17 Şubat 2013, Pazar 13:04:03

TOPÇU: "DAHA AZ GÜNAH İŞLEMEK DİYE BİŞEY YOK"

Sabah Gazetesi yazarlarından Sevilay Yükselir, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun son günlerde yaşananlar sonrası Ertuğrul Özkök'e kızgın olduğunu belirtti. Yükselir, Topçu'nun Özkök için "Kötü niyetli. Yazdıklarında samimiyetsiz" gibi ifadeler kullandığını söyledi.
  • Sn Başkanım, Yöneticiler her halleriyle yönettiklerine örnek olmakla mes'uldurlar. Çok yememek de bunlardan birisidir. Gıdığını o kadar büyütmüşsün ki neredeyse göbeğine değecek olmuş. Kafanın şekli de bir tuhaf olmuş ve aşağıya doğru sürekli kocamanlaşmaktadır. Yüzün dahi Başkanım, küçücük görülmektedir. Yahu insanlıktan çıkmaya başlamışsın kısaca üstad. Allah rızası için az ye de biraz kilo ver. Karaciğer yağlanması , kalp krizi riski var canım sonunda... Mazallah ..
  • Kim bilir kaç kişinin ciğerini yaktın, senin ki de yansın Hamdi yüce rabbimden niyazım budur. Yaradılanı Yaradandan ötürü hoş görmüyorsun, aklın fikrin 3 kuruş daha kaldırmak ve bu memleketin parasını pulunu gavura yedirmek ya bundan ötürü. Yoksa seninle hiç işim olmaz.
  • Şu 305 kişi olmasaydı thy herhalde kar rekoru kırardı. Ne büyük zarar vermişler bunlar ya thy ye, maddi zararın yanında imajada zarar vermişlerdi değilmi , peki sorarım size çok bilmiş yalakalar Başbakanın uçağına verilen 200 -300 milyon dolar para çokmu gerekliydi uçağın içine harcanan 50 milyon dolar çokmu gekliydi, sizin bu keyfi olarak yaptığınız içki yasağı imajınızı çokmu yukarılara çıkarttı, açık açık söylesenize kardeşim biz demokratik değiliz, insan haklarına saygımız yok, herşeyi dini kurallar içinde yapmaktır tek amaçımız ama bunu yavaş yavaş alıştıra alıştıra yapacağız desenize, bizim en büyük politikamız yalakalık ve yardakçılık üzerine kurulmuştur desenize,biz herşeye bir kılıf herşeye bir cevap bulmada ustayız desenize,istersek mahkeme kararlarına uyarız istemezsek uymayız desenize,namaz kılıp oruç tutup heryere cami açarak Allaha yakın olduğunuzu sanarak aslında kul hakkı yiyerek maddiyatın esiri olarak ayrımcılık yaparak Allahtan ne kadar uzak olduğunuzun farkında değ
  • Problem Hamdi bey'in problemi değil . Ama maalesef gerek eleştirilerin hedefi gerekse basın mensuplarının tepe yöneticisi ile çalışma tercihleridir. THY bu tür olayları bir türlü proaktif yönetemiyor. Bunu sebebi de bu tür işleri takip edip basını ve kamuoyunu bilgilendirmesi gereken birimlerin eksikliği , işbilmezliği ve THY'nin elbisesinin içinde küçük kalmaları olabilir mi ? Aslında habere sebep olan konuları masaya yatırdığımızda öne çıkarılan anlamlardan çok daha önemli içerikleri var ama siz anlatamıyorsanız, kamuoyu da böyle anlar ve dillendirir . Diğer taraftan Topçu ve Kotil beylerin sürekli kamuoyu önünde eleştirilen ve savunmada kalma zorunlulukları , provakatif bir hesaplaşma olabilir mi ? Sonuç olarak THY bunların üstesinden gelebilecek insiyatifi almalıdır.
  • osmanlı'ya özenenler elindekinden'de olacak ama birdaha atatürk gibi lider gelmeyecek.kıymet bilmeyen şu anki yönetim malesef ne fransaya nede suudi arabistana kaçabilecek.geçmişte kaçanların halini görüyolar akibetlerinin ne olduğunu. şu anki seçilmişler ve atanmışlar kayıkçı kavgası yapıyomuş gibi davranıyorlar.halbuki ülkeye ve kurumlara zarar veriyorlar.vanminit dediklerinin ekmeğine yağ sürüyolar.bunuda bilerek yapıyorlar.düştükleri çukurdan başka türlü kurtulamayacaklarının farkındalar.geçmişte osmanlının yaptığı gibi????????
  • Arkadaşlar haberleri okuyunca yorum yazmak istedim..Yakında çok büyük bir grev kapıda.Şimdiden size bu kadarını söyleyebilirim..Mart ayının ilk haftası görüsmek üzere..Hodri meydan dedik geçen hafta içinde..
  • Adam size ekmek yoksa pasta yiyin demiş . kısaca bunu yazsaydın be editör kardeşşşşş....okutturdun bizi o kadar.
  • Mahkemenin yapilan sey yasal dedigi olaya kanunsuz diyen arkadas sikiysa adin soyadinla yaz bu iddiani.
  • Sayın yorumcular Hamdi Topcu THY'nı Akp'nin güdümü altında yönetiyor. Bu kurumda binlerce kişiyi işten atarak ihbar tazminatı ödeyerek çıkardılar. Yerlerine Akp ilcelerinden gönderilen kişileri işe alarak Thy'yi zarara uğratıklarını kimse tartışmiyor. Alınan persönelin ilçe dağılımına bakın İstanbul'un ilçelerinde kaçar kişi alındığı ortada. Taplanan vergilerden bol keseden Başbakana alınan yeni uçağın içindeki konfora 50,000,000$ harcamalarını basından gizlemeleri. Hükümet yetkilileri neden Akp'e politikasına katılmayan Türkiye'de diğer görüşde olan insanları işe almiyorlar. BUNLARIN HERKES TARAFINDAN SORULANMASI LAZIM....
  • 305cilere sesleniyorum? Kardeşim siz, sendikanız yasal bir grev ilan etmeden kanunsuz bir şekilde uçuşa gitmemezlik ettiniz mi, etmediniz mi? Şirketiniz zor duruma düştü mü,düşmedi mi? Ee,daha ne diye sosyal platformlarda acıyor diye bağırıyorsunuz? Kendin ettin kendin buldun.

