05 Mart 2014, Çarşamba 14:17:33

TOPÇU; 'KRİZİN ETKİSİ 1 AY İÇİNDE HİSSEDİLECEK'

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Ukrayna’daki krizin THY’yi etkilemediğini ancak krizin etkilerinin bir ay içinde hissedilebileceğini kaydetti.
  • ne kadar acı birşey..."çok şükür memur oldum ve thy den de pis oyunlarından da sinir ve strestende kurtuldum" diyebilmek... ama bu gerçek...içimdeki havacılık sevgisini bile harcadım sayenizde...Allah herkese sabır versin...
  • Abbas?
  • Arkadaşlar ayrıca birşeye dikkat çekmek istiyorum bu hin oğlu hinler yine bir cinlik peşinde şöyleki Thy yönetimi Teknik tarafındaki Habomcuları Karşı MNG'ye yolluyor MNG'dende butarafa adam yolluyor bu işte bi bit yeniği var..Sözde MNG'de yer kalmamışmış Oradan Teknık tarafına adam yolluyor.Teknik tarafındada yer kalmamışmış Habomcu cokmuş MNG tarafına adam yolluyor.Dediğim gibi bi bit yeniği mevcut.Apaçık Vergi kaçırılıyor.. danışıklı dövüşüklüğün ta kendisi.. Bize hakettiğimizi verin ulan
  • Etkiledi ve dahada agirlasacak, calisanlara ilave ucret artisi istiyoruz
  • Kamuda bile KPSS-A gubu kadrolarda yaş sınırı 35 oldu. Pilotlukta neden 30 yaş sınırı var.2007 ilanında 32 idi yaş sınırı.Lisanslı alımlarda geçen bir revizyon yaptı 40'dı 45'e çıkardı.Sesimizi duy THY.40 yap demiyoruz bari 35 olsun.
  • Neden niçin hamdi topcu yumu koruyorsunuz
  • Topcu beyin. Dedigi gibi. Bulmusun boyle bir ciddi mueses yi. Calis Sukrey. Istemiyorsam parayi beyenmiyorsan B. kapisindan cik git. Senin gibi niceler sirada bekliyor
  • Pilot alımlarında aranan şartlar arasında işletme iktisatmezunları alınırken bilgisayar öğretmenliği nasıl olmaz . ODTÜ bilgisayar öğretmenliğini okudum ve en ağır program yazılımlara hakimim. Açık öğretim fakültesini bitiren işletme mezunu başvurabiliyor biz niçin başvuramıyoruz. Bunu aklım almıyor .
  • Pilotluk konusunda tamam çok donanımlı emek verilen kişiler diye yaş sınırını anladımda kabin memurluğu bu sınırın ciddi bir haksızlık olduğunu düşünüyorum Sn. Hamdi bey. Kabin memurluğunda emirates in alt sınırı 21 üst sınırı yok. THY de bu haksızlığıda giderin .
  • "bak beyim, sana iki çift lafım var. koskoca adamsın. paran var, pulun var, herseyin var. binlerce kişi calışıyor emrinde. yakışır mı sana ekmekle oynamak? yakışır mı bunca günahsızı, taşeron maaşıyla çalıştırmak? ama nasıl yakışmasın! sen değil misin sürekli bekleyin bekleyin diyen, bir damlacık saadeti çok gören. anlamıyor musun beyim, biz UÇAK BAKIM TEKNİSYENİYİZ.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Ukrayna’daki krizin THY’yi etkilemediğini ancak krizin etkilerinin bir ay içinde hissedilebileceğini kaydetti.

CNBC-e’de yayınlanan Finans Cafe programına katılan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, havacılık sektörü ve THY’ye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ukrayna’daki krizin seferlerde önemli bir  aksamaya neden olmadığını vurgulamayan Topçu, “ Ukrayna’daki kriz bize yansımış değil. Normal gidiyor. Bir ay içinde hissedilebilir. Hem seferlerde hem rezervasyonlarda aksama veya değişim yok. Uçuşlar kısıtlama olmadan devam ediyor” dedi. 

Tavan fiyat uygulamanının havayolu şirketleri tarafından ihlal edilmesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Hamdi Topçu, THY markasıyla bir milyon 317 bin kişiyi 94 TL’nin altında uçurduklarını, Anadolujet markasıyla da üçte bir yolcunun 89 TL’nin altında fiyatla uçtuğunu vurguladı.

