13 Ocak 2018, Cumartesi 10:42:46

“Türk Hava Yolları Konya'da önemli seviyelere ulaştı"

Türk Hava Yolları (THY) Konya Satış Müdürü Ahmet Postallı Konya’da havacılığın iyi bir noktada yer aldığını belirtti.
  • Keşke hiç çıkıp poz verip konuşmasaydın. Havacılıkla hiçbir ilgin olmadığı nasıl da belli. THY nin durumunu özetlemiş kısaca. İçler acısı
  • Sen sen ol,böyle boy göstermek için bir daha saçma sapan şeyler söyleyip kendine güldürme.Bari sus ki birşey biliyorsun sansınlar.
  • Badem bıyıklar ne anlar havaciliktan otur Dağıstanlı turizmin başına o bile çok sana haydee
  • Normalde yüzüntü gulmez ama sayın mudur bari fotoğrafta yüzünüz gülse idi. Biraz tebessüm
  • Allahını seven biri Saygıdeger müdürümüze kaç noktaya uçtuğumuzu öğretebilir mi lütfeeeeen :)
  • Ne anlatmışsın?Dön bir oku.Konyayı ilgilendiren ne var burada?Sadece 2006 yılında göreve geldiğinde Konyada tek sefer olduğu yalanı. 2006 yılında Konya/İstanbul karşılıklı günde 3 frekans vardı.
  • Konya da Lounge olsa Bim den aldığın kekleri ikram edersin sen.Açıpta şirketini zarara sokma.
  • THY'nin tüm uçuş noktalarında, bebekli yolculara bebek arabası için kontuarda temiz poşetin üzerine bagaj etiketi yapıştırılarak veriliyor. Ancak Konya havalimanında, kontuarda bagaj etiketi bebek arabasının üzerine yapıştırılıyor, uçak altında alınan bebek arabası kullanılmış kirli poşete konuluyor veya poşetsiz gönderiliyor. Gerisini siz hesap edin.
  • Konya’ya THY’nin business class uçuş yapmasını engelleyen, CIP özel yolcu salonu açmayan Ahmet Postallı’nın Lounge hizmetinden bahsetmesi anlamsız olmuş. Dünyanın her tarafında Star Alliance Gold üyesi yolculara sağlanan önceliklerin, hiçbiri Konya havalimanında sağlanamazken, DHMİ’nin yaptığı CIP Lounge’da Polis’ler okey oynarken, bu hikayeleri külahıma anlatsın.
  • 1= 7 sefer olmasi hukumetin politikasindan. 2= thy nin cagri merkezi bitmis durumda. 3= anadolu jet bitmis durumda. 4= yanlis bilmiyorsam pegasusla thy ayni sayi yolcu tasidi. 5= yasadigim en buyuk sorunlar lanet olasi ajet ile ve cagri merkezi ile oluyor. Lutfen buralari duzeltin. Cagri merkezinden hic bir islem yaptriramiyorum. Surekli salliyorlar. 6= baskada konyada bir sikinti yasamiyorum. Konya thy de hizmetlerden memnunum.

2006 yılından beri havacılık sektöründe yer aldığını söyleyen Türk Hava Yolları (THY) Konya Satış Müdürü Ahmet Postallı göreve geldiği  zaman Konya’da günlük bir seferin yapıldığını ifade etti. Konya’da şu an itibari ile Türk Hava Yolları Anadolu Jet olarak günlük 7 sefere çıktıklarını vurgulayan Postallı,  “Konya’da havacılık iyi bir noktada yer alıyor. Türk Hava Yolları olarak dünyada 120 ülkeye en çok uçuş gerçekleştiren hava yoluyuz. Yaklaşık 340 noktaya 340 uçakla  sefer yapıyoruz” dedi.