Önce modacı Dilek Hanif'in kabin memurları için çizdiği kıyafet tasarımları, sonrada bazı iç ve dış hatlarda kaldırdığı içki servisinden dolayı eleştirilen THY'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile dün uzun bir telefon görüşmesi yaptık. Son günlerde yapılan haberlerin amacının THY'yi vurup başka bir yerlere rant sağlamak olduğunu ifade eden Topçu; "Bazılarının kötü niyetli olduğunu ve bu kişilerin kalemlerini kimin adına kullandıklarını biz çok iyi biliyoruz!" diyor.
Kendisine önce "Ben de hiç beğenmedim" notunu da ekleyerek Hanif'in kabin memurları için çizdiği kıyafet tasarımlarını hatırlattım. Aynen şu cevabı verdi; "Ben de beğenmedim ama zaten kıyafet seçimine karar veren kurul da beğenmemiş ki o tasarımları. Kıyafet seçimi için 4 oturum yapmış arkadaşlarımız ve daha ilkinde Dilek Hanım'ın tasarımları elenmiş. Hal böyleyken neden günlerce tartışıldı o tasarımlar anlamak mümkün değil. Onaylanmamış modellerin Hanif'in kişisel bilgisayarından çalınıp kamuoyuna, 'THY'nin kabin memurları artık böyle giyinecek' diyerek sunulması ve THY'nin üzerinde tepinilmesi milli bir kuruluşa karşı yapılmış bir linç girişimidir. Ve ne yazık ki bu girişim dolayısıyla THY büyük yara almıştır!"

Onu göreve geldiği ilk günden beri tanıyorum. Bizim tanışmamız da bir haber vesilesi ile olmuştu. Neşeli, esprili tipik Karadenizli, 'zinhar sinirlenmez' diyebileceğim kişilerdendir Hamdi Bey. Ama yanılmışım. Çünkü dün çok sinirli ve öfkeliydi. Özellikle de bazı hatlarda alkollü içki servisinin kaldırılması uygulamasına dair yazılıp çizilenlere. En çok da Ertuğrul Özkök'e kızgın; "Kötü niyetli. Yazdıklarında samimiyetsiz" diyerek başladı konuşmasına ve "THY'yi en iyi bilen ve olağanüstü kalitesini en çok tadan gazetecilerdendir Özkök. Onun için yazdığı o haksız yazılardaki amacının halisane amaçlar olmadığını biliyoruz. Merak etmesin Ertuğrul Bey. THY'ye vurarak nereye ve kimlere selam çaktığını görüyoruz!" sözleriyle tamamladı. Sonra da içki servisinin kaldırılmasıyla ilgili tüm ayrıntıları aktardı. Yerim dar olduğu için lafı burada kesip Topçu'nun açıklamalarıyla bitiriyorum bugünkü yazımı.

