25 Aralık 2013, Çarşamba 09:52:35

TOPÇU'DAN TÜM ÇALIŞANLARI İLGİLENDİRECEK AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Hava-İş Sendikası'yla imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'nin detayları hakkında konuştu. Topçu, "Barış Bedeli" olarak tüm çalışanlara 5 bin 500 TL dağıtılacağını söyledi.
  • “Barışın bedeli” yanıtını verdi ve şöyle devam etti: “3 bin 500 lira maaş alan da, çok daha yüksek maaş alan da herkes bu 5 bin 500 lirayı alacak. Eşitlik olsun istedik. Artık herkesin keyfi yerinde.” Tukısh Habom çalışanları ne zaman 3 bin 500 lira maaş alır olmuş, yoksa çalışan olarak mı saymıyorsunuz??? HABOM'da barış yok, vur Habom çalışanının sırtına....
  • Bakalim senin kokun ne zaman cikacak, sendede cok numara var....
  • Ne olacak bizim bu halimiz?? Yönetim kurulu hiçmi okumuyor bu yorumları?. Anket yaptırsınlar memnuniyetlik anketi .% 100 mutsuz ve maaşlardan tatminsizlik çıkacaktır. SESİMİZİ DUYUN ARTIIK....
  • Kardeş biz harranlıyak ?
  • Thy kabinin özelleşmesini istteyen o kadar çok kişi varki, yada maaşlarımızın düşmesini bekleyen. Siz milletin maaşına göz koyacağınıza kendi işinize baksanıza! Yerde yolculara nasıl davrandığınızı görüyoruz gelip burda para diye dilenmeyin.
  • Tgs ye para yok mu diyen adam, size para yok tabi. Nasılsa ucuza çalışıyoruz diye savsattığınız işler yüzünden, havalimanındaki yolculara hayvan muamelesi yapmanız yüzünden bu parayı hakettiğinizi düşünüyor musunuz?
  • Haboma hala kötü gözlerle bakan teknik a.ş teknisyenlerine sesleniyorum.aşağıdaki pis yorumlari okuduktan sonra yazmak gereği duydum. Farkina varamadiniz hala biz sizin yaptiginiz isleri daha dusuk ucretlere yapiyoruz evet sizlerde bizleri sahiplenmek yerine hala kin gütmektesiniz.ama şunu unutmayin bizde sizin yavaş yavaş eriyip gitmenizi büyük bir zevkle izleyecegiz daha film yeni başladi.kabin memuru arkadaslar sizlerde insanlari bu kadar küçük görmeyin biz sizin gözünüzde nasilsak unutmayin sizde bizlerin gözünde öylesiniz.verdiginiz deger kadar deger görürsünüz.
  • Başbakan için bir uçak (galiba A330) satın alınmıştı ve uçağın içi ABD'de donatılıyordu. Şirket iflas etmişti de THY satın almaya kalkmıştı ama olmamıştı. Bu iş n'oldu bilen var mı? Uçak ne zaman biter?
  • Yiyin birbirinizi Typ.okul .HABOM .TEKNİK diye bizi yonetmek icin akila ihtiyac yok .Sen kotuysen ohhh ben iyi olmasamda olur.Aman ha bersber olmayalim
  • tgsliler taşeron firma olduklarını bilmiyorlar heralde

Akşam Gazetesi'nden Funda Özkan, Hamdi Topçu'yla yaptığı sohbeti okuyucularıyla paylaştı. İşte THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun önemli açıklamalarda bulunduğu o sohbetin detayları... Bol fırtınalı, bol kavgalı şu günlerde güzel bir şeyler de oluyor ama arada kaynayıp gidiyor. THY için Türkiye’nin en büyük ‘küresel markası’ diyoruz. Ve THY’de 15 Mayıs’tan beri devam eden grev vardı. 18 bin 600 kişinin çalıştığı şirkette 280’e yakın kişi grevde olsa da, grev grevdir. THY ile uçanlar hissetmiyordu ama Yeşilköy’deki genel müdürlüğün kapısında grev çadırı kuruluydu.

Yoğun gündem arasında Hava İş Sendikası ile THY’nin anlaşması, hak ettiği önemde yerini alamadı. Sendika internet sitesinde “Yapılan anlaşmaya göre ücretlere ilk yıl yüzde 5 + yüzde 3 oranında, takip eden yıllar içinse her altı ayda bir yüzde 3 oranında artış yapılacaktır. Enflasyonun yüzde 3’ten yüksek olması halinde fark 6 aylık dilimler halinde ücretlere yansıtılacaktır” diye üç yıllık sözleşmenin müjdesini veriyor. Özel sektörde çalışanlar iyi bilir, THY çalışanlarının aldığı zam hiç fena değil.

Zaten THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da, aradığımda şunları söyledi: “Anlaşmazlığımızın nedeni ücret değildi ki. Biz sendikanın istediği oranın bir puan da üstünde vermiştik. Anlaşma sonrası her çalışana brüt 5 bin 500 lira ödüyoruz.”

