11 Kasım 2016, Cuma 18:12:06

Türk Hava Yolları trafik verilerini açıkladı

Türk Hava Yolları (THY) Ocak-Ekim ayı trafik verilerini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile duyurdu.
  • Thy para kaybediyor. Acilen uçtuğu bütün dış hatları GSA yapsın ve bütün yurtdışı müdürleri iptal edip ülke koordinatörlüğü kadrosu. Örneğin USA da 10 dan fazla müdür sayısı 1 e iner. Bunun anlamı GSA ve müdür tasarrufu THY için kar buyuk demektir.
  • Hemen yangın yeri yapmaya gerek yok. Geçmiş senenin bu seneden daha iyi bir grafik çizmesi normal! Her şirketin grafiğinde regülasyonlara bağlı olarak benzer durumlar yaşanabilir. Önemli olan krizi nasıl yönettiğinizdir. Onca regülatif döneme ve olaya rağmen mevcut tablo çok can sıkıcı değil!
  • Allah bozmasın, ama 3. Çeyrek rakamları daha açıklanmadı, dedikodular kötü diyor
  • Onbinlerce maas alip yonetici olmaya gerek yok. Azicik mantik yurutebilen biri butun olayin yolcu doluluk orani ile ilgili oldugunu anlar.detaylara girince de problemli noktalar ortadogu ve afrika %70 in altinda avrupa %71 diger hatlarda bir sikinti gozukmuyor. Bu 3 bolge icin gerekli onlemler alinmali frekans sayisi azaltma,ucak tipi degistirme veya reklamlara agirlik verme.Sirket zor gunlerden geciyor insallah birileri bunlari duzeltmek icin calisiyordur.
  • %74 doluluk ile surdurulemez bir operasyon, acilen verimsiz hatlari ayiklamasi gerekiyor THYnin.
  • Allah daha yukarıları nasip etsin.ülkemizin bulunduğu şu zor zamanda dahi bu tablo çok iyi.Biz BÜYÜK TÜRKİYE milletiyiz.
  • Gelsin paralar
  • Yeni açılan hatlar(şeydeller,havana vs ) ve ortadoğuda güvenlik açısından sıkıntılar çözülmesi ile doluluk oranlarında yükselme olacaktır.yolcu sayısında ve doluluk oranlarında dip görüldüğünü düşünüyorum...
  • Yolcu doluluk oranları yine düşmüş
  • Karabulutlar su ulkenin ustunden gitsin artik havacilik ve diger tum sektorler eskisi gibi hatta daha da iyi olurlar insallah yoksa issizler ordusuna bizde merhaba diyecegiz

Türk Hava Yolları (THY) Ocak-Ekim ayı trafik verilerini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile duyurdu. 

İşte THY'nın trafik verileri;

Ortaklığımızın Ocak-Ekim 2016 dönemine ilişkin trafik sonuçları aşağıdaki gibidir:

• Ocak-Ekim 2015 döneminde 51,9 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2016 yılının aynı döneminde %3,7 artışla 53,8 milyona ulaşmıştır. Yolcu sayısındaki artış iç hatlarda %4,5, dış hatlarda %3,0 oranındadır.
• Dış Hatlar Business Class yolcu sayısında %0,1, Dıştan Dışa Transfer Yolcu sayılarında da Ocak-Ekim 2015 dönemine kıyasla %16,8 artış sağlanmıştır.
• Yolcu doluluk oranı 4,0 puanlık düşüş ile %74,6 olarak gerçekleşmiştir.
• Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK), Ocak-Ekim 2015 döneminde 127,7 milyar iken, 2016 yılının aynı döneminde %13,6 artarak 145,0 milyara ulaşmıştır. AKK artışı iç hat uçuşlarda %6,0, dış hat uçuşlarda %14,7 oranındadır.
• Ücretli Yolcu Km (ÜYK), Ocak-Ekim 2015 döneminde 100,3 milyar iken, 2016 yılının aynı döneminde %7,8 artarak 108,1 milyara ulaşmıştır. ÜYK artışı iç hat uçuşlarda %4,9, dış hat uçuşlarda ise %8,3 oranındadır.
• Yolcu uçakları Konma Sayısı, Ocak-Ekim 2015 döneminde 380.740 iken, 2016 yılının aynı döneminde %4,2 artışla 396.846'ya yükselmiştir.
• Taşınan Kargo-Posta, Ocak-Ekim 2015 döneminde 590,872 ton iken, 2016 yılının aynı döneminde %21,0 artışla 714,712 tona yükselmiştir.
• 2015 Ekim ayı sonunda uçulan şehir sayısı 279 iken 2016 Ekim ayı sonunda 292 olmuştur. İç hat şehir sayısı 48'den 49'a, dış hat şehir sayısı ise 231'den 243'e yükselmiştir.
• 2015 Ekim ayı sonunda uçak sayısı 297 iken 2016 Ekim ayı sonunda 334 olmuştur. Geniş gövde yolcu uçak sayısı 71'den 86'ya, dar gövde yolcu uçak sayısı ise 216'dan 237‘ye yükselmiştir. Kargo uçak sayısı 10‘dan 11'e yükselmiştir.

