21 Mayıs 2015, Perşembe 18:40:01

Türk Hava Yolları'ndan Türk pilot adaylarına duyuru

Türk Hava Yolları (THY) pilotluk için başvuru yapan Türk adaylar için "Türk Uyruklu Pilot Adaylarının Dikkatine!" başlıklık bir duyuru yayınladı. Duyuruda işe alım süreci ile ilgili önemli bilgilendirme yapıldı.
  • Gerçekten bu şirketin bel kemiği 737 kaptanları.Bunca zor meydana başarıyla operasyon yapıyorlar birinde tanker yanar uçağın kanadı tutuşur, birinde silahlı adamlar uçağı basar.Birinde ekip otelde mahsur kalır.Neden 737 cileri bu kadar zor şartlardaki meydanlara yollarken.Airbus 320 sadece Avrupa uçuyor acaba.Halbuki A321 daha çok şirketi kara geçirir Afrika hatlarında, ama şirketimi yanıltıyor tepedeki Airbuscılar acaba??
  • O meydanlar sirketin sorunu , soyleyin 777 gondersin o zaman , biz ucaktaki tecrubeyi konusuyoruz . 777 ile 737 arasindaki zorlugu ugandadaki ic savaslami olcuyorsun. Yarin 777 ucarsa ugandaya , 777 mi zorlasacak. 777 kaptan
  • Neresiymiş la o zor meydanlar de bakam
  • 737 ciler amma abartmissiniz , en zor meydan dedigin nedir? Lnav vnav gidiyorsun . Bizde 737 uctuk zamaninda . 777 kaptan.
  • Ya arkadaslar DLR sinavlarini tek seferde gectim Bes dakikalik iki kisilik mulakat kurul Mulakati deniyor buna kurul mulakati degil İK mulakati demek gerekir Diye dusunuyorum mulakata giren pilot konu mankeni Insan kaynaklarinin elindeki listede ismin yoksa Kesin elenirsin FO adayi
  • Türk insanı kadar birbirini karalamaya hazır başka bir millet görmedim. Şu yazılanlara bakın! Birbirinizle gurur duymanız gerekirken, hazımsızlıktan çatlamışsınız.
  • Bende yazilanlara katiliyorum.Gecenayki emniyet bultenindeki vukuatlarin yuzde 90 i 320 filosundan.320 En kolay meydanlara gidip birde bukadar vukuat yapiyorsa.737 nin gittigi yerlere gitseler baslarina kimbilir neler gelir.Bence sirkette bunun farkinda oldugundan 320 filosundakilere guvenmedigi icin 737 ye veriyor zor destinasyonlari.FO larda bile 737 de basarisiz olanlari 320 ye yolluyorlar :)))..Ama bukadarda adaletsizlik olmaz birazda 320 cileri yollayin 8 bin feet yukseklikteki 15 kt kuyruk ruzgariyla inilen kisa meydanlara, icsavasin oldugu meydanlara...hep duseldorf barcelona yati yapmakla pilotuz demesinlet.
  • Şirket çalışanlarımız için önemli bir duyurum olucak. Şirketimiz acil durumlarda kan ihtiyacı için 737 filosuna da mail atıyor. Biz kızılay ın gidilmesi tehlikeli ülkeler listesinde ne kadar yer varsa oradan beri gelmiyoruz. Bazılarına havalimanı ele geçirildiği şehirde çatışma devam ettiği için gidemediğimiz oluyor ama hepsi bizde.Değil bizden kan almak evlat olsa sevilmemiz tehlikeli bir türüz. Olurda iyi niyetli bir 737 pilotumuz kan vermek için gelirse kendisinden kan almayınız hastanın yanına sokmayınız. Tahminim kan ihtiyacı maili bize yanlışlıkla gönderiliyor. Bu arada şirketimizin büyümesi gittiği destinasyonların artması en çok bizi sevindiriyor ekmeğini yediğimiz şirketimizin değerini biliyoruz ama bir itirazımız varsa bu filolar arası adaletsizliğe şirket menfaati düşünülüp bazı destinasyonlara daha çok kargo alarak uçabilecek filolar varken filo kayırmacılığı yapıp illa 737 nin gönderilmesinedir. bir yanlış anlaşılma olmasın. Lütfen birazda şirketi düşünün.
  • Genis govdede 777-330 da 3 ucus herucusun yarisinda uyu.Airbus 320 filosu deseniz sadece avrupadaki cocugun bile oturtsan inecegi alanlara gider. Acaba 737 kaptanlarini ozelmi seciyorlar yapamayanlari Airbusci yapiyorlar :))) Boeing 737 hergun 4 inis kalkis yapiyor en zor meydanlara gidiyor.Kaptanim demesi gerekenler 737 ciler. Zorluklari ve gittikleri destinasyonlari gordukce 737 kaptanlarina hayranligim dahada artiyor.
  • Sevgili pilot arkadaslar THY pilotlarini en iyisi icin kendi sistemiyle ve kuraliyla secer.Memnun degilseniz diger sirketlere yonelin.THY ye camur atmayin.Hem size ismi yok?

