06 Kasım 2011, Pazar 12:38:51

TÜRK HAVA YOLLARI UÇAĞI GERİ DÖNDÜ

Türk Hava Yolları'nın bu sabah İstanbul - Ankara seferini yapmak üzere havalanan B737-800 tipi yolcu uçağı havadan geri döndü.
  • adam indikasyonu almış ve olası riski almadan gerekeni yapmış. yok efendin kontrol edecekmiş de emin olacakmış da. arkadaş kontrol etsin tabiki ama inene kadarki emniyeti için kontrol etsin. benim anlamadığım bunu neden tartışıyorsunuz? uçuşa devam etseydi alkışlayacak mıydınız? mel veriyor diyorsun da senin mel'e göre holda alma yetkin var mı arkadaş? sen en başta yolcuların emniyetinden sorumlusun. gerekirse en basit gibi görünen durumda bile ineceksin. nice kazalar pilotların kendine aşırı güvenlerinden kaynaklanıyor. indikasyonları yanlış değerlendirdiklerinden kaynaklanıyor.
  • 76 yolcuyla esb-ist. yazık çok yazık. erj 175 ile gidilecek yol için koca 738. şimdi hemen derler dönüş yolcusu vardır falan bunların hepsi hikaye. thy bu mantıkla fazla uzun ömürlü olmaz. sadece zarar yazıyor başka birşey değil.
  • sen o inen kaptanı bul,sana speed brake kolunu göstersin..uçuştan neden vazgeçtiğini de göstersin..göstermeden olmayacak bu!!!
  • hala inat ediyon..gel sana göstereyim..speed brake kolunu..tahsilin ne senin ?
  • SPEED BRAKE ARIZASI GELMİŞ, NASIL KAPTANSIN BRAKE KOLUNU KONTROL EDERSİN KOL NO0RMAL POZİSYONUNDAYSA BİR SORUN YOKTUR.AYRICA SPEED BRAKE ARIZASINI MEL VERİR VE UÇMAYA DEVAM EDERSİN.BU KADAR BASİT YANİ.. BU DURUM NE ACİL İNİŞ GEREKTİRİR NE GERİ DÖNÜLMESİ GEREKEN BİR OLAYA SEBEBİYET VERİR.AMA KİME ANLATIYORUZB:)
  • kaptanin geri donmesi normal ama bu bir acil inis degildir! acil inis bundan dolayi olmaz burda normal prosedurleri uyguulayarak inersin.
  • MEMLEKET PİLOT DOLMUŞ KALMIŞ. HER AĞZINI AÇAN PİLOT . HEPSİ DE ÇOK BİLMİŞ. ANCAK BİR SORUN VAR ; BU ÇOK BİLMİŞ PİLOTCUKLARIN HER BİRİ AYRI BİLİYOR.
  • yaw onu bunu birakında, 76 yolcu varmış uçakta, niye 777-300 koymamışlarki sefere??? iyi bayramlar herkese....
  • önüne gelen yorum yapıyor . havacılıktan anlayan da yazıyor anlamayan da . adam , hayatı boyunca 30 defa uçağa binmiş , bir de bakmışsın pilot olmuş . hatta kabin memuruna; -git pilota şunu söyle , bunu söyle falan bile oluyorlar . bu yazıyı okuyan o arkadaşlar ! üzülüyorum sizin adınıza :( __kabin memuru__
  • mel vardır abnormal procedures vardır herseyin kitabı vardır adam öyle insiyatif kullandım geldim gidiyorum diyemez babasının ucagı degil
Türk Hava Yolları'na ait TK 2126 sefer sayılı Boeing B737-800 tipi yolcu uçağı İstanbul - Ankara seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan havalandıktan kısa bir süre sonra "Speed brake" adı verilen kanat frenlerinin suni olarak açık ikazı alınması nedeniyle Atatürk Havalimanı'na geri döndü.

Yaşanan arıza nedeniyle TC-JFR kuyruk tescilli uçakta bulunan 76 yolcunun, TK 2138 sefer sayılı 10:30'da İstanbul - Ankara seferini gerçekleştirecek A320 uçağına aktarıldığı belirtildi.

Yapılan incelemelerin ardından "speed brake" adı verilen frenleme sisteminin açık olmamasına rağmen açık ikazı verdiği ve uçağın bu yüzden seferden çekildiği belirtildi.

©AirportHaber.com ÖZEL
 
TÜRK HAVA YOLLARI UÇAĞI GERİ DÖNDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 12 yıl önce
adam indikasyonu almış ve olası riski almadan gerekeni yapmış. yok efendin kontrol edecekmiş de emin olacakmış da. arkadaş kontrol etsin tabiki ama inene kadarki emniyeti için kontrol etsin. benim anlamadığım bunu neden tartışıyorsunuz? uçuşa devam etseydi alkışlayacak mıydınız? mel veriyor diyorsun da senin mel'e göre holda alma yetkin var mı arkadaş? sen en başta yolcuların emniyetinden sorumlusun. gerekirse en basit gibi görünen durumda bile ineceksin. nice kazalar pilotların kendine aşırı güvenlerinden kaynaklanıyor. indikasyonları yanlış değerlendirdiklerinden kaynaklanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
76 yolcuyla esb-ist. yazık çok yazık. erj 175 ile gidilecek yol için koca 738. şimdi hemen derler dönüş yolcusu vardır falan bunların hepsi hikaye. thy bu mantıkla fazla uzun ömürlü olmaz. sadece zarar yazıyor başka birşey değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sen o inen kaptanı bul,sana speed brake kolunu göstersin..uçuştan neden vazgeçtiğini de göstersin..göstermeden olmayacak bu!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hala inat ediyon..gel sana göstereyim..speed brake kolunu..tahsilin ne senin ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SPEED BRAKE ARIZASI GELMİŞ, NASIL KAPTANSIN BRAKE KOLUNU KONTROL EDERSİN KOL NO0RMAL POZİSYONUNDAYSA BİR SORUN YOKTUR.AYRICA SPEED BRAKE ARIZASINI MEL VERİR VE UÇMAYA DEVAM EDERSİN.BU KADAR BASİT YANİ.. BU DURUM NE ACİL İNİŞ GEREKTİRİR NE GERİ DÖNÜLMESİ GEREKEN BİR OLAYA SEBEBİYET VERİR.AMA KİME ANLATIYORUZB:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kaptanin geri donmesi normal ama bu bir acil inis degildir! acil inis bundan dolayi olmaz burda normal prosedurleri uyguulayarak inersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
MEMLEKET PİLOT DOLMUŞ KALMIŞ. HER AĞZINI AÇAN PİLOT . HEPSİ DE ÇOK BİLMİŞ. ANCAK BİR SORUN VAR ; BU ÇOK BİLMİŞ PİLOTCUKLARIN HER BİRİ AYRI BİLİYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yaw onu bunu birakında, 76 yolcu varmış uçakta, niye 777-300 koymamışlarki sefere??? iyi bayramlar herkese....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
önüne gelen yorum yapıyor . havacılıktan anlayan da yazıyor anlamayan da . adam , hayatı boyunca 30 defa uçağa binmiş , bir de bakmışsın pilot olmuş . hatta kabin memuruna; -git pilota şunu söyle , bunu söyle falan bile oluyorlar . bu yazıyı okuyan o arkadaşlar ! üzülüyorum sizin adınıza :( __kabin memuru__

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
mel vardır abnormal procedures vardır herseyin kitabı vardır adam öyle insiyatif kullandım geldim gidiyorum diyemez babasının ucagı degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000