05 Eylül 2014, Cuma 13:37:27

TÜRK HAVA SAHASINDA AMERİKAN KRİZİ!

Dubai'den kalkan ABD ordusuna ait askeri kargo uçağı, Türk hava sahasını karıştırdı!
  • Böyle hükumete , böyle devlete böyle muamele. Adamlar sallamamışlar bile.
  • Amerikanin herzaman yaptigi isler hicbirseyi tinlamiyor adamlar basta bizi :-((((
  • Hava sahamizin ismini Uzun adam olarak degistirilsin. O zaman korkarlar giremezler. Turkiye hava sahasi olunca korkmuyorlar. Cok yasa uzun adam!
  • Benim DA40'ta bile hangi havalimaninda ve havasahasinda hangi frekanslar kullanildigi yaziyor... Dalga gecmisler resmen.
  • Yakında yine tatbikat ta yanlışlıkla Amiral gemimizi vururlar... Yada akıllı füzelerinden birini yanlışlıkla Ülke topraklarimiza düşürürler.. Canları cehenneme...elektronik olarak yapilan tanimlama maalesef o kargo ucagini dost olarak gormekte... Kimbilir ulkemizden transit olarak ne tasidilar... Belkide biyolojik ya da kimyasal serpinti yaparak boydan boya gectiler Ülkemizi...
  • L-15 ve L-16 'da tüm frekanslar mevcuttur, gerçekte ise böyle bir iletişimsizlik olamaz.
  • zamaninda yanlislika TCG Muavenet (DM-357) amerika tarafindan vurulmustu ve uzeri ortuldu normalde savas sebebi olacak bir olay kim vurduya giden sehitlerle kaldi bizimde amerikan hava kuvvetlerine ait bu ucagi vurmamiz gerekirdi tabi bunlar bos laflar guc elinde gucu olandir havlayan kopek isirmaz ...
  • Yani bu da mi akillarina gelmemis? Adamlar takmamis abicim. F16 ya harcadigimiz yakitta cabasi.
  • DIREK OLARAK INDIRECEKSIN , TABII YERSE,BAK BAKALIM BIR DAHA YAPABİLİYORLARMI
  • Bir ülkenin hava sahasına girdiklerinde, o ülkenin hava trafik kontrolü ile bağlantıya geçilmesi gerektiği herhalde pilotluk derslerinin ilk konularından biridir. Eğer iletişim kurulamazsa herhalde ilk bir önceki kontrolörle iletim kurulan frekansa geçilerek yeni frekans teyit edilir. Olmadı acil frekansından arama yapılarak başka bir uçaktan yardım istenir. En olmadı transponder'dan bir kod ile iletişim kurulamadığı bildirilir. Bu durum tamamiyle bir "BEN SENİ TAKMIYORUM" durumudur. Bir Amerikan askeri uçağında en azından İncirlik'in frekanslarının bulunmaması düşünülemez. Oradan yardım isteyebilirlerdi. Zaten, nedense sonradan nasıl olduysa iletişime geçilmiş. Bu adamların, bir yolcu uçağıyla çarpışma riskine rağmen, bu saygısızca davranışına sebep olanlar bilmem utanırlar mı? Yazıklar olsun. Daha ilk baştan Diyarbakır'daki F-16'ları kaldırmayan aymazlığa da yazıklar olsun. Herkese saygılar.

ABD ordusuna ait C-17 tipi nakliye uçağının, geçtiğimiz ay Türk hava sahasına giriş yapmasının ardından telsiz bağlantılarına yanıt vermeyince kriz yaşandığı ortaya çıktı.

11 Ağustos günü Dubai'den kalkan ve Sabah 06.30'da Türk hava sahasına girmek üzere olan uçak, tüm iletişim girişimlerini karşılıksız bıraktı.

Türk yetkililer, acil durum frekansı dahil tüm frekanslardan sözkonusu uçağa çağrıda bulunmalarına rağmen yanıt alamamaları üzerine Türk F-16'ları devreye girdi.

THY uçağından yardım istendi

FMS sisteminden çağrı adının RCH574 olduğu öğrenilen uçak, Türk hava sahasına girişinin ardından da çağrıları yanıtsız bıraktı. Milliyet'te yer alan habere göre; Hava trafik kontrolörleri, uçaktan yanıt alamayınca, RCH574'ten 2 bin feet yüksekte ve 3 mil güneyinde seyahat eden Türk Hava Yolları'na ait THY145 uçuş numaralı yolcu uçağının pilotlarından yardım istediler.

THY uçağının pilotu ile kule arasında geçen konuşmada, THY pilotu tanımlanamayan uçağın C5 veya benzeri türde bir Amerikan askeri nakliye uçağı olduğunu ve sözkonusu uçağın fotoğraflarını da çektikleri bilgisini verdi.

