01 Ekim 2009, Perşembe 13:18:22

TÜRK HALKI KENDİ UÇAĞINA BİNECEK

Türkiye için büyük önem taşıyan 10. Ulaştırma Şurası, yeni projelerin de gündeme gelmesine neden oluyor…
  • yapıldığında görürsünüz siz böyle gülmeyi. bizde ne yapılmaya kalkışılsa dalgaya alınır böyle. airbus kimmiş onlar insan değilmi ?
  • Uçak üretimi iöin gerekli altyapı varmı Türkiye'de? Uçak ürettikten sonr onları satmak ta gerekiyor. Kime satacaklar? Yurt dışına da satmak gerekir eğer ekonomik olarak ayakta durmak istiyorsa. Bır yanda BOEING diğer yanda AİRBUS devleri, bu devlerin yanında birkac tane de iki koridorlu uçak üreticileri var. Nasıl rekabet edip te satacaklar ürettikleri uçakları? Uyanın ve gerçekleri görün.
  • ahahahaha... Şurda daha yakın zamanda Rusya ile ortak "Sukhoi Superjet" projesine katılmayı reddetmiş ülke şimdi kalkıp kendi yolcu uçağını üretecek öyle mi? Oldu canlar. Siz politik yaranmalar için Airbus ve Boeing almaya devam edin, bi de böyle şuralarda falan toplanıp hedef gösterin ilerisi için. Komik..
  • bir uçağın ortalama tasarım, prototip, test, sertifikasyon, seri üretim aşamaları 12 senede tamamlanır.
  • Biz uzaya gitmekten bahsetmiyoruz ki neden 2023 bu kadar çok mu gerideyiz ki ? Yoksa türkiyedeki işlermi çok ağır ilerliyor.
  • biz alasını yaparız ama ticaret apayrıbir olay.tai mai kavunlarına da ihtiyacımız yok.zaten olsa nuri demirağ a saygımız olurdu.bu kavun akp ile mi olacak.bu kavun lar beni bile pazarlayamadı ayol.15 yıldır ssk yı ben finanse ettim ayda 900 ytl ile.özel sigortaya yılda 1350 ytl ile.ssk raporunuda poposuna sıkıştırsın osmaniye ssk.bi rapor alamadım 2005 te karnımda 8 dikişle.lanet olsun topuna.ıp orda.en vip benim bence.benden lanet olsun.
  • gerçekçi olalım senin tai mesubu mühendisin a340 görünce ağzı açık kalıyor etekleri sallanıyor.apo saraydan kalkıp gülüyor.bunca yıl hangi üretimi yaptında eleştiriyon.perçincibaşı seni.2023 ten bahsediliyor.kaç tane uçak yapıp satman gerektiğini sen hesaplayabiliyormusun.kavun oğlu kavun.
  • Türkiye'nin orta gövdeli uçak üretmesi 9. Beş Yıllık Kalkınma Planında da hedef olarak belirlenmiştir. Bu karar doğru bir karardır. Türkiyenin uçak üretimi yapması ve genç mühendis ve teknisyenleri için uçak imalatı için bir labaratuvar oluşturması gençlerimizin uzay ve havacılık teknolojisiyle içiçe yaşaması çok sevindirici kim bunun neğine karşı çıkıyor anlamak mümkün değil. Bu konunun fikir babalarını sayguyla selamlıyorum.
  • yeme bizi nuri.
  • Bak bakalım Airbus tek başına mı üretiyormuş bütün parçalarını... Alenia Aeronautica, Aries Complex, AS&T, Asco Industries, EADS Military, Eurocopter, Fokker/Stork, GKN, Hawker de Havilland, Eurer, Fuji Heavy Industries, Labinal, Latecoere, Mitsubishi Heavy Industries, RUAG Aerospace, Saab, Sagem, Socata, Socatra, Sogerma, SONACA, SABCA ve hoşuna gitmese gerek D-Nose Panel Gerdirme Kabuklarını üreten TAI.

İlk kez uluslar arası platformda düzenlenen şurada ele alınan projelerden biri Türk Halkı için heyecan verici nitelikte.

Türkiye’nin kendi uçağını üretme planı, 2023 hedeflerinin en dikkat çekici projesi durumunda. Konuyla ilgili Airport TV’nin sorularını yanıtlayan THY Teknik Genel Müdürü İsmail Demir, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım projeye olan desteklerini anlattı.

