05 Ekim 2010, Salı 09:12:17

Türk Hava Yolları, KTHY'nin herşeyine haciz koydurdu...

Kıbrıs Türk Hava Yolları’ndan, yaklaşık 20 milyon dolarlık alacağını tahsil edemeyen Türk Hava Yolları, şirketin isim hakkı dahil “paraya dönüşebilecek bütün mallarına” haciz koydurdu.
  • Syn irsen küçük kktc başbakanı olarak elinizi vicdanınıza koyarak şirketin adını yeniden düşünün ve KTHY olarak yeniden KKTC BAYRAGIN bu isim altında uçurnuz göklerde.. saygılarla..
  • yener bey pilotlardan topladığınız paraları neyaptınız hiçbiri kthy den alacak borçlarını alamadı bari bir avukat tutunda sendika olarak ilk defa bir işe yarayın sağda soldakonuşarak bir iş yaptıgınızı zannetmeyin.buparalarında hesabı sorulur
  • Bu çağdışı sendikayı kapatmadan havacılık adına hiç bir şey yapamazsınız. Sizi anında meşhur grevleri ile bitirirler.
  • yen içen yan gelin yatırsın sırtını dayan buraca aha da görün başına neler gelir gardaççıım 5 beter olun
  • Sayın THY yetkilileri çok dikkatli olun. KTHY nı batıran sendika şimdi eminimki kurt gibi pusuda sizi bekliyordur. Batırmak için elinden geleni yapacaktır. Arka arkaya grevler, ercan havalimanında kavgalar, bitmeyen tükenmeyen istekler ve zamlarla birini batırdılar. Şimdi sıra sizde ona göre davranın.
  • kimse kusura bakmasın ama kktc alışmış boş beleş yemeğe çalışmadan kazanmaya bir gidin kıbrısa bakın benzin ne kadar sigara ne kadar neyle geçiniyorlar.çalışan yok ağa gibi yaşıyolar.çünki anavatan abileri var ama onlar ingiltere yandaşıdır.iyi oldu iyi siz saha TÜRKİYEyi sevmeyin.yapacağınız ancak buraya kadar çok bile sürdü ya neyse aldınız ölçünüzü.güya TÜRKsünüz.yazık türkiyede sizin için vergi veren esnafa çalışana.TİTREYİN VE KENDİNİZE DÖNÜN LÜTFEN
  • burada TC nin KKTC ye karşı tutumlarını şiddetle kınayan tüm yorumculara katılıyorum. türkiye elini eteğini KKTC den çekmeli. ama yapmıyorlar, neden acaba?
  • Kıbrıs hükümeti, pegasusla anlaşma aşamasının sonuna geldik dediğinden 4 saat sonra Ankara KTHY'nin uçuşlarını durdurup askıya almıştı. askıya alma nedenlerinin başında da KTHY'nin THY'ye olan borcunu ödemediği bahane ediliyordu. geçen gün de hükümet KTHY'yi tekrar açıyoruz diye demeç vermesinden 10 saat sonra THY, KTHY'ye haciz koydu, eliniz kolunuz bağlandı şirketi açamaz duruma düştünüz dendi. peki nedir bu THY'ye borç dedikleri borcun içeriği acaba? 20 milyon borç varmış? var mıdır acaba? yoksa borç diye bir nedenden dolayı kozlar ankaranın eline mi geçiyor? inanın ki KKTC hükümetinin bu borçtan haberi dahi yoktur? çünkü böyle bir borç sadece hayal ürünüdür. bu borç bilal bey zamanında yaratılmıştır. aslı esası yoktur.
  • yani siz Turkiyenin gonderdigi parayi kibrislilar mi yiyor saniyorsunuz. bizim nufus 100 bini bulmuyor, turkiyeden gelenler 500 bini buldu. 2 gun once bir gazete acikliyor. lefkosanin en eski okulunda kibrisli yok artik hastane ayni, polis ayni. eeeee herseyin bir bedeli var. burda turkiye kibrisi tutmak isterse bedelini de odemesini bilecektir.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümeti, Atlasjet ile KTHY beraberliği için kurulacak yeni havayolu şirketi ortaklığına nakit para yerine sermaye olarak koymayı taahhüt ettiği “KTHY-Cyprus Turkish” isim hakkını Türk Hava Yolları’na (THY) kaptırdı.

Buna göre THY, KTHY'nin Turkish Technic'e olan temerrüt faizleri ve avukatlık giderleri ile beraber yaklaşık 20 milyon dolara ulaşan borçlarına karşılık KTHY'nin isim haklarına icra takibi ile el koydu. 2 aydan bu yana devam eden sürecin sonunda THY, KTHY’nin “paraya dönüşebilecek bütün mallarına”da el koydu.

