16 Ekim 2013, Çarşamba 08:39:09

TOPÇU: "YÜKSEK FİYATLI BİLETLERİMİZ KISITLI"

Akşam Gazetesi yazarlarından Funda Özkan, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile yaptığı sohbeti köşesine taşıdı. Özkan, çok tartışılan bilet fiyatlarıyla ilgili verileri de köşesinden paylaştı. İşte o yazı...
  • Eminim sirkete torpilsiz girip yurtdisina da torpilsiz tayin olmussundur!!! Yorumum niye seni rahatsiz etti? Ben de bu sirkete 14 senedir memur olarak emek veriyorum (sirkete part time girdim 7 sene sonra % 100 maas almaya basladim sizler gibi direk uzman,mudur vs olarak thy'na torpille alinmadim veya ise girip de 3-5 ayda mudur olup yurtdisina tayin olmadim bilgin olsun!!!) benim niye oyle bir hakkim yok da sizlerin var? Sizler ust yonetime bunun haksizlik oldugunu soyluyor musunuz? 5 yildizi bu kafayla mi alacaksiniz? Butun buyuk sirketler calisanlarini yer oldugu takdirde upgrade ediyor ama onlar buyuk sirket thy kucuk bile degil!!! Bu rezillik bu sirketin calisanlarina verdigi degerin bir gostergesi biz de ona gore calisiyoruz zaten!!! Business de yer oldugu zaman da ekonomi ucuyor musun ki her zaman business de ucuyoruz yalanini yaymayin lutfen diyorsun??? Yer oldu mu krallar gibi business de ucuyorsunuz bu yalan mi ??? Cok uzuldum ekonomide hem de 22 e de uctuguna!!!!!!!!!!!!
  • Herseyin yalan herseyin goz boyama !!! Sen ve avanen belese her daim business class ta uctugunuz icin neyin ne oldugunu bilmiyorsunuz!!! Ayrica talep cok oldugunda fiyatlari boylesine rezilce yukseltmek ticari basari midir yoksa olu gomuculuk mudur??? Vatandaslarin sirtina yuklediginiz haksiz yere alinan hizmet bedeli,yakit harci ,havalani vergileri vs yetmiyor bir de fahis fiyata bilet satiyorsunuz !!! Gozunuzu toprak doyursun insallah !!!!!!
  • AHL den Ankara hattı ne zaman özel hava yollarına açılacak yeter artık THY nin tekeli.
  • Şu da gözardı edilmemeli, benim bile ucuz diye aylar önce alıp da belirli nedenlerle uçamadığım birçok bilet, kampanyalı olması nedeniyle iade alamadığım dolayısıyla sadece parasını ödeyip onca bileti yaktığım ama şirketin benim verdiğim bu parayı aylarca kullanıp (değerlendirip) üstüne o koltuğu bir de başkasına satarak yeniden bir kazanç elde etmesini normal bulmak lazım. Bunu da düşünecek şirket içinde onca yetkili var. Yani boş koltuk görseniz de o koltuğun parası şirketin kasasına zaten önceden çoktan girmiş.

Uzun bayram tatilinde kimileri şu an güney sahillerinde, kış öncesi güneş ve denizin tadını çıkarıyor. Antalya ve özellikle Bodrum’da turizmciler ‘rezervasyonsuz’ gelmeyin çağrısını yapıyordu. Eminim yine bir kesim, uçak yolculuğunda fiyatların yüksekliğinden yakınmıştır.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’ya sordum:

“Bazı hatların bilet fiyatı mesela Bodrum fiyatları özellikle yazın çok yüksektir. Bodrum, Anadolu’daki herhangi bir hattı sübvanse ediyor mu?”

Etmiyormuş. “Bir hattın geliriyle, diğer bir hattı finanse etme diye bir şey söz konusu değil” diyor.

Hamdi Topçu ilginizi çekebilecek yorum yaptı:

“Bazı hatlar daha yoğun, bazı hatların sadece sezonluk talebi var. Antalya, Bodrum, Dalaman sadece mevsimsellik gösteren hatlarımız. Ama 12 boyunca sefer yaptığımız Ankara, İzmir, Trabzon, kısmen yine Antalya, Adana’da homojen talep var. Gelir yönetimi diye bir sistemimiz var. Talebin arttığı anlarda, otomatik olarak fiyatı yükseltir, talebin az olduğu dönemde de fiyatı otomatik düşürür. Yoksa bir hattın zararını diğer hatta karşılayacağız diye bir fiyat artışı söz konusu değil.”

Söz Bodrum hattından açılmışken Hamdi Topçu şunları da söylüyor:

“Yedi gün çok yoğun trafik söz konusu değil ki. Yaz mevsiminde de cuma ve pazar günleri yoğun. Homojen bir trafik yapısına sahip değil. Bizim havacıların sevdiği bir destinasyon türü değil.”

