11 Kasım 2011, Cuma 22:40:45

TÜRK HAVA YOLLARI KÂR ETTİĞİNİ AÇIKLADI.

Türk Hava Yolları üçüncü çeyrekte 510 milyon TL faaliyet karı elde etti. İlk dokuz ayda satış gelirleri yüzde 35 artarak 8.5 milyar TL’ye ulaştı. İşte THY'den yapılan kar açıklaması...
  • buradan yine EGITIM SART denir .. bu millet anlamaz .. kar dersin-- zarar da israr eder .. ak dersin.. yok bu kara der.. ne diylelim.. EGITIM SART
  • Yüzde 72???!!!!!!!
  • Hoca Nasreddinin dediği gibi. Zarar ettik dediğine inanıyorsunuz da kar ettik dediğine niye inanmıyorsunuz?
  • ocak-eylul 2011 yolcu doluluk orani %72.6 olarak gerceklesmis kaynak/thy com
  • thy 9 aylıkta bal gibi buyuk zarar etmıs ama hala kar ettık diyorlar ki komık gercekten. bu zarar yıl sonunda daha da artacak yıl sonunda 700-800 milyon tl yı bulur.gonderılen basın acıklamasında load factor oranı(doluluk) belirtılmemıs.bu oranda kotu ve dusmeye devam edıyor sanırım. havacılıkta load factoru bellı bır yuzdenın uzerıne cekemezsenız kar etmenız kesınlıkle mumkun degıldır.
  • arkadaslar yapmayin! neyi ovuyoruz! ucak sayisi %22 artmis , yolcu sayisi %11..nerede basari allah askina..
  • BU ZAMANDA BU KAR NORMAL HAC SEFERLERİNİN PARASI CEPTE ANCAK OPERASYON DEVAM EDİYOR HARCAMAYIDA YAPIN FAZLA DEĞİL BİR AY SONRA DURUM NETLİK KAZANIR.
  • Ayrıca; brüt satış karından genel yönetim giderleri, araştırma geliştirme giderleri, pazarlama dağıtım satış giderlerinin indirilmesiyle bulunan kar. söz konusu kar bakiyesi işletmenin faaliyetleri ile ilgili çalışmalarından olağan / olağan olmayan yani işletmenin kuruluş amacı ile doğrudan ilintisi bulunmayan gelir ve giderleri arındırmadan (eklemeden) elde edildiği için ismi faaliyet kardıır. oluşumundaki tüm gelir ve giderler faaliyetlere ilişkindir. bu kaleme diğer faaliyetlerden olağan gelir ve karlar ilave edilip diğer faaliyetlerden olağan gider ve zararlar ile finansman giderleri çıkarılarak olağan kar ve zarar kalemi hesaplanmış olur.
  • bir işletmenin belli bir dönem itibariyle elde ettği brüt satış karından,genel yönetim giderlerinin çıkarılması sonucu bulunan kardır.
  • 6 aylık zarar 800kusur milyondu 9 aylık zarar 400kusure inmiş yani zarrar azalmış kar buradadır. yonetim kelime oyunları yapmasın ,çamur atmak isteyen de zararın sonuna gelindigini 2012 yılının karla kapatılacagını anlasın..zorlamanın anlamı yok ama kelime oyunları hoş olmamış. artık toplu iş sözleşmesini de imzalarlar helade 1.5 sene oldu.
Türk Hava Yolları’nın 2011 yılının üçüncü çeyreğine ait konsolide mali tabloları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na gönderilerek açıklandı. Türk Hava Yolları başarılı bir performans ile yılın üçüncü çeyreğinde 510 milyon TL faaliyet karı elde etti. Üçüncü çeyrek rakamları ile birlikte yılın ilk dokuz ayında elde edilen faaliyet karı 244 milyon TL oldu.
 
Döviz kurlarında yılın ilk yarısında yaşanan artışın üçüncü çeyrekte hızlanması ile birlikte meydana gelen kur zararı nedeniyle üçüncü çeyreğe ait net kar 77 milyon TL, ilk dokuz aya ait net zarar ise 467 milyon TL olarak gerçekleşti. Yatırımlardaki ve trafikteki artışa paralel olarak satış gelirleri üçüncü çeyrekte geçen yıla göre yüzde 41 artışla 3,6 milyar TL olarak gerçekleşirken yılın ilk dokuz ayına ait satış gelirleri toplamı ise yüzde 35 artarak 8,5 milyar TL oldu.
 
Üçüncü çeyrekteki yüzde 25 artışla birlikte ilk dokuz ayda Arz Edilen Koltuk Kilometre’deki toplam artış yüzde 24 oldu. Üçüncü çeyrekteki yüzde 12 artışla birlikte dokuz aylık dönemde taşınan yolcu sayısı 24,3 milyon olarak gerçekleşti. İleriye dönük büyüme stratejisi çerçevesinde 2010 yılının son çeyreğinden itibaren Ortaklık filosuna katılan geniş gövde uçaklarla birlikte, ağırlıklı olarak uzun hatlarda kapasite artışına gidilmiş, 2011 yılının ilk yarısında bu durumdan kaynaklanan düşük doluluk oranları, utilizasyon kaybı ve birim gelirlerdeki gerileme karlılık üzerinde olumsuz etki meydana getirmiştir.
 