THY ile yaşanan bu durumun 31 Ekim 2010 tarihine kadar daha önceden satılan bilet sahibi yolcuların İngiltere ve Türkiye’ye taşınmasına yönelik Atlasjet ile KTHY arasında imzalanan protokolün ortaklığa dönüşmesindeki en büyük engel olduğu bildiriliyor. Yetkililerden alınan bilgiye göre “önceden alınması gereken önlemleri almayıp isim haklarını THY'ye kaptıran” KKTC hükümetinin KTHY'yi bu aşamadan itibaren hiçbir koşul öne sürmeden şartsız olarak THY'ye vermekten başka çaresi de kalmadı. THY'nin ne KTHY eski personelini devralmaya ne de yeni ortak şirket kurmaya parlak baktığı biliniyor. Ortaya çıkan bu durumun yeni bir kriz yaratacağı, bunun da yavru vatanın gelecek turizm sezonuna olumsuz olarak yansıyacağı da ifade edilenler arasında bulunuyor.

BİLETLERİN PARASINI TÜRKİYE Mİ ÖDEYECEK?

Yetkililer KTHY tarafından daha önce bilet satışı yapılmış ancak şirketin zora girmesiyle taşınması mümkün olmayan yolcuların ulaşımını üstlenen Atlas Jet’in şimdiye kadar yaklaşık 60 ile 70 bin yolcu taşıdığını belirtiyorlar. Alınan bilgilere göre Atlas Jet’e bu sayıdaki biletin fiyat olarak karşılığı olan yaklaşık 15 milyon doların ödemesini Türkiye üstlenecek. Daha sonraki aşamada ise THY’nin ipleri ele alması bekleniyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gelecek Stratejileri Konferansı'na bugün katılacak KKTC’den Sorumlu Bakan Cemil Çiçek’in ziyaretinde konunun gündeme gelmesi bekleniyor. (Gazeteport)

Türk Hava Yolları, KTHY'nin herşeyine haciz koydurdu...

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Misafir ~ 14 yıl önce
Syn irsen küçük kktc başbakanı olarak elinizi vicdanınıza koyarak şirketin adını yeniden düşünün ve KTHY olarak yeniden KKTC BAYRAGIN bu isim altında uçurnuz göklerde.. saygılarla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yener bey pilotlardan topladığınız paraları neyaptınız hiçbiri kthy den alacak borçlarını alamadı bari bir avukat tutunda sendika olarak ilk defa bir işe yarayın sağda soldakonuşarak bir iş yaptıgınızı zannetmeyin.buparalarında hesabı sorulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu çağdışı sendikayı kapatmadan havacılık adına hiç bir şey yapamazsınız. Sizi anında meşhur grevleri ile bitirirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yen içen yan gelin yatırsın sırtını dayan buraca aha da görün başına neler gelir gardaççıım 5 beter olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın THY yetkilileri çok dikkatli olun. KTHY nı batıran sendika şimdi eminimki kurt gibi pusuda sizi bekliyordur. Batırmak için elinden geleni yapacaktır. Arka arkaya grevler, ercan havalimanında kavgalar, bitmeyen tükenmeyen istekler ve zamlarla birini batırdılar. Şimdi sıra sizde ona göre davranın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kimse kusura bakmasın ama kktc alışmış boş beleş yemeğe çalışmadan kazanmaya bir gidin kıbrısa bakın benzin ne kadar sigara ne kadar neyle geçiniyorlar.çalışan yok ağa gibi yaşıyolar.çünki anavatan abileri var ama onlar ingiltere yandaşıdır.iyi oldu iyi siz saha TÜRKİYEyi sevmeyin.yapacağınız ancak buraya kadar çok bile sürdü ya neyse aldınız ölçünüzü.güya TÜRKsünüz.yazık türkiyede sizin için vergi veren esnafa çalışana.TİTREYİN VE KENDİNİZE DÖNÜN LÜTFEN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
burada TC nin KKTC ye karşı tutumlarını şiddetle kınayan tüm yorumculara katılıyorum. türkiye elini eteğini KKTC den çekmeli. ama yapmıyorlar, neden acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kıbrıs hükümeti, pegasusla anlaşma aşamasının sonuna geldik dediğinden 4 saat sonra Ankara KTHY'nin uçuşlarını durdurup askıya almıştı. askıya alma nedenlerinin başında da KTHY'nin THY'ye olan borcunu ödemediği bahane ediliyordu. geçen gün de hükümet KTHY'yi tekrar açıyoruz diye demeç vermesinden 10 saat sonra THY, KTHY'ye haciz koydu, eliniz kolunuz bağlandı şirketi açamaz duruma düştünüz dendi. peki nedir bu THY'ye borç dedikleri borcun içeriği acaba? 20 milyon borç varmış? var mıdır acaba? yoksa borç diye bir nedenden dolayı kozlar ankaranın eline mi geçiyor? inanın ki KKTC hükümetinin bu borçtan haberi dahi yoktur? çünkü böyle bir borç sadece hayal ürünüdür. bu borç bilal bey zamanında yaratılmıştır. aslı esası yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yani siz Turkiyenin gonderdigi parayi kibrislilar mi yiyor saniyorsunuz. bizim nufus 100 bini bulmuyor, turkiyeden gelenler 500 bini buldu. 2 gun once bir gazete acikliyor. lefkosanin en eski okulunda kibrisli yok artik hastane ayni, polis ayni. eeeee herseyin bir bedeli var. burda turkiye kibrisi tutmak isterse bedelini de odemesini bilecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000