01 Aralık 2016, Perşembe 14:25:25

Türk acentelerden THY'ye sert eleştiri

Avrupa'daki Türk acenteleri, Türk Hava Yolları'nın son dönemde acentelere yönelik aldığı kararları sert bir açıklamayla eleştirerek bir imza kampanyası başlattı.
  • Bizde acenteler olarak THY satmiyoruz zaten son tercih THY, THY satanlar belli zaten örnegin THY nin satigi fiyat 200 eur almanlar ayni bileti 180 eur satiyor o yüzden hayrini görsünler alman sirketlerine iyi satislar, bu gidisle THY cok daha zarar beyan eder.
  • Ozaman sizde THY Sun Express ve Anadolujet Bileti satmayin baska sirket mi yok olmadi bir sirket kurun onu calistirin
  • Degerli yorumcu arkadaslar. Buradaki mesele iyi okunup iyi anlasildigi zaman, ne anlatilmak istedigi acikca ortadadir. Amac bagciyi dovmek degil, uzum yemek olmalidir. Yorumlarinizi yazarken sokak agziyla meseleye vakif olmadan, neyin ne oldugu bilmeden yazmak guzel birsey degildir. Hic kimseye hizmet etmedigi gibi, hic bir meseleyede cozum getirmez zira sizler (bazilarini tenzih ediyorum) amaciniz birseyden yararlanmak degil sokak sohbetini ahlak sinirlari disinda devam ettirmek olmamalidir. Eger yazinin tamamini okumus olsaydiniz, acentelerin alin teri yani sira, yolcularin menfaatlari vede havayolunun menfaatlarinin korunma amacinda oldugunu gorebilecektiniz. Fakat bas satiri okursaniz son satiri okursaniz anlayacaginiz bundan fazla olmaz. Bu vesileyle cirkin goze hos gorunmeyen cozum uretmekten uzak sokak agziyla cozum uretmemek icin elinden gelen gayreti gosterirler ve buradada gosterdikleri gorulmektedir. Duymak istemedigini soyleme. Kazanan herkes olsun.
  • THY sadece kendine çalışsa iyi de, maalesef futbolcuya, basketçiye, hollywood sponsorluğuna giden milyonları duysanız dibiniz düşer. İftira ve kör cehaletin tezahürü olarak gördüğünüzün doğrusunu buyrun ıspat edin. Aksi taktirde asıl müfteri ve cehalet damgasını yiyeceksiniz. Bilmiyorsan, sus ki adam sansınlar..
  • Bize yolcu geliyor 10€ ekleyip 210 fiyat söylüyoruz.Opodo veya alman acentelerinde 190 diyor gidip oradan aliyor.Thy de 200 e satiyor.biz ise yolcuyu Atlas,Pegasus,Sunexpress e yönlendiriyoruz.Onlar acentesini koruyor servis ücretleri yaklasik ayni ve yillik provizyonlari var. Hem daha ucuz hem de en az 10€ almadan olmaz. iscine para veremezsin,vergini,sigortani,kirayi diger faturalari ödeyemezsin.Meslegin sorunlarini bilmeyenler acimasiz yorum yapiyorlar.Bircok Türk reisebürosu kapandi ama almanlardan kapanan yok! Haksiz rekabettir sikayet konusu olan.Satislarin yaklasik %70 ini Türk acentelerin yaptigi unuttu galiba THY. ilk tercihimiz artik ATLAS GLOBAL dir orda yer olmazsa THY ye bakiyoruz. THY de sorun olunca da Hamburg sehir ofisine telefonla ulasmak imkansiz,e-maillere cevap vermezler, tesadüfen cikarlar telefona canlari isterse.Bu isin ic yüzünü bilmeyenler sadece konuyu para zannetmesinler, ortaklikta biraz saygi ve ilgi gerekir.
  • Keşke bu talihsiz açıklamayı yapmasaydınız. İyice gözden düştünüz.
  • Asıl millilikleri sorgulanacak olanlar bu açıklamayı yapanlardır. THY halka açık bir şirket. Milletin ve Türkiye devletinin şirketi. Biletleme Servis Ücreti denilen şey, THY fiyatlarını acentalardan daha pahalı hale getirmek dışında hiçbir anlam ifade etmiyor. Şirket, doğru bir karar almış ve bunları kaldırmış. Acentalara düşen, mızmızlanıp sağa sola saldırmak değil, değer yaratarak müşteriyi çekmeye çalışmaktır.
  • TÜRSAB bu konuda ne düşünüyor Acaba? TÜRSAB' a neden üyeyiz, neden aidat ödüyoruz. Saygılarımla
  • Milli duygularlaymış, size kazandırdığı için ve yüksek gelir kaymağı yediğinizden senelerce sattınız. İfadelerin içindeki birçok detay tamamen iftira veya kör cehaletin tezahürü. Size mi çalışmak zorunda THY, azıcık haddinizi bilin.
  • Acenteler thy'ni eleştiriyor de vatandaşı düşünen yok her zamanki gibi! Hep ben hep ben! Peki biz vatandaş olarak kendi ülkemizde yaz mevsiminde uçağa binemiyoruz,tatil yapamıyoruz, ülkemizin nimetlerinden faydalanmıyoruz, elin adamı 3 kuruşa ülkemize uçakla gelip tatil yapıyor, bunlara sebep olan utanmaz,arlanmaz,gözleri paradan başka bir şey görmezler buna ne diyeceksiniz? Temmuz başı komşunun kardeşi yurtdışından Antalya'ya tatile geldi,15 gün,uçak,herşey dahil 5 yıldızlı otele 550 euro verdi ! Üşenmedim havayolu firmalarının sitelerine baktım, İstanbul-Antalya gidiş dönüş, en ucuzu 580 tl, otel de günlük kişi başı 375 tl idi! Ayıptır,günahtır,kendi insanına bu kadar düşman olup da milliyetçi geçinen başka bir millet var mıdır dünyada?