BİLET FİYATLARI ARTABİLİR

Yaz sezonunda talebin artmasıyla fiyatların yukarı çıkmasının normal olduğunu kaydeden Topçu, “ Böyle olması gerekiyor ki promosyon biletler satılabilsin. Tabanın biraz daha yukarı çekilebileceğini tahmin ediyorum. Dövize bağlı taban fiyatların yukarı çıkacağını sanıyorum. Promosyon fiyatlar yine olacak ama 44 TL 39 TL’den olmayacak. Olursa da az olacak. Önemli olan uçağın  toplam maliyetini karşılayabilme adına yapılan politikalardır. Bütün şirketler kar etmek ister ve her kesime hitap etme adına promosyonlara devam edecektir.  Bazen maliyetlerin altında uçulmaya devam edilecek ama atıl koltukların düşük fiyatla dolulukları artırma adına satılması gelir yöneteminidir. O gelirden mahrum olmama adınadır. Bütün modern havayollarında uygulanan modeldir. Bu model her zaman tüketici lehine işler” dedi.

HABOM MESAJI

HABOM konusundaki bir soruyu da cevaplayan Topçu,  “ Bizi izlemeye devam etsinler. Önemli bir şirkette çalışıyorlar. Ciddi çalışma içerisindeyiz kısa bir zamanda atacağımız adımları izlesinler. Kimsenin etkisi altında kalmadan çalışsınlar. Toplu iş sözleşmesine yorum yapacak değilim ama yeniden yapılanma içerisindeyiz. Bu arkadaşlarımız biraz beklesinler ve işlerine sahip çıksınlar” diye konuştu.

İKİNCİ PİLOTLARDA 30 YAŞ SINIRI

İkinci pilot alımında 30 yaş sınırı konusundaki bir soruya da cevap veren Topçu şöyle konuştu:

“ Yılda 650 pilot ihtiyacımız var. İhtiyacımızı akademimizden, Anadolu Üniversitesi ve uçuş okullarından karşılıyoruz. Silahlı Kuvvetlerden ayrılanlar var. Bu kaynaklar bizim ihtiyaçlarımızı karşılamıyor. Bunun için Aydın Çıldır’da okul kurduk. 300 pilot kapasiteye çıkarmak için çalışıyoruz. Yurtdışından bir üniversite ile bağımsız uçuş okulu kuruyoruz. Kısa vadede bu talebi karşılamamız kolay değil. Yetiştirilmek üzere öğrenciler alıyoruz teste tabi tutuyoruz ve yurtdışına eğitmi gönderiyoruz. Şu anda 400’e yakın öğrenci var yurtdışında. Yine göndereceğiz. Bazı üniversitelerin pilot programları açacağını duyuyoruz. İnşallah onları da kullanabiliriz. Yaş kriterine 30 desek, 32 niye olmadı, 32 yapsak 40 niye olmadı diyecekler. Biz yaşı daha aşağıya indirmeyi planlıyoruz. Uzun süre hizmet etmelerini istiyoruz. Çok iyi eğitimler veriyoruz. Yaş kriteri kanun değil ama inip kaldırılabilir. Biz daha aşağı çekme eğilimindeyiz. Çok yakında yeni ilan çıkacak. “

TOPÇU; 'KRİZİN ETKİSİ 1 AY İÇİNDE HİSSEDİLECEK'

Yorumlar Tüm Yorumlar (69)