"THY bir hayır kurumu, bir STK, dernek falan değil. Dünya çapında ünü olan koskocaman bir anonim şirkettir. Ve bu şirkette de tek bir amaç vardır diğer profesyonellerde olduğu gibi, o da kâr etmek ve büyümektir. Şimdi. Senin aracılığınla alınan son kararlarda bizlerin inançsal değerlerinin etken olduğunu söyleyenlere sesleniyorum; Haksızlık yapıyorsunuz. Çünkü eğer iddia edildiği gibi nedenler etken olmuş olsaydı bu kararları almamıza, o zaman 30 hatta değil, yurt içi Yurtdışı tüm hatlarda alkolü kaldırırdık. Ve hatta dünyanın en güzel CIP salonu ünvanına sahip Atatürk Havalimanı'nda da alkol ikramı yapmazdık! İslamiyette 'daha az günah işlemek' diye bir şey yoktur. Biz profesyoneliz. THY'nin daha çok kâr etmesi ve büyümesi için de her türlü aracı, argümanı ve pazarlama yöntemini kullanırız. İç hatlardaki uygulama tamamen arz talep ile ilgilidir. Bugün Kayseri ya da Gaziantep uçaklarında Business'a talep artarsa içki servisinin yeniden başlatılabileceğini bilmelisiniz. Yurtdışı hatlara gelince. THY 98 ülkeye uçuyor. Bunlardan sadece 8'inde içkiyi kaldırdık. Kaldırış nedenimiz ise ülkelerin talepleri ile ilgili. Bakın. Mısır Sharm el Sheik ve Hurhada gibi turistik bölgeler hariç uçulan hatlarda alkolün kaldırılmasını talep etti bizden. Biz de ikili ilişkilerin olumlu devam etmesi adına bu taleplerine onay verdik. Vermeyebilirdik ama THY'nin müşteri hedef kitlesine uygun hizmet etmek gibi bir anlayışı vardır ve bu anlayışın amacı da her zaman şirketin kârlılığı ile orantılıdır. Yani biz ne karar alırsak alalım önceliğimiz şirketin çıkarlarını kollamaktır. Şirketin kârlılığını hesaplamaktır. Ötesi, gerisi berisi yalandır, asparagastır ve THY'yi yıpratmak için uydurulmuş spekülasyonlardır! NOKTA!"

TOPÇU: "DAHA AZ GÜNAH İŞLEMEK DİYE BİŞEY YOK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

