18 Mart 2011, Cuma 13:49:16

TÜRK MOTOR MERKEZİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ

Türk Motor Merkezi (TEC)’nin kurucu Genel Müdürü Daniel J. Tennant 14 Mart 2011 tarihinde TEC’de düzenlenen bir tören ile emeklilik hayatına adım attı ve görevini yeni Genel Müdür Enrique Hernandez’e teslim etti.
  • serdarseninlegörüşmekistiyorum
Düzenlenen törene, THY Teknik Genel Md. ve TEC Yönetim Kurulu Bşk. İsmail Demir, THY Teknik Genel Md. Yrd. ve TEC Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Oktay, Türk Hava Yolları A.O. Teknik Başkanı Serdar Hoşgel ve Pratt & Whitney CFM Motor Merkezleri Direktörü Michael Mahonski ve tüm TEC çalışanları katıldı.

Pratt & Whitney CFM Motor Merkezleri Direktörü Michael Mahonski, JT9D motorları kontrol mühendisi olarak Pratt & Whitney ailesine katılan Daniel J. Tennant’ın TEC’yi kurarak, 35 yıllık kariyerini büyük bir başarı ile noktaladığını aktardı. Kısa sure sonra emekliğe ayrılacak olan Daniel J. Tennant’ın TEC’in kurulumundaki emekleri için kendisine teşekkür etti.

THY Teknik Genel Md. Yrd. ve TEC Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Oktay, özellikle kurulum aşamasında, THY Teknik ve Pratt & Whitney’in iki ayrı kültürün buluşturmanın zorluklarını hatırlatıp, Daniel J .Tennant’ın bu konudaki başarısını vurguladı..Şirketin kurulum aşamasının tamamlandığını ve şimdi yeni Genel Müdür Enrique Hernandez ile TEC’in daha da hızlı bir şekilde yükselmesini hedeflediklerini aktardı.

Törende konuşan THY Teknik Genel Md. ve TEC Yönetim Kurulu Bşk. İsmail Demir, Daniel J. Tennant’ın üç yıllık görev süresince TEC’nin kurulması ve bugünlere getirilmesi konusunda çok büyük başarılara imza attığını ve ciddi zorlukları aşarak bu şirketi bugünkü haline getirdiğini belirtti.

Tören sonunda, katılımcılar ve tüm TEC çalışanları Daniel J. Tennant’a TEC’ye yaptığı katkılardan ve emeklerinden ötürü alkışları ile teşekkür etti ve kendisine hediyeleri takdim edildi.

Daniel J. Tennant’ın liderliğinde kurulan TEC’in kısa kronolojisi şu şekildedir.

• Ekim 2008 TEC’in resmi olarak kurulması,
• Nisan 2009 Tesis inşaatının başlanması,
• Aralık 2009 Tesis inşaatının tamamlanması,
• Eylül 2009 ve sonrası Çalışan, ekipman ve envanterin THY Teknik’ten transfer edilmesi,
• Ocak 2010 T.C. SHGM SHY-145 sertifikasyonunun alınması,
• Mayıs 2010 FAA ve EASA havacılık sertifikasyonlarının alınması,
• Mayıs 2010 Türk Hava Yolları’na ilk motor teslimatının yapılması,

Daniel J. Tennant, kariyerine 1976 yılında Pratt & Whitney Ticari Motorlar bölümüne JT9D Kontrol Mühendisi olarak başladı. 1977 yılında yine bir kontrol mühendisi olarak askeri motorlara geçti ve TEC tüm kariyerini askeri ve ticari motorlar olmak üzere Pratt & Whitney’de geçirdi. 31 yıllık kariyeri boyunca çeşitli bölümlerde farklı sorumluluklar alan Daniel J. Tennant mühendis, şef mühendis ve Validasyon Müdürlüğü ve Ticari Motor Üretim Hattı Müdürlüğü yaptı. 2002 yılında F135 Program Müdürlüğü’ne atandıktan sonra Haziran 2008’e kadar bu görevi sürdürdü. Haziran 2008’de TEC’e Genel Müdür olarak atanan Daniel J. Tennant kariyerini TEC’in ilk Genel Müdürü olarak tamamlamış ve emekliliğe ayrılmıştır.

Enrique Hernandez, kariyerine 1992 yılında Interturbine – Los Angeles tesislerinde Sistem Analisti olarak başladı. Interturbine’den sonra Chromalloy, Pratt & Whitney ve Barnes Aerospace’de Üretim, Planlama, Malzeme Planlama ve Satın Alma konularında yöneticilik pozisyonlarında çalıştı. 2007 yılında Pratt & Whitney SPRO’nun (Singapur) Genel Müdür’ü olarak Pratt & Whitney’e tekrar katılan Enrique Hernandez bu konumda 2010 yılı sonuna kadar görev yaptı. 2010 Aralık ayında Turkish Engine Center’da Operasyon Direktörü olarak görevlendirilen Enrique Hernandez, 14 Mart 2011 tarihinden itibaren TEC Genel Müdür’lüğüne atanmıştır.



TÜRK MOTOR MERKEZİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
serdarseninlegörüşmekistiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000