10 Aralık 2011, Cumartesi 18:54:45

TÜRK HAVA YOLLARI FİLOSUNDA BİR İLK

Türk Hava Yolları�nın 2009 yılı sonunda verdiği 15 uçaklık B737-900ER tip uçaklardan ilki Atatürk Havalimanı�na bugün iniş yaptı.
  • 737-900ER dan daha iyi kuyruk kleransı olan, yolcu kapasitesi, kabin konforu daha iyi, pilot iş yükü daha düşük ve extra yakıt tankı taktırmanın bu kadar zaman almayacağı ve tantanalı olmayacağı, filoda zaten mevcut olan A321 ler yerine bu uçağın tercih edilmesinin sebepleri neler olabilir ki?
  • Yazdigin komik seyleriyeni okudum sana boskonusuyorsun diyen az bile demis. Sacmalamissin birak artik yazmayi, sanal isletmeci. En iyiyisen bikiyorsun millet bir sey bilmiyor. Disaridan gazel okuma kardesim
  • Her iki uçağın da birbirine göre avantajı ve dezavantajı vardır; birini üstün tutmak ve yorum olarak yazmak geyik muhabbetinden başka birşey değildir! THY yeni uçaklar alarak operasyonunu devam ettirmek zorundadır çünkü her taşıtta olduğu gibi yaşlandıkça maliyeti ve detayı artan bakım operasyonunu yürütecek kalifiye teknik personeli kalmamıştır. THY teknik; zerre kadar iş tecrübesi olmayan, hiç bir halttan anlamayan,onlardan olmayana karşı saygısız, cüretkar, mescit olmasına rağmen tuvalet lavabosunda insanların tükürebildiği yerlere ayağını kaldırarak abdest almayı marifet sayan, ortalığı ayakkabısının çamuruyla pisliğe boğan sakallıların ve takunyalıların mekanı haline gelmiştir!
  • gerçekten boş bi insanmışsın,boş boş konuşuyorsun
  • Bu siteyi bir kontrol eden varmi acaba? Afrika ulkelerinie "y..y.." diyenleri dinlemek zorundamiyiz?
  • 340-600 demişsin ama nerede 340-600? tk ya geldide bizim mi haberimiz yok???
  • bazıları da bos konusur...
  • 310'ları izmire esenboğaya adanaya hatta vana bile defalarca bomboş göndermediniz mi? şimdi bana maliyetten mi bahsediyorsun. 6-7 saatlik afrika destinasyonuna yani yamyam memleketine sıfır uçağa ne gerek var, 310 lar çok idealdi. düsseldorfa berline döküntü 340 ları gönderirken iyi ama. thy acilen profesyonel yönetime geçmeli. bu iş ahbap çavuş ilişkisi ile yürümüyor. thy derhal özelleştirilmeli ve kara geçirilmeli bu milletin vergisine yazık, belli bir bölgeden ve belli bir siyasi görüşten insanları besleyip duruyor bu millet buna mecbur değiliz.
  • Türkiyede havacılığın gelişmesine paralel olarak THY'nin bu noktada aldığı yol takdire değer. Pazarı çok iyi analiz etmesi ve hükümetin dış politikadaki hamlelerine göre politika izlemesi hem THY'nin ticari başarısını hem de ticari açıdan ülkelere yakınlaşmamızı arttırıyor. Ortada plansız bir büyüme olmuş olsaydı uçak sayısı fazla olur bir kısmı da yatıyor olurdu. Fakat THY uçakları alıp kiralık uçakları göndermeye başladıysa gayet planlı hareket ediyordur diye düşünüyorum. Çok değil 10 sene önceye bakılsa fark çok rahat görülecektir.
  • eski 310 pilotumusun? maliyeti nedir bilir misin o uçağın?muhtemel sadece uçağın fanısın!bir pilot olsan o hatlarda 310 kullanılamaycagını bılırdı!neyse egıtım sart
Bu akşamüstü saat 18:10’da Atatürk Havalimanı’na teker koyan ve Türk Hava Yolları’nın filosunda bir ilk olacak B737-900ER tipi uçağı “TC-JYA” kuyruk tesciline sahip. 

“Amasya” ismini alan ve THY filosunda katılan B737-900ER, 2009 yılında verilen toplamı 35 uçaklık siparişten de ikincisi...

Geçtiğimiz günlerde, verilen siparişlerden ilki olan TC-JHK kuyruk tescilli 737-800 uçağın ardından bugün Atatürk Havalimanı’na teker koyan B737-900ER, Türkiye’de şu anda sadece Sky Havayolları’nın filosunda bulunuyordu.

