23 Nisan 2008, Çarşamba 11:37:15

Turizmciler THY'yi istiyor

Güney Marmara Otelciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Suphi Dilmen, THY'nin Yenişehir Havaalanı'ndaki bürosunun kapatılarak, seferlerin Sun Express'e devredilmesinin havayolu ulaşımını olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Bursa'da Turizm Haftası kapanış kokteyli Almira Otel'de yapıldı. Çok sayıda davetlinin katımdığı kokteylde, turizmciler sıkıntılarını dile getirdi. GÜMTOB Başkanı Suphi Dilmen, Türkiye'de artık turizmin 365 gün olduğunu belirterek, "Bugünleri değerlendirmemiz gerekiyor. Bursa'ya konaklama sektörü açısında yatırımlar yapılacağını duyuyoruz. Bursa'daki turizm potansiyeli yeni yatırımların yapılmasıyla ve kongre turizminin hayata geçirilmesiyle daha da artacak. Ancak THY'nin, Yenişehir Havaalanı'ndaki bürolarını Sun Express'e devretmesinin bu işin ciddiyetinin kaybolacağına inanıyoruz. Hafta sonu gelen duyumlara göre, Sun Express'in tarifeli uçak seferlerini iptal ettiğini duyuyoruz. Bu bizi çok üzdü. THY satış bürosunun kapatılmasını engellemek için milletvekilleriyle görüştük. THY'nin buradan gitmemesi gerekiyor. Böyle bir durum Bursa'nın hava ulaşımını olumsuz etkiler. Kongre merkezi açılacak ve THY buraya tarifeli sefer koymaz ise bu turizm faaliyetleri kendi içimizde kalır" dedi.

Özel idare ile termal kaynaklarla ilgili meselelerin devam ettiğini ifade eden Dilmen, "Dava aşamasına girdik. Çekirge Grubu olarak mağdur duruma düşmemek için dava açmaya hazırlanıyoruz. Avukatlarımız konuyla ilgileniyor. En azından bölge idare mahkemesine yasayı durdurma kararı almayı planlıyoruz" diye konuştu.

Uludağ Oteller Bölgesi'ndeki yıkım söylentileriyle ilgili açıklamalarda da bulunan Dilmen, "Milli Parklar 1994 yılında yapılan imar planlarından sonra yapılan binaların kaçak olduğunu ima ediyor. Biz de 2002 yılında bölgede yeni bir imar planı yapıldığını ve Turizm, Orman ve Bayındırlık bakanlıklarının bu planları imzaladığını söylüyoruz. Ancak bu planları bir milli parklar imzalamadı. Eğer onlarda imzalasaydı, Uludağ'daki sorun ortadan kalkmış olacaktı. Şimdi bölge idare mahkemesine yasayı durdurma kararı aldırmak için dava açacağız" şeklinde konuştu.

Bursa'da kültür turizminin istenilen seviyede olmadığın belirten Dilmen, bu turizmin geliştirildiği takdirde Bursa'ya 12 ay fayda sağlayacağını sözlerine ekledi. İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik de Bursa'nın tarih, kültür kenti ve doğal güzellikleriyle turizm cenneti olduğunu kaydederek, "Bursa'nın değerlerini önce kendi insanımıza ve çevre illerine tanıtmamız gerekir. Projelerimiz devam edecek. Keles Kocayayla'da turizm alanı ilan edilebilir mi? Bursa termalini sağlık turizmine nasıl yönlendirebiliriz. Oylatı nasıl daha aktif şekilde kullanabiliriz, turizmcilerle bunun arayışı içerisindeyiz" diye kaydetti.

Turizmciler THY'yi istiyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000