Yıl içerisinde Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkelerinde yaşanan olaylar, Japonya depremi ve yüksek akaryakıt fiyatları da bu tabloyu olumsuz yönde etkilemiştir. Ancak üçüncü çeyrekte uzun hatlar başta olmak üzere tüm hatlarda sağlanan doluluk oranları ve utilizasyon artışları ile birlikte yılın ilk yarısındaki negatif sonuçlar tersine çevrilmiş ve ilk dokuz aylık dönemde 244 milyon TL faaliyet karına ulaşılmıştır. Sektörde yaşanan yoğun rekabete ve global ekonomideki sıkıntılara rağmen elde edilen başarılı üçüncü çeyrek sonuçları, Türk Hava Yolları tarafından yapılan yeni yatırımların meyvelerinin önümüzdeki yıllarda alınacağına işaret etmektedir.
 
İlk dokuz aya ilişkin trafik ve uçak sayısı verileri, geçen yıl ile karşılaştırmalı olarak aşağıda sunulmuştur:

İlk dokuz aya ilişkin trafik ve uçak sayısı verileri, geçen yıl ile karşılaştırmalı olarak aşağıda sunulmuştur:

 

Trafik Verileri

2011/09

Değişim

Haftalık Uçuş Sayısı

5.107

10

Uçulan Nokta Sayısı

187

13

Kapasite (Milyon Koltuk Km)

59.950

24

Üretim (Milyon Yolcu Km)

43.494

21

Yolcu Sayısı (Bin)

24.328

11

Transfer yolcu sayısı (Bin)

9.365

15

B/C yolcu sayısı (Bin)

923

11

Avrupa Havayolları Yolcu Pazar Payı

8,5

0.3 p.

Dar Gövde Yolcu Uçağı Sayısı

134

14

Geniş Gövde Yolcu Uçağı Sayısı

36

71

Kargo Uçağı Sayısı

6

20

Toplam Uçak Sayısı

176

22

Utilizasyon (Toplam)

11:46

-3.6


TÜRK HAVA YOLLARI KÂR ETTİĞİNİ AÇIKLADI.

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Misafir ~ 12 yıl önce
buradan yine EGITIM SART denir .. bu millet anlamaz .. kar dersin-- zarar da israr eder .. ak dersin.. yok bu kara der.. ne diylelim.. EGITIM SART

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yüzde 72???!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hoca Nasreddinin dediği gibi. Zarar ettik dediğine inanıyorsunuz da kar ettik dediğine niye inanmıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ocak-eylul 2011 yolcu doluluk orani %72.6 olarak gerceklesmis kaynak/thy com

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy 9 aylıkta bal gibi buyuk zarar etmıs ama hala kar ettık diyorlar ki komık gercekten. bu zarar yıl sonunda daha da artacak yıl sonunda 700-800 milyon tl yı bulur.gonderılen basın acıklamasında load factor oranı(doluluk) belirtılmemıs.bu oranda kotu ve dusmeye devam edıyor sanırım. havacılıkta load factoru bellı bır yuzdenın uzerıne cekemezsenız kar etmenız kesınlıkle mumkun degıldır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaslar yapmayin! neyi ovuyoruz! ucak sayisi %22 artmis , yolcu sayisi %11..nerede basari allah askina..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BU ZAMANDA BU KAR NORMAL HAC SEFERLERİNİN PARASI CEPTE ANCAK OPERASYON DEVAM EDİYOR HARCAMAYIDA YAPIN FAZLA DEĞİL BİR AY SONRA DURUM NETLİK KAZANIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ayrıca; brüt satış karından genel yönetim giderleri, araştırma geliştirme giderleri, pazarlama dağıtım satış giderlerinin indirilmesiyle bulunan kar. söz konusu kar bakiyesi işletmenin faaliyetleri ile ilgili çalışmalarından olağan / olağan olmayan yani işletmenin kuruluş amacı ile doğrudan ilintisi bulunmayan gelir ve giderleri arındırmadan (eklemeden) elde edildiği için ismi faaliyet kardıır. oluşumundaki tüm gelir ve giderler faaliyetlere ilişkindir. bu kaleme diğer faaliyetlerden olağan gelir ve karlar ilave edilip diğer faaliyetlerden olağan gider ve zararlar ile finansman giderleri çıkarılarak olağan kar ve zarar kalemi hesaplanmış olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bir işletmenin belli bir dönem itibariyle elde ettği brüt satış karından,genel yönetim giderlerinin çıkarılması sonucu bulunan kardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
6 aylık zarar 800kusur milyondu 9 aylık zarar 400kusure inmiş yani zarrar azalmış kar buradadır. yonetim kelime oyunları yapmasın ,çamur atmak isteyen de zararın sonuna gelindigini 2012 yılının karla kapatılacagını anlasın..zorlamanın anlamı yok ama kelime oyunları hoş olmamış. artık toplu iş sözleşmesini de imzalarlar helade 1.5 sene oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000