09 Şubat 2011, Çarşamba 11:23:20

TÜRK HAVA YOLLARI'NA BÜYÜK ONUR

Türk Hava Yolları (THY), havacılık sektörünün önemli uluslararası yayınlarından olan Air Transport World (ATW) tarafından "Pazar Liderliği" ödülüne layık görüldü.
  • THY 9 yılda dünya markası oldu. Filoya kattığı yeni uçaklar, yeni istihdamlar, yeni uçuş noktaları, Avrupada sponsor olduğu kulupler ve yine avrupa ve dünyadakı reklamları ile kısa zamanda Dünya markası oldu. Ödül almasıda normal ve fazlasıyla hak ediyor... ANCAK BAZILARI BUNU KENDİNE YEDİREMEMİŞ... EĞERKİ THY KÖTÜYSE ÜLKEMİZDE İYİ OLAN HAVAYOLU HANGISI O ZAMAN ? 5-10 uçaklı özel havollarımı ? Güldürmeyin beni akşam akşam... TEBRIKLER THY FIRST CLASS NUMBER ONE
  • ne cekemezlik yaa....
  • THY'nın Sayın temel Bey başta olmak üzere yönetim kuruluna tüm çalışanlarını tebrik ediyoruz vatandaşlar olarak.Biz Anadolu'dan bakınca THY'nin son üç yılyıl balarısını, yükselen çtasını görebiliyoruz.Bayram AYGÜN Köşe Yazarı-Isparta
  • Yabancı dil konusuna değinmişken. Bugün Çin'e, Japonya'ya, Kore'ye vs. giden uçaklarda 2; Almanya, Fransa, İsveç vs. giden uçaklarda 1 (%90) tane o ülkenin dilini bilen kabin memuru var zaten. Yaptığınız tek uçak yolculuğu istanbul-ankara arasıysa; bilgi eksiğiniz varken fikir sahibi olmaya çalışmayın. Yabancı dil bilen türk vatandaşını çalıştırmak, yabancı birini çalıştırmaktan her zaman daha iyidir. En azından kendi insanını istihdam ediyor. Kokpit için de öyle olsa keşke.
  • Thy ye olan nefretini dizginleyemeyen ve hatta cildiran arkadaslar, sizin yazdiginiz yorumlari okurken inanin buyuk zevk duyuyorum. Cunku siz ne kadar saldirirsaniz, ne kadar cok hakaret ederseniz TK o kadar buyuyor demektir. Durmak yok cildirmaya delirmeye devam.
  • bu habere de takacak kulp bulana iki sey soylenebilir: -asagilik kompleksiniz var -acilen tedavi olun, psikoterapiye filan gidin Ismarlamaymis?sen al bakayim ismarlama bir odul...
  • Yazmızşın ya Emirates in şartları THY den daha iyi diye, bu sebeple daha iyi başarılı diye.... Olaya bu açıdan bakarsan, Lufthansa ne yapsın? Coğrafi açıdan bakarsan kendi gibi devlerin Hubları ile burun buruna yaşıyor. Hükümetten tamamiyle bağımsız, hatta Almanya da sivil havacılığı Türkiye de ki gibi destekleyen bir hükümette yok, Almanya nın , Türkiye ye nazaran yüksek maaş standartına göre maaş veriyor çalışanına, AirBerlin gibi filosu THY kadar, yolcu sayısı THY den de büyük, tüm dünya ya uçuş sunan bir şirket var kendi sahasında hemde RAKİP! Bu şartlarda THY olsa sanırım çoktan topu dikmiş baktmıştı!
  • Arkadaşım diger havayolları işini yapıyor enerjisini ticari faaliyetlere veriyor siyasi hesaplar yakında sona edercek akp hazirandan sonra iktidara kalsa bile Mr Kotil yolcu boşuna sırıtıp duruyor.
  • thy ile emrates kıyaslanamaz doğru. emirates daha iyidir fiyat ve kalite açısından bu da doğru. ancak emirates in imkanları thy veya bir başkasında olsa o zaman şartlar değişir.emiratese para su gibi akıyor(al maktoum). uçak yakıtını bizden çok daha ucuza alıyor,doğal olarak biletler ucuz oluyor. havaalanları mükemmel,inen-kalkan birbirini beklemiyor,park sorunu ve sis,yağmur kar gibi doğal olaylar yok haliyle rötar yok.vs vs. bu şartlar altında bırakın da iyi olsun. bizde durum farklı. pahalı yakıt,mali şartlarını kendi yaratan havayollarımız,alt yapısı çökmüş gecekondu misali havaalanları vs vs. üçüncü havaalanı gerçekten güzel ve büyük yapılırsa en azından rötar sorunu çözülebilir. fiyatlar ise bize göre pahalı yabancıya göre ucuz
  • Burada Olay THY icin verilen ödül degil.. Hangi DEVLET icin verildigi önemli.. ama bunu kabul edemeyen sahislar var.. hangi devlette yasiyorlar bilimiyorum ama Türkiye olmadigi kesin .. INSAF.. INFAS.. bu kadar da olmaz yani
Havayolu endüstrisinin en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen 37'nci ATW Havayolu Endüstrisi Başarı Ödülleri, ABD'nin başkenti Washington'daki Renaissance Oteli'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
 
Törende, 2010 yılının "Pazar Lideri" seçilen THY'nin ödülü, derginin kıdemli editörü ve Avrupa Büro Şefi Kathy Buyck tarafından THY Genel Müdürü Temel Kotil'e takdim edildi.
 
