25 Haziran 2009, Perşembe 11:59:35

TÜRK SİVİL HAVACILIĞI BÜYÜYOR

Türk sivil havacılık sektöründeki uçakların sayısı artmaya devam ediyor. Türk şirketlerinin filolarında bulunan uçakların toplam sayısı 300'e yaklaştı.
  • Demek ki 777'leri yakinda ABD hatlarinda görebilecegiz.
  • koşan atın .oku seyrek olur
  • Türk Sivil Havacılığı büyümüyor hormonlu şişmanlıyor. Aman dikkat zayıflaması çok kötü olabilir.
  • Sektördeki uçak sayısının artması Türk Sivil Havacılığının sağlıklı büyümesi anlamına gelmiyor ne yazık ki . Bu ikisi birbirinden çok farklı şeyler.
  • turk sıvıl havacılıgı gunden gune buyuyor..ama ahl arıtk bu buyume kapasıtesını kaldırabılcek durumda degıl..ıstanbul'a ya yenı bı havalımanı yapılmalı..yada ahl'ye yenı bı pıst daha yapılmalı..ancak en ıyısı yenı bı havalımanı......
  • Çok güzel bizler bu haberlere çok seviniyoruz ancak anlatamıyorum sanırım. AHL'de artık yer yook. İstanbula 4 paralel pisti olan yeni bir havaalanı lazım. Tasarımı yerleşimi çok iyi planlanmış olması lazım. CAHİLLE SOHBETİ KESTİM!
  • buyudu buyudu , kocaman oldu
  • Her ne kadar arada kalitesiz, sürekli rötar yapan, "ucuz eşek" tarzı firmalar da olsa, Türk sivil havacılığı günden güne büyüyor. JJA da bunun en güzel göstergesi. "Uçan eşek" tarzı firmaların rüyalarında bile göremeyeceği bu uçağı Türk sivil havacılığına kazandırdığı için THY'ye ve Yönetimine teşekkürler...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü öngörülerine göre 2009 yılı sonu 310-320'lere ulaşması beklenen havayolu işletmelerindeki uçak sayıları bugün itibariyle 289'e ulaşmış durumda.

Son olarak, daha önce 3 adet Boeing 777-300 ER tipi hava aracını wet-lease olarak filosunda barındıran THY, bu uçaklardan birini ilk defa Türk sivil hava aracı siciline ekledi.

Uzun menzilli, geniş gövdeli, çift koridorlu ve çift motorlu, olarak üretilen Boeing 777-300ER tipi uçak, koltuk başına yüzde 22 daha düşük karbondioksit salınımı sunuyor. Boeing 777-300ER ayrıca, 3 sınıflı kabin konfigürasyonunda 365 yolcu taşıyor ve 14.685 kilometrelik menzile de ulaşıyor.

23 Haziran 2009 tarihi itibariyle tescil işlemlerin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından tamamlamasının ardından THY'ye ait Boeing 777-300 ER tipi hava aracına TC-JJA tescil işareti verildi. Önümüzdeki günlerde diğer 2 uçağında Türk sivil hava aracı siciline girmesi bekleniyor.

Tescile giren uçakla THY filosundaki uçak sayısı AnadoluJet'te bulunan 8 uçakla birlikte 144 olurken, Türk sivil havayolu işletmelerindeki uçak sayısı 289'a ulaştı.

TÜRK SİVİL HAVACILIĞI BÜYÜYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
Demek ki 777'leri yakinda ABD hatlarinda görebilecegiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
koşan atın .oku seyrek olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türk Sivil Havacılığı büyümüyor hormonlu şişmanlıyor. Aman dikkat zayıflaması çok kötü olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sektördeki uçak sayısının artması Türk Sivil Havacılığının sağlıklı büyümesi anlamına gelmiyor ne yazık ki . Bu ikisi birbirinden çok farklı şeyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
turk sıvıl havacılıgı gunden gune buyuyor..ama ahl arıtk bu buyume kapasıtesını kaldırabılcek durumda degıl..ıstanbul'a ya yenı bı havalımanı yapılmalı..yada ahl'ye yenı bı pıst daha yapılmalı..ancak en ıyısı yenı bı havalımanı......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çok güzel bizler bu haberlere çok seviniyoruz ancak anlatamıyorum sanırım. AHL'de artık yer yook. İstanbula 4 paralel pisti olan yeni bir havaalanı lazım. Tasarımı yerleşimi çok iyi planlanmış olması lazım. CAHİLLE SOHBETİ KESTİM!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
buyudu buyudu , kocaman oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Her ne kadar arada kalitesiz, sürekli rötar yapan, "ucuz eşek" tarzı firmalar da olsa, Türk sivil havacılığı günden güne büyüyor. JJA da bunun en güzel göstergesi. "Uçan eşek" tarzı firmaların rüyalarında bile göremeyeceği bu uçağı Türk sivil havacılığına kazandırdığı için THY'ye ve Yönetimine teşekkürler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000