09 Aralık 2015, Çarşamba 14:20:31

Türk Hava Yolları pilot Adayları İrlanda’da eğitime başladı

Dünyanın sayılı pilot okullarından İrlanda’nın Cork kentindeki Atlantic Flight Training Academy (AFTA), Türk Hava Yollarının müstakbel pilot adaylarına eğitim vermeye başladı.
  • Oxford'da egitim alan pilotlarla karsilastirilamazlar. Irlanda bence yanlis tercih. Baska ucus okullarina bakilabilirdi avrup'da
  • Rizeli 53 kardeş otomatik pilot'la horon tepmeye kalkmayın da
  • tua thk ya gidip perişan olan filodan daha iyi eğitim alacakları kesin. aman gençler yolda bedava para bulsanız tuaya gitmeyin
  • Önce hoşgeldiniz diyorum, sonra hemen atplonline Alıp yapıştırmaya başlayın diyorum bi de burnu bırakmayın.
  • Rizeli gençlere ücretsiz eğitim verecek bir uçuş okulu thy tarafından ne zaman açılacak? Pilotun kralı rizeden çıkar.
  • Amerika da eğitim diyenler; neyi ne kadar bilip ifade ediyorlar çok merak ediyorum, Bundan 8-10 yıl önceleri USA okul maliyetleri çok uygun idi o zamanlar belli kalite okullar için mantıklı idi ama nihai hedefi EASA lisansı olan bir aday için USA gidip PPL uç PIC leri uç sonra Convert için EASA ya gel orada da masraf zaman,toplam masraf en az 70 - 80.000 DOLAR demek bu arada harcadığınız yan giderler en az 10-15.000 USD olur.Ama 38 - 39.000 EURO ya ful EASA eğitimi git Avrupa da al en mantıklısı,USA uzaktan görüldüğü gübi bir eğitim ülkesi değil,yan masraflar çok fazla,bürokrasi,ulaşım vs. sadece tavsiye,
  • Evet gercekten dunyanin sayili okullarindan. Toplam filo iki elin parmaklarini gecmez sayarsaniz. Berbat hava sartlari. Hayirlisi olsun.
  • Sukur Hollanda'da bitirdim egitimimi bilegimin hakkila aldim.
  • Turkiyede pilot zor yetisir. Cunku alt. Yapi yok. Iyi bir pilot olmak istiyorsan Amerikada. Egitim goreceksin dunyanin neresine gidersen git. Nasilsa bedava egitim vermezler en iyi hava kuvvtlerinin pilot egitimi gurdugu Amerika . Baska. Alternatif yok.
  • dublinde ki vfr ucuslar icin kolayliklar diliyorum, 5 seneye saglam kalirlarsa gelirler insallah

Dünyanın sayılı pilot okullarından  Cork’daki AFTA, 20 Türk pilot adayına eğitim vermeye başladı. Cork’da düzenlenen törene, İrlanda Tarım, Gıda, Denizcilik ve Savunma Bakanı Sİmon Coveney, Elçilik Müsteşarı Zeki Güler,  Dublin Türk Hava Yolları Direktörü Murat Balandı, AFTA ve  İrlanda Sivil Havacılık Dairesi yetkilileri katıldı. Bakan Coveney, dünyanın en büyük hava yollarından  Türk Hava Yollarının, geleceğin pilotlarını eğitmek için İrlanda’yı seçmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, bunun iki ülke arasındaki ilişkileri olumlu yönde artırmasını umduklarını söyledi

Dünyanın sayılı pilot okullarından İrlanda’nın Cork kentindeki  Atlantic Flight Training Academy  (AFTA), Türk Hava Yollarının müstakbel pilot adaylarına eğitim vermeye başladı.

Türkiye’nin seçkin üniversitelerinden mezun biri kız, 20 pilot adayının AFTA’da eğitime başlaması nedeniyle, Cork Havaalanı yakınındaki AFTA’da bir tören düzenlendi. Törene, İrlanda Tarım, Gıda, Denizcilik ve Savunma Bakanı Simon Coveney,Türkiye Dublin  Büyükelçiliği müsteşarı Zeki Güler,   Dublin Türk Hava Yolları Direktörü Murat Balandı,Türk  Hava Yolları pilot eğitim dairesinden Kaptan Ambrose Blain,  AFTA ‘dan okulun direktörü Mark Casey ve  Niall Cummins, İrlanda Havacılık Dairesinden  Kaptan John Murray , Kevin Swords ile 20 pilot adayı katıldı.