Avrupa'daki Türk acenteleri, Türk Hava Yolları'nın son dönemde acentelere yönelik aldığı kararları sert bir açıklamayla eleştirerek bir imza kampanyası başlattı.

Türk acentelerinin Milli duyguyla her zaman Türk Hava Yolları'nın desteklediğini vurgulayan acenteler, THY'nin ise bazı uygulamarıyla Türk acentelerini bitirmeyi hedeflediğini iddia etti.

Alınan servis ücretlerinin düşürülmesinin yanı sıra yabancı acentelere kolaylık sağlandığının vurgulandığı açıklamada, 'Bu nasıl bir Millilik, bu nasıl bir ticari ahlâk, nasıl bir adalet, nasıl bir bayilik, acentelik desteği, ticari ortaklıktır?' ifadelerine yer verildi.

Acentelerin açıklamasında özetle şu ifadeler yer aldı:

Biz seyahat acentelerine olan maliyet fiyatlarının çok altında (kişi başı 50-100 Euro aralığında bir farkı dahi bulmakta), etnik olmayan, ecnebi acentelere verilmesi öyle zannediyoruz ki, milli olan her türlü değerden fersah fersah uzaktır. Öyle ki; Travix ve bunun gibi şirketlere özel IT ücretler verilmekte, özel segment ücreti ve yıl sonu teşvikler verilip, resmen ecnebi şirketler palazlandırılarak, mevcudiyetimizi devam ettirebilmek için bizleri, onların web sayfalarından bilet almaya, teşvik edip, zorlamaktasınız. Bu nasıl bir Millilik, bu nasıl bir ticari ahlâk, nasıl bir adalet, nasıl bir bayilik, acentelik desteği, ticari ortaklıktır?

Servis ücretleri düşürülmüş, direkt yolcuya yönelik iptal, iade vb. servisler ile, acentenin elindeki yolcuyu da almaya çalışmak gibi bir şark kurnazlığının içerisine girilmiştir. Bu da yetmemiş, seyahat acentesinin online sayfadaki servis ücreti olan 10 Euro gibi astronomik (!) bir ücreti de, bir oldu bittiye getirerek kaldırmış ve hatta bu konuda yıllarca destek gördüğü acentelere, bunu bildirme, dile getirme tenezzülünde dahi bulunulmamıştır.

