03 Temmuz 2012, Salı 17:01:23

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDE UYUŞMAZLIK!

Hava-İş Sendikası Teknik A.Ş. ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmesinde uyuşmazlık tutanağı tutulduğunu açıkladı...
  • SÖZ UÇAR YAZI KALIR... SENDİKACILARIN SÖZLERİ UÇTU, 305 ARKADAŞIMIZ İŞSİZ KALDI... KALICI OLAN İŞTE BUDUR! 305 KİŞİ... ONLAR ÇOK BİLİNÇLİLERDİ TIPKI SİZLER GİBİ... BİZ UYUDUK, ONLAR SAYENİZDE UYKUDAN UYANDILAR. BİR DE BAKTILAR Kİ, İŞSİZ KALMIŞLAR...
  • İşverenin %3 Zamda direttiğinin, kazanılmış haklardan geri adım attırmakta ısrarlı olduğunun bilincinde olmayan Mağdur!!. Memur sendikalarına dahi %4 artı %4 veren Yüksek hakem kurulu kadar bile insafı olmayan işvreninin tavrına karşı çıkacağına sendikana huuuu diyen uykucu..Uykudan uyandığında %3 ü alıp haklarından %10 geri gittiğinde mağduriyetin sona mı erecek? Yoksa o zaman mı mağdur olduğun aklına düşecek. Belki YHK nin toplu sözleşme imzalaması hepiniz için iyi olacak. Hem THY A.O çalışanları için, hem de Teknik A.Ş çalışanları için. YHK nin bağıtladığı toplu sözleşme görüşmelerinden sonra neler kaybettiğinizi(kazandığınızı değil) gördüğünüzde, örgütlü olmanın, sendikalı olmanın ne demek olduğunui İşverenin saldırılarına karşı direnmenin ne olduğunu belki anlayacaksınız. Ama O gönlerde sakın ola burada ağlamayın. Söz uçar yazı kalır. Bilinçsizliğinize de hayıflanmayın. 2013 yeni toplu sözleşme görüşmeleri için yeni bir başlangıç. Uyanan mağdur olmaz.
  • ALLAH aşkına bilen biri varsa cvp versin bu tekliflerde habom varmı habom içinde yüzde 40 lık bir söylenti var doğrımu
  • yani bu yüzde 40 teklif edilen ücret habom içinmi , yeni işe girecek denilmiş tk artı teknik adı altında teknsiyen almıyor cvp veririmisiniz.
  • 2.5 SENEDİR ZAM BEKLEYEN, TEK HAYALİ (BUNCA ZAMAN SONUNDA) SÜREÇ BİTTİĞİNDE ALACAĞI TOPLU PARA OLAN İNSANLARI ARTIK DAHA FAZLA MAĞDUR ETMEDEN TİS SÜRECİNİN BİTİRİLMESİ GEREKMEZ Mİ? TARAFLAR ARTIK LÜTFEN ANLAŞSINLAR. FİLLER YÜRÜR ÇİMENLER EZİLİR DENİLİYOR... CANLA BAŞLA ÇALIŞAN PERSONELİN HAKKI OLAN ZAMMI, 2.5 SENENİN SONUNDA, ALMAK İSTEDİĞİNİ DÜŞÜNEN KİMSE VAR MI? TESPİTTİ TUTANAKTI BİLİRKİŞİYDİ ZAMAN AKIP GİDİYOR... HUUU SENDİKA, FARKINDA MISIN?
  • HAVA-İŞ İ BU SÜREÇTE ELEŞTİRİP İŞVERENENİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYİN...SÖZLEŞMELER BİTSİN ONDAN SONRA SENDİKA YÖNETİMİNE NE SÖYLEYECEKSENİZ SÖYLERSİNİZ...EN AZINDAN YÜZDE 10 LUK MAAŞ ARTIŞI HAKKIMIZ SÖKE SÖKE ALICAĞIZ...
  • sendıka işcinin en doğal hakıdır.başkanı ıyı yada kotu olsun.bakıyorum sendıkaya yuklenıyorsunuz sayın yorumculare.sendıka olmayan yerlerde maaşlar sosyal haklar nasıl bır ınceleyın.unıversıte mezununu ozel sektörde 1000 tl altında ışe başlatıyorlar.canım pahasına işçinin yanındayım.sendıka varsa işçi var semdıka yoksa hamdı topçu gıbılerı var.
  • ey HAVA İŞ sızler eğer sene 2010 senesınde personelını satmasaydın 8.maddeden bu olaylar olmayacaktı.Ama buraya yorum yazan arkadaşlar anlamıyor neyı savunuyorlar o arkadaşlar 8ç maddeden sızler sayesınde satıldı ve şu anda işsızler ve sızlerde kabul etmemekle ısrarcısınız.eğer sızler bu arkadaşlar ıcın bu kadar mucadele etseydınız bu işler buraya kadar gelmezdii..
  • Son çıkarılan grev yasağı maddesinin Teknik AŞ yi kapsamadığı ve arabulucu ve yasal süre sonunda teknikte grev ilanını asmaktan çekinilmeyeceği sendika hukuk danışmanı Abdi PESOK tarafından bugün TİS masasında o çok bilen yetkililere (tokat gibi)bildirildiğinde dumura uğrayıp birbirlerine anlamsızca bakışmışlar.Ayrıca çalışmaya devam eden arkadaşların morallerini bozmak için söylemiyorum ama tamamı hayati olmak üzere 45 yeni teklifle geldiklerini duyduk Allah sizlere de yardımcı olsun. Son olarak sizlere tavsiyem sendikanıza sahip çıkın ve birlik olmayı becerebilirseniz haklı olduğunuz durumlarda kimseden korkmayın.Unutmayın hepsi gidecek sizler orada kalacaksınız.
  • Atölyemizde işin tamamını yapan biziz , 2 TK Personeline bedel çalışıyoruz , göz göre göre 40-50 yaşındaki TK personeli yatarak , çay içerek , kahve içerek aylık 4-5 milyar para kazanıyor , bize 1,5 milyarı çok görüyorlar, hiçbir hakkımızı vermiyorlar , niyemiş biz 20 yaşındaymışız bize çokmuş , bumudur yani HAK sorarım size? Yönetim biraz o üst katlardan insin , sabah gelip 2 saat kahvaltı yapıp , kraker yiyip iş geçirerek , milletle muhabbet edip , dışarıda sigarasını tüttürerek olmaz bu işler. Kim ne kadar çalışıyorsa hakkını verin. Apron kartımda Teknisyen yazıyor , ID kartımda Kursiyer , Takımhane kartımda Yardımcı Teknisyen , Sivil Havacılıkta anca yatıyor .. Sendika işi çözer dedik daha beter ettiler , Bizim sıfatımız nedir , şirket tamamen işine geldiğince kullanıyor , kimse buna bir el atmayacak mı ?

