15 Ocak 2011, Cumartesi 15:19:52

"TUNUS'TA 30 TÜRK ÇALIŞANIMIZ VAR"

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, 2009 yılının Aralık ayında tamamladıkları ve 2047 yılına kadar işletmesini yapacakları Tunus’taki Enfidha Havalimanı’nda nedeniyle bu ülkedeki son gelişmelerle ilgili bir açıklama yaptı.
  • aciklama icin sagol dayi. Saygilarimla, Ahmet Kel
Sani Şener, Atatürk Havalimanı’nda bir kriz merkezi oluşturduklarını operasyonların 24 saat devam edeceğini belirterek, "Tunus’ta işletmesini yaptığımız Enfidha ve Monastır havalimanındaki arkadaşlarımızla sabaha kadar temas halindeydik. Orada 782 çalışanımız var, bunların 30’u Türk. Bizle ilgili şu anda bir sorun gözükmüyor. Havalimanları ülkenin giriş kapısı ve ciddi şekilde güvenlik altına alındı. Elemanlarımızda sorun yok, hiçbiri dönmüyor, operasyonlarının başında. Enfidha ve Monastır’dan genellikle turistlerin geri dönüşleri var. Dönüşlerin hepsini biz yapıyoruz. Her türlü işlemi yapıyoruz, operasyon 24 saat devam ediyor" dedi.

TUNUSLULAR BİZLERİ SEVİYOR
İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Tunus’ta bulunan 30 Türk çalışanı ve Tunuslu çalışanlarının emniyetlerini ön planda tuttuklarını dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti:

"Biz Tunus’ta bulunan Türk arkadaşlarımıza ve Tunuslu çalışanlarımıza olaylar eğer büyürse ve kötüleşirse Türk Büyükelçiliği’ne gidebileceklerini söyledik. Büyükelçimiz çok ciddi bir şekilde uğraşıyor ve yardım ediyor. Şu anda THY’den bir Boeing 777 Tunus’a hareket ediyor. Bizim yönettiğimiz Enfidha havalimanına gidiyor. Biz oraya THY için izin aldık. Oraya inecek, ve ailelerde otobüslerle Enfidha Havalimanı’na getiriliyor. Yol güvenli, bir sorun gözükmüyor. TAV yönetici arkadaşlarımız yolcuların tahliyesini yapmak üzere hazır bekliyorlar. Orada yaşayan Türkler genellikle ailelerini gönderiyorlar. Bizim 30 üst düzey yöneticimiz içinde kendi uçağımızı hazır tutuyoruz fakat kendileri herhangi bir sorun olmadığını güvende olduklarını söylediler. Tunuslular çok iyi insanlar, Türkleri çok seviyorlar. Hatta göstericiler, Türk Büyükelçiliğinden önünden geçerken bayraklarını kaldırarak alkışlıyorlar. Onun için Türklerin yönettiği bir havalimanında sıkıntı olacağını sanmıyorum. Çok iyi ilişkilerimiz var orada bizim. Onun için ben rahatım ve Tunus’un geleceğine de güveniyoruz."

KÜRESEL ŞİRKETLER ALIŞIKTIR
Bir basın mensubunun "Daha önce de Gürcistan ile ilgili bir böyle tecrübe yaşamıştınız? sözü üzerine Şener, "Küresel bir şirket iseniz, bu tip olaylara alışık olmalısınız. Bunların her türlü riskini yönetebiliyor olmanız lazım. Biz Gürcistan’da da aynı şekilde Rusya Gürcistan’ı bombalarken bir tek bizim havalimanımızı bombalamamıştı. Çok enteresandır. Çünkü uluslararası bir yatırım olduğu içindir ve biz havalimanını 24 saat açık tuttuk. Şu anda öyle bir olay yok, halk olayı var. Ama büyük yürüyüşler, Cumhurbaşkanı ülkeyi terk ettikten sonra bitti. Sokaklarda olaylar var şu anda. Bu olaylar da zannediyorum yatışacaktır. Yeni hükümet kuruluyor. Ben Tunuslu tüm yönetici arkadaşlarla konuştum. Ülkeleri için üzülüyorlar ama yeni bir geleceğe baktıklarını da görüyorum" dedi.

TAV yetkilileri, Tunus’ta büyükelçiliği bulunan ülkelerin vatandaşlarının Enfidha Havalimanı’ndan tahliye edileceğini söyledi.

(Hürriyet)
"TUNUS'TA 30 TÜRK ÇALIŞANIMIZ VAR"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
aciklama icin sagol dayi. Saygilarimla, Ahmet Kel

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000