AVRUPALI TÜRK SEYAHAT ACENTELERİNİN, TÜRK HAVA YOLLARINDAN TALEPLERİ :

1) Turizm sektörümüze menfi etkileri bulunan ve on binlerce insanı ilgilendiren mevcut ticari anlayışın tekrar düzenlenerek, THY.com web adresi ve şirkete ait diğer sayfalarda, servis ücreti, kişi başı 15-20 EURO bandında tutulmalıdır. Bu bir lütuf değil, bir hizmetin haklı bedeli olup, emek ve itibarın ayaklar altına alınmasına, bu şekilde engel olunacaktır.

Bu noktada rekabetçi ve çok seçenekli bir ortamda, “Piyasa Şartları” gibi bir kolaycılık ve alaycılığa girmeden, diğer şirketlerinde aynı piyasanın içerisinde hizmet verdiği unutulmamalıdır. Rakipleri takip etmek değil, onları kendine uydurmak gibi bir liderlik anlayışında bulunmak marifettir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bazı özel havayolları dahi, sizlerle aynı servisi, hizmeti daha ekonomik ücretlerle verdiği hatırlanmalıdır. Bunu yaparken de acentesini ezmeden, rakip bilmeden, itibarını zedelemeden, ticari ahlâk ilkelerini ayaklar altına almadan yaptıkları bilinmelidir. Bu sebeple hiçbir adalet karinesiyle izah edilemeyen, hiçbir ticari ahlak kaidesiyle bağdaşmayan, bu kara mizah anlayışı öncelikli olarak değişmelidir.

Acentelerle rekabete girmek gibi bir aymazlık içerisinde olmak, global bir marka olma iddiasındaki bir kuruma yakışmadığı bilinmelidir.  Havayolunu halkın yolu yapmak, acentenin cebindeki paraya göz dikmekle olmaz. Yeni dönem de şirket kârlılığı, olayı işportaya dökmek, hizmet bedellerini sıfırlamak, havayolunun acentesini ezmesi, hatta yok etmesi değildir, olmamalıdır.

2) Hiçbir milli değeri ve uzun vadede sizlere partner olamayacak olan ecnebi şirketleri koruyup kollamaktan vazgeçerek, etnik kökenli ve Milli düsturlarla hizmet veren Türk Seyahat Acentelerini, büyük şirketler karşısında korumanız gerekir.

Bunun için haksızlık değil, bizzat hakkaniyet ve adalet talep ediyoruz. Fiyat istikrarı sağlamanız ve maliyet fiyatları noktasında, ecnebi şirketlere tanınan kapitülasyonlar misali ayrıcalıkların kaldırılmasını bekliyoruz. Ecdadımıza büyük sıkıntılar getiren ve milli olmayan her şeyi palazlandıran bu neviden ayrıcalıkların sonlandırılarak, tarihi tekerrür ve vebalden kurtulmanızı diliyoruz.

Bu haksız rekabete izin verilmesi, yaptırımlar da bulunulmaması suça iştirakle kalmayıp, sektörde faaliyet gösteren onlarca arkadaşımızın hakkına girilmesi dolayısıyla, bir nevi kul hakkı da oluşturmaktadır. Bu noktadaki kavgamız ekmek kavgası, davamız Milli havayolumuz tarafından üvey evlat muamelesi görmemek davasıdır.

3) Bu noktada, sadece THY Troya acenteleri değil, uluslararası platformlarda da sizlerin hamisi olan IATA sertifikalı etnik acenteleriniz de, dünyadaki uygulamalarda olduğu gibi, Milli havayollarının, kanatları altında, etnik acentelerini koruması gerektiğine inanıyoruz.

4) Müdür olarak atadığınız kişileri bir konu mankeni olarak değerlendirmeyiniz. Onların fikirlerine değer veriniz ki, havayolumuz kazansın, Türkiye’miz kazansın. Yerinde tetkik ve teşhis yapmadan, size ulaşan veri ve raporlara rağmen, tepeden inme kararlarla, başarı sağlanması mümkün olmaz, olamaz.

