15 Şubat 2011, Salı 11:08:20

TÜRK PİLOTLAR SAĞ KOLTUĞA MAHKUM EDİLİYOR

AirportHaber Haber Koordinatörü Murat Herdem, Türk pilotların en büyük sıkıntılarından biri olan kaptanlığa terfi konusunu gündeme getirdi. Peki, Herdem neler dedi? İşte o yazı...
  • yabancı pilotları her yönüyle tek geçerim...bizim burnu kaf dağındaki astronot efendiler fasafiso pilot...
  • evet öyle demiş onlarda gereğini yapmışlar zaten :))
  • Hakaret yok haykırışlarımda sadece bir vatanseverin çaresizliği var!
  • Ataturk "Beni Turk doktorlarina emanet ediniz" demistir.
  • 1. Önce Bir yabancı pilot ile aynı kokpitte UÇ... Sonra yazdıklarını tekrar düşün... 2. Türk pilot kalkışta kuyruk sürtüp işinden oluyorsa, Aynı işi Yabancı pilot yapınca şu senin KADI KIZI MI devreye girip ''bi daha olmasın'' diyor? NE KADI KIZIYMIŞ Pes doğrusu. Yabancı NALINCI KESERİNİ de tescil ettirmiş, HEP KENDİNE YONTUYOR... 3. Bıraksın Türk pilotlar bu işi SEN de RAHAT ET E-Mİ...:-))
  • Havayolu ucaklari ,Türk pilotlarina emanet edilmeyecek kadar kutsal ve pahalidir. Yabancilarla yola devam...Yerinde bir karar.THY isini biliyor...
  • Almanyada sadece PPL egitim ialdim. Hobby olarak yapiyorum. inanin burnumdan kan getirdiler. En basiti araba ehliyeti. Gelinde buradaki ciddiyeti görün. Yabanci pilotlar kesinlikle SOL koltukta oturmali. Cakma,torpilli havayolu pilotlarimiza kesinlikle güvenmiyorum.(hak edenler haric)
  • bence sağ koltuk bile fazla..bunu bulduklarına dua etsinler...
  • ben yabancı pilotlarla çok uçtum..gerçekten adamlar işiniz ehli..yerli pilotlarla uçtugum zaman her zaman korku yaşamışımdır arada çok kalite farkı var..bence thy yabancı alımını dahada arttırmalı...ticaretin yerlisi yabancısı olmaz...yerli pilotların daha kendilerini çok geliştirmeleri gerekiyor her yönden - alıyorlar
  • Benim bildiğim kadarı ile işkurda pilot tanımı olmadığı için tüm bunlar yaşanıyor.Meslek olarak tanımı yok diye biliyorum.Havacılık hukuku olmayan bir sektörden bahsediyoruz maalesef.

Bu hafta da yine pilot konusunu işleyeceğim ve THY’deki pilotlar arasında yaşanan huzursuzluğa değineceğim.

THY Uçuş İşletme ve İnsan Kaynakları’nın yabancı pilot hayranlığını yedi düvelde bilmeyen yok! İşte görüyoruz. Piyasada THY’nin kapısını aşındıran onca işsiz Türk pilot varken THY bugün hala Ortadoğu’da Afrika’da pilot arıyor. Üstelik daha önce zaman zaman değindiğimiz gibi, Türk pilotları eleğin en ince deliğinden geçiren THY, yabancı pilotlara karşı da son derece davetkar ve cömert! Düşünün TC pasaportlu bir pilotu, 15-20 yıl deneyimi dahi olsa yakın geçmişe kadar DLR testine sokuyordu bu zihniyet. (Neyse ki bir süre önce, 1500 saatin üstündekileri kapsam dışı tutmaya başladılar!) Türk pilota her türlü engeli çıkaran zihniyet, yabancı pilotun da bütün sürecini bir haftada halledip sağ veya sol koltuğa oturtmakta beis görmüyordu. Hala da görmüyor.

THY Uçuş İşletme kulağının üstüne yatmış. Hiçbir şeyi duymuyor. Pilotlar arasında huzursuzluk had safhada. THY’ye girmek için bekleyen Türk pilotların umutları da yavaş yavaş kayboluyor.

Şimdilerde THY’de bir başka sıkıntıdan söz ediliyor. Anlatayım.

AirportHaber Haber Koordinatörü Murat Herdem'in kaleme aldığı yazının tamamı için TIKLAYIN

TÜRK PİLOTLAR SAĞ KOLTUĞA MAHKUM EDİLİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Misafir ~ 13 yıl önce
yabancı pilotları her yönüyle tek geçerim...bizim burnu kaf dağındaki astronot efendiler fasafiso pilot...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
evet öyle demiş onlarda gereğini yapmışlar zaten :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hakaret yok haykırışlarımda sadece bir vatanseverin çaresizliği var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ataturk "Beni Turk doktorlarina emanet ediniz" demistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1. Önce Bir yabancı pilot ile aynı kokpitte UÇ... Sonra yazdıklarını tekrar düşün... 2. Türk pilot kalkışta kuyruk sürtüp işinden oluyorsa, Aynı işi Yabancı pilot yapınca şu senin KADI KIZI MI devreye girip ''bi daha olmasın'' diyor? NE KADI KIZIYMIŞ Pes doğrusu. Yabancı NALINCI KESERİNİ de tescil ettirmiş, HEP KENDİNE YONTUYOR... 3. Bıraksın Türk pilotlar bu işi SEN de RAHAT ET E-Mİ...:-))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havayolu ucaklari ,Türk pilotlarina emanet edilmeyecek kadar kutsal ve pahalidir. Yabancilarla yola devam...Yerinde bir karar.THY isini biliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Almanyada sadece PPL egitim ialdim. Hobby olarak yapiyorum. inanin burnumdan kan getirdiler. En basiti araba ehliyeti. Gelinde buradaki ciddiyeti görün. Yabanci pilotlar kesinlikle SOL koltukta oturmali. Cakma,torpilli havayolu pilotlarimiza kesinlikle güvenmiyorum.(hak edenler haric)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence sağ koltuk bile fazla..bunu bulduklarına dua etsinler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben yabancı pilotlarla çok uçtum..gerçekten adamlar işiniz ehli..yerli pilotlarla uçtugum zaman her zaman korku yaşamışımdır arada çok kalite farkı var..bence thy yabancı alımını dahada arttırmalı...ticaretin yerlisi yabancısı olmaz...yerli pilotların daha kendilerini çok geliştirmeleri gerekiyor her yönden - alıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Benim bildiğim kadarı ile işkurda pilot tanımı olmadığı için tüm bunlar yaşanıyor.Meslek olarak tanımı yok diye biliyorum.Havacılık hukuku olmayan bir sektörden bahsediyoruz maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000