Hava-İş'ten yapılan açıklamada:

THY Teknik A.Ş 3. Dönem toplu iş sözleşmesi işverenin gerekçesiz itirazları nedeni ile 12 ay gecikmeli başlamıştı. Sermayesinin %100'ü THY A.O'ya ait uçak bakım şirketi olan THY Teknik A.Ş'de 16.05.2012 tarihinde başlayan 60 günlük toplu iş sözleşme görüşmelerinde 6 oturum sonucunda işveren sendikamızın taleplerini kabul etmediği gibi sendikanın değişiklik önermediği bir çok maddede kazanılmış haklarımızı geri götüren karşı teklif getirdi.

Ayrıca 29 Mayıs 2012 tarihinde bu işyerinde grev yasağına karşı basın açıklamasına katılan 39 üyemizin işten çıkarılması konusunda işçilerin geri işe alınması talebi de toplu iş sözleşmesinin temel taleplerinden oldu.

İşverene  uzlaşmaz  tutumlarına son vererek iş barışı ve huzurunun sağlanması için işe geri dönüşlerin sağlanması ve toplu iş sözleşmesinin masada sonuçlandırılması konusunda sendikanın çözüme için adım atmaya hazır olduğu bu sağlanmadığı takdirde sözleşmenin mecburen YHK'ca üçüncü bir tarafça imzalanacağı billdirildi.

Yasal süreç bu aşamadan sonra resmi arabulucu atanması ile devam edecek. Resmi arabulucu atanması ile birlikte 15 gün görev yapmakta bu süre tarflarca 6 gün uzatılabilmektedir.

THY Teknik A.Ş 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesinde Uyuşmazlık Tutanağı Tutuldu

UYUŞMAZLIK TUTANAĞINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDE UYUŞMAZLIK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

