07 Ekim 2009, Çarşamba 10:44:24

TOPÇU: "ŞU AN VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM" (VİDEO)

Yaklaşık 3 aylık aradan sonra havacılık sektörünün bir numaralı kanalı Airport TV ekranlarına yeniden dönen Ali Kıdık’la Sorun Cevaplasın, sektörün en çok konuşulan isimlerinden birini konuk etti.
  • C: Cebrail, A: Azrail, M: Mikail, İ: İsrafil BİLÜN MÜ?
  • "İnsanoğlu yaratılmışların en şereflisi" derdi babam bilün mü?
  • Lufthansa’ daki disiplin anlayışı ile THY’ ndaki disiplin anlayışı karıştırılmaktadır. Halbuki THY çalışanlarının karakteri yüksektir! THY çalışanları çalışkan olup, ZEKİDİR!...
  • cematinizin topunu pilot yaptınız thy okulunda deniz otobüsünde görüyoruz konuşmaya haiz olmayan ne kadar mensubunuz varsa mazallah thy eğtim binasının yanına cami yaptıracam sizin için kışın üşümeyin emi
  • Kime ne yararın oldu vicdan azabıymış olayan şeyin azabı çekilirmi koydunuz 500 saati adam gibi bi soru bile sorulmadı nassıl iş anlamdım valla
  • Bütün yorumcu arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım. Ancak, elimizde boyacı küpü olmadığını değerlendirmenizi isterim.
  • "Tayyip yardımcın olsun." Hamdi
  • YAV ALİ BEY KARDEŞİM, BİR ZAMANLAR AZILI DÜŞMANIN OLAN , GECE-GÜNDÜZ AÇIĞINI ARADIĞIN HAMDİ-CANDAN İKİLİSİ İLE BAKIYORUM KANKA OLMUŞSUN...YAKIŞIYOR MU SANA ? BUNU YAYINLAMAK YÜREK İSTER..YAYINLAMAZSAN YAYINLAMA..
  • NE KARDEŞİLİĞİ BU YOK ÖYLE BİRŞEY DOSTUM TEMELKOTIL-CADAN ANCAK 3 AYRI SILAHSOR AMA BIR TURLU BIRBIRINI VURAMIYORLAR KIM KALACAK BAKALIM SAHNEDE EN GUCLU KIMSE O KALACAK
  • hey hamdi sadece dr içinmi vicdan azabı çekiyorsun ya suçu ve hatası yokken görevden aldıklarının azabı yokmu ama hiçbirsey bilmeyip başa getirdiğin üst düzey yöneticiler hergün hata yapıyorlar bunlara neden göz yumuyorsun insafın yokmu senin

Airport TV Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık’ın hazırlayıp sunduğu Sorun Cevaplasın’ın bu haftaki konuğu Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Topçu oldu. Topçu, merak edilen tüm konulara içtenlikle yanıt verdi.

Kendini tanıtarak programa başlayan Hamdi Topçu, asıl mesleğinin mali müşavirlik olduğunu, havacılık sektörüyle 2002 yılında tanıştığını söyledi.

2003 yılında THY Yönetim Kurulu’na giren Topçu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önerisiyle Türk Hava Yolları’na giriş yaptığını ifade ederken, sektörü anlayabilmek için bir öğrenci gibi çalıştığını belirtti.

Hamdi Topçu; “Şirkete girdiğimde THY’nin gücünü ve tecrübesini açıkça fark ettim. Daha sonra çalışmaya başladım, ekimiz ve yönetim kurulumuzla beraber radikal kararlar aldık. 2004 yılında 61 uçak siparişi verdik ve bu sipariş THY döneminde bir ilk oldu. Şu an için 135 uçağa sahibiz.

2003-2004 yıllarında iç hatlara da özen göstermeye başladık ancak hiçbir zaman özel sektörü baltalama amacı gütmedik aksine destekledik. O dönemlerde parası olan uçağa biniyordu ancak şimdi herkes binebiliyor, bu havacılığımızın gelişmesi anlamını taşıyor. Geldiğimiz ilk yıllara oranla yüzde 65 büyüme gerçekleştirdik” dedi.

THY BÖLÜNÜYOR MU?

