15 Mayıs 2009, Cuma 13:07:13

Türk Hava Yolları kara listede

Türk Hava Yolları Avrupa Komisyonu tarafından internet üzerinden yaptığı reklamlarda bilet satışlarında tüketiciyi yanılttığı gerekçesiyle kara listeye alındı. İşte THY ile birlikte kara listeye alınan diğer şirketler.
  • N e güzel THY haklı haksız , ama her konuda onu savunmaya çalışan birileri var, savunmaya çalışan ama, savunabilen var mı? Bu kötü sicille savunmak için fanatiği olmak yetmez. İyi demekle iyi olmaz , herkesin gözü kulağı kendi görüşü var. Kimse dur bakalım iyimiymiş ne yorum yazmışlar okuyum da inanayım diyecek kadar saf değil. Ey acemi avukatlar siz kimi neye inandırmak çabasındasınız. Ya bunlar değilmidir THY'nin de içinde bulunduğu durumun müsebbibi. İşle değil yorumla işi götürmeye çalışanlar.
  • Düun akşam THY ınternet sitesinden gidiş: Stockholm-Ankara Dönüş: Antalya.Stockholm Bilet bakmak istedim. Gereken bilgileri doldurduktan sonra neredyse 5 dakika bekledim bir şey olmadı. Bir başka kez de yine denemiştim böyle gidiş ile dönüşün aynı olmadığı uçuşu o zaman da yine bir sonuç alamamıştım. Sorum şu: Dört yıldızlı bir havayolu diye geçinen THY, böyle bir hizmet veremiyorsa ya da altından çıkamıyorsa, neden ınternet sitesine koyup ta bizi aldatıyorlar?
  • tüketici adına yapılan bu denetlemeler umarım ülkemizin içinde yer alan denetleme kurumlarına da örnek olur (pek sanmam ama).
  • amacım THY kötülemek değil ama aynı yöntem ne yazıkki Türkiye'de bir çok firma tarafından kullanılan bir yöntem örnek olarak internet firmalarını ve cep telefonu operatörleri vb. bir çok şirketin bu yolla müşteri çekmeye çalıştığı görülüyor üstelik aynı yöntem tv.lerden de yapılan reklamlarda da görülüyor ekranın altından hızla geçen okuması imkansız yazılarda önemli konular geçiştiriliyor ,işin gerçeği bizde alıştık normal geliyor artık
  • sen raporu nerden gördün,sanki bütün thy işleriyle üst düzey ilgileniyormuşsun ağzıyla yazılar yazıp durma seni burda rezil ederim,sen operasyonuna bak,o iştende olma.
  • Türk Havayolları Hep Ak listede olacak değil ya.
  • bi an uzun bir sure ic hat ucacagım diye sevinmiştim... baslık cok alakasız olmus acıkcası..
  • Deve zihniyetlilerin acı sonu...
  • Haberi yaparkenki -her zamanki gibi- özensizlikten midir, yoksa başka bir hesaptan mıdır bilinmez, rapordaki bilgiler doğru yansıtılmamış. Daha önce de başka bir arkadaşında belirttiği gibi THY, diğer bazı çok uluslu firmalar gibi gri bölgede. Kara liste olarak tanımlanması gereken yerde bir sürü "ucuz"cu var ama dedimya -hernedense- haberleştirilirken böyle yansıtılmış. Neyse, Allah'tan bu işe ilgilenen kesim -genel itibariyle- kimin ne olduğunu görebiliyor, yorumun da yorumcunun da "çakma"sını farkedebiliyor. Kalanlar da "cin"lerle perilerle uğraşadursun... :)
  • gün doğmadığı zaman yok ki..rahat ol..her gün bi skandal maşallah

Avrupa Komisyonu dün yayınlamış olduğu bildiri ile Aeroflot, Emirates, Northwest Airlines (Delta Airlines’ın yan firması), Olympic Airways, Türk Hava Yolları ve Royal Air Maroc’un da bulunduğu 12 havayolu firmasını müşterileri yanılttığı ve Avrupa Birliği Yönetmelikleri’ni bu yolla ihlal ettiği için kara listeye aldı.

