15 Nisan 2014, Salı 08:55:09

TOPÇU: "KENDİSİNE BİLET SATMAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, AK Parti'den istifa eden milletvekili Muhammed Çetin'in uçaktan indirilmesine neden olan krizi NTV'ye anlattı. Çetin'in daha önce de benzer olaylara neden olduğunu ifade eden Topçu, "Kendisine bilet satmamayı düşünüyoruz" dedi.
  • Şahıs görevli milletvekili olarak değil, kendi aldığı biletle yolcu olarak uçuyor. THY ile değil diğer Özel Hava Yolları (Atlas, Pegasus, Onur, ..) uçsaydı böyle bir upgrade uygulaması istemeyecekti. Ben kaptan olduğum halde, kendi şirketimde bile upgrade istemiyorum. Nedeni biraz da kişisel; CIP, BC bilet almış, kendine saygısı tavana vurmuş, kendini uçağın sahibi zanneden, özgüven patlamaları yaşayan, herkesten sadece kendisine hizmet etmesini bekleyen insanlara yakın olmak istemiyorum. Görevli olarak gitmiyorsan, sen yolcusun arkadaş. BC istiyorsan, parayı bastıracaksın. Beleş devri kapanmalı. Sadece bu milletvekili için değil, tüm milletvekilleri için. Milletin kendisi dururken vekiline ne oluyor...
  • Bunlar ne sıklıkla niye ABD ye giyor? Birşey mi dağıtılıyor. Bizde gidelim belki bi daha ki sefere mv oluruz.
  • ilginç...kaptanın thy de yetkisi kaldı mı ki?..
  • bakın ak patiden istifa eden diğer 3 tane vekilde aynı uçakta chicagoya uçmuş.sen vekil olarak uçağın içinde koltuktayken yerini bir başkasıyla değiştirme hakkına sahip değilsin. bunu havaalanı vip deyken thy kontüründe talep edersin thy de uygun görürse yaparsın görmez ise yapamassın kurallar vardır. sen sürekli olarak thy ve yönetcicleri hakkında hakaretler eden ve olay çıkartan ve senin yüzünden uçaklar rötara uğrayıp yolcuları ve havayolu şirketini zarara sokan bir durum yaratıyorsun havayolu şirketi de sana bilet satmak zorunda değil öyle bir hakkı var sende gidersin yerse başka havayolu şirketi ile amerikaya uç bakalım ve aynı olayları yabancı bir havayolu şirketinde çıkart bakalımda ne olacak görürsün seni yaka paça atarlar uçaktan..
  • Millet vekiline saygı duymayan bir hava yolu nasıl milli olur.THyY Sayın Başbakanımın sesine kulak ver milletin seçtigi Vekilimize saygı duy.Millet Vekiline meydan okumak kimin haddine.
  • Milletvekilinin yaptigi yanlis, ama ona bilet satmamak daha da yanlis. Toplum olarak dayilanan, kafa tutan, kin besleyen, diktatorleri ve cezalari seven bir topluma donusuyoruz. Boyle bir ulkede mi yasamak istiyoruz, bu degerler ile mi cocuk buyutucegiz?
  • Uçurmamak diye bir yetki daha icad olmadı beyefendi. Biraz fazla uçtun galiba.
  • seni kim o konuma getirdiyse ihanet etmemelisin tabi. Bb bindirme diyosa bindirmeyeceksin.
  • Madem kendisine bilet satmayı düşünmüyorsun o zaman alanlarda thy personeli yıllarca fiziksel şiddete,küfüre,hakarete,tehditlere vs maruz kaldı o yolculara neden yaptırımlar uygulamadın ve hala uygulamıyorsun da eskiden kanka oldukların şimdi düşman olunca mı aklın başına geliyor ???
  • Bu ülkede nasıl imkanlar dahilinde öğretmen, mühendis, teknisyen vs köle yapılıp üç kuruşa şükür eder hale getirilmişse, emin olun mecbur olmasalar kokpit personeli bu durumda olmazdı. Olay arz ve talep dengesi. Pilot dediğin 0'dan yetilmesi 90 bin euro, öncesi çok iyi ingilizce ve üniversite eğitimi, bunun maliyetini de sen ekle. Bunların yanında gerekli olan kabiliyet ve harcanan yıllar. Sonra pilot olursun, yıllarca eğitim, tecrübe minimum 7-8 sene içinde kaptanlığa hak kazanırsın. İşte bu yüzden çok değerli elemandır, arasan bulamazsın. Bir 737 kaptanı Çin'de 15-20 bin dolar arası ham maaş alır =30-40 bin TL, bunun fazla mesai var, o su var şu su var. Hemen gidin Çinlilere kızın, bunlar bunu hak etmiyor deyin, upgrade dahi edilmesinler deyin, çünkü onlar akılsız , paraları bol, kafaları çalışmıyor! Onun için köpek gibi çalışan bir işçi ayda 30 dolar kazanıyor. Şimdi tekrar yorum yaparken, iki kere düşün, bana inanmıyorsan biraz google kullan. Tüm arkadaşlarmıza saygımız sonsuz.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin'in uçaktan indirilmesiyle ilgili Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'dan bir açıklama geldi.NTV'de '45 Dakika' programına konuk olan Topçu, THY uçağının 3 saate yakın bir süre rötar yapmasına neden olan krizi anlattı.

