27 Mayıs 2011, Cuma 08:25:30

"TÜM DÜNYAYA PİLOT YETİŞTİRECEĞİZ"

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Aydın'daki Çıldır Havaalanı'nda uluslararası düzeyle bir Uçuş Akademisi kuracaklarını belirterek, "Aydın patenti ile tüm dünyaya pilotlar yetiştireceğiz" dedi...
  • Önce X firmadan uçamaz refuzesini vesika halinde alan şahsı Z firmasından pilot koltuğundan indirinde elim bir kazayla sarsılmayalım......
  • Önce işsiz pilotları istihdam et ondan sonra dünyaya açıl ne dersin yabancı sayısı 1000 olmuş dünyaya pilot yetiştiracekmişmiş yav 500 yakın işsiz bu vatanın evlatları değilmi
  • adı üzerinde türk havayollarını yabancı pilotlar alarak yabancı pilotlar türk havayolllarına cevirdiniz.gereksiz reklamlarla thy nu zarara soktunuz.thy nın reklama ihtiyacı yokki milyonlarca dolar vererek reklamını yapacağa lütfen türkiyedeki elinde ıtpl lisansı olan pilotlara sahip cıkın.birdefaya mahsus bu pilotları alarak bünyenizde tip ve pilot olarak kadronuzda iş verinizki ,sonrada dışarıya pilot yetiştiriniz.tüm pilot arkadaşlar işsizler talpaya üye olun.talpada lütfen görevinin başına.
  • Angus yabancı pilot adaylarından oluşturun bu akademiyi de , boşverin öyle Türk adayı almayı.Türkler zaten uçmayı beceremez(!)
  • Badem bıyıklı mı hitler bıyıklı mı olacak?
  • Arkadaş yazmış imla hataları olabilir ancak ne demek istediği gayet iyi anlaşılıyor.Edebiyat dersi için kimse burada yorum yazmıyor senden de sınıf geçmek için not dilenmiyor.Ben anladım eğer sen havacılık çalışanı olarak ne demek istendiğini anlamadıysan , seni Fransa hava sahasında ATC lerin İngilizce parçalamalarında imla hatalarını düzeltirken görmek isterim.
  • Nedense buraya yorum yazan arkadaşlar anlatım bozukluğunda sınır tanımıyorlar. Örneğin, "Seçimler ve Vaatler" başlıklı yazıyı yazan arkadaşın bir derdi var, anlatmak istiyor ama Türkçe'si can çekiştiğinden ne demek istediği tam anlaşılamıyor. Noktalama işaretleri konusu ise ayrı bir facia.
  • Öncelikle uluslararası egitim verebilmek için iyi derecede İngilizce seviyesine sahip öğretmeniniz olmalı. Sonra bu egitimde kullanılacak yakıt onemli bir gider, ortadoğu ve uzakdoğu ile nasıl rekabet edilecek? vs. vs.
  • bu adamlar flag carrier uçup üstüne avrupa standartlarının üstüne para alıp oda yetmiyormuş gibi kabin memurlarına kartvizit dagıtıp çapkınlık peşinde koşmaları ah ah boş işler bunlar anlamıyorum bu kadar pilot yetiştiricez muhabbetini sen daha kendi yetişmiş pilotuna başvuru şansı vermiyorsun...
  • FOXTROT TİPİ Mİ? Yankee destekli mi?

Sabah saatlerinde havayolu ile Çıldır Havaalanı'na gelen THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, havaalanındaki incelemelerinin ardından Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, çevre belediye başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda Topçu'ya THY Başkan Vekili Cemal Şanlı ve THY Uçuş İşletmelerinden Sorumlu Başpilot ve Genel Müdür Yardımcısı Asaf Bora da eşlik etti.