Türk Hava Yolları trafik verilerini açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Burcak ~ 7 yıl önce
Thy para kaybediyor. Acilen uçtuğu bütün dış hatları GSA yapsın ve bütün yurtdışı müdürleri iptal edip ülke koordinatörlüğü kadrosu. Örneğin USA da 10 dan fazla müdür sayısı 1 e iner. Bunun anlamı GSA ve müdür tasarrufu THY için kar buyuk demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenk ~ 7 yıl önce
Hemen yangın yeri yapmaya gerek yok. Geçmiş senenin bu seneden daha iyi bir grafik çizmesi normal! Her şirketin grafiğinde regülasyonlara bağlı olarak benzer durumlar yaşanabilir. Önemli olan krizi nasıl yönettiğinizdir. Onca regülatif döneme ve olaya rağmen mevcut tablo çok can sıkıcı değil!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A ~ 7 yıl önce
Allah bozmasın, ama 3. Çeyrek rakamları daha açıklanmadı, dedikodular kötü diyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Firat CH ~ 7 yıl önce
Onbinlerce maas alip yonetici olmaya gerek yok. Azicik mantik yurutebilen biri butun olayin yolcu doluluk orani ile ilgili oldugunu anlar.detaylara girince de problemli noktalar ortadogu ve afrika %70 in altinda avrupa %71 diger hatlarda bir sikinti gozukmuyor. Bu 3 bolge icin gerekli onlemler alinmali frekans sayisi azaltma,ucak tipi degistirme veya reklamlara agirlik verme.Sirket zor gunlerden geciyor insallah birileri bunlari duzeltmek icin calisiyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konunun uzmani ~ 7 yıl önce
Ortadogu&kibris bolgesinin kotu gittigini kim soyluyor. En iyi durumda olan bolge. Hatta bolgenin baskan yardimcisina gecen haftalarda bizzat Cumhurbaskanimiz tarafindan odul verildi, gormedinizmi gazetelerde? Isiniz gucunuz fitne fesat.
nuri ~ 7 yıl önce
%74 doluluk ile surdurulemez bir operasyon, acilen verimsiz hatlari ayiklamasi gerekiyor THYnin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biraz bilgi ~ 7 yıl önce
%70lerin ustu tekrar degerlendirme gerektirir,%75 ise yolcu dokmeye basladin onlem al demektir. Ama detay bilmeyen gazi verir gider ahhh ahhh
A GG ~ 7 yıl önce
Allah daha yukarıları nasip etsin.ülkemizin bulunduğu şu zor zamanda dahi bu tablo çok iyi.Biz BÜYÜK TÜRKİYE milletiyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bolonez ~ 7 yıl önce
Büyük Türkiye milleti mi? Türk milletiyiz biz, yeni kavramlar uydurmayalım.
Müthiş ~ 7 yıl önce
Gelsin paralar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 7 yıl önce
Yeni açılan hatlar(şeydeller,havana vs ) ve ortadoğuda güvenlik açısından sıkıntılar çözülmesi ile doluluk oranlarında yükselme olacaktır.yolcu sayısında ve doluluk oranlarında dip görüldüğünü düşünüyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK 58 ~ 7 yıl önce
Yolcu doluluk oranları yine düşmüş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine değil ~ 7 yıl önce
Yine düşmedi, veya düştüyse de bilemeyiz. Bu basın açıklamasından o çıkarım yapılamaz. Ancak, tahminde bulunabiliriz. Çünkü, her 3 ayda bir o yılın başından itibaren 3'er aylık ( çeyrek dönemlik ) sonuçlar, bir önceki senenin aynı dönemi ile karşılaştırılarak ve toplanarak yayımlanıyor. Yani 3. ay sonu, 6. ay sonu ve yukarıdaki gibi 9. ay sonu rakamlar şeklinde. "Yolcu doluluk oranları yine düşmüş" diyebilmemiz için her 3 aylık dönemi ayrı ayrı yayınlamış olmaları gerekir ki, 4-5-6. aylardan oluşan 2. çeyrek ile 7-8-9. aylardan oluşan 3. çeyrek sonuçlarını karşılatırabilelim. Örneğin, 2. çeyreğe ait 3 aylık yolcu doluluk oranı % 75 olup 3. çeyreğe ait 3 aylık yolcu doluluk oranı da % 74,8 olduysa, yine düşmüş diyebiliriz.Belki de 3. çeyrekte yolcu doluluk oranı yükseldi, ama kendisinden önceki 2 çeyreklik, yani 6 aylık dönem, 2 katı kadar daha uzun bir dönem olduğu için bu ilk 2 çeyreklik 6 aydaki düşüşü telafi etmeye yetmemiş olabilir.Bu yüzden, yine düşmüş diyemeyiz ama gidişat belli
Pilot adayi ~ 7 yıl önce
Karabulutlar su ulkenin ustunden gitsin artik havacilik ve diger tum sektorler eskisi gibi hatta daha da iyi olurlar insallah yoksa issizler ordusuna bizde merhaba diyecegiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot adayina ~ 7 yıl önce
Allah yolumuzu acik etsin kardesim ama zor gibi gorunuyor durumumuz 5 aydir hangi kapiyi caldiysam yuzume kapaniyor herkes biz sizi arariz diyor ama ne hikmetse telefon hic calmiyor..
Pilot ~ 7 yıl önce
Yeterli yabanci dil seviyesi vs tüm donanimsal ozelliklerde o kadar issiz pilot var ki Allah hepsinin yardimcisi olsun. Bugun S.exp 10 kisi alacagini acikliyor 450 basvuru var. Daha ne yigilmalar var bu sekilde. Tum bunlara ragmen ucus okullarinin baskisi ile birde pilot acigi haberleri yapiliyor. Arkadaslar acik macik yok umut tuccarlligi yapilanlar. Bu kadar adamin sesi neden duyurulmuyor neden haber olmuyor ? Bu yola cikmak ayri bir kulfet maddi manevi. Is arama maratonu ap ayri bir kulfet. Cok iyi dusunmek iyi arastirmak lazim. Iyi gunler

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000