"Yolcularımızın bu şekilde mağdur olmasını istemiyoruz" diyen Topçu, Çetin'e bir daha bilet satmamayı düşündüklerini söyledi.

Topçu konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bu konuda çok üzgünüm. Bir milletvekilinin böyle bir şeyle karşı karşıya kalması gerçekten bizim üzüntü kaynağımız. Ama bir miletvekili, Türkiye'nin milli havayolu şirketine, kurumsal yapısına yabancıların içinde küçültücü sözler söyleyemez, söylememesi gerekir.

Söz konusu milletvekili, istediği gazeteyi alamayınca her seferinde bunu tekrarlıyor. THY devlet şirketi olduğu zaman bir yönetmeliği vardı. Bu yönetmeliği göre, ekonomi sınıfından bilet alan milletvekili ve üst düzey bürokratlar otomatik olarak bir üst sınıfa geçirilirdi. Yani 'business class'a geçirilirdi.

THY'nin özel bir şirket olmasıyla 2006 yılında bunun dayanağı kalmadı. Ama biz milletvekillerimizin mağdur olmaması adına bu geleneği devam ettirme kararı aldık. Şu anda bunun hiçbir yasal dayanağı yok. THY'nin tek taraflı verilen bir hizmet bu. bugün bir karar alınsa ve uygulama kaldırılsa herhangi bir yükümlülüğü yok.

BU HUYUNDAN VAZGEÇMEDİ

Bu arkadaşımız da istediği gazeteyi bulamayınca bunu bir Reklam ve siyasi bir gösteri haline getirdi. Bütün uyarılara rağmen bu huyundan vazgeçmedi. Birçok uçakta bunu yaptığına yönelik tespitlerimiz var, bunun sonucunda da THY 'upgrade' hakkını kaldırdı.

Burada en çok sorulan soru THY bu 'upgrade' hakkını kaldırabilir mi? Böyle bir hak yok zaten olmayan bir şey kalkmadı. Artık bu hizmeti vermiyoruz biz. 2-3 defa bu arkadaşımız ekonomi biniş kartı almasına rağmen 'business' koltuğuna oturup bütün uyarılara karşın yerinden kalkmıyor.

Ayrıca uçuş güvenliğini hiçe sayarak kendine yakın gördüğü TV'lere telefonla canlı yayınla bağlantı yapıp görevli arkadaşlara tehditte bulunuyor. En son 2 gün önce Şikago uçağımız 2 saat 45 dakikaya yakın rötar yapmış. Bütün raporlara baktım, bu rötar arkadaşımızın ekonomi sınıfından bilet alıp 'business'ta oturma ısrarından kaynaklanıyor.

250 YOLCUNUN BAĞLANTILARINI FELÇ ETTİ

Bunun üzerine kaptan pilot polisten yolcunun indirilmesini talep etti. Biliyorsunuz kaptan pilot eğer bir yolcuyu uçurmak istemezse o yolcunun uçaktan inmesi gerekiyor. Buna da direnerek uçaktaki 250'ye yakın yolcunun ABD'deki bağlantılarını felç etti, çok büyük bir zarar meydana geldi.