Kotil, burada yaptığı konuşmada, THY'nin 16 bin çalışanı adına bu ödülü almaktan onur duyduğunu söyledi. Bu ödülün, THY olarak başarılarına yeni başarılar katmaları ve daha çok çalışmaları gerektiği anlamına geldiğini ifade eden Kotil, dünyanın tüm büyük kentlerini İstanbul üzerinden diğer kentlere bağlamak istediklerini, bu bağlamda şu anda 170 civarında noktaya düzenlenen sefer sayısını, yüzlerle ifade edilecek rakamlara yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.
 
Kotil, konuşmasında, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a da, THY'nin diğer havayolları karşısındaki rekabet gücünü artırarak, "parlayan bir yıldız" haline gelmesini sağlayan çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
 
Törende, THY'yi ve ona bu ödülü getiren başarılarını tanıtan bir video sunumu da gösterildi. Sunumda, THY'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin göreve gelmesinin ardından hızlı bir yükselişe geçtiği ve küresel finansal krize rağmen bu başarı grafiğini artırmaya devam ettiği anlatılarak, THY'nin son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlardan örnekler verildi.
 
Törende Kotil'e Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan da eşlik etti.
 
Diğer dallarda da çeşitli havayolu şirketlerine ödüllerin verildiği gecede, "En İyi Havayolu Şirketi" ödülüne ise Emirates Havayolları layık görüldü.
 
İlk defa böyle bir ödül aldı 
 
Kotil, ödülün kendileri için "çok onur verici" olduğunu söyledi. "THY, 78 yıllık geçmişinde ilk defa böyle bir kapsamlı ödül aldı" diyen Kotil, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Burada 2010 dünya pazarı lideri havayolu seçildik. Bu ödül, 2005'de başlayan pazara nüfuz etme çalışmalarımızın bir sonucu. Özellikle 2008-2009'da diğer bütün havayolları kapasite azaltırken, zarar ederken, biz kapasitemizi artırıp, kar ettiğimiz, pazar payımızı artırdığımız için bu ödül verildi. Dolayısıyla tüm havayollarından ayrılmamızın bir sonucudur bu ödül."
 
Bu ödülü THY'nin 16 bin çalışanının almış olduğunu belirten Kotil, "Ödül, 2003 yılında ortaya koyduğu THY'nin politikalarının sonucu olduğu için", Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a da teşekkür ettiğini kaydetti.
 
THY olarak "çok çalıştıklarını" ifade eden Kotil, "Bunda bir sihir olması gerekiyor. Aslında tek bir sihir var, günde 25 saat çalışmak. Bu ödülü, günde 25 saat çalışıp aldık, şimdi sıra 26-27 saat çalışıp daha başka ödül almada" ifadesini kullandı.



"Kaliteli ürün çıkarıp ucuza veriyoruz" 
 
Önceden küçük bir marka olan THY'nin artık lider havayolu markasına dönüştüğünü dile getiren Kotil, THY'nin bu noktaya ulaşmasının nedenlerine değindi.
 
THY'nin tanınırlığının arttığını belirten Kotil, ünlü tenisçi Caroline Wozniacki'ın yer aldığı reklam filminin çok beğeni aldığını, ünlü NBA basketbolcusu Kobe Bryant'ın yer alacağı reklamların da büyük ilgi toplamasını beklediklerini anlattı.
 
Kotil, diğer havayollarının yolcu sayısı azalırken ve zarar ederken, THY'nin yolcusunun artıp kar ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
 
"Bunların sebebi çok basit: Uluslararası pazarda mal satmak istiyorsanız kaliteli olmak zorundasınız. Demek ki THY geçmişe göre daha kaliteli ürün çıkarıyor. Bunun yanında mal, ucuz olmak zorunda, çünkü pahalı malı kimse almaz. Ucuz olması için de biz çok verimlilik sağladık, çalışan başına yolcu sayısını 2 katına artırdık, 25 saatin esprisi bu. Bu şu demek oluyor; planlamaları iyi yaparak, insanları da yormadan daha çok yolcu taşıyoruz. Bir de markanız olması gerekiyor, işte o markayı sağladık. Hani bir söz vardır ya, 'kalitenin pasaporta ihtiyacı yok', pasaport olmadan, vize olmadan mal satmanın sonucunda bize ödül veriyorlar." (Vatan)
TÜRK HAVA YOLLARI'NA BÜYÜK ONUR