“LAUNGE HİZMETLERİ  İLE THY DÜNYADA BİRİNCİ SIRADA”

Launge hizmetleri (özel salon) ile Türk Hava Yolları’nın dünyada birinci sırada yer aldığını söyleyen Postallı, “Business class ikramda birinci sırada, ekonomik class ikramda ikinci sıradayız. Konya’da kış tarifesiyle Atatürk Havalimanı’na 4 sefer düzenliyoruz. Sabiha Gökçen Hava Alanı’na ise Anadolu Jet ile 2 sefer yapıyoruz. Bu aralar Umre seferlerimiz çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Konya’dan direk sefer bulunmuyor aktarmalı olarak dünyanın her yerine gidiyoruz. Şu anda Konya’dan yurt dışına tarifeli sefer bulunmuyor. Ancak yaz döneminde gurbetçilere dönük olarak Konya- Kopenhag seferlerimiz ile haftada 4 sefer düzenliyoruz” şeklinde konuştu. 

“ŞEB-İ ARUS SÜRECİ ÇOK İYİ GEÇTİ”

Bu yıl ki Şeb-i Arus sürecinin çok iyi geçtiğini ifade eden Postallı,  “Uçaklarımızda tip büyütmesi yaptık. Yani ihtiyaç olan günlerde büyük uçaklarla sefer gerçekleştirdik. Şeb-i Arus’da daha önceki senelerde yaşadığımız hava muhalefeti de bu yıl olmadı. Çok güzel ve kazasız belasız Şeb-i Arus sürecini atlattık. Geçen seneye göre sefer artışı yapmadık ve aynı oranda yolcu taşıdık. Şu ana kadar da iyi gidiyorduk birkaç defa yoğun sis oldu.  Türk Hava Yolları olarak bizim için yolcularımızın güvenliği her şeyden önemlidir” diye konuştu.

“YAPILAN  FAALİYETLERİN  THY’YE VE ŞEHRİMİZE KATKISI VAR”

2017 yılı boyunca en çok  Temmuz ve Ağustos döneminde yoğunluk olduğunu dile getiren Ahmet Postallı sağlık, tarım ve turizmin başkenti olan Konya’da yapılan  faaliyetlerin Türk Hava Yolları’na, ülkemize ve şehrimize katkısı olduğunu söyledi. Konya’nın uçağı sevdiğini vurgulayan Postallı “Türk Hava Yolları Konya'da önemli seviyelere ulaştı ve halk uçağı iyi de kullanmaya başladı. Bu anlamda Konya’ya THY’yi tercih ettiği için ayrıca teşekkür ediyoruz. Geleceğe yönelik hedeflerimiz için gayretle çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

YOLCU SAYISI  2017 YILINDA 1 MİLYON 205 BİN 706 ULAŞTI

Konya Havalimanı’nın 2008 yılında 266 bin 143 olan toplam yolcu sayısı ise 2017 yılında 1 milyon 205 bin 706 oldu. Konya Havalimanı Müdürü Nail Sapsağlam, DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan 2017 yılı Aralık Ayı Havalimanı İstatistiklerine göre; Konya Havalimanı’nda yolcu trafiğinin önceki yılın aynı ayına göre toplamda yüzde 16 artışla 93 bin 412 olduğunu belirterek, “Aralık ayında iç hat yolcu trafiği bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14 artışla 84 bin 340, dış hat yolcu trafiği yüzde 31 artışla 9 bin 72, toplamda ise yüzde 16 artışla 93 bin 412 oldu. 2017 yılı Aralık ayında Konya Havalimanı’na iç hat iniş-kalkış yapan uçak trafiği bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15 artışla 684, dış hat uçak trafiği yüzde 31 artışla 68, toplamda ise yüzde 16 artışla 752 oldu. 2017 yılı Aralık ayında Konya Havalimanı Yük (kargo, posta, bagaj) trafiği ise toplamda yüzde 21 artışla 826 ton olarak gerçekleşti. 2017 yılı sonu (12 aylık) gerçekleşmelerine göre ise Konya Havalimanından; bir önceki yıla göre yüzde 10 artışla 1 milyon 205 bin 706 yolcu hizmet aldı. dedi.(Anadolu'da Bugün / Gamze Erdoğan)

