26 Mart 2009, Perşembe 11:36:55

Türk Hava Yolları yaz tarifesine 29 Mart’ta geçiyor...

Türk Hava Yolları son yıllarda sürdürdüğü büyüme stratejisi çerçevesinde yaygın uçuş ağını 29 Mart’ta uygulamaya başlayacağı yaz tarifesinde de genişletmeye devam ediyor.
  • THY nin hep artilarindan bahsetmek istiyorsunuz bende gelisen yönlerini görmek, yükselen yildiz olmasini istiyorum. Ama Gel görki her sene Nisan ayinda ucusa baslayan CGN-IST saat 01:30 ucaklari ancak 2 Temmuzda basliyor, gene Nisanda programa alinan 00:40 CGN-ESB ucaklari bu sene ancak 7 Haziranda basliyor. Ve bu ucuslar cok tercih ediliyodu. DUS-IST hattina günlük 4.sefer eklendi ama onun yerine CGN-IST seferi günde 1 sefer azaldi. Bilmem alakasi varmi ama, Pegasus CGN-SAW hattini Kasim2008 den beri haftada 3 frekans ucuyor. 1 Nisandan itibarende haftada 4 sefer düzenliyor. Yorumu okuyanlara birakiyorum.
  • thy neden sabiha gökçenden yeni hatlar açmıyo.sadece ankara,izmir ve antalya uçuyor.bu 3 hatıda kaldırsın hiç uçmasın daha iyi.saw sadece pegasus yeter.
  • Doluluk oranlarını alalım birde sonra yorum yapalım
  • Isparta yine yok. Siyasettende siyasetçilerden de artık bıktık. Yine Isparta Listede yok. M.vekilleri bu iş bu sefer tamam diyorlar sonuç ??
  • abudabi muskat tam bir kabus seferdi cok sukur ayırmıslar...
  • Bende mülakata girdim . bakalım bende gururlanabilecek miyim. bekliyoruz . . .
  • Şu anki uçuşlar uc ucuna yetişiyor: ekip uçak hazırlığı vs vs bu artışla bakalım neler yaşanacak..kalite düşerse üzülürüm..umarım gerekli tedbirler alınarak artışlar planlanmıştır..yoksa bir anda prestiji düşer...
  • Gerçekten böyle bir havayoluna hizmet etmekten onur duyuyorum... İyiki varsın THY

Yeni açılacak hatların yanısıra mevcut hatlarda da sefer sayılarının arttırıldığı 2009 yaz tarifesinde bir önceki döneme göre arz edilen koltuk kilometrede yüzde 24, konma sayısında ise yüzde 12 artış öngörülüyor.

Bu doğrultuda aşağıda belirtilen hatlarda frekans artışları yapıldı.

• Delhi, Bombay ve Chicago seferlerimiz haftanın her günü.

• New York haftada 7 seferden 9 sefere, Singapur haftada 4 seferden 5 sefere, Seul haftada 3 seferden 4 sefere, Johannesburg/Cape Town haftada 3 seferden 4 sefere ve Lagos haftada 3 seferden 4 sefere,

• Dusseldorf ve Paris seferleri günde 3 seferden 4 sefere,

• Münih ve Bakü seferleri günde 2 seferden 3 sefere,

• Brüksel seferleri haftada 17 seferden 21 sefere,

• Cenevre, Stokholm ve Kopenhag seferleri haftada 10 seferden 14 sefere,

• Viyana seferleri haftada 14’ten 18’e, Lyon seferleri haftada 7’den 10’a, Roma seferleri haftada 12’den 14’e, Prag seferleri de haftada 7’den 9’a,
• Tebriz seferleri haftada 3 seferden 5 sefere, Sanaa ve Lizbon seferleri haftada 3 seferden 4 sefere,

• Zagrep, Saraybosna, Nice, Kazablanka, Addis Ababa, Hartum, Dublin, Venedik, Basel ve Helsinki noktalarında bu dönemde haftanın hergünü sefer planlandı.