Bugüne kadar maalesef Türk Seyahat Acenteleri, satışta gösterdiği liyakati, masa başında ve hakkını aramada gösterememiştir. Yıllarca verilen destek sonrası, böyle bir hakkaniyetsizliğe muhatap olunacağı hesap edilmediğinden, sendikalaşma faaliyetleri oluşmamıştır. Ancak yaşanılan mağduriyetler sonrası oluşan duygular kabına sığmaz olduğu ve yukarıda sayılan nedenler, haksız uygulamalar bizleri bu bildiriye hazırlamaya mücbir kılmıştır.

Bu noktada, Seyahat Acentelerinin de hiçbir avantanın vaadinde dahi gevşeklik göstermeden, kendimize yapılmasını istemediğimizi, başkalarına da layık görmediğimiz anlayışında olacağımız şüphesizdir. Tüm Seyahat Acentelerini ve haksızlık karşısında dik duruş sergileyecek onurlu insanları da, aşağıda bağlantı linki bulunan kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz.

Bildiride dile getirilen sorunlar ve seyahat acentelerinin talepleri ışığında, konunun ivedilikle değerlendirilmesini ve çözüm odaklı bir anlayışta hareket edilmesini rica eder, sizlere ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.

İMZA KAMPANYASI İÇİN TIKLAYINIZ...

Türk acentelerden THY'ye sert eleştiri

Yorumlar Tüm Yorumlar (109)

