07 Ağustos 2012, Salı 08:40:12

TRABZON TURİZMİ THY'YE ODAKLANDI...

Trabzon'a bu yılın 6 aylık döneminde yaklaşık 30 bin Arap turist gelirken yıl sonunda bu sayının 60 bini bulacağı tahmin ediliyor.
  • Trabzonumuz her şeye layık.Karadeniz de satıldı diyen yorumcuya bir lafım var. Buranın kurtuluşu turizmde ve bundan başka bir imkanı yok. Trabzonda tarım da olmaz, hayvancılık ta sanayii de..THY nin politik kararlarla açtığı o kadar hat var ki ! Trabzondan arap ülkelerine yazın yapılabilecek uçuşlar bu ülkenin gelişmesine yardmcı olacaktır. Uçuşlar koymak yetmez tabii ki, buraya altyapıya da önem vererek katkıda bulunmalı. yayla turizmini arttıracak konu yol imkanlarının geliştirilmesinden geçiyor. Tabii ki doğal dokuyu korumak için çok dikkatli olmak lazım ki o konuda geç bile kalınmıştır.
  • trabzona yani ulkemize arap turistlerden baska turist gelmiyormu? avrupali veya rus turistler gelse daha guzel ve iyi olur.
  • Ben sadece Güneydoğu satıldı zannediyordum.Meğer Karadeniz de satılmış:(
  • yaraşır trabzona. saçma sapan afrika hatlarını açmaktansa böyle hat daha makul olur. vali doğru söylemiş.

 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, özellikle son yıllarda Trabzon'un turizm alanında ciddi gelişmeler gösterdiğini belirterek tanıtım anlamında bir takım sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Ü

Trabzon'a geçen yıl 37 bin Arap turist geldiğini bu yılın 6 aylık döneminde ise yaklaşık 30 bin rakamına ulaştıklarını belirten Vali Kızılcık, Türk Hava Yolları'ndan Arap ülkelerinden Trabzon'a direkt uçuş istediklerini kaydetti. Kızılcık "Suudi Arabistan'lı işadamı bölgemizde 5 yıldızlı bir otel yapacak. Bu konuda yer tahsisi yapıldı. Otelin temeli muhtemelen 20-30 Eylül arasında atmış olacağız. Proje şu anda bitti, maliyetini çıkarıyorlar. 30-35 milyon dolar arasında bir yatırım gerçekleşmiş olacak. Arap turistler son yıllarda bölgemize oldukça yoğun ilgi gösteriyorlar. Bu anlamda turizmin daha da gelişeceğine inanıyorum. Türk Hava Yolları'ndan Arap ülkelerinden bölgemize direkt uçuşlar istedik. Onlarda durum değerlendirmesi yapıyorlar. İnşallah bu durum gerçekleşirse bölgemiz turizm anlamında daha da önem kazanmış olacak. Tanıtım alanında bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. Eğer bunu tam olarak aşabilirsek durum çok daha farklı lehimize olacak diye düşünüyorum" dedi.

TRABZON TURİZMİ THY'YE ODAKLANDI...

Yorumlar

Hadi Trabzon ~ 12 yıl önce
Trabzonumuz her şeye layık.Karadeniz de satıldı diyen yorumcuya bir lafım var. Buranın kurtuluşu turizmde ve bundan başka bir imkanı yok. Trabzonda tarım da olmaz, hayvancılık ta sanayii de..THY nin politik kararlarla açtığı o kadar hat var ki ! Trabzondan arap ülkelerine yazın yapılabilecek uçuşlar bu ülkenin gelişmesine yardmcı olacaktır. Uçuşlar koymak yetmez tabii ki, buraya altyapıya da önem vererek katkıda bulunmalı. yayla turizmini arttıracak konu yol imkanlarının geliştirilmesinden geçiyor. Tabii ki doğal dokuyu korumak için çok dikkatli olmak lazım ki o konuda geç bile kalınmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
trabzona yani ulkemize arap turistlerden baska turist gelmiyormu? avrupali veya rus turistler gelse daha guzel ve iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Ben sadece Güneydoğu satıldı zannediyordum.Meğer Karadeniz de satılmış:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
drm ~ 12 yıl önce
yaraşır trabzona. saçma sapan afrika hatlarını açmaktansa böyle hat daha makul olur. vali doğru söylemiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000