• Trafik haklarındaki sınırlamalar nedeniyle daha önce frekans arttırılamayan Kahire haftada 9’dan 14 frekansa, Amman 11’den 14 frekansa, Barselona 10’dan 14 frekansa, Madrid 7’den 10 frekansa, Beyrut seferleri haftada 7’den 10 frekansa çıkarıldı.

• Abu Dhabi-Muscat seferleri, 1 Haziran itibarıyla ayrılarak Abu Dhabi seferleri haftada 4 frekans Muscat seferleri haftada 5 frekans olarak icra edilecek.

• Bahreyn-Doha seferleri, 1 Haziran itibarıyla ayrılarak, her iki noktaya haftanın her günü olacak şekilde planlandı.

• Ljubljana-Zagrep seferleri ayrılarak Zagrep’e haftanın her günü, Ljubljana’ya haftada 4 frekans sefer icra edilecek.

• İç hatlarda ise haftada 3 frekans olan Sinop seferleri haftanın her günü gerçekleştirilecek.

Frekans artışlarına ilaveten yaz 2009 döneminde uçuş ağımızın yeni noktalar ile de güçlendirilmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda, İstanbul’dan  Dakar-Sao Paulo, Bingazi ve Lviv’e seferler planlandı. Bununla birlikte Eskişehir-Brüksel seferleri de ilk kez bu dönemde gerçekleştirildi.

Bunlara ilaveten yolcuya sunulan hizmet kalitesinin arttırılması adına İstanbul’a 4-5 saat uçuş mesafesinde olan Kazablanka, Muscat, Dubai, Abu Dhabi, Bahreyn, Doha, Barselona ve Madrid seferlerinin filomuza yeni katılan ve “business” koltuğa sahip ve her koltukta görüntülü eğlence sistemi bulunan Airbus A-321 uçakları ile yapılması kararlaştırıldı.

Türk Hava Yolları 2009 yaz döneminde yurtdışında 116 şehire, yurtiçinde 36 şehire olmak üzere toplam 152 şehire sefer düzenleyecek.

Türk Hava Yolları yaz tarifesine 29 Mart’ta geçiyor...

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
THY nin hep artilarindan bahsetmek istiyorsunuz bende gelisen yönlerini görmek, yükselen yildiz olmasini istiyorum. Ama Gel görki her sene Nisan ayinda ucusa baslayan CGN-IST saat 01:30 ucaklari ancak 2 Temmuzda basliyor, gene Nisanda programa alinan 00:40 CGN-ESB ucaklari bu sene ancak 7 Haziranda basliyor. Ve bu ucuslar cok tercih ediliyodu. DUS-IST hattina günlük 4.sefer eklendi ama onun yerine CGN-IST seferi günde 1 sefer azaldi. Bilmem alakasi varmi ama, Pegasus CGN-SAW hattini Kasim2008 den beri haftada 3 frekans ucuyor. 1 Nisandan itibarende haftada 4 sefer düzenliyor. Yorumu okuyanlara birakiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy neden sabiha gökçenden yeni hatlar açmıyo.sadece ankara,izmir ve antalya uçuyor.bu 3 hatıda kaldırsın hiç uçmasın daha iyi.saw sadece pegasus yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Doluluk oranlarını alalım birde sonra yorum yapalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Isparta yine yok. Siyasettende siyasetçilerden de artık bıktık. Yine Isparta Listede yok. M.vekilleri bu iş bu sefer tamam diyorlar sonuç ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
abudabi muskat tam bir kabus seferdi cok sukur ayırmıslar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bende mülakata girdim . bakalım bende gururlanabilecek miyim. bekliyoruz . . .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Şu anki uçuşlar uc ucuna yetişiyor: ekip uçak hazırlığı vs vs bu artışla bakalım neler yaşanacak..kalite düşerse üzülürüm..umarım gerekli tedbirler alınarak artışlar planlanmıştır..yoksa bir anda prestiji düşer...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gerçekten böyle bir havayoluna hizmet etmekten onur duyuyorum... İyiki varsın THY

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000