“Prim mi?” diye sordum:

Gülerek, “Barışın bedeli” yanıtını verdi ve şöyle devam etti: “3 bin 500 lira maaş alan da, çok daha yüksek maaş alan da herkes bu 5 bin 500 lirayı alacak. Eşitlik olsun istedik. Artık herkesin keyfi yerinde.”

305 kişinin durumunu komisyon belirleyecek

Hava İş Sendikası ile THY arasındaki uzlaşmanın kapısını, sendikanın yönetiminin değişmesi açtı. Profesyonel sendikacı Atilay Ayçin gitti, yerine THY çalışanı olan Ali Kemal Tatlıbal başkanlık koltuğuna oturdu.

Hamdi Topçu, “Bir önceki sendika yönetimi inatlaşma halindeydi. Yeni yönetim iyi niyetle uzlaşmak istedi, biz zaten hazırdık” diyor. Sendikanın grev kararı almasının başat nedeni eylemler nedeniyle işten atılan 305 kişinin işe geri dönmesi talebinin karşılanmamasıydı.

Hamdi Topçu anlatıyor: “THY yönetiminden iki kişi, sendikadan iki kişi olmak üzere dört kişilik komisyon kurduk. Bu komisyon işten atılan 305 kişinin durumunu tek tek inceleyecek ve karara varacak. Aralarında tazminatını alıp başka işe girenler de var, eylem sırasında darp olayına karışanlar da var. Biz de uzlaşmacı bir tavır içindeyiz. Komisyonun raporu neticesine işe geri dönenler olacak.” 

TOPÇU'DAN TÜM ÇALIŞANLARI İLGİLENDİRECEK AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

misafir ~ 10 yıl önce
“Barışın bedeli” yanıtını verdi ve şöyle devam etti: “3 bin 500 lira maaş alan da, çok daha yüksek maaş alan da herkes bu 5 bin 500 lirayı alacak. Eşitlik olsun istedik. Artık herkesin keyfi yerinde.” Tukısh Habom çalışanları ne zaman 3 bin 500 lira maaş alır olmuş, yoksa çalışan olarak mı saymıyorsunuz??? HABOM'da barış yok, vur Habom çalışanının sırtına....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 10 yıl önce
Bakalim senin kokun ne zaman cikacak, sendede cok numara var....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Habomzade ~ 10 yıl önce
Ne olacak bizim bu halimiz?? Yönetim kurulu hiçmi okumuyor bu yorumları?. Anket yaptırsınlar memnuniyetlik anketi .% 100 mutsuz ve maaşlardan tatminsizlik çıkacaktır. SESİMİZİ DUYUN ARTIIK....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 10 yıl önce
mutsuzsan istifa edersin kapı orda.sana yönetimin vereceği cevabı yazdım.
Habomcu ~ 10 yıl önce
Kardeş biz harranlıyak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM1 ~ 10 yıl önce
Thy kabinin özelleşmesini istteyen o kadar çok kişi varki, yada maaşlarımızın düşmesini bekleyen. Siz milletin maaşına göz koyacağınıza kendi işinize baksanıza! Yerde yolculara nasıl davrandığınızı görüyoruz gelip burda para diye dilenmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 10 yıl önce
Tgs ye para yok mu diyen adam, size para yok tabi. Nasılsa ucuza çalışıyoruz diye savsattığınız işler yüzünden, havalimanındaki yolculara hayvan muamelesi yapmanız yüzünden bu parayı hakettiğinizi düşünüyor musunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Haboma hala kötü gözlerle bakan teknik a.ş teknisyenlerine sesleniyorum.aşağıdaki pis yorumlari okuduktan sonra yazmak gereği duydum. Farkina varamadiniz hala biz sizin yaptiginiz isleri daha dusuk ucretlere yapiyoruz evet sizlerde bizleri sahiplenmek yerine hala kin gütmektesiniz.ama şunu unutmayin bizde sizin yavaş yavaş eriyip gitmenizi büyük bir zevkle izleyecegiz daha film yeni başladi.kabin memuru arkadaslar sizlerde insanlari bu kadar küçük görmeyin biz sizin gözünüzde nasilsak unutmayin sizde bizlerin gözünde öylesiniz.verdiginiz deger kadar deger görürsünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başbakan uçağı ~ 10 yıl önce
Başbakan için bir uçak (galiba A330) satın alınmıştı ve uçağın içi ABD'de donatılıyordu. Şirket iflas etmişti de THY satın almaya kalkmıştı ama olmamıştı. Bu iş n'oldu bilen var mı? Uçak ne zaman biter?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilge ~ 10 yıl önce
Yiyin birbirinizi Typ.okul .HABOM .TEKNİK diye bizi yonetmek icin akila ihtiyac yok .Sen kotuysen ohhh ben iyi olmasamda olur.Aman ha bersber olmayalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kt ~ 10 yıl önce
tgsliler taşeron firma olduklarını bilmiyorlar heralde

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000