yazık ~ 10 yıl önce
ne kadar acı birşey..."çok şükür memur oldum ve thy den de pis oyunlarından da sinir ve strestende kurtuldum" diyebilmek... ama bu gerçek...içimdeki havacılık sevgisini bile harcadım sayenizde...Allah herkese sabır versin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayırlısı ~ 10 yıl önce
hakkında hayırlısı olsun kardeşim, darısı başına buraya bulaşmanın nasıl birşey olduğunu en iyi sen bilirsin.
Abbasa ~ 10 yıl önce
Abbas?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Habomdikkat ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar ayrıca birşeye dikkat çekmek istiyorum bu hin oğlu hinler yine bir cinlik peşinde şöyleki Thy yönetimi Teknik tarafındaki Habomcuları Karşı MNG'ye yolluyor MNG'dende butarafa adam yolluyor bu işte bi bit yeniği var..Sözde MNG'de yer kalmamışmış Oradan Teknık tarafına adam yolluyor.Teknik tarafındada yer kalmamışmış Habomcu cokmuş MNG tarafına adam yolluyor.Dediğim gibi bi bit yeniği mevcut.Apaçık Vergi kaçırılıyor.. danışıklı dövüşüklüğün ta kendisi.. Bize hakettiğimizi verin ulan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Etkiledi ~ 10 yıl önce
Etkiledi ve dahada agirlasacak, calisanlara ilave ucret artisi istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mapavr ~ 10 yıl önce
Kamuda bile KPSS-A gubu kadrolarda yaş sınırı 35 oldu. Pilotlukta neden 30 yaş sınırı var.2007 ilanında 32 idi yaş sınırı.Lisanslı alımlarda geçen bir revizyon yaptı 40'dı 45'e çıkardı.Sesimizi duy THY.40 yap demiyoruz bari 35 olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Neden niçin hamdi topcu yumu koruyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Topcu beyin. Dedigi gibi. Bulmusun boyle bir ciddi mueses yi. Calis Sukrey. Istemiyorsam parayi beyenmiyorsan B. kapisindan cik git. Senin gibi niceler sirada bekliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inv ~ 10 yıl önce
Pilot alımlarında aranan şartlar arasında işletme iktisatmezunları alınırken bilgisayar öğretmenliği nasıl olmaz . ODTÜ bilgisayar öğretmenliğini okudum ve en ağır program yazılımlara hakimim. Açık öğretim fakültesini bitiren işletme mezunu başvurabiliyor biz niçin başvuramıyoruz. Bunu aklım almıyor .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn. Topçu.. ~ 10 yıl önce
Pilotluk konusunda tamam çok donanımlı emek verilen kişiler diye yaş sınırını anladımda kabin memurluğu bu sınırın ciddi bir haksızlık olduğunu düşünüyorum Sn. Hamdi bey. Kabin memurluğunda emirates in alt sınırı 21 üst sınırı yok. THY de bu haksızlığıda giderin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 10 yıl önce
"bak beyim, sana iki çift lafım var. koskoca adamsın. paran var, pulun var, herseyin var. binlerce kişi calışıyor emrinde. yakışır mı sana ekmekle oynamak? yakışır mı bunca günahsızı, taşeron maaşıyla çalıştırmak? ama nasıl yakışmasın! sen değil misin sürekli bekleyin bekleyin diyen, bir damlacık saadeti çok gören. anlamıyor musun beyim, biz UÇAK BAKIM TEKNİSYENİYİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
: I ~ 10 yıl önce
bak yeğenim ben kimsenin ekmeğiyle oynamadım.sizlere çok yüksek maaşlar alacaksınız diye de bir söz verdiğimi hatırlamıyorum .bana yaranmak isteyen müdürlerin başkanların sizlere verdiği sözler beni bağlamaz. hem sizden dışarı da çok var.isterseniz b kapısı orada.aldığınız maaşlar bence yeterli.hem siz uçak bakım teknisyeni falan da değilsiniz.çoğunuzun lisansı yok. hatta uçak ile alakası da.ellerinizden tuttuk ekmek verdik hala konuşuyorsunuz.gidin o zaman öğretmen olun kardeşim.ya da başka iş bulun ne de olsa hepiniz bulunmaz hint kumaşısınız.dışarıda sizlere ayda 5000 tl maaş ikramiye ve pas bilet vermeyi bekleyen binlerce şirket var.
:I ~ 10 yıl önce
havacılıkta yüksek maaş dönemi sona erdi artık yeğenim. eski abilerinin maaşına bakıp iç geçirme.zaten onların büyük bir bölümünü emekli ediyoruz nisana kadar.kalanları da sizlerin arasına katacağız.yani artık ''şu abi bu kadar maaş alıyor ben aynı işi yapıyorum neden onun kadar alamıyorum'' diyemeyeceksiniz. hat bakım ile de teknik aş'yi birleştiriyorum haberiniz ola.hem benim için vazgeçilmez falan değilsiniz. gördüğünüz gibi işler sıkıştıgında YUNANISTAN da bile teknisyen getiririm aylık 5000 euroya. hatta değil yunanistan kenya'dan köyü toplar yığarım hangara.beni hasta etmeyin.
köroğlu ~ 10 yıl önce
dayı sen necisin onu söylede cevabımız olsun sana.
:I ya ~ 10 yıl önce
bugünün yarını da var... istanbul havayollarındaki teknisyenlerinde senin gibi ağzı biryerlerine gitti sonra battı süt dökmük kedi gibi bir yerlere sığınmaya çalıştı...umarım bayrak taşıyan milli firmamıza birşey olmaz ama çok yazık ediyorsun ben 2,5 senemi verdim tk ya...şimdi memur oldum kurtuldum ama oradaki arkadaşlarıma sabır diliyorum hem şirketle hemde sizi gibi işkembesi dolu atgözlüklü insanlarla uğraştıkları için...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000