Türkiye genelinde yapılan ve 10 bini aşkın üniversite mezunu genç arasından seçilen 20 pilot adayı, Kasım sonunda Cork’a gelerek, 18 ay sürecek pilotluk eğitimlerine başladı. Aralarında Etihad, Emirates, Katar, RYANAIR gibi çeşitli havayollarının pilot adaylarını eğiten AFTA’da  Türk Hava Yollarının logosunu taşıyan özel eğitim uçağında , hocalarıyla uçuşlara başlayan 20 öğrenci, dönem sonunda uçuş  sertifikası alarak, milli hava yolunda çalışmaya başlayacaklar. Hergün 8 saatlik bir program uygulanan pilot adayları, Cork Havaalanının pistinde uçuş eğitimi alıyorlar.

AFTA’da yapılan törende konuşan Bakan Simon Coveney, dünyanın en fazla destinasyona uçan havayolu Türk Hava Yollarının, Cork’taki akademiyi seçmesinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, “ – Türk Hava Yolları gibi prestijli bir dev şirketin ,  Avrupa’nın en iyi pilot akademilerinden biri olan AFTA’yı seçmesi bizim için çok önemli. Bu seçim, Türkiye ile İrlanda arasındaki ilişkileri geliştirme açısından önemli olduğu kadar, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri açısından da değer taşıyor. Daha önce görev aldığım A.B’ndeki görevim sırasında  Türkiye’yi baştan aşağı gezdim. Türkler gururlu bir millet. İleride oynayacağı rol , sadece coğrafi açısından değil, stratejik olarak da önemli. Pilot adaylarının vize sorunu olduğunu biliyorum. Bu konuda Adalet Bakanımızla görüşerek, halledeceğimizi belirtiyorum. Vize konusunda, İrlanda Hükümeti üzerinde genel bir baskı var. Türk pilot adaylarının vizesi için elimden geleni yapacağım. İrlanda küçük bir ülke. Ancak havacılık konusunda dünyada önemli bir yere sahip. Türk Hava Yolları yılda taşıdığı 50 milyon yolcu ile dünyanın en hızlı büyüyen hava şirketi. Türk pilot adaylarına mesajım, 18 ay boyunca Cork sizin eviniz olacak. Çok farklı bir kenttir, seveceğinizi ümit ediyorum.  Dell, Apple , Aer Lingus, gibi uluslararası şirketlerin yatırımlarının bulunduğu bir kent. Okulda kurulduğundan bu yana 1800 pilot adayı eğitim gördü ve uçmaya başladı. Pilotluk çok büyük sorumluluk isteyen bir meslek. Yolcularınızın hayatının sorumluluğu sizin elinizde. Hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Söz alan Dublin Türk Hava Yolları Direktörü Murat Balandı, milli hava yolunun 280’den fazla destinasyonla dünyanın en fazla ülkeye uçan hava şirketi olduğunu  belirterek, Türk pilot adaylarının Cork Havaalanının pistlerinde eğitim göreceklerini, bunun bulunmaz bir şans olduğunu kaydederek, öğrencilere başarılar diledi.

Pilot adayları arasındaki tek kız öğrenci Burcu Uysal , Bakan Simon Coveney ile konuşarak, çocukluğundan bu yana pilot olmak istediğini ve Cork’taki akademiye geldiği için mutlu olduğunu söyledi. Gebze İleri teknoloji Enstitüsü  Genetik bölümü mezunu 23 yaşındaki Uysal, eğitim ardından co-pilot olarak göklerde uçmayı beklediğini , Türk Hava Yollarının 40 kadın pilotu arasına katılmak için sabırsızlandığını söyledi.

Türk Hava Yollarının pilot adaylarının eğitime başlaması nedeniyle düzenlenen tören, İrlanda gazetelerinde önemli yer buldu. Gazeteler, Türk milli hava yolunun, Cork’taki AFTA ile önemli işbirliğine girdiğini yazarak, bunun ülke için prestijli bir hareket olduğunu kaydetti.





Türk Hava Yolları pilot Adayları İrlanda’da eğitime başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (73)