İsmail Demir ve Temel Kotil, proje için verilecek görevleri en iyi şekilde yapacaklarını ve hayata geçirmek için ellerinden geleni uygulayacaklarını ifade etti.

Bakan Binali Yıldırım ise, Türk Halkı için havacılık anlamında artık hiçbir şeyin imkansız olmadığını ve bu projenin de gerçekleşebileceğini ifade etti.

İşte Airport TV’nin konuyla ilgili ropörtajları:

TÜRK HALKI KENDİ UÇAĞINA BİNECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 14 yıl önce
yapıldığında görürsünüz siz böyle gülmeyi. bizde ne yapılmaya kalkışılsa dalgaya alınır böyle. airbus kimmiş onlar insan değilmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçak üretimi iöin gerekli altyapı varmı Türkiye'de? Uçak ürettikten sonr onları satmak ta gerekiyor. Kime satacaklar? Yurt dışına da satmak gerekir eğer ekonomik olarak ayakta durmak istiyorsa. Bır yanda BOEING diğer yanda AİRBUS devleri, bu devlerin yanında birkac tane de iki koridorlu uçak üreticileri var. Nasıl rekabet edip te satacaklar ürettikleri uçakları? Uyanın ve gerçekleri görün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ahahahaha... Şurda daha yakın zamanda Rusya ile ortak "Sukhoi Superjet" projesine katılmayı reddetmiş ülke şimdi kalkıp kendi yolcu uçağını üretecek öyle mi? Oldu canlar. Siz politik yaranmalar için Airbus ve Boeing almaya devam edin, bi de böyle şuralarda falan toplanıp hedef gösterin ilerisi için. Komik..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir uçağın ortalama tasarım, prototip, test, sertifikasyon, seri üretim aşamaları 12 senede tamamlanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biz uzaya gitmekten bahsetmiyoruz ki neden 2023 bu kadar çok mu gerideyiz ki ? Yoksa türkiyedeki işlermi çok ağır ilerliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
biz alasını yaparız ama ticaret apayrıbir olay.tai mai kavunlarına da ihtiyacımız yok.zaten olsa nuri demirağ a saygımız olurdu.bu kavun akp ile mi olacak.bu kavun lar beni bile pazarlayamadı ayol.15 yıldır ssk yı ben finanse ettim ayda 900 ytl ile.özel sigortaya yılda 1350 ytl ile.ssk raporunuda poposuna sıkıştırsın osmaniye ssk.bi rapor alamadım 2005 te karnımda 8 dikişle.lanet olsun topuna.ıp orda.en vip benim bence.benden lanet olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gerçekçi olalım senin tai mesubu mühendisin a340 görünce ağzı açık kalıyor etekleri sallanıyor.apo saraydan kalkıp gülüyor.bunca yıl hangi üretimi yaptında eleştiriyon.perçincibaşı seni.2023 ten bahsediliyor.kaç tane uçak yapıp satman gerektiğini sen hesaplayabiliyormusun.kavun oğlu kavun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye'nin orta gövdeli uçak üretmesi 9. Beş Yıllık Kalkınma Planında da hedef olarak belirlenmiştir. Bu karar doğru bir karardır. Türkiyenin uçak üretimi yapması ve genç mühendis ve teknisyenleri için uçak imalatı için bir labaratuvar oluşturması gençlerimizin uzay ve havacılık teknolojisiyle içiçe yaşaması çok sevindirici kim bunun neğine karşı çıkıyor anlamak mümkün değil. Bu konunun fikir babalarını sayguyla selamlıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yeme bizi nuri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bak bakalım Airbus tek başına mı üretiyormuş bütün parçalarını... Alenia Aeronautica, Aries Complex, AS&T, Asco Industries, EADS Military, Eurocopter, Fokker/Stork, GKN, Hawker de Havilland, Eurer, Fuji Heavy Industries, Labinal, Latecoere, Mitsubishi Heavy Industries, RUAG Aerospace, Saab, Sagem, Socata, Socatra, Sogerma, SONACA, SABCA ve hoşuna gitmese gerek D-Nose Panel Gerdirme Kabuklarını üreten TAI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000