ÇARŞI ~ 12 yıl önce
SÖZ UÇAR YAZI KALIR... SENDİKACILARIN SÖZLERİ UÇTU, 305 ARKADAŞIMIZ İŞSİZ KALDI... KALICI OLAN İŞTE BUDUR! 305 KİŞİ... ONLAR ÇOK BİLİNÇLİLERDİ TIPKI SİZLER GİBİ... BİZ UYUDUK, ONLAR SAYENİZDE UYKUDAN UYANDILAR. BİR DE BAKTILAR Kİ, İŞSİZ KALMIŞLAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mağdurum da Mağdur'a ~ 12 yıl önce
İşverenin %3 Zamda direttiğinin, kazanılmış haklardan geri adım attırmakta ısrarlı olduğunun bilincinde olmayan Mağdur!!. Memur sendikalarına dahi %4 artı %4 veren Yüksek hakem kurulu kadar bile insafı olmayan işvreninin tavrına karşı çıkacağına sendikana huuuu diyen uykucu..Uykudan uyandığında %3 ü alıp haklarından %10 geri gittiğinde mağduriyetin sona mı erecek? Yoksa o zaman mı mağdur olduğun aklına düşecek. Belki YHK nin toplu sözleşme imzalaması hepiniz için iyi olacak. Hem THY A.O çalışanları için, hem de Teknik A.Ş çalışanları için. YHK nin bağıtladığı toplu sözleşme görüşmelerinden sonra neler kaybettiğinizi(kazandığınızı değil) gördüğünüzde, örgütlü olmanın, sendikalı olmanın ne demek olduğunui İşverenin saldırılarına karşı direnmenin ne olduğunu belki anlayacaksınız. Ama O gönlerde sakın ola burada ağlamayın. Söz uçar yazı kalır. Bilinçsizliğinize de hayıflanmayın. 2013 yeni toplu sözleşme görüşmeleri için yeni bir başlangıç. Uyanan mağdur olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habom ~ 12 yıl önce
ALLAH aşkına bilen biri varsa cvp versin bu tekliflerde habom varmı habom içinde yüzde 40 lık bir söylenti var doğrımu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habom ~ 12 yıl önce
yani bu yüzde 40 teklif edilen ücret habom içinmi , yeni işe girecek denilmiş tk artı teknik adı altında teknsiyen almıyor cvp veririmisiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAĞDURUM DA MAĞDUR ~ 12 yıl önce
2.5 SENEDİR ZAM BEKLEYEN, TEK HAYALİ (BUNCA ZAMAN SONUNDA) SÜREÇ BİTTİĞİNDE ALACAĞI TOPLU PARA OLAN İNSANLARI ARTIK DAHA FAZLA MAĞDUR ETMEDEN TİS SÜRECİNİN BİTİRİLMESİ GEREKMEZ Mİ? TARAFLAR ARTIK LÜTFEN ANLAŞSINLAR. FİLLER YÜRÜR ÇİMENLER EZİLİR DENİLİYOR... CANLA BAŞLA ÇALIŞAN PERSONELİN HAKKI OLAN ZAMMI, 2.5 SENENİN SONUNDA, ALMAK İSTEDİĞİNİ DÜŞÜNEN KİMSE VAR MI? TESPİTTİ TUTANAKTI BİLİRKİŞİYDİ ZAMAN AKIP GİDİYOR... HUUU SENDİKA, FARKINDA MISIN?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAKKIMIZI İSTERİZ... ~ 12 yıl önce
HAVA-İŞ İ BU SÜREÇTE ELEŞTİRİP İŞVERENENİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYİN...SÖZLEŞMELER BİTSİN ONDAN SONRA SENDİKA YÖNETİMİNE NE SÖYLEYECEKSENİZ SÖYLERSİNİZ...EN AZINDAN YÜZDE 10 LUK MAAŞ ARTIŞI HAKKIMIZ SÖKE SÖKE ALICAĞIZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adalet ~ 12 yıl önce
