11 Eylül 2014, Perşembe 09:35:58

TÜRK HAVA YOLLARI TABULARINI YIKTI!

Türk Hava Yolları, genişleyen filosu için ikinci pilot alacağını duyurdu. Pilot alımlarında hangi önemli kriter değiştirildi?
  • Allah aşkına ne olursa olsun ingilizce bilsin.soru ezberleyerek sınav geçen adamlara yeter fırsat verdiğiniz ,İNSAN KAYNAKLARI ingilizce mülakatını adam gibi yap öyle pilot al.sonrada diyorlarki yabancı pilotların ne özelliği var .İNGİLİZCE biliyor kardeşim fark bu , sen gibi soru ezberleyip yalan skorla işe girmeye çalışmıyor.Havacılık dili ingilizcedir adam gibi iletişim kuracak personel alın.
  • Bre Cahiller önce ilanı doğru okuyun. Tecrübeli F/O. Adamlar zaten pilot olmus her türlü eğtimini almış bu işe yıllarını vermiş kimselerden bahsediyoruz. Pakistanlı F/O lise mezunu olarak Thy'de uçabilirken bizim Türk tecrübeli kardeşlerimizin günahı neydi ki yıllardır Thy ye giremiyorlar ?? Bir pilot isterse 100 universite bitirsin kokpitin kapısından girdiği an değeri koca bir 0'dır. Pilotu pilot yapan kağıt parçaları değil almış olduğu uçuculuk eğtimi, kişisel bilgi ve becerisidir. Bu nedenle bilip bilmeden atıp tutmayın cahillerden olmayın. Hiç şüphesiz Thy pilotlarımıza yönelik çok büyük bir haksızlığı düzeltmiştir. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bu olaya bir de şöyle bakın : Thy ye hazır yetişmiş binlerce saat uçuşu olan birçok Türk pilot müracaat edecektir. Evet command upgrade listesi oldukça uzun ancak bu kişilerin kendi hür iradeleri. Bekleyip görelim. Fly SAFE.
  • ben çok uçtum lise mezunu pilotla olandan oluyor ama miktarı az ,çabaya degmez
  • Güzel karar
  • Liseli pilot uçamazmış vs.Sizde sanki buraya yazmadan önce atomu parçalıyordunuz da haberi görünce ara verip yorum yazmak istediniz... Bide pilotlara astronot derler.
  • Hayatında pilot olamayacak,defalarca denemiş olamamış. Kıskanç haset duyan insanlar. Sen tk'yı secmem demissin Boşver sen seçme. Lise mezunu pilotdur pilot. Senin gibi harekatta çalışıp haset etmiyor. En azından. Saygı duyacaksın. 15.000 tl alanda o sen hala konus. Adamlar girip guluyordur size bi taraflariyla. Crew arkadas,sen de kek dagitmaya devam. Koskoca kaptana bulaşma.
  • Lise mezunundan pilot olmaz burasi turkiye ne egitimi ya aklinizimi kacirdiniz bu meslek bu kadarmi ucuz artik.
  • Anaokuldan terkim.Ben de olabilir miyim pilot.
  • bundan böyle asla thy yi kullanmıyacağım...lise mezunu pilota canımı emanet etmem...ha olur avrupadaki gibi lise eğitimi verirsin o zaman ok...ama bizde büyük risk...
  • EVET AVRUPADA LİSEYİ BİTİREN BİRİSİ EN AZ 2 DİL.DAHA KONUŞABİYOR. AMA TÜRKİYEDE MALESEF O YOK.

Türk Hava Yolları, resmi internet sitesinde pilot alacağını duyurdu. THY’nin alacağı ikinci pilot adaylarında aranan en önemli özellik de mezuniyet konusuydu. Daha önce lise mezunu pilot alımı yapmadığı için eleştirilen THY, bu kez bu kriteri değiştirdi. THY, pilot adaylarında üniversite mezunu olma koşulunu kaldırdı.

İşte aranan şartlar:

  *   T.C. Vatandaşı olmak veya mavi kart sahibi olmak,
  *   İlan tarihi itibari ile en az 21 - en fazla 50 yaşında olmak,
  *   En az lise mezunu olmak,
  *   SHGM’den uçuş kusuru veya disiplinsizlik nedeniyle herhangi bir yazılı ceza almamış olmak,
  *   Adli Sicil ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak,
  *   Askerlik hizmetini tamamlamış veya en az 2 yıl tecil ettirebiliyor olmak.
  *   Ortaklığın göstereceği yeri base olarak kabul edip orada ikamet etmek.

Teknik Özellikler

  *   Geçerli Frozen ATPL (JAA/EASA/FAA/ICAO) lisansına sahip olmak,
  *   THY A.O. filosundaki uçak tiplerinden birinde (B737, B777, A310, A320, A330, A340) Type Rating eğitimi almış olmak ve bu tiplerden birinde en az 1000 saat (simülatör ve line check saati hariç) uçuş tecrübesine sahip olmak,
  *   MEP IR geçerlilik tarihi güncel olmak,
  *   Son 1 yıl içinde başvurmuş olduğu uçak tipinde uçuşlarına 6 aydan fazla ara vermemiş olmak.