Benden söylemek. ~ 11 yıl önce
Sn Başkanım, Yöneticiler her halleriyle yönettiklerine örnek olmakla mes'uldurlar. Çok yememek de bunlardan birisidir. Gıdığını o kadar büyütmüşsün ki neredeyse göbeğine değecek olmuş. Kafanın şekli de bir tuhaf olmuş ve aşağıya doğru sürekli kocamanlaşmaktadır. Yüzün dahi Başkanım, küçücük görülmektedir. Yahu insanlıktan çıkmaya başlamışsın kısaca üstad. Allah rızası için az ye de biraz kilo ver. Karaciğer yağlanması , kalp krizi riski var canım sonunda... Mazallah ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ciğer acısı ~ 11 yıl önce
Kim bilir kaç kişinin ciğerini yaktın, senin ki de yansın Hamdi yüce rabbimden niyazım budur. Yaradılanı Yaradandan ötürü hoş görmüyorsun, aklın fikrin 3 kuruş daha kaldırmak ve bu memleketin parasını pulunu gavura yedirmek ya bundan ötürü. Yoksa seninle hiç işim olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zarara bak ~ 11 yıl önce
Şu 305 kişi olmasaydı thy herhalde kar rekoru kırardı. Ne büyük zarar vermişler bunlar ya thy ye, maddi zararın yanında imajada zarar vermişlerdi değilmi , peki sorarım size çok bilmiş yalakalar Başbakanın uçağına verilen 200 -300 milyon dolar para çokmu gerekliydi uçağın içine harcanan 50 milyon dolar çokmu gekliydi, sizin bu keyfi olarak yaptığınız içki yasağı imajınızı çokmu yukarılara çıkarttı, açık açık söylesenize kardeşim biz demokratik değiliz, insan haklarına saygımız yok, herşeyi dini kurallar içinde yapmaktır tek amaçımız ama bunu yavaş yavaş alıştıra alıştıra yapacağız desenize, bizim en büyük politikamız yalakalık ve yardakçılık üzerine kurulmuştur desenize,biz herşeye bir kılıf herşeye bir cevap bulmada ustayız desenize,istersek mahkeme kararlarına uyarız istemezsek uymayız desenize,namaz kılıp oruç tutup heryere cami açarak Allaha yakın olduğunuzu sanarak aslında kul hakkı yiyerek maddiyatın esiri olarak ayrımcılık yaparak Allahtan ne kadar uzak olduğunuzun farkında değ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLEN ~ 11 yıl önce
Problem Hamdi bey'in problemi değil . Ama maalesef gerek eleştirilerin hedefi gerekse basın mensuplarının tepe yöneticisi ile çalışma tercihleridir. THY bu tür olayları bir türlü proaktif yönetemiyor. Bunu sebebi de bu tür işleri takip edip basını ve kamuoyunu bilgilendirmesi gereken birimlerin eksikliği , işbilmezliği ve THY'nin elbisesinin içinde küçük kalmaları olabilir mi ? Aslında habere sebep olan konuları masaya yatırdığımızda öne çıkarılan anlamlardan çok daha önemli içerikleri var ama siz anlatamıyorsanız, kamuoyu da böyle anlar ve dillendirir . Diğer taraftan Topçu ve Kotil beylerin sürekli kamuoyu önünde eleştirilen ve savunmada kalma zorunlulukları , provakatif bir hesaplaşma olabilir mi ? Sonuç olarak THY bunların üstesinden gelebilecek insiyatifi almalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 11 yıl önce
osmanlı'ya özenenler elindekinden'de olacak ama birdaha atatürk gibi lider gelmeyecek.kıymet bilmeyen şu anki yönetim malesef ne fransaya nede suudi arabistana kaçabilecek.geçmişte kaçanların halini görüyolar akibetlerinin ne olduğunu. şu anki seçilmişler ve atanmışlar kayıkçı kavgası yapıyomuş gibi davranıyorlar.halbuki ülkeye ve kurumlara zarar veriyorlar.vanminit dediklerinin ekmeğine yağ sürüyolar.bunuda bilerek yapıyorlar.düştükleri çukurdan başka türlü kurtulamayacaklarının farkındalar.geçmişte osmanlının yaptığı gibi????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mrs.X ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar haberleri okuyunca yorum yazmak istedim..Yakında çok büyük bir grev kapıda.Şimdiden size bu kadarını söyleyebilirim..Mart ayının ilk haftası görüsmek üzere..Hodri meydan dedik geçen hafta içinde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ry ~ 11 yıl önce
siz böyle heveslere kapılın sonra bir yerlere yazın sonrada okuyun inanmaya çalışın inanailirseniz tabiki bu iktidar neden hep böyle kazanıyor biliyonmu onuda ben söyleyim muhalefetin gerçekçi olmayışı mesela ben hiç bir siyasi partiyi desteklemesem sizin bu yazınızı okusam kesin derim karşı tarafı destekliyim o kadar berbat fikriniz yorumunuz var anlicanız................
petersburg ~ 11 yıl önce
Adam size ekmek yoksa pasta yiyin demiş . kısaca bunu yazsaydın be editör kardeşşşşş....okutturdun bizi o kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305e ~ 11 yıl önce
Mahkemenin yapilan sey yasal dedigi olaya kanunsuz diyen arkadas sikiysa adin soyadinla yaz bu iddiani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖS ~ 11 yıl önce
Sayın yorumcular Hamdi Topcu THY'nı Akp'nin güdümü altında yönetiyor. Bu kurumda binlerce kişiyi işten atarak ihbar tazminatı ödeyerek çıkardılar. Yerlerine Akp ilcelerinden gönderilen kişileri işe alarak Thy'yi zarara uğratıklarını kimse tartışmiyor. Alınan persönelin ilçe dağılımına bakın İstanbul'un ilçelerinde kaçar kişi alındığı ortada. Taplanan vergilerden bol keseden Başbakana alınan yeni uçağın içindeki konfora 50,000,000$ harcamalarını basından gizlemeleri. Hükümet yetkilileri neden Akp'e politikasına katılmayan Türkiye'de diğer görüşde olan insanları işe almiyorlar. BUNLARIN HERKES TARAFINDAN SORULANMASI LAZIM....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eksik var ~ 11 yıl önce
Valla beni il başkanlığı da gönderdi, akp milletvekili de ama nasıl olduysa alevi olduğumuzdan mıdır, Rizeli olmadığımızdan mıdır nedir? Yine de almadılar. Oysa uçuşsa uçuş, dilse dil herbişeyde var ve uluslararası tescilliydi hani
305 ~ 11 yıl önce
305cilere sesleniyorum? Kardeşim siz, sendikanız yasal bir grev ilan etmeden kanunsuz bir şekilde uçuşa gitmemezlik ettiniz mi, etmediniz mi? Şirketiniz zor duruma düştü mü,düşmedi mi? Ee,daha ne diye sosyal platformlarda acıyor diye bağırıyorsunuz? Kendin ettin kendin buldun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
Yorumuna bakılırsa İstediğimiz kadar terbiyesizleşebiliyoruz.Herhangi bir filtreden geçmiyor sanırım yazılanlar.Sende kedince haklısın be kardeş nasıl bir hayatın olduğunu az çok tahmin edebiliyorum...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000