Toplantının ardından bir açıklama yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY olarak Türkiye genelinde Uçuş Akademisi yapılabilecek bir havaalanı arayışı içerisinde olduklarını söyledi. Aydın'da böyle bir havaalanı olduğundan habersiz olduklarını belirten Topçu, Kültür ve Turizm eski Bakanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç'un Çıldır Havaalanı'nı teklif ettiğini söyledi. Bu konuyu Jandarma Genel Komutanlığı ve DHMİ ile de görüştüklerini belirten Topçu, "12 ay boyunca meteorolojik şartların çok iyi olması nedeniyle buranın Uçuş Okulu kurulması için çok uygun olduğunu tespit ettik. Hükümetimiz, Başbakanımız ve bakanlarımız bu projeyi teşvik ettiler, 'Muhakkak bu okulu buraya kurun. Bunun için en uygun yer Aydın'dır' dediler. Bundan da cesaret alarak biz bugün buraya geldik. Herhangi bir aksilik olmazsa büyük ihtimalle haziran ayı içerisinde biz bu okulun kuruluş çalışmalarına başlayacağız" dedi.

"ULUSLARARASI BİR UÇUŞ AKADEMİSİ KURACAĞIZ"
70 kişilik yolcu uçaklarının Çıldır Havaalanı'na inebileceği yönünde bir kanaate vardıklarını açıklayan Topçu, gene de sivil uçuşlar için ek bir çalışma yapılacağını kaydetti. Kendilerini Aydın'a getiren eğitim uçağının yapılmış en yeni uçak olduğuna dikkat çeken Topçu, "Bu uçak buraya inebildiğine göre eğitim uçaklarının tüm modellerinin buraya iniş kalkışlarında herhangi bir sorun yok. İlk etapta dünya çapında bir Uçuş Okulu'nun Aydın'a kazandırılması, Aydın patentli pilotların yetişmesi hem Aydın hem de ülkemiz için bir değer olacaktır. Burada yetiştireceğimiz tüm pilotlar Amerika'daki bir üniversiteyle birlikte yürüttüğümüz bir program dahilinde yetişecek. Bu okul uluslararası kimliği olan bir okul olacak. Bu okul sadece THY'ye pilot yetiştirmeyecek. Bölgeden talebi olan tüm ülkelerin pilotlarını da yetiştirecek. Sadece THY'nin ihtiyaçlarına yönelik bir okul düşünmüyoruz. Bu okul pilotluk eğitimi almak isteyen tüm çevre ülkelere ücretini ödemeleri karşılığında açık olacak" diye konuştu.

"KARGO UÇAKLARI İÇİN UYGUN DEĞİL"
Kargo taşımacılığının yoğun olduğu Antalya'da bile artık uçakla pek fazla sebze ve meyve taşınmadığının altını çizen Topçu, bu işin özel firmalar tarafından karayolu ile daha ucuza yapılabildiğini söyledi. Mevcut durumda kargo uçaklarının Çıldır Havaalanı'na inmesinin mümkün olmadığını ifade eden Topçu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Pistin durumu kargo uçakları için uygun değil. İleride belki uzatma yapılırsa bu mümkün olabilir. Şu an bazı bölgelerden havayolu bağlantılı karayolu taşımacılığı yapıyoruz. İleride çok büyük bir ihtiyaç doğarsa Çıldır Havaalanı içinde böyle bir durum olabilir ama şu anda böyle bir çalışma fizibilite gözükmüyor. Şartlar ticari olarak da uygun değil."