Avrupa Komisyonu yetkilileri söz konusu havayolu şirketlerinin internet üzerinde verdiği reklamlarda daha düşük ücretle bilet satışı olduğunu iddia ederek sitelerine ziyaretçi çektikleri ancak biletlerin reklamlarda görünen fiyatlarla satılmadığını ve döviz farklılıklarının da gerçek ücretleri tutmadığını ifade etti.

Avrupa Birliği Tüketici Koruma Organizasyonu yetkilisi Meglena Juneva’nın yaptığı basın toplantısında ilk kez tüketici bazında önemli bir denetleme gerçekleştirildiğini ve bu ilk raporun son derece önemli bulgulara işaret ettiğini söyledi. Sıradaki adımın endüstriyi de kapsayacağını belirten Juneva, sektörü yakından izlemeye devam edeceklerini söyledi.

Türk Hava Yolları kara listede

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Misafir ~ 15 yıl önce
N e güzel THY haklı haksız , ama her konuda onu savunmaya çalışan birileri var, savunmaya çalışan ama, savunabilen var mı? Bu kötü sicille savunmak için fanatiği olmak yetmez. İyi demekle iyi olmaz , herkesin gözü kulağı kendi görüşü var. Kimse dur bakalım iyimiymiş ne yorum yazmışlar okuyum da inanayım diyecek kadar saf değil. Ey acemi avukatlar siz kimi neye inandırmak çabasındasınız. Ya bunlar değilmidir THY'nin de içinde bulunduğu durumun müsebbibi. İşle değil yorumla işi götürmeye çalışanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Düun akşam THY ınternet sitesinden gidiş: Stockholm-Ankara Dönüş: Antalya.Stockholm Bilet bakmak istedim. Gereken bilgileri doldurduktan sonra neredyse 5 dakika bekledim bir şey olmadı. Bir başka kez de yine denemiştim böyle gidiş ile dönüşün aynı olmadığı uçuşu o zaman da yine bir sonuç alamamıştım. Sorum şu: Dört yıldızlı bir havayolu diye geçinen THY, böyle bir hizmet veremiyorsa ya da altından çıkamıyorsa, neden ınternet sitesine koyup ta bizi aldatıyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
tüketici adına yapılan bu denetlemeler umarım ülkemizin içinde yer alan denetleme kurumlarına da örnek olur (pek sanmam ama).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
amacım THY kötülemek değil ama aynı yöntem ne yazıkki Türkiye'de bir çok firma tarafından kullanılan bir yöntem örnek olarak internet firmalarını ve cep telefonu operatörleri vb. bir çok şirketin bu yolla müşteri çekmeye çalıştığı görülüyor üstelik aynı yöntem tv.lerden de yapılan reklamlarda da görülüyor ekranın altından hızla geçen okuması imkansız yazılarda önemli konular geçiştiriliyor ,işin gerçeği bizde alıştık normal geliyor artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sen raporu nerden gördün,sanki bütün thy işleriyle üst düzey ilgileniyormuşsun ağzıyla yazılar yazıp durma seni burda rezil ederim,sen operasyonuna bak,o iştende olma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türk Havayolları Hep Ak listede olacak değil ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bi an uzun bir sure ic hat ucacagım diye sevinmiştim... baslık cok alakasız olmus acıkcası..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Deve zihniyetlilerin acı sonu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Haberi yaparkenki -her zamanki gibi- özensizlikten midir, yoksa başka bir hesaptan mıdır bilinmez, rapordaki bilgiler doğru yansıtılmamış. Daha önce de başka bir arkadaşında belirttiği gibi THY, diğer bazı çok uluslu firmalar gibi gri bölgede. Kara liste olarak tanımlanması gereken yerde bir sürü "ucuz"cu var ama dedimya -hernedense- haberleştirilirken böyle yansıtılmış. Neyse, Allah'tan bu işe ilgilenen kesim -genel itibariyle- kimin ne olduğunu görebiliyor, yorumun da yorumcunun da "çakma"sını farkedebiliyor. Kalanlar da "cin"lerle perilerle uğraşadursun... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
gün doğmadığı zaman yok ki..rahat ol..her gün bi skandal maşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000