Biz de her şey planlı ve programlıdır. Kurduğumuz şirketler tamamen THY’nin zarardan kurtulması amaçlıdır. Örneğin Lufthansa’nın 20’den fazla şirketi var. Türkish Technic’in durumunu da bu şekilde özetleyebiliriz. Yemek hizmeti konusunda da zarar ettiğimizi fark ettik ve kendi şirketimizi kurmaya karar verdik. Şu anda bu konuda 10 milyon dolar kârdayız.

Bir dönem THY için özel sektörden pilot alıyor dediler. Haklıydılar, biz de uçuş okulu kurmaya karar verdik. Şimdi yılda 100 pilot yetiştiriyoruz.

YABANCI PİLOT ALIMI

Keşke Türkiye’de şu anda kaynaklar kaptan pilot konusunda bize yardımcı olsa da biz de ihtiyaç duymasak. Ama şu an için yabancı pilot almak zorundayız. Çünkü buna ihtiyacımız var.

SABİHA GÖKÇEN UÇUŞLARI

Kamuoyunda yanlış bir bilgi var. Kimse Sabiha Gökçen’den uçmazken biz uçuyorduk. Pegasus’un gelişi bizden sonradır. Şimdi yaptığımız ise, Avrupa uçuşlarını başlatmak. Sabiha Gökçen her zaman bizim aklımızda.

OPET ANLAŞMASI

Bizim bakış açımız tamamen ticaridir. Biz zarar etme ve ettirme peşinde değiliz. Araştırmamız yaptık ve şu an Atatürk Havalimanı’na petrol sağlayan şirket tekel durumda. Biz de rekabet ortamı oluşturmayı amaçladık ve kontrat hazırladık ve anlaşmaya vardık. Kazanç da kayıp da yüzde 50’dir.

Özelleşmeler konusunu da değinen Topçu, Call Center özelleştirmesinin kaçınılmaz bir gerçek olduğunun altını çizdi. Topçu; “Bir yolcu call centerı arayıp 20 dakika beklediği oluyordu. Şikayet yoğundu. Oradaki durumu zapt edemez noktaya gelmiştik ve ihale açmaya karar verdik. Bu ihaleyi kazanan iki şirket şu anda bu durumu gayet güzel yürütüyor. Kontrollerimizi yapıyoruz ve çok memnunuz” dedi.

SENDİKA İLE İLİŞKİ

Sendikayla iletişimsizlik söz konusu. Sendikanın çalışanların haklarını savunduklarını düşünmüyorum. Defalarca görüşmek istedik ancak bir türlü diyalog kuramadık. Sendika başkanının üslubu tamamen siyasi. Bizim şeyhimizin olduğunu bile iddia etti. Bunlar doğru ifadeler değil. Sendikanın amacı çalışanın hakkını savunmak olmalı.

Sendika seçimlerinde herhangi bir tarafı desteklediğimiz de söz konusu olamaz. Biz, çalışanın hakkını savunan ve bizimle iletişim halinde olacak birinin başkan olması taraftarıyız. Bu geçmiş dönemde işten çıkardığımız pilot da olabilir, bir başkası da. Önemli olan demokratik ortamda seçilmiş olmasıdır. Diğer konular tamamen farklıdır ve bu konuyla ilgisi yoktur.

THY YÖNETİM KURULUNUN İKTİDAR YAKINLIĞI

Gecenin en dikkat çekici konularından biri olan,  ‘Hamdi Topçu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Temel Kotil Fethullah Gülen’in, Candan Karlıtekin’in ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adamı olduğu’ sorusuna ise Hamdi Topçu; ”2005 yılında THY klasik yönetim şekliyle idare ediliyordu. Genel Müdür’ün üzerinde yük vardı. Biz bu yükü kaldırdık ve Temel Bey, Candan Bey ve ben yetkileri paylaştık. Biz, yönetim kurulundayken hiçbir üst düzey siyasi bize talimat vermedi. Kimse kimsenin adamı değil. Hepimiz Başbakan’ın adamıyız çünkü iktidara bağlıyız. İktidarın başında Başbakan olduğuna göre hepimiz ona bağlıyız. Şahsi olarak kimseye bağlı olmamız söz konusu olamaz. Bunlar çirkin iddialar.