Türk Hava Yolları olarak biz hukuk çerçevesi içinde bunu, bir daha yolcularımıza yaşatmak istemiyoruz. Gerekirse, bu arkadaşımızın Türk Hava Yolları'nda uçmaması için, bilet satmamayı düşünüyoruz.

Çünkü bu ortamda bütyün uçaklarımızda olay çıkartan yolcu istenmeyen yolcudur. Türkiye'de bu tip bir vaka ile ilk defa karşılaşıyoruz. Hele bir milletvekili ciddiyetinde olan bir arkadaşımız ekonomi sınıfında uçmak istemiyorsa onu kontuarda halletmesi gerekiyor, uçak içinde başka yolcuyu mağdur ederek değil.

İkinci olarak şöyle bir argüman daha kullanılıyor; Ak Parti'den istifa ettiği için kendisine upgrade yapılmıyor... Aynı uçakta AK Parti'den istifa etmiş 3 milletvekili arkadaşımızı upgrade yaptık ve Amerika'ya gittiler. Biz bunlara hangi partideydiniz, istifa ettiniz diye sormuyorduk.

Türkiye'nin milli hava yolları markasının kurumsal kimliğine kimsenin bu şekilde hakaret etmeye hakkı yok. Bu konuyu TBMM Başkanlığı'na bir yazı ile bildirdim. Yani bu şartlarda bu arkadaşımızın yolcularımızı mağdur edecek bir pozisyona sokmasına müsaade etmeyeceğiz.

'ATATÜRK HAVALİMANI YÜKÜ KALDIRAMAZ'

Topçu, üçünü havalimanı projesine de değindi. Atatürk Havalimanı'nın birkaç yıl içerisinde giderek artan yoğunluğu kaldıramayacağına işaret eden Topçu şunları kaydetti:

"Türkiye Hava Yolları'nın 420 uçağın üzerine çıkacağını projeksiyon ediyoruz. Bunun önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğini düşünüyorum. Bu şartlarda Atatürk Havalimanı'nın bu yükü kaldırması mümkün değil. Şu andaki iyileştirmelerle beraber, Atatürk Havalimanı'nda birkaç sene daha kalabilmenin hesaplarını yapıyoruz.

Verimliliği nasıl artırabileceğimize yönelik çalışmalar yapıyoruz. Şu anda iniş kalkıştaki oranımız yüzde 86,3. Bu Avrupa'da bizi ilk üçe sokuyor, zamanında kalkışta. Bu kadar yoğun bir havalimanında gerçekten olağanüstü işler başarılıyor.

Ama şimdi muhakkak ve muhakkak İstanbul'a yakışır, İstanbul'un trafiğini alacak ve gelişen Türkiye'yi dünyaya tanıtacak bir kapı açılmasını istiyorsak bu havalimanı bir an önce realize edilmedilir.

Yeni yapılacak havalimanıyla Atatürk Havalimanı'nın aynı anda kullanılması, aynı hava sahasını kullandıkları için çok zor. Türkiye ve özellikle İstanbul'un büyük ölçekli bir havalimanına muhakkak kavuşması gerekmektedir. Atatürk Havalimanı'nın yüzölçümü 10 kilometrekare. Avrupa'nın en küçük havalimanlarından biri olmasına rağmen yoğunluk sıralamasında ilk üçe giriyor.

Böyle bir şey olması mümkün değil. 2016- 2017 yılına geldiğimizde Atatürk Havalimanı'nda nasıl bir operasyon yapacağımız konusunda ciddi ciddi çalışmalar yapıyoruz.