Türkiye ~ 7 yıl önce
Bizde acenteler olarak THY satmiyoruz zaten son tercih THY, THY satanlar belli zaten örnegin THY nin satigi fiyat 200 eur almanlar ayni bileti 180 eur satiyor o yüzden hayrini görsünler alman sirketlerine iyi satislar, bu gidisle THY cok daha zarar beyan eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY satmayin ~ 7 yıl önce
Ozaman sizde THY Sun Express ve Anadolujet Bileti satmayin baska sirket mi yok olmadi bir sirket kurun onu calistirin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamburg acentes ~ 7 yıl önce
Biz de artik mecbur kalmadikca THY satmayacagimizi bildirdik zaten.Anlasmaya uymayan her acenteye farkli davranan THY dir, Biz anlasmaya uymadigimizda yagmur gibi ceza yolluyor THY.
Acente ~ 7 yıl önce
Degerli yorumcu arkadaslar. Buradaki mesele iyi okunup iyi anlasildigi zaman, ne anlatilmak istedigi acikca ortadadir. Amac bagciyi dovmek degil, uzum yemek olmalidir. Yorumlarinizi yazarken sokak agziyla meseleye vakif olmadan, neyin ne oldugu bilmeden yazmak guzel birsey degildir. Hic kimseye hizmet etmedigi gibi, hic bir meseleyede cozum getirmez zira sizler (bazilarini tenzih ediyorum) amaciniz birseyden yararlanmak degil sokak sohbetini ahlak sinirlari disinda devam ettirmek olmamalidir. Eger yazinin tamamini okumus olsaydiniz, acentelerin alin teri yani sira, yolcularin menfaatlari vede havayolunun menfaatlarinin korunma amacinda oldugunu gorebilecektiniz. Fakat bas satiri okursaniz son satiri okursaniz anlayacaginiz bundan fazla olmaz. Bu vesileyle cirkin goze hos gorunmeyen cozum uretmekten uzak sokak agziyla cozum uretmemek icin elinden gelen gayreti gosterirler ve buradada gosterdikleri gorulmektedir. Duymak istemedigini soyleme. Kazanan herkes olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ağzı olan ... ~ 7 yıl önce
THY sadece kendine çalışsa iyi de, maalesef futbolcuya, basketçiye, hollywood sponsorluğuna giden milyonları duysanız dibiniz düşer. İftira ve kör cehaletin tezahürü olarak gördüğünüzün doğrusunu buyrun ıspat edin. Aksi taktirde asıl müfteri ve cehalet damgasını yiyeceksiniz. Bilmiyorsan, sus ki adam sansınlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamburg acentesi ~ 7 yıl önce
Bize yolcu geliyor 10€ ekleyip 210 fiyat söylüyoruz.Opodo veya alman acentelerinde 190 diyor gidip oradan aliyor.Thy de 200 e satiyor.biz ise yolcuyu Atlas,Pegasus,Sunexpress e yönlendiriyoruz.Onlar acentesini koruyor servis ücretleri yaklasik ayni ve yillik provizyonlari var. Hem daha ucuz hem de en az 10€ almadan olmaz. iscine para veremezsin,vergini,sigortani,kirayi diger faturalari ödeyemezsin.Meslegin sorunlarini bilmeyenler acimasiz yorum yapiyorlar.Bircok Türk reisebürosu kapandi ama almanlardan kapanan yok! Haksiz rekabettir sikayet konusu olan.Satislarin yaklasik %70 ini Türk acentelerin yaptigi unuttu galiba THY. ilk tercihimiz artik ATLAS GLOBAL dir orda yer olmazsa THY ye bakiyoruz. THY de sorun olunca da Hamburg sehir ofisine telefonla ulasmak imkansiz,e-maillere cevap vermezler, tesadüfen cikarlar telefona canlari isterse.Bu isin ic yüzünü bilmeyenler sadece konuyu para zannetmesinler, ortaklikta biraz saygi ve ilgi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Talihsiz ~ 7 yıl önce
Keşke bu talihsiz açıklamayı yapmasaydınız. İyice gözden düştünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arif ~ 7 yıl önce
Azdan az, çoktan çok gider. Kaybedecek şeyleri olmayanlardan korkacaksın bu zamanda.
İsmet Badem ~ 7 yıl önce
Asıl millilikleri sorgulanacak olanlar bu açıklamayı yapanlardır. THY halka açık bir şirket. Milletin ve Türkiye devletinin şirketi. Biletleme Servis Ücreti denilen şey, THY fiyatlarını acentalardan daha pahalı hale getirmek dışında hiçbir anlam ifade etmiyor. Şirket, doğru bir karar almış ve bunları kaldırmış. Acentalara düşen, mızmızlanıp sağa sola saldırmak değil, değer yaratarak müşteriyi çekmeye çalışmaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkadaş ~ 7 yıl önce
Servis ücreti olmadan, dolayısıyla bir kazancı olmayan bir acente nasıl değer üretebilir? Hadi onu geçtim, sana bayiilik veren bir şirket, farklı milliyetlere mensup şirketlere 100 Euro aşağı maliyetle vermek de sence doğru mu? Bekara karı boşamak kolay. Okumadan, anlamadan, yazmak da olmuyor arkadaş.
Thy yaparsa yapar ~ 7 yıl önce
Siz de biraz doyun artık. 15-20 euro servis ücreti istiyosunuz bu internet döneminde . Biraz yavaşşş yerler yaşşş
Cihangir Topal ~ 7 yıl önce
TÜRSAB bu konuda ne düşünüyor Acaba? TÜRSAB' a neden üyeyiz, neden aidat ödüyoruz. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçin bunları.. ~ 7 yıl önce
Milli duygularlaymış, size kazandırdığı için ve yüksek gelir kaymağı yediğinizden senelerce sattınız. İfadelerin içindeki birçok detay tamamen iftira veya kör cehaletin tezahürü. Size mi çalışmak zorunda THY, azıcık haddinizi bilin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel yorum ~ 7 yıl önce
Tebrikler valla
peki ya vatandaş ~ 7 yıl önce
Acenteler thy'ni eleştiriyor de vatandaşı düşünen yok her zamanki gibi! Hep ben hep ben! Peki biz vatandaş olarak kendi ülkemizde yaz mevsiminde uçağa binemiyoruz,tatil yapamıyoruz, ülkemizin nimetlerinden faydalanmıyoruz, elin adamı 3 kuruşa ülkemize uçakla gelip tatil yapıyor, bunlara sebep olan utanmaz,arlanmaz,gözleri paradan başka bir şey görmezler buna ne diyeceksiniz? Temmuz başı komşunun kardeşi yurtdışından Antalya'ya tatile geldi,15 gün,uçak,herşey dahil 5 yıldızlı otele 550 euro verdi ! Üşenmedim havayolu firmalarının sitelerine baktım, İstanbul-Antalya gidiş dönüş, en ucuzu 580 tl, otel de günlük kişi başı 375 tl idi! Ayıptır,günahtır,kendi insanına bu kadar düşman olup da milliyetçi geçinen başka bir millet var mıdır dünyada?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000