Avrupa’nın ilk 737-900ER siparişini veren SKY Havayolları’nın ardından Türk Hava Yolları filosuna da katılan uçağın diğer  uçaklardan farkı ise ek yakıt tankları ve Sky Interior kabin tasarımı...

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil’in geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamaya göre yeni gelen B737-900ER tipi uçakların Afrika kıtası uçuşlarında kullanılacağı belirtilmişti.

B737-900ER'IN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

12 business, 168 ekonomi koltuklu toplam 180 kişilik olan B737-900ER'ın uzunluğı 42.1 metre 
Kanat açıklığı 35.7 metre
Yerden yüksekliği 12,5 metre
Gövde genişliği 3,76 metre
kabin genişliği 3,54 metre
kargo kapasitesi 52.5 m3
Ortalama seyir hızı 823 kilometre
Maksimum yükle alabildiği mesafe ortalama 6.045 kilometre.

*Veriler Boeing'in internet sitesinden derlenmiştir.

İŞTE AIRPORHABER FARKIYLA TÜRK HAVA YOLLARI'NIN B737-900ER’LARINDAN İLKİ

 

















©AirportHaber.com
TÜRK HAVA YOLLARI FİLOSUNDA BİR İLK

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

Misafir ~ 12 yıl önce
737-900ER dan daha iyi kuyruk kleransı olan, yolcu kapasitesi, kabin konforu daha iyi, pilot iş yükü daha düşük ve extra yakıt tankı taktırmanın bu kadar zaman almayacağı ve tantanalı olmayacağı, filoda zaten mevcut olan A321 ler yerine bu uçağın tercih edilmesinin sebepleri neler olabilir ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yazdigin komik seyleriyeni okudum sana boskonusuyorsun diyen az bile demis. Sacmalamissin birak artik yazmayi, sanal isletmeci. En iyiyisen bikiyorsun millet bir sey bilmiyor. Disaridan gazel okuma kardesim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Her iki uçağın da birbirine göre avantajı ve dezavantajı vardır; birini üstün tutmak ve yorum olarak yazmak geyik muhabbetinden başka birşey değildir! THY yeni uçaklar alarak operasyonunu devam ettirmek zorundadır çünkü her taşıtta olduğu gibi yaşlandıkça maliyeti ve detayı artan bakım operasyonunu yürütecek kalifiye teknik personeli kalmamıştır. THY teknik; zerre kadar iş tecrübesi olmayan, hiç bir halttan anlamayan,onlardan olmayana karşı saygısız, cüretkar, mescit olmasına rağmen tuvalet lavabosunda insanların tükürebildiği yerlere ayağını kaldırarak abdest almayı marifet sayan, ortalığı ayakkabısının çamuruyla pisliğe boğan sakallıların ve takunyalıların mekanı haline gelmiştir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
gerçekten boş bi insanmışsın,boş boş konuşuyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu siteyi bir kontrol eden varmi acaba? Afrika ulkelerinie "y..y.." diyenleri dinlemek zorundamiyiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
340-600 demişsin ama nerede 340-600? tk ya geldide bizim mi haberimiz yok???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bazıları da bos konusur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
310'ları izmire esenboğaya adanaya hatta vana bile defalarca bomboş göndermediniz mi? şimdi bana maliyetten mi bahsediyorsun. 6-7 saatlik afrika destinasyonuna yani yamyam memleketine sıfır uçağa ne gerek var, 310 lar çok idealdi. düsseldorfa berline döküntü 340 ları gönderirken iyi ama. thy acilen profesyonel yönetime geçmeli. bu iş ahbap çavuş ilişkisi ile yürümüyor. thy derhal özelleştirilmeli ve kara geçirilmeli bu milletin vergisine yazık, belli bir bölgeden ve belli bir siyasi görüşten insanları besleyip duruyor bu millet buna mecbur değiliz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türkiyede havacılığın gelişmesine paralel olarak THY'nin bu noktada aldığı yol takdire değer. Pazarı çok iyi analiz etmesi ve hükümetin dış politikadaki hamlelerine göre politika izlemesi hem THY'nin ticari başarısını hem de ticari açıdan ülkelere yakınlaşmamızı arttırıyor. Ortada plansız bir büyüme olmuş olsaydı uçak sayısı fazla olur bir kısmı da yatıyor olurdu. Fakat THY uçakları alıp kiralık uçakları göndermeye başladıysa gayet planlı hareket ediyordur diye düşünüyorum. Çok değil 10 sene önceye bakılsa fark çok rahat görülecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
eski 310 pilotumusun? maliyeti nedir bilir misin o uçağın?muhtemel sadece uçağın fanısın!bir pilot olsan o hatlarda 310 kullanılamaycagını bılırdı!neyse egıtım sart

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000