“Türk Hava Yolları Konya'da önemli seviyelere ulaştı"

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Ayıp ~ 6 yıl önce
Keşke hiç çıkıp poz verip konuşmasaydın. Havacılıkla hiçbir ilgin olmadığı nasıl da belli. THY nin durumunu özetlemiş kısaca. İçler acısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Postallı ~ 6 yıl önce
Sen sen ol,böyle boy göstermek için bir daha saçma sapan şeyler söyleyip kendine güldürme.Bari sus ki birşey biliyorsun sansınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Badem Bıyık Havayolları ~ 6 yıl önce
Badem bıyıklar ne anlar havaciliktan otur Dağıstanlı turizmin başına o bile çok sana haydee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müdür ~ 6 yıl önce
Normalde yüzüntü gulmez ama sayın mudur bari fotoğrafta yüzünüz gülse idi. Biraz tebessüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müdüre bilgi ~ 6 yıl önce
Allahını seven biri Saygıdeger müdürümüze kaç noktaya uçtuğumuzu öğretebilir mi lütfeeeeen :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak sayısı ~ 6 yıl önce
Uçak sayısınıda sallamış
Konya ~ 6 yıl önce
Ne anlatmışsın?Dön bir oku.Konyayı ilgilendiren ne var burada?Sadece 2006 yılında göreve geldiğinde Konyada tek sefer olduğu yalanı. 2006 yılında Konya/İstanbul karşılıklı günde 3 frekans vardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 6 yıl önce
Konya da Lounge olsa Bim den aldığın kekleri ikram edersin sen.Açıpta şirketini zarara sokma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bebekli yolcu ~ 6 yıl önce
THY'nin tüm uçuş noktalarında, bebekli yolculara bebek arabası için kontuarda temiz poşetin üzerine bagaj etiketi yapıştırılarak veriliyor. Ancak Konya havalimanında, kontuarda bagaj etiketi bebek arabasının üzerine yapıştırılıyor, uçak altında alınan bebek arabası kullanılmış kirli poşete konuluyor veya poşetsiz gönderiliyor. Gerisini siz hesap edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vah canıım ~ 6 yıl önce
Bu mu bütün derdin? Allah baska dert keder vermesin. Poşet bulunur
KYA ~ 6 yıl önce
''Vah caniim'" rumuzlu uyuz arkadaş konya terminalinde kontur turizm otobüsu değil bahsedilen Havalimanı ve THY den bahsediliyor.
Elite Plus yolcu ~ 6 yıl önce
Konya’ya THY’nin business class uçuş yapmasını engelleyen, CIP özel yolcu salonu açmayan Ahmet Postallı’nın Lounge hizmetinden bahsetmesi anlamsız olmuş. Dünyanın her tarafında Star Alliance Gold üyesi yolculara sağlanan önceliklerin, hiçbiri Konya havalimanında sağlanamazken, DHMİ’nin yaptığı CIP Lounge’da Polis’ler okey oynarken, bu hikayeleri külahıma anlatsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aa ~ 6 yıl önce
1= 7 sefer olmasi hukumetin politikasindan. 2= thy nin cagri merkezi bitmis durumda. 3= anadolu jet bitmis durumda. 4= yanlis bilmiyorsam pegasusla thy ayni sayi yolcu tasidi. 5= yasadigim en buyuk sorunlar lanet olasi ajet ile ve cagri merkezi ile oluyor. Lutfen buralari duzeltin. Cagri merkezinden hic bir islem yaptriramiyorum. Surekli salliyorlar. 6= baskada konyada bir sikinti yasamiyorum. Konya thy de hizmetlerden memnunum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000