21 Ekim 2012, Pazar 12:01:59

TOPÇU: "BİLET FİYATLARINA YANSIMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'nin 3 gün önce başlattığı Mısır'daki dördüncü uçuş noktası Hurgada seferleri için yaklaşık 7 bin 800 bilet satışı yapıldığını belirterek, “Bu hattın çok verimli olacağını düşünüyoruz. Türkiye'de yaz sezonu bittiği zaman burada sezon başlıyor” dedi.
  • http://www.editorhaber.com/kose-yazilari/thy-ve-istiklal-marsi.html mutlaka okunmalı.. müthişş
  • Bu sabahki TK813 Amman - İstanbul uçağı da İsrail hava sahasını kullanmadı. İsrail hava sahası Türk uçakları için sadece Tel Aviv'e gitmek şartıyla mı açık ? Diğer tüm ülkelerin uçakları Ürdün'e İsrail üzerinden gidebiliyor da, neden biz fazladan bir 450 - 500 km daha uçmak zorunda kalıyoruz. Gidiş - dönüş 1000 km'ye yakın. Yazık. Yok İsrail ile de savaş durumumuz varsa bilelim.
  • Şu anda bakıyorumda Türkiye üzerinden transit geçen El-Al uçakları var. Güçlü bir devlet, kendi hava sahasından transit geçişe izin vermeyen ülkenin uçaklarına kendi hava sahasından transit geçişi derhal kapar. Bir Suriye kadar olamıyoruz. Suriye üzerinden Emirates, Etihad, Qatar Airways, Singapore Airways vızır vızır transit geçiyor. Yok mu onların bir problemi Suriyeyle ? Demek ki bir bizim silahşörler kafa tuttu, ağızlarının payını aldı. Diyemiyor muyuz bir "one minute, one moment, one hour, one day, vs...." ? Demek ki diyemiyoruz.
  • Şu an fr24'ten izliyorum. Gerçekten de Alitalia uçağı 10 dakika önce Tel Aviv üzerinden Amman'a alçaldı, bizim THY 814 ise Güney'e Sina Yarımadasına devam ediyor. Normalde onun da Alitalia'dan 10 dakika sonra Amman'a inmiş olması gerek ama daha önünde 500 km var. Nedir bu işin aslı bilen varsa açıklasın ? Neden biz de İsrail üzerinden Ürdün'e gidemiyoruz. Bu mu büyük Türkiye ?
  • Sen gitsene artık köyüne :)
  • HAMDİ BEY ŞİRKETİN BU GÜZEL KONUMA GELMESİNDE BÜYÜK KATKI SAĞLAMIŞTIR...BOŞ LAFLARLA KARALAMA KAMPANYASI YAPILMASI HOŞ DEĞİL...
  • sen önce hakkında çıkan iddialara yanıt ver..yeğenin ingilizce biliyormu bilmiyormu?bilmiyorsa londrada nasıl yöneticilik yapıyor?gerçeği söyle hamdi topçu,gerçeği..
  • topçu babasının şirketi gibi kullanıyor thy'yi. bu dünya sultan süleyman'a bile kalmadı be, size mi kalacak sanıyorsunuz? yarın bir gün hükümet değişince nasıl hesap verirsiniz onları planlayın şimdiden. abd babanız er geç sizi de satışa getirecektir merak etmeyin.
  • Kesinlikle haklı dün akşam ki sefer 3-4 koltuş boş şekilde uçuşu gerçekleştirdi.Ayrıca yakın zamanda bu yeni hattın yolcular arasında öğrenilmesiyle overbook olacak bir sefer olduğu kanısındayım.
  • yıllardır thy marjinal 3-5 yere uçan ufak bir şirket durumundayken nerdeydiniz beyler. yok takunya yok badem. yazıklar olsun size siz çağdaşsanız ben takunyacı olmayı şeref sayarım.siz neyseniz ben tam tersiyim...........

THY'nin 205'inci uçuş noktası olarak Mısır'ın turizm kenti Hurgada'ya düzenlediği ilk seferle ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Topçu, Hurgada'nın özel turizm bölgesi El Gouna'nın, Venedik benzeri kanalların etrafına, Kızıl Deniz'e bitişik şekilde inşa edildiğini gördüklerini söyledi.

Topçu, Hurgada'daki lüks otel fiyatlarının da uygun olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Hep beraber Kızıl Deniz'e açılarak gördüğümüz manzara müthişti. Kızıl Deniz'in altı gerçekten mükemmel, mercanlar, rengarenk çeşit çeşit balıklar mükemmel. Hurgada bir balık cenneti, görülmeye değer bir yer. Herkesi Hurgada'ya, bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz. Şu anda iç hat fiyatlarıyla uçtuğumuz bu kent, Türkiye'den 2 saat 20 dakika uzaklıkta bulunuyor. Konaklayacak yerler de çok müsait ve uygun fiyatları var. 12 ay denize girilebilen bir nokta. Daha ziyade Alman ve Rus turistlerin rağbet gösterdiği bu yerde, şu anda sezon başlangıcı. Denizin bütün imkanlarından faydalanabiliyor, havası da deniz suyu sıcaklığı da mükemmel.”