Şimdi ise THY’de çalışmak için torpil gerektiği iddiaları var. Bunlar asılsızdır. Kimsenin dinine inancına göre işe almamız gibi bir durum olamaz. Biz, Hıristiyan pilot da aldık, Japon hostes de aldık. İddialar asılsız. İşini yapan herkes bizimle çalışabilir.

TGS faaliyete geçtiğinde bizimle çalışan personelin işten atılacağı gibi bir kanı var. Bu da kesinlikle doğru değildir. Biz, işini yapan herkesle çalışmaya devam edeceğiz. Çalışanların içi rahat olsun” dedi.

Vali Muammer Güler ve Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın kızlarının THY’de çalışması konusuna da değinen Topçu; “Ben Köksal Toptan’ın kızının  bizimle çalıştığının bilincinde bile değildim. Japonca bilen biri gerekiyordu, hanımefendi de şartlara son derece uygundu onu tercih ettik. Muammer Güler’in kızı da bizim kriterlerimize uyduğu için işe aldık” dedi.

İşte yaklaşık 2 saat süren ve merak edilen tüm sorulan sorulduğu ve cevapların alındığı ‘Sorun Cevaplasın’ programının tamamı…

“SABİHA GÖKÇEN’DE ÖNCE BİZ VARDIK”
“ZARAR ETMEK İÇİMİZİ ACITIR”
HOLDİNGLEŞME PLANIMIZ YOK”
SDNEY’E DİREKT UÇACAK UÇAĞIMIZ YOK”
GAZİPAŞA İLE İLGİLİ PLANIMIZ YOK”
ŞU AN VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM”
SENDİKA ÇALIŞANLARIN HAKLARINI SAVUNMUYOR”
“CALL CENTER’I ZAPT EDEMEDİK”











TOPÇU: "ŞU AN VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM" (VİDEO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

Misafir ~ 15 yıl önce
C: Cebrail, A: Azrail, M: Mikail, İ: İsrafil BİLÜN MÜ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
"İnsanoğlu yaratılmışların en şereflisi" derdi babam bilün mü?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Lufthansa’ daki disiplin anlayışı ile THY’ ndaki disiplin anlayışı karıştırılmaktadır. Halbuki THY çalışanlarının karakteri yüksektir! THY çalışanları çalışkan olup, ZEKİDİR!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
cematinizin topunu pilot yaptınız thy okulunda deniz otobüsünde görüyoruz konuşmaya haiz olmayan ne kadar mensubunuz varsa mazallah thy eğtim binasının yanına cami yaptıracam sizin için kışın üşümeyin emi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kime ne yararın oldu vicdan azabıymış olayan şeyin azabı çekilirmi koydunuz 500 saati adam gibi bi soru bile sorulmadı nassıl iş anlamdım valla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bütün yorumcu arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım. Ancak, elimizde boyacı küpü olmadığını değerlendirmenizi isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
"Tayyip yardımcın olsun." Hamdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
YAV ALİ BEY KARDEŞİM, BİR ZAMANLAR AZILI DÜŞMANIN OLAN , GECE-GÜNDÜZ AÇIĞINI ARADIĞIN HAMDİ-CANDAN İKİLİSİ İLE BAKIYORUM KANKA OLMUŞSUN...YAKIŞIYOR MU SANA ? BUNU YAYINLAMAK YÜREK İSTER..YAYINLAMAZSAN YAYINLAMA..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
NE KARDEŞİLİĞİ BU YOK ÖYLE BİRŞEY DOSTUM TEMELKOTIL-CADAN ANCAK 3 AYRI SILAHSOR AMA BIR TURLU BIRBIRINI VURAMIYORLAR KIM KALACAK BAKALIM SAHNEDE EN GUCLU KIMSE O KALACAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hey hamdi sadece dr içinmi vicdan azabı çekiyorsun ya suçu ve hatası yokken görevden aldıklarının azabı yokmu ama hiçbirsey bilmeyip başa getirdiğin üst düzey yöneticiler hergün hata yapıyorlar bunlara neden göz yumuyorsun insafın yokmu senin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000