Türk Hava Yolları (THY), bünyesine katacağı pilot adaylarından Türk uyruklu olanları ilgilendiren bir duyuru yayınladı.

Resmi internet sitesi acacılığı ile yaptığı duyuruda işe alım süreci ile ilgili bilgi veren Türk Hava Yolları, adaylardan iki günlük sürece katılabilecekleri tarihlerin seçilmesine vurgu yaptı.

THY'den yapılan duyuru şöyle;

Türk Uyruklu Pilot Adaylarının Dikkatine!

THY A.O Pilot işe alım süreçleri revize edilmiş olup, seçim süreçleri 2 gün içerisinde tamamlanacaktır. 

Süreç Takvimi :
1.gün;   İngilizce Testi, Evrak Kontrol Süreci, CRM Değerlendirmesi
2.gün;   Simülatör Testi, Kurul Mülakatı

Adaylar sürece katılım tarihini başvuru esnasında seçebilecektir. Adayların, 2 gün boyunca sürece katılım gösterebilecekleri tarihi seçmeleri gerekmektedir.

Not: Uygulama Kaptan Pilot ve Tecrübeli II.Pilot Adayları için ve 20.05.2015 tarihi sonrası  geçerli olacaktır.


Kaptan Pilot Adayı (Dar Gövde) başvurusu için tıklayınız.
Kaptan Pilot Adayı (Geniş Gövde) başvurusu için tıklayınız.
Tecrübeli II.Pilot Adayı başvurusu için tıklayınız.