Yabancı Dil (İngilizce) Şartı
*   THY A.O tarafından belirlenen kriterler kapsamında yabancı dil seviyesine sahip olmak.

Sağlık Şartları

*   ICAO Annex-1 ve JAR FCL-3’deki Ticari Havayolu Pilotu şartlarına uygun olmak (Adaylar bu şartı sağladıklarını belgeleyen raporu, ilgili hastanelerden kendi imkânları ile temin edeceklerdir) ve güncel Sağlık Sertifikası’na sahip olmak.

TÜRK HAVA YOLLARI TABULARINI YIKTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (159)

mstf ~ 10 yıl önce
Allah aşkına ne olursa olsun ingilizce bilsin.soru ezberleyerek sınav geçen adamlara yeter fırsat verdiğiniz ,İNSAN KAYNAKLARI ingilizce mülakatını adam gibi yap öyle pilot al.sonrada diyorlarki yabancı pilotların ne özelliği var .İNGİLİZCE biliyor kardeşim fark bu , sen gibi soru ezberleyip yalan skorla işe girmeye çalışmıyor.Havacılık dili ingilizcedir adam gibi iletişim kuracak personel alın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
koray ~ 10 yıl önce
çok doğru söylemişsin kardeşim.Aynen katılıyorum.Aynı sorular çıkıyormuş çok yakın bir arkdaşım sınava hazırlanıyordu ordan biliyorum.Ben de hatta kendi kendime sordum yaa şu İK da hiç mi akıl yok.Mülakatlara yabancı pilotlar getir konuştur bak gör sen alınan skorla ,mülakat sonucu farklarını.
Cpt. Ironbutt ~ 10 yıl önce
Bre Cahiller önce ilanı doğru okuyun. Tecrübeli F/O. Adamlar zaten pilot olmus her türlü eğtimini almış bu işe yıllarını vermiş kimselerden bahsediyoruz. Pakistanlı F/O lise mezunu olarak Thy'de uçabilirken bizim Türk tecrübeli kardeşlerimizin günahı neydi ki yıllardır Thy ye giremiyorlar ?? Bir pilot isterse 100 universite bitirsin kokpitin kapısından girdiği an değeri koca bir 0'dır. Pilotu pilot yapan kağıt parçaları değil almış olduğu uçuculuk eğtimi, kişisel bilgi ve becerisidir. Bu nedenle bilip bilmeden atıp tutmayın cahillerden olmayın. Hiç şüphesiz Thy pilotlarımıza yönelik çok büyük bir haksızlığı düzeltmiştir. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bu olaya bir de şöyle bakın : Thy ye hazır yetişmiş binlerce saat uçuşu olan birçok Türk pilot müracaat edecektir. Evet command upgrade listesi oldukça uzun ancak bu kişilerin kendi hür iradeleri. Bekleyip görelim. Fly SAFE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olmaz ~ 10 yıl önce
ben çok uçtum lise mezunu pilotla olandan oluyor ama miktarı az ,çabaya degmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Güzel karar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atom? ~ 10 yıl önce
Liseli pilot uçamazmış vs.Sizde sanki buraya yazmadan önce atomu parçalıyordunuz da haberi görünce ara verip yorum yazmak istediniz... Bide pilotlara astronot derler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hayatında pilot olamayacak,defalarca denemiş olamamış. Kıskanç haset duyan insanlar. Sen tk'yı secmem demissin Boşver sen seçme. Lise mezunu pilotdur pilot. Senin gibi harekatta çalışıp haset etmiyor. En azından. Saygı duyacaksın. 15.000 tl alanda o sen hala konus. Adamlar girip guluyordur size bi taraflariyla. Crew arkadas,sen de kek dagitmaya devam. Koskoca kaptana bulaşma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Basit ~ 10 yıl önce
Lise mezunundan pilot olmaz burasi turkiye ne egitimi ya aklinizimi kacirdiniz bu meslek bu kadarmi ucuz artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HTY ~ 10 yıl önce
Anaokuldan terkim.Ben de olabilir miyim pilot.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a ~ 10 yıl önce
bir şişe rakı alıp hemen pilot oluyorunuz.
seco ~ 10 yıl önce
bundan böyle asla thy yi kullanmıyacağım...lise mezunu pilota canımı emanet etmem...ha olur avrupadaki gibi lise eğitimi verirsin o zaman ok...ama bizde büyük risk...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kullanma ~ 10 yıl önce
sen kullanma sanki sen atomu parcalıyorsun.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
EVET AVRUPADA LİSEYİ BİTİREN BİRİSİ EN AZ 2 DİL.DAHA KONUŞABİYOR. AMA TÜRKİYEDE MALESEF O YOK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000