29 Eylül 2009, Salı 20:30:12

"TÜRK HAVACILIĞI DÜNYAYI GEÇTİ"

Haliç Gösteri Merkezi’nde düzenlenen 10. Ulaştırma Şurası yüksek katılımın yaşandığı 2. gününü bitirdi.
  • shgm'nin ülkemizdeki havacılığın son yıllardaki gelişimindeki katkısı büyüktür. yenilikçilik ve ciddiyet bu başarıyı getirmiştir. bunun en büyük göstergesi bir zamanlar konu edilmeyen pek çok isteğin sıralanması olmuştur. bunlardan biri belki de en önemlisi eğitimdir. hem ülkemize hem de bölgemize hizmet verecek bir yapılanmanın(Eurocontrol IANS benzeri) acilen oluşturulması gerekmektedir. böylece elde edilen başarılar taçlandırılmış olacaktır.
  • Sayın yetkililer HAVACILIK derken belki birbirlerine hava atma yarışını kastediyodur.. Yoksa planörü bile Polonya'dan alıyorken, Mars'a insansız hava aracı gönderdik de bizim mi haberimiz yok???
  • yaa siz uzaydamı yaşıyorsunuz? daha kendi otomobilini üretemeyen ülkemizde hangi havacılıktan bahsediyorsunuz? bir tane yerli yapım uçak varmı dünyaya satabildigimiz?bas parayı al teknolojiyi bu mu dünyayı geçmek...lütfen insanlarla aly etmeyin..kendinizden başka hiç kimseyi kandıramazsınız...acı ama gerçek sayın yetkisizler
  • avrupa daki 45 ülkeden biriymişiz... eee avrupa'da zaten 49 ülke var. bunlardan 10 tanesi doğu avrupa ülkeleri yani rus menşeililer. kalır 39. biz kaçıncıyız bunlar arasında?
  • haber başlığı beni şoke etti fakat sonradan dikkat ettimki evet tüm dünya avrupa amerika genelinde havacılık çok gelişmiş durumda o kadarki sınıflandırma var otobüs tipinde olanlar ve üst klasmanlar yani artık gelişmede durağanlık sürecine girillmiş teknolojik gelişmeler takip edilmekte bizde iyiye doğru gidiyorum umarım bu gelişmedeki büyümedeki dünyada önde gelen hareketler beraberinde kontrolü yani kontrollü ve sağlıklı büyümeyi getirir

Haliç Gösteri Merkezi’nde düzenlenen 10. Ulaştırma Şurası yüksek katılımın yaşandığı 2. gününü bitirdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Onur Havayolları Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu, TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, MNG Hvayolları Genel Müdürü, Sedat Özkazanç, Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve THY Teknik A.Ş Genel Müdürü İsmail Demir ve sektör yöneticilerinin önemli temsilcilerini katıldığı Şura katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Sektörün önde gelen isimlerinin panelist olarak katıldığı Şura'da, çok önemli sunumlarla havacılığın geleceğini ele alarak detaylı bilgiler aktarıldı.

Yoğun bir katılımın yaşandığı bu önemli platform, yabancı yöneticilerin de takdirini kazandı. Şura’da konuşan SHGM Genel Müdürü Ali Arıduru Türk Sivil Havacılığını masaya yatırdı.

Arıduru; “Türk Havacılığı dünya havacılığını büyüme anlamında geçmiş durumda. Türk Hava Yolları, Avrupa’nın sayılı şirketlerinden biri konumunda. Bu çok önemli bir gelişme. Şu an için Türk tesciline kayıtlı 828 hava aracı bulunuyor. İç hatlarda yüzde 400, dış hatlarda yüzde 60 artış yaşadık. EASA’nın tahminlerinin üzerinde büyüdük. 2002’de 150 yolcu uçağı varken bu rakam 2009 itibariyle 299’a ulaşmış durumda. Ayrıca Türkiye bir denetim ülkesi oldu. Medya bu konuda bize haksızlık yapıyor ama denetim konusunda Avrupa’nın 45 ülkesinden biriyiz. Ama hedefimiz ilk 5’e girebilmek. Bu büyümenin yanında Türkiye’yi bakım merkezi yapacağız. Hedeflerimiz çok büyük” dedi.

Dün başlayan ve 1 Ekim'de sona erecek olan 10. Ulaştırma Şurası, söz konusu alandaki atılmış ve atılacak hamleleri ele alıyor.

Ulaştırma Şurası'nın 3. gününe Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de iştirak etmesi bekleniyor.

Galeri için tıklayın...

"TÜRK HAVACILIĞI DÜNYAYI GEÇTİ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
shgm'nin ülkemizdeki havacılığın son yıllardaki gelişimindeki katkısı büyüktür. yenilikçilik ve ciddiyet bu başarıyı getirmiştir. bunun en büyük göstergesi bir zamanlar konu edilmeyen pek çok isteğin sıralanması olmuştur. bunlardan biri belki de en önemlisi eğitimdir. hem ülkemize hem de bölgemize hizmet verecek bir yapılanmanın(Eurocontrol IANS benzeri) acilen oluşturulması gerekmektedir. böylece elde edilen başarılar taçlandırılmış olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın yetkililer HAVACILIK derken belki birbirlerine hava atma yarışını kastediyodur.. Yoksa planörü bile Polonya'dan alıyorken, Mars'a insansız hava aracı gönderdik de bizim mi haberimiz yok???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yaa siz uzaydamı yaşıyorsunuz? daha kendi otomobilini üretemeyen ülkemizde hangi havacılıktan bahsediyorsunuz? bir tane yerli yapım uçak varmı dünyaya satabildigimiz?bas parayı al teknolojiyi bu mu dünyayı geçmek...lütfen insanlarla aly etmeyin..kendinizden başka hiç kimseyi kandıramazsınız...acı ama gerçek sayın yetkisizler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
avrupa daki 45 ülkeden biriymişiz... eee avrupa'da zaten 49 ülke var. bunlardan 10 tanesi doğu avrupa ülkeleri yani rus menşeililer. kalır 39. biz kaçıncıyız bunlar arasında?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
haber başlığı beni şoke etti fakat sonradan dikkat ettimki evet tüm dünya avrupa amerika genelinde havacılık çok gelişmiş durumda o kadarki sınıflandırma var otobüs tipinde olanlar ve üst klasmanlar yani artık gelişmede durağanlık sürecine girillmiş teknolojik gelişmeler takip edilmekte bizde iyiye doğru gidiyorum umarım bu gelişmedeki büyümedeki dünyada önde gelen hareketler beraberinde kontrolü yani kontrollü ve sağlıklı büyümeyi getirir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000