Dubai'den kalktığı anlaşılan uçağın ısrarla çağrılara yanıt vermemesi gerginliği artırdı.

F-16'lar havalandı

RCH754 İstanbul'a yaklaştığı sırada, Bandırma'dan Türk Hava Kuvvetlerine ait iki F-16 önünü kesmek ve indirmek üzere saat 07.05 sularında havalandı.

07.14'te iki Türk F-16'sı, sözkonusu uçakla görsel temas kurup, indirme manevrası ile inişe geçmeye zorladı. Alçalmaya başlayan Amerikan askeri nakliye uçağı, bu noktadan sonra Türk hava trafik kontrolörleriyle iletişime geçti.

"Telsiz kodları yanlış verildi" açıklaması

RCH574 çağrı adlı uçak, kendisine verilen telsiz bilgilerinden Türk yetkililerle iletişime geçemediğini, verilen telsiz kodlarının yanlış olduğu açıklamasını yaptı.

Uçakla iletişime geçilip, yanıt alınmasının ardından Türk hava sahasından çıkışına izin verildi.

Uçağın Dubai'den kalkıp, Romanya'nın Mihail Kogalniceanu Uluslararası Havalimanı'na gittiği öğrenildi.

TÜRK HAVA SAHASINDA AMERİKAN KRİZİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Böyle hükumete , böyle devlete böyle muamele. Adamlar sallamamışlar bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Amerikanin herzaman yaptigi isler hicbirseyi tinlamiyor adamlar basta bizi :-((((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uzun adam ~ 10 yıl önce
Hava sahamizin ismini Uzun adam olarak degistirilsin. O zaman korkarlar giremezler. Turkiye hava sahasi olunca korkmuyorlar. Cok yasa uzun adam!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sacmalik ~ 10 yıl önce
Benim DA40'ta bile hangi havalimaninda ve havasahasinda hangi frekanslar kullanildigi yaziyor... Dalga gecmisler resmen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yakında yine tatbikat ta yanlışlıkla Amiral gemimizi vururlar... Yada akıllı füzelerinden birini yanlışlıkla Ülke topraklarimiza düşürürler.. Canları cehenneme...elektronik olarak yapilan tanimlama maalesef o kargo ucagini dost olarak gormekte... Kimbilir ulkemizden transit olarak ne tasidilar... Belkide biyolojik ya da kimyasal serpinti yaparak boydan boya gectiler Ülkemizi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 10 yıl önce
L-15 ve L-16 'da tüm frekanslar mevcuttur, gerçekte ise böyle bir iletişimsizlik olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LH ~ 10 yıl önce
zamaninda yanlislika TCG Muavenet (DM-357) amerika tarafindan vurulmustu ve uzeri ortuldu normalde savas sebebi olacak bir olay kim vurduya giden sehitlerle kaldi bizimde amerikan hava kuvvetlerine ait bu ucagi vurmamiz gerekirdi tabi bunlar bos laflar guc elinde gucu olandir havlayan kopek isirmaz ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
121.50 ~ 10 yıl önce
Yani bu da mi akillarina gelmemis? Adamlar takmamis abicim. F16 ya harcadigimiz yakitta cabasi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xyz ~ 10 yıl önce
DIREK OLARAK INDIRECEKSIN , TABII YERSE,BAK BAKALIM BIR DAHA YAPABİLİYORLARMI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 10 yıl önce
Bir ülkenin hava sahasına girdiklerinde, o ülkenin hava trafik kontrolü ile bağlantıya geçilmesi gerektiği herhalde pilotluk derslerinin ilk konularından biridir. Eğer iletişim kurulamazsa herhalde ilk bir önceki kontrolörle iletim kurulan frekansa geçilerek yeni frekans teyit edilir. Olmadı acil frekansından arama yapılarak başka bir uçaktan yardım istenir. En olmadı transponder'dan bir kod ile iletişim kurulamadığı bildirilir. Bu durum tamamiyle bir "BEN SENİ TAKMIYORUM" durumudur. Bir Amerikan askeri uçağında en azından İncirlik'in frekanslarının bulunmaması düşünülemez. Oradan yardım isteyebilirlerdi. Zaten, nedense sonradan nasıl olduysa iletişime geçilmiş. Bu adamların, bir yolcu uçağıyla çarpışma riskine rağmen, bu saygısızca davranışına sebep olanlar bilmem utanırlar mı? Yazıklar olsun. Daha ilk baştan Diyarbakır'daki F-16'ları kaldırmayan aymazlığa da yazıklar olsun. Herkese saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000