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 13 yıl önce
THY 9 yılda dünya markası oldu. Filoya kattığı yeni uçaklar, yeni istihdamlar, yeni uçuş noktaları, Avrupada sponsor olduğu kulupler ve yine avrupa ve dünyadakı reklamları ile kısa zamanda Dünya markası oldu. Ödül almasıda normal ve fazlasıyla hak ediyor... ANCAK BAZILARI BUNU KENDİNE YEDİREMEMİŞ... EĞERKİ THY KÖTÜYSE ÜLKEMİZDE İYİ OLAN HAVAYOLU HANGISI O ZAMAN ? 5-10 uçaklı özel havollarımı ? Güldürmeyin beni akşam akşam... TEBRIKLER THY FIRST CLASS NUMBER ONE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne cekemezlik yaa....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY'nın Sayın temel Bey başta olmak üzere yönetim kuruluna tüm çalışanlarını tebrik ediyoruz vatandaşlar olarak.Biz Anadolu'dan bakınca THY'nin son üç yılyıl balarısını, yükselen çtasını görebiliyoruz.Bayram AYGÜN Köşe Yazarı-Isparta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yabancı dil konusuna değinmişken. Bugün Çin'e, Japonya'ya, Kore'ye vs. giden uçaklarda 2; Almanya, Fransa, İsveç vs. giden uçaklarda 1 (%90) tane o ülkenin dilini bilen kabin memuru var zaten. Yaptığınız tek uçak yolculuğu istanbul-ankara arasıysa; bilgi eksiğiniz varken fikir sahibi olmaya çalışmayın. Yabancı dil bilen türk vatandaşını çalıştırmak, yabancı birini çalıştırmaktan her zaman daha iyidir. En azından kendi insanını istihdam ediyor. Kokpit için de öyle olsa keşke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Thy ye olan nefretini dizginleyemeyen ve hatta cildiran arkadaslar, sizin yazdiginiz yorumlari okurken inanin buyuk zevk duyuyorum. Cunku siz ne kadar saldirirsaniz, ne kadar cok hakaret ederseniz TK o kadar buyuyor demektir. Durmak yok cildirmaya delirmeye devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu habere de takacak kulp bulana iki sey soylenebilir: -asagilik kompleksiniz var -acilen tedavi olun, psikoterapiye filan gidin Ismarlamaymis?sen al bakayim ismarlama bir odul...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yazmızşın ya Emirates in şartları THY den daha iyi diye, bu sebeple daha iyi başarılı diye.... Olaya bu açıdan bakarsan, Lufthansa ne yapsın? Coğrafi açıdan bakarsan kendi gibi devlerin Hubları ile burun buruna yaşıyor. Hükümetten tamamiyle bağımsız, hatta Almanya da sivil havacılığı Türkiye de ki gibi destekleyen bir hükümette yok, Almanya nın , Türkiye ye nazaran yüksek maaş standartına göre maaş veriyor çalışanına, AirBerlin gibi filosu THY kadar, yolcu sayısı THY den de büyük, tüm dünya ya uçuş sunan bir şirket var kendi sahasında hemde RAKİP! Bu şartlarda THY olsa sanırım çoktan topu dikmiş baktmıştı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşım diger havayolları işini yapıyor enerjisini ticari faaliyetlere veriyor siyasi hesaplar yakında sona edercek akp hazirandan sonra iktidara kalsa bile Mr Kotil yolcu boşuna sırıtıp duruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy ile emrates kıyaslanamaz doğru. emirates daha iyidir fiyat ve kalite açısından bu da doğru. ancak emirates in imkanları thy veya bir başkasında olsa o zaman şartlar değişir.emiratese para su gibi akıyor(al maktoum). uçak yakıtını bizden çok daha ucuza alıyor,doğal olarak biletler ucuz oluyor. havaalanları mükemmel,inen-kalkan birbirini beklemiyor,park sorunu ve sis,yağmur kar gibi doğal olaylar yok haliyle rötar yok.vs vs. bu şartlar altında bırakın da iyi olsun. bizde durum farklı. pahalı yakıt,mali şartlarını kendi yaratan havayollarımız,alt yapısı çökmüş gecekondu misali havaalanları vs vs. üçüncü havaalanı gerçekten güzel ve büyük yapılırsa en azından rötar sorunu çözülebilir. fiyatlar ise bize göre pahalı yabancıya göre ucuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Burada Olay THY icin verilen ödül degil.. Hangi DEVLET icin verildigi önemli.. ama bunu kabul edemeyen sahislar var.. hangi devlette yasiyorlar bilimiyorum ama Türkiye olmadigi kesin .. INSAF.. INFAS.. bu kadar da olmaz yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000