31 Ekim 2011, Pazartesi 11:38:37

"TORPİLE KARŞI CEM KOZLU ÖRNEĞİ"

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, bu hafta kanayan bir yaraya parmak bastı...
  • Hocam Almanya da DLR bitmişti hani. Yeni gönderilen 3 kişi ne peki. Cvp. Torpilli...
  • Ağbicim, sen hiç torpil yapmadın mı?Torpilsiz hayat şekersiz reçel gibidir
  • yurt dışında okuyan öğrencinin okuduğu şehrin thy müdürlüğüne atanması sadece cep telefonuyla 5 dakikada işe müdür olarak göreve başladı bunu hamdi topçuya sorduğumda öğrencinin o ülkede okuduğunu pasaport vize gibi sorun olmayacağını her an işbaşı yapabileceğini gibilaflar etti vede iş başı yaptı yeterliliği varmı müdürlük yapabilirmi ama topçu için sorun değilyandaş olsun yeter gerisi faraziya şirket zarar etmiş çokta umrundaydı allah islah etsin
  • kozlu zamanini da biliyoruz onun zamaninda da torpil sistemi iyi calisiyordu ama akepe lilerin yaninda adlari okunmaz...
  • akp iktidarından sonra gelen yönetim zamanında thy de yapılan torpil ve mobbing dünya iş tarihi ve iş sosyolojisi dallarında incelenmesi gereken bir vakadır.sektörden ve işten hiç anlamayan insanların önce uzman sonra da müdür olarak atanmalarından tutun,100 liranın kdv sini hesaplayamayan muhasebe şefi çalıştırmaya dek varan bu durumu bu kafayla düzeltmek imkansızdır.seçimlerde verilen sözler arasında insanları garantili işlere yerleştirmek de vardır.
AirportHaber'in deneyimli yazarı Sefa İnan, ülkenin adeta kanayan yaralarından biri haline gelen torpil mekanizmasını köşesine taşıdı.

Türkiye'de oldukça yaygın hale gelen bir konu olan torpil sistemini köşesinde açığa vuran İnan, sektörde işleyen sistemi de dışa vurdu. Özellikle kamu kuruluşlarında müdürlerin yanlarına tanıdıklarını almasının yanı sıra, torpille işe girenlerin sistemi nasıl dürttüğünü de detaylı olarak açıkladı.

Torpil mekanizmasının geri kalmış ülkelerde sıklıkla karşılaşıldığını ifade eden Başyazar İnan, bu durumun çözümünü de verdiği açıklayıcı örnekle okuyucularına aktardı. Türk Havacılığı'nda da hakim olan danışıklı dövüşlerin ve işe alımların, ayrıca işe tanıdık aracılığıyla girenlerin çalıştıkları şirkette kendilerine nasl yer bulduklarını da tek tek sıraladı.

Okuyucuların belki de en çok merak ettiği konu olan ve çok tartışılacak Türk Hava Yolları'ndaki torpil sistemini ve Cem Kozlu dönemini Sefa İnan bakın nasıl açıkladı.

Soru: THY'de torpil sistemi?

İşte cevap:



"TORPİLE KARŞI CEM KOZLU ÖRNEĞİ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Hocam Almanya da DLR bitmişti hani. Yeni gönderilen 3 kişi ne peki. Cvp. Torpilli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ağbicim, sen hiç torpil yapmadın mı?Torpilsiz hayat şekersiz reçel gibidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yurt dışında okuyan öğrencinin okuduğu şehrin thy müdürlüğüne atanması sadece cep telefonuyla 5 dakikada işe müdür olarak göreve başladı bunu hamdi topçuya sorduğumda öğrencinin o ülkede okuduğunu pasaport vize gibi sorun olmayacağını her an işbaşı yapabileceğini gibilaflar etti vede iş başı yaptı yeterliliği varmı müdürlük yapabilirmi ama topçu için sorun değilyandaş olsun yeter gerisi faraziya şirket zarar etmiş çokta umrundaydı allah islah etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kozlu zamanini da biliyoruz onun zamaninda da torpil sistemi iyi calisiyordu ama akepe lilerin yaninda adlari okunmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
akp iktidarından sonra gelen yönetim zamanında thy de yapılan torpil ve mobbing dünya iş tarihi ve iş sosyolojisi dallarında incelenmesi gereken bir vakadır.sektörden ve işten hiç anlamayan insanların önce uzman sonra da müdür olarak atanmalarından tutun,100 liranın kdv sini hesaplayamayan muhasebe şefi çalıştırmaya dek varan bu durumu bu kafayla düzeltmek imkansızdır.seçimlerde verilen sözler arasında insanları garantili işlere yerleştirmek de vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000