TOPÇU: "KENDİSİNE BİLET SATMAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Tümüne uygulansın ~ 10 yıl önce
Şahıs görevli milletvekili olarak değil, kendi aldığı biletle yolcu olarak uçuyor. THY ile değil diğer Özel Hava Yolları (Atlas, Pegasus, Onur, ..) uçsaydı böyle bir upgrade uygulaması istemeyecekti. Ben kaptan olduğum halde, kendi şirketimde bile upgrade istemiyorum. Nedeni biraz da kişisel; CIP, BC bilet almış, kendine saygısı tavana vurmuş, kendini uçağın sahibi zanneden, özgüven patlamaları yaşayan, herkesten sadece kendisine hizmet etmesini bekleyen insanlara yakın olmak istemiyorum. Görevli olarak gitmiyorsan, sen yolcusun arkadaş. BC istiyorsan, parayı bastıracaksın. Beleş devri kapanmalı. Sadece bu milletvekili için değil, tüm milletvekilleri için. Milletin kendisi dururken vekiline ne oluyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bunlar ne sıklıkla niye ABD ye giyor? Birşey mi dağıtılıyor. Bizde gidelim belki bi daha ki sefere mv oluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yetkisiz ~ 10 yıl önce
ilginç...kaptanın thy de yetkisi kaldı mı ki?..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
bakın ak patiden istifa eden diğer 3 tane vekilde aynı uçakta chicagoya uçmuş.sen vekil olarak uçağın içinde koltuktayken yerini bir başkasıyla değiştirme hakkına sahip değilsin. bunu havaalanı vip deyken thy kontüründe talep edersin thy de uygun görürse yaparsın görmez ise yapamassın kurallar vardır. sen sürekli olarak thy ve yönetcicleri hakkında hakaretler eden ve olay çıkartan ve senin yüzünden uçaklar rötara uğrayıp yolcuları ve havayolu şirketini zarara sokan bir durum yaratıyorsun havayolu şirketi de sana bilet satmak zorunda değil öyle bir hakkı var sende gidersin yerse başka havayolu şirketi ile amerikaya uç bakalım ve aynı olayları yabancı bir havayolu şirketinde çıkart bakalımda ne olacak görürsün seni yaka paça atarlar uçaktan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milli mi? ~ 10 yıl önce
Millet vekiline saygı duymayan bir hava yolu nasıl milli olur.THyY Sayın Başbakanımın sesine kulak ver milletin seçtigi Vekilimize saygı duy.Millet Vekiline meydan okumak kimin haddine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 10 yıl önce
Milletvekilinin yaptigi yanlis, ama ona bilet satmamak daha da yanlis. Toplum olarak dayilanan, kafa tutan, kin besleyen, diktatorleri ve cezalari seven bir topluma donusuyoruz. Boyle bir ulkede mi yasamak istiyoruz, bu degerler ile mi cocuk buyutucegiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sanmam ~ 10 yıl önce
Uçurmamak diye bir yetki daha icad olmadı beyefendi. Biraz fazla uçtun galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAKİYYE ~ 10 yıl önce
seni kim o konuma getirdiyse ihanet etmemelisin tabi. Bb bindirme diyosa bindirmeyeceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 10 yıl önce
Madem kendisine bilet satmayı düşünmüyorsun o zaman alanlarda thy personeli yıllarca fiziksel şiddete,küfüre,hakarete,tehditlere vs maruz kaldı o yolculara neden yaptırımlar uygulamadın ve hala uygulamıyorsun da eskiden kanka oldukların şimdi düşman olunca mı aklın başına geliyor ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot-2 ~ 10 yıl önce
Bu ülkede nasıl imkanlar dahilinde öğretmen, mühendis, teknisyen vs köle yapılıp üç kuruşa şükür eder hale getirilmişse, emin olun mecbur olmasalar kokpit personeli bu durumda olmazdı. Olay arz ve talep dengesi. Pilot dediğin 0'dan yetilmesi 90 bin euro, öncesi çok iyi ingilizce ve üniversite eğitimi, bunun maliyetini de sen ekle. Bunların yanında gerekli olan kabiliyet ve harcanan yıllar. Sonra pilot olursun, yıllarca eğitim, tecrübe minimum 7-8 sene içinde kaptanlığa hak kazanırsın. İşte bu yüzden çok değerli elemandır, arasan bulamazsın. Bir 737 kaptanı Çin'de 15-20 bin dolar arası ham maaş alır =30-40 bin TL, bunun fazla mesai var, o su var şu su var. Hemen gidin Çinlilere kızın, bunlar bunu hak etmiyor deyin, upgrade dahi edilmesinler deyin, çünkü onlar akılsız , paraları bol, kafaları çalışmıyor! Onun için köpek gibi çalışan bir işçi ayda 30 dolar kazanıyor. Şimdi tekrar yorum yaparken, iki kere düşün, bana inanmıyorsan biraz google kullan. Tüm arkadaşlarmıza saygımız sonsuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000