‘TRAFİKTEN HAZ DUYARIM’

Hamdi Topçu dün, bayramın ilk günü İstanbul’daydı. Bugün bildiğim kadarıyla memleketi Rize’ye gidecek. Anne ve babasının mezarlarını ziyaret edip, akrabalarını görecek.
Malum bayram boyunca hava trafiği de çok yoğun.
Hamdi Topçu’ya, yoğun bayram trafiğinden ‘sıradan’ yolcular gibi mustarip olup olmadığını sordum:

“Bizler trafikten her zaman haz duyarız. Yüksek trafik bizi heyecanlandırıyor” diyerek başladı söze:

“Bayramlarda iç hatlarda da dış hatlarda da çok yoğun geçiyor. Her zaman olduğu gibi bu yıl da rutin seferlerimizin yanına bazı ek seferler de koyduk. Bu bayram 44 ek seferimiz var. Daha kapasiteli uçaklarla iç hatlarda sefer yapıyoruz. İnşallah kazasız belasız herkesin bayramına bir katkımız olacak.”

Bu arada belirteyim, talep yoğunluğu sefer yapılan 42 havaalanında da geçerliymiş.

BİLETLERİN ÇOĞUNLUĞU 300 LİRANIN ALTINDA

Uçak biletlerinde ‘taban fiyat’ uygulaması tartışması yaşandı geçen günlerde. Ulaştırma Bakanlığı serbest piyasa ekonomisi nedeniyle üst limit açıklamayacağını, şirketlerin centilmence sorunu çözmesini istedi.

Hamdi Topçu da, “Bizim zaten yüksek fiyatlı biletlerimiz çok kısıtlı” diyor ve rakamlarla anlatıyor:

2013’ün ilk 6 ayında THY markasıyla 887 bin kişi 99 liranın altında bilet aldı. Anadolu Jet ile de 1 milyon 658 bin kişi (Toplam 2 milyon 545 bin kişi).
Toplam iç hatlarda 6 milyon 630 bin bilet satıldı.
119 TL ve altında satılan bilet 2 milyon 33 bin.
204 TL ve altı 5 milyon 77 bin.
300 TL altı bilet fiyatıyla da toplam 6 milyon 290 bin yolcu seyahat etmiş. 

TOPÇU: "YÜKSEK FİYATLI BİLETLERİMİZ KISITLI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

bir calisan'a!!! ~ 11 yıl önce
Eminim sirkete torpilsiz girip yurtdisina da torpilsiz tayin olmussundur!!! Yorumum niye seni rahatsiz etti? Ben de bu sirkete 14 senedir memur olarak emek veriyorum (sirkete part time girdim 7 sene sonra % 100 maas almaya basladim sizler gibi direk uzman,mudur vs olarak thy'na torpille alinmadim veya ise girip de 3-5 ayda mudur olup yurtdisina tayin olmadim bilgin olsun!!!) benim niye oyle bir hakkim yok da sizlerin var? Sizler ust yonetime bunun haksizlik oldugunu soyluyor musunuz? 5 yildizi bu kafayla mi alacaksiniz? Butun buyuk sirketler calisanlarini yer oldugu takdirde upgrade ediyor ama onlar buyuk sirket thy kucuk bile degil!!! Bu rezillik bu sirketin calisanlarina verdigi degerin bir gostergesi biz de ona gore calisiyoruz zaten!!! Business de yer oldugu zaman da ekonomi ucuyor musun ki her zaman business de ucuyoruz yalanini yaymayin lutfen diyorsun??? Yer oldu mu krallar gibi business de ucuyorsunuz bu yalan mi ??? Cok uzuldum ekonomide hem de 22 e de uctuguna!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
palavra !!!! ~ 11 yıl önce
Herseyin yalan herseyin goz boyama !!! Sen ve avanen belese her daim business class ta uctugunuz icin neyin ne oldugunu bilmiyorsunuz!!! Ayrica talep cok oldugunda fiyatlari boylesine rezilce yukseltmek ticari basari midir yoksa olu gomuculuk mudur??? Vatandaslarin sirtina yuklediginiz haksiz yere alinan hizmet bedeli,yakit harci ,havalani vergileri vs yetmiyor bir de fahis fiyata bilet satiyorsunuz !!! Gozunuzu toprak doyursun insallah !!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANGARA ~ 11 yıl önce
AHL den Ankara hattı ne zaman özel hava yollarına açılacak yeter artık THY nin tekeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbulli ~ 11 yıl önce
YHT geliyo yakında uçağa binmezsin be yavrum
Bir Çalışan ~ 11 yıl önce
Palavra Rumuzlu Arkadsım, Yurtdışı Müdürüyüm ve yer olmadığı için son ana kadar bekleyip ekonomide 22E de uçtum. Her zaman business uçtuğumuz yalanını yaymayın lütfen. Bazan da uçamıyoruz yer olmadığından...
Misafir ~ 11 yıl önce
Şu da gözardı edilmemeli, benim bile ucuz diye aylar önce alıp da belirli nedenlerle uçamadığım birçok bilet, kampanyalı olması nedeniyle iade alamadığım dolayısıyla sadece parasını ödeyip onca bileti yaktığım ama şirketin benim verdiğim bu parayı aylarca kullanıp (değerlendirip) üstüne o koltuğu bir de başkasına satarak yeniden bir kazanç elde etmesini normal bulmak lazım. Bunu da düşünecek şirket içinde onca yetkili var. Yani boş koltuk görseniz de o koltuğun parası şirketin kasasına zaten önceden çoktan girmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000