Aydınlıların küçükte olsa uçakların uçması ve havaalanının çalışmasını arzu ettiğine işaret eden Vali Coş da, Çıldır Havaalanı'nın uluslararası düzeyde ve 350 kişinin istihdam edilebileceği bir Uçuş Akademisi olarak faaliyete geçmesinin önemli olduğuna değindi. Aydın'da yetişecek pilotların dünyanın birçok ülkesinde görev yapacağının altını çizen Vali Coş, bunun Aydın'ın tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağını söyleyerek, "Başbakanımızın Ulaştırma Bakanlığı'na verdiği talimatla DHMİ burayı yatırım planına almış. Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılabilmesi için bekleme salonları ve güvenlik birimleri için yeni binalar ile kargo alanı lazım. Bunlar şu anda yok. Altyapımız hazır olsa 1 aydan daha kısa sürede 70 kişilik uçaklarla yolcu taşımacılığı yapılabilecek. Bu yatırımları DHMİ yapacağı için biraz beklememiz gerekiyor. Önümüzdeki yılbaşına doğru bu yatırımlara başlanması düşünülüyor. Bekleyeceğiz, inşallah o da olacak. Ama bunun yanında THY Uçuş Okulu için gerekli binaların yapımı, temini ve kiralanması konusu var. Bu anlamda da biz yerel yönetimlerimizle, kamu kuruluşlarımızla, meslek odalarımızla işbirliği içerisinde bu sorunu çözeceğiz" şeklinde konuştu.

"TÜM DÜNYAYA PİLOT YETİŞTİRECEĞİZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 13 yıl önce
Önce X firmadan uçamaz refuzesini vesika halinde alan şahsı Z firmasından pilot koltuğundan indirinde elim bir kazayla sarsılmayalım......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Önce işsiz pilotları istihdam et ondan sonra dünyaya açıl ne dersin yabancı sayısı 1000 olmuş dünyaya pilot yetiştiracekmişmiş yav 500 yakın işsiz bu vatanın evlatları değilmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
adı üzerinde türk havayollarını yabancı pilotlar alarak yabancı pilotlar türk havayolllarına cevirdiniz.gereksiz reklamlarla thy nu zarara soktunuz.thy nın reklama ihtiyacı yokki milyonlarca dolar vererek reklamını yapacağa lütfen türkiyedeki elinde ıtpl lisansı olan pilotlara sahip cıkın.birdefaya mahsus bu pilotları alarak bünyenizde tip ve pilot olarak kadronuzda iş verinizki ,sonrada dışarıya pilot yetiştiriniz.tüm pilot arkadaşlar işsizler talpaya üye olun.talpada lütfen görevinin başına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Angus yabancı pilot adaylarından oluşturun bu akademiyi de , boşverin öyle Türk adayı almayı.Türkler zaten uçmayı beceremez(!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Badem bıyıklı mı hitler bıyıklı mı olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaş yazmış imla hataları olabilir ancak ne demek istediği gayet iyi anlaşılıyor.Edebiyat dersi için kimse burada yorum yazmıyor senden de sınıf geçmek için not dilenmiyor.Ben anladım eğer sen havacılık çalışanı olarak ne demek istendiğini anlamadıysan , seni Fransa hava sahasında ATC lerin İngilizce parçalamalarında imla hatalarını düzeltirken görmek isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Nedense buraya yorum yazan arkadaşlar anlatım bozukluğunda sınır tanımıyorlar. Örneğin, "Seçimler ve Vaatler" başlıklı yazıyı yazan arkadaşın bir derdi var, anlatmak istiyor ama Türkçe'si can çekiştiğinden ne demek istediği tam anlaşılamıyor. Noktalama işaretleri konusu ise ayrı bir facia.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Öncelikle uluslararası egitim verebilmek için iyi derecede İngilizce seviyesine sahip öğretmeniniz olmalı. Sonra bu egitimde kullanılacak yakıt onemli bir gider, ortadoğu ve uzakdoğu ile nasıl rekabet edilecek? vs. vs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu adamlar flag carrier uçup üstüne avrupa standartlarının üstüne para alıp oda yetmiyormuş gibi kabin memurlarına kartvizit dagıtıp çapkınlık peşinde koşmaları ah ah boş işler bunlar anlamıyorum bu kadar pilot yetiştiricez muhabbetini sen daha kendi yetişmiş pilotuna başvuru şansı vermiyorsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
FOXTROT TİPİ Mİ? Yankee destekli mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000