağladığını belirttiler.









Turkish Airlines Challenge 2010'u Ford kazandı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000