Oxford ~ 8 yıl önce
Oxford'da egitim alan pilotlarla karsilastirilamazlar. Irlanda bence yanlis tercih. Baska ucus okullarina bakilabilirdi avrup'da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Otomatik Pilot ~ 8 yıl önce
Rizeli 53 kardeş otomatik pilot'la horon tepmeye kalkmayın da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tuadannn ~ 8 yıl önce
tua thk ya gidip perişan olan filodan daha iyi eğitim alacakları kesin. aman gençler yolda bedava para bulsanız tuaya gitmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavru kurtlar ~ 8 yıl önce
Önce hoşgeldiniz diyorum, sonra hemen atplonline Alıp yapıştırmaya başlayın diyorum bi de burnu bırakmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rizeli 53 ~ 8 yıl önce
Rizeli gençlere ücretsiz eğitim verecek bir uçuş okulu thy tarafından ne zaman açılacak? Pilotun kralı rizeden çıkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Izdırıç Şöller ~ 8 yıl önce
Kardeş bu kafanın irtifasıyla THY değil NASA ilgileniyor. Bir onlara sor istersen.
UÇUŞ EĞİTİMİ ~ 8 yıl önce
Amerika da eğitim diyenler; neyi ne kadar bilip ifade ediyorlar çok merak ediyorum, Bundan 8-10 yıl önceleri USA okul maliyetleri çok uygun idi o zamanlar belli kalite okullar için mantıklı idi ama nihai hedefi EASA lisansı olan bir aday için USA gidip PPL uç PIC leri uç sonra Convert için EASA ya gel orada da masraf zaman,toplam masraf en az 70 - 80.000 DOLAR demek bu arada harcadığınız yan giderler en az 10-15.000 USD olur.Ama 38 - 39.000 EURO ya ful EASA eğitimi git Avrupa da al en mantıklısı,USA uzaktan görüldüğü gübi bir eğitim ülkesi değil,yan masraflar çok fazla,bürokrasi,ulaşım vs. sadece tavsiye,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turk isi ~ 8 yıl önce
Evet gercekten dunyanin sayili okullarindan. Toplam filo iki elin parmaklarini gecmez sayarsaniz. Berbat hava sartlari. Hayirlisi olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bush-Pilot ~ 8 yıl önce
Sukur Hollanda'da bitirdim egitimimi bilegimin hakkila aldim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset ~ 8 yıl önce
Turkiyede pilot zor yetisir. Cunku alt. Yapi yok. Iyi bir pilot olmak istiyorsan Amerikada. Egitim goreceksin dunyanin neresine gidersen git. Nasilsa bedava egitim vermezler en iyi hava kuvvtlerinin pilot egitimi gurdugu Amerika . Baska. Alternatif yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amerikan rüyası ~ 8 yıl önce
Amerikadan gelen pilotların kalitesi ortada. Bu kadar yabancı hayranı olmayın. Boşuna 1500 saat uçuş yaptırmıyorlar orda, anca öğreniyor coniler uçak kullanmayı.. Burdaki ehliyet kursları gibi dandirik uçuş okulları dolu amerika. İmkanınız varsa Türkiyede ya da avrupadaki iyi okullarda alın eğitiminizi.
amerikan ruyasi'ya ~ 8 yıl önce
1500 saat konusunda biraz kafaniz karismis, amerika'dan 250 saat civarinda donuyorlar (100 saati solo). oradan gelen pilotlarin ya da oradaki okulun kalite sorunu diye bir durum olduguna da inanmiyorum. general aviation'a yonelik egitim veriliyor ve bahsettiginiz adaptasyon problemi bundan kaynaklaniyor. amerika'da havacilik gercekten cok gelismis ve 737/320 buyuklugunde (genis govdeden bahsetmiyorum) bir ucaga gecmek icin belki 15 sene cesit cesit ucaklarda ucuyorsunuz, ki havaciligin icindeyseniz amerikali hat pilotlarinin gercekten iyi oldugunu inkar edemezsiniz, ama sebebi tamamen tecrube.
amerikan ruyasi ~ 8 yıl önce
Dostum guzel soylemissinde niye butun dunya conileri ise aliyor ucsun diye? Seninki gibi calisan kafalar yuzunden buradayiz. Ucakta bir yolcu ananosunu bile yapamayan bir ton yurdum pilotu. Amerikada ucunca en azindan biraz ingilizceleri duzeliyor. Sana cevap yazan arkadasimda dogru soylemis. Amerikada bir B737 veya A320 ye kaptan olmak icin on firin ekmek yemen lazim. Gel bakalim amerikaya seni ucaga bile koyarlarmi gor. Alismissiniz koca hava sahasi uc bes ucak, her meydanda kule, plan doldururken dispecler, meteorolojiciler elinizin altinda, bir eliniz yagda bir eliniz balda. Gelin burada 22-23 yasinda cocuklarin geceyarisi agir kar yagisi altinda tek motorlu ucaklarda FedEx sirketine Colorado gibi daglik bolgelerde nasil kargo tasidigini gorunde pilotluk ogrenin. Yurdum insani bol keseden atmaya bayilir.
dublin ~ 8 yıl önce
dublinde ki vfr ucuslar icin kolayliklar diliyorum, 5 seneye saglam kalirlarsa gelirler insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000