sendıka işcinin en doğal hakıdır.başkanı ıyı yada kotu olsun.bakıyorum sendıkaya yuklenıyorsunuz sayın yorumculare.sendıka olmayan yerlerde maaşlar sosyal haklar nasıl bır ınceleyın.unıversıte mezununu ozel sektörde 1000 tl altında ışe başlatıyorlar.canım pahasına işçinin yanındayım.sendıka varsa işçi var semdıka yoksa hamdı topçu gıbılerı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kayıp ~ 12 yıl önce
ey HAVA İŞ sızler eğer sene 2010 senesınde personelını satmasaydın 8.maddeden bu olaylar olmayacaktı.Ama buraya yorum yazan arkadaşlar anlamıyor neyı savunuyorlar o arkadaşlar 8ç maddeden sızler sayesınde satıldı ve şu anda işsızler ve sızlerde kabul etmemekle ısrarcısınız.eğer sızler bu arkadaşlar ıcın bu kadar mucadele etseydınız bu işler buraya kadar gelmezdii..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik atık ~ 12 yıl önce
Son çıkarılan grev yasağı maddesinin Teknik AŞ yi kapsamadığı ve arabulucu ve yasal süre sonunda teknikte grev ilanını asmaktan çekinilmeyeceği sendika hukuk danışmanı Abdi PESOK tarafından bugün TİS masasında o çok bilen yetkililere (tokat gibi)bildirildiğinde dumura uğrayıp birbirlerine anlamsızca bakışmışlar.Ayrıca çalışmaya devam eden arkadaşların morallerini bozmak için söylemiyorum ama tamamı hayati olmak üzere 45 yeni teklifle geldiklerini duyduk Allah sizlere de yardımcı olsun. Son olarak sizlere tavsiyem sendikanıza sahip çıkın ve birlik olmayı becerebilirseniz haklı olduğunuz durumlarda kimseden korkmayın.Unutmayın hepsi gidecek sizler orada kalacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HABOM ~ 12 yıl önce
Atölyemizde işin tamamını yapan biziz , 2 TK Personeline bedel çalışıyoruz , göz göre göre 40-50 yaşındaki TK personeli yatarak , çay içerek , kahve içerek aylık 4-5 milyar para kazanıyor , bize 1,5 milyarı çok görüyorlar, hiçbir hakkımızı vermiyorlar , niyemiş biz 20 yaşındaymışız bize çokmuş , bumudur yani HAK sorarım size? Yönetim biraz o üst katlardan insin , sabah gelip 2 saat kahvaltı yapıp , kraker yiyip iş geçirerek , milletle muhabbet edip , dışarıda sigarasını tüttürerek olmaz bu işler. Kim ne kadar çalışıyorsa hakkını verin. Apron kartımda Teknisyen yazıyor , ID kartımda Kursiyer , Takımhane kartımda Yardımcı Teknisyen , Sivil Havacılıkta anca yatıyor .. Sendika işi çözer dedik daha beter ettiler , Bizim sıfatımız nedir , şirket tamamen işine geldiğince kullanıyor , kimse buna bir el atmayacak mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000