Türk Hava Yolları'ndan Türk pilot adaylarına duyuru

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

737 cilerin Çilesi ~ 9 yıl önce
Gerçekten bu şirketin bel kemiği 737 kaptanları.Bunca zor meydana başarıyla operasyon yapıyorlar birinde tanker yanar uçağın kanadı tutuşur, birinde silahlı adamlar uçağı basar.Birinde ekip otelde mahsur kalır.Neden 737 cileri bu kadar zor şartlardaki meydanlara yollarken.Airbus 320 sadece Avrupa uçuyor acaba.Halbuki A321 daha çok şirketi kara geçirir Afrika hatlarında, ama şirketimi yanıltıyor tepedeki Airbuscılar acaba??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
O meydanlar sirketin sorunu , soyleyin 777 gondersin o zaman , biz ucaktaki tecrubeyi konusuyoruz . 777 ile 737 arasindaki zorlugu ugandadaki ic savaslami olcuyorsun. Yarin 777 ucarsa ugandaya , 777 mi zorlasacak. 777 kaptan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlatamadık ~ 9 yıl önce
Bizim bahsettiğimz uçak değil operasyon olarak zor meydan.Sen los angelesla burkino fasoyu bir tutuyosan downgrade ederlerde 737 ye gelirsin belki ozaman konuşuruz birdaha
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Neresiymiş la o zor meydanlar de bakam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seni yerler ~ 9 yıl önce
Gel seni bir afrikaya goturemde 737 ile, standart olan iç isyanlardan birinde iki silahli onunu kesince , barcelona yatilarin gecsin gozunun onunden tatli cocuk
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
737 ciler amma abartmissiniz , en zor meydan dedigin nedir? Lnav vnav gidiyorsun . Bizde 737 uctuk zamaninda . 777 kaptan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamassin hemde ne ~ 9 yıl önce
Ouagadougou Burkina Faso da icsavas cikinca meydanda 737 icinde bir mahsur kalaydinda goreydik senide LNAV VNAV yapardin eli silahli askerlere..
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ya arkadaslar DLR sinavlarini tek seferde gectim Bes dakikalik iki kisilik mulakat kurul Mulakati deniyor buna kurul mulakati degil İK mulakati demek gerekir Diye dusunuyorum mulakata giren pilot konu mankeni Insan kaynaklarinin elindeki listede ismin yoksa Kesin elenirsin FO adayi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Türk insanı kadar birbirini karalamaya hazır başka bir millet görmedim. Şu yazılanlara bakın! Birbirinizle gurur duymanız gerekirken, hazımsızlıktan çatlamışsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737-320 ~ 9 yıl önce
Bende yazilanlara katiliyorum.Gecenayki emniyet bultenindeki vukuatlarin yuzde 90 i 320 filosundan.320 En kolay meydanlara gidip birde bukadar vukuat yapiyorsa.737 nin gittigi yerlere gitseler baslarina kimbilir neler gelir.Bence sirkette bunun farkinda oldugundan 320 filosundakilere guvenmedigi icin 737 ye veriyor zor destinasyonlari.FO larda bile 737 de basarisiz olanlari 320 ye yolluyorlar :)))..Ama bukadarda adaletsizlik olmaz birazda 320 cileri yollayin 8 bin feet yukseklikteki 15 kt kuyruk ruzgariyla inilen kisa meydanlara, icsavasin oldugu meydanlara...hep duseldorf barcelona yati yapmakla pilotuz demesinlet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
baby pilot ~ 9 yıl önce
helal olsun sana
737 ~ 9 yıl önce
Şirket çalışanlarımız için önemli bir duyurum olucak. Şirketimiz acil durumlarda kan ihtiyacı için 737 filosuna da mail atıyor. Biz kızılay ın gidilmesi tehlikeli ülkeler listesinde ne kadar yer varsa oradan beri gelmiyoruz. Bazılarına havalimanı ele geçirildiği şehirde çatışma devam ettiği için gidemediğimiz oluyor ama hepsi bizde.Değil bizden kan almak evlat olsa sevilmemiz tehlikeli bir türüz. Olurda iyi niyetli bir 737 pilotumuz kan vermek için gelirse kendisinden kan almayınız hastanın yanına sokmayınız. Tahminim kan ihtiyacı maili bize yanlışlıkla gönderiliyor. Bu arada şirketimizin büyümesi gittiği destinasyonların artması en çok bizi sevindiriyor ekmeğini yediğimiz şirketimizin değerini biliyoruz ama bir itirazımız varsa bu filolar arası adaletsizliğe şirket menfaati düşünülüp bazı destinasyonlara daha çok kargo alarak uçabilecek filolar varken filo kayırmacılığı yapıp illa 737 nin gönderilmesinedir. bir yanlış anlaşılma olmasın. Lütfen birazda şirketi düşünün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dar govde ~ 9 yıl önce
Genis govdede 777-330 da 3 ucus herucusun yarisinda uyu.Airbus 320 filosu deseniz sadece avrupadaki cocugun bile oturtsan inecegi alanlara gider. Acaba 737 kaptanlarini ozelmi seciyorlar yapamayanlari Airbusci yapiyorlar :))) Boeing 737 hergun 4 inis kalkis yapiyor en zor meydanlara gidiyor.Kaptanim demesi gerekenler 737 ciler. Zorluklari ve gittikleri destinasyonlari gordukce 737 kaptanlarina hayranligim dahada artiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayirdir ~ 9 yıl önce
bu fetisism nereden geliyor kardes bi anlat hele? 320 f/o
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sevgili pilot arkadaslar THY pilotlarini en iyisi icin kendi sistemiyle ve kuraliyla secer.Memnun degilseniz diger sirketlere yonelin.THY ye camur atmayin.Hem size ismi yok?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Degiliz ~ 9 yıl önce
Evet öyle yaptık zaten. Thy nin hayatımdan 5 ay çalmasına izin vermedim. Başvurmadım bile gittim Sxs e orda en kötü pilotları seçiyorlar ya o piti piti karamela sepeti diyerekten o yüzden girdim rahatça bir buçuk ayda. Kısmetse buradanda EK 777 ye gidiyorum. Orasıda en kötü pilotları seciyor ya o yüzden orada da 4 gün sürüyor herşey. Siz hala THY en iyileri seçer o yüzden öyle bir kere o süreç diye kendinizi kandırın. Boyun eğmeye devam...
Degiliz'e yanıt ~ 9 yıl önce
kardeşim gittiğin yolu güzel güzel tarif etmişsin.biraz da sxs pilotlarının kurtulamadığı taşeron hissiyatından bahset.ek777 gidince ve araplardan sıkılınca geleceğin yer gene tk777.boğulacaksan büyük denizde boğul,baştan tkya gir.onlar konuşur tk yapar.zaaaa xd
:)) ~ 9 yıl önce
TK büyük ve iyi bir şirket kabul ama işe alım süreci çok berbat. Alım kriterlerinde şeffaflık olmaması, sürekli birşeylerin değişmesi vs. zaten olayı baştan bitiriyor. Çalışmak isteyeceğim bir şirtket TK, o ayrı mevzu ama vaktimi bu şekilde çürütmem. Çok matah ya da zor bir şey değil aslında TK ya girmek. TK da çalışanlar kendilerini ayrıcalıklı hissetmesinler bence, hele ki başka bir yerde tecrübesi olmayanlar. Giderim başka bir firmada uçarım, saatimi yaparım keyfimi bozan olursa da çıkar TK'ya giderim. Saatin varsa kör topal alıyor. Hem de aptalca CPT Egolarına maruz kalmadan ;)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000