Hurgada'ya Avrupa'dan ve Kuzey İskandinavya ülkelerinden çok sayıda turistin geldiğini aktaran Topçu, özellikle kış sezonunda bu kente yoğun talep olduğunu, Türkiye ve Avrupa ülkelerinden gelecek talepleri karşılamak üzere bu seferi düzenlediklerini anlattı.

Topçu, THY'nin Hurgada'daki yetkili bilet satış ofisini de hizmete açtıklarını hatırlatarak, “Yeni açtığımız Hurgada seferlerine yaklaşık 7 bin 800 bilet satmışız. Bu hattın çok verimli olacağını düşünüyoruz. Türkiye'de yaz sezonu bittiği zaman burada sezon başlıyor. Turizm acenteleri buraya turlar düzenlemek için çalışıyor. Asıl üzerinde çalıştığımız şey; Mısır'ın tarihi yerlerine Uzak Doğu'dan, Çin'den ve Japonya'dan gelen turistlerin ortak paketleri yapılabilir mi? Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor, önümüzdeki günlerde bunun Türkiye'nin ve Mısır'ın turizmine yansıyacağını umuyorum” diye konuştu.

Yıl sonuna kadar yaklaşık 10 uçuş noktasını daha hizmete açacaklarını ifade eden Topçu, Arjantin, Kamerun ve Maldivler'e başlatacakları yeni hat seferlerinin de THY'nin transit yolcu sayısında önemli bir artış sağlayacağını kaydetti.

Suriye hava sahasının kullanılmaması

Topçu, THY'nin Suriye hava sahasını kullanmaması nedeniyle yeni güzergahın maliyeti arttırıp arttırmadığına yönelik bir soru üzerine, kendileri için yolcuların ve uçakların güvenliğinin önemli olduğunu vurguladı.

Suriye hava sahasının güvenli olmadığının bildirildiğini aktaran Topçu, “THY olarak Suriye hava sahasından yaptığımız seferleri, Suriye'nin doğusundan ve batısından olmak üzere yeni rotalardan takip ediyoruz. Bunun bir maliyeti vardır, ancak çok kayda değecek bir maliyet değil. Güvenlik her şeyin önünde. Bu konunun bilet fiyatlarına yansıması söz konusu değildir” diye konuştu.

TOPÇU: "BİLET FİYATLARINA YANSIMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
http://www.editorhaber.com/kose-yazilari/thy-ve-istiklal-marsi.html mutlaka okunmalı.. müthişş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amman ~ 12 yıl önce
Bu sabahki TK813 Amman - İstanbul uçağı da İsrail hava sahasını kullanmadı. İsrail hava sahası Türk uçakları için sadece Tel Aviv'e gitmek şartıyla mı açık ? Diğer tüm ülkelerin uçakları Ürdün'e İsrail üzerinden gidebiliyor da, neden biz fazladan bir 450 - 500 km daha uçmak zorunda kalıyoruz. Gidiş - dönüş 1000 km'ye yakın. Yazık. Yok İsrail ile de savaş durumumuz varsa bilelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Amman ~ 12 yıl önce
Şu anda bakıyorumda Türkiye üzerinden transit geçen El-Al uçakları var. Güçlü bir devlet, kendi hava sahasından transit geçişe izin vermeyen ülkenin uçaklarına kendi hava sahasından transit geçişi derhal kapar. Bir Suriye kadar olamıyoruz. Suriye üzerinden Emirates, Etihad, Qatar Airways, Singapore Airways vızır vızır transit geçiyor. Yok mu onların bir problemi Suriyeyle ? Demek ki bir bizim silahşörler kafa tuttu, ağızlarının payını aldı. Diyemiyor muyuz bir "one minute, one moment, one hour, one day, vs...." ? Demek ki diyemiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amman ~ 12 yıl önce
Şu an fr24'ten izliyorum. Gerçekten de Alitalia uçağı 10 dakika önce Tel Aviv üzerinden Amman'a alçaldı, bizim THY 814 ise Güney'e Sina Yarımadasına devam ediyor. Normalde onun da Alitalia'dan 10 dakika sonra Amman'a inmiş olması gerek ama daha önünde 500 km var. Nedir bu işin aslı bilen varsa açıklasın ? Neden biz de İsrail üzerinden Ürdün'e gidemiyoruz. Bu mu büyük Türkiye ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezil insan ~ 12 yıl önce
Sen gitsene artık köyüne :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HELAL OLSUN ~ 12 yıl önce
HAMDİ BEY ŞİRKETİN BU GÜZEL KONUMA GELMESİNDE BÜYÜK KATKI SAĞLAMIŞTIR...BOŞ LAFLARLA KARALAMA KAMPANYASI YAPILMASI HOŞ DEĞİL...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 12 yıl önce
yorumun gerçekten komik ve mantık ötesi. Gülmekten kırıldım. Ortada hangi başarısı varmış söyle deduyalım torpilli hamdi efendinin acaba ? ben söyeleyim sana istersen başarılarını; arkası olamayan garibanı işten atıp kendi adamlarına yer,kadro açmaktan ve şirketi zarar ettirmekten başka ? onu bu kadar şartsız,koşulsuz savunduğuna yağcılığını yaptığına göre THY de işe aldiğı mevki,makam sahibi yaptığı rizeli köylüsü,yakını filan olmaslısın. Kendini resmen aleni olarak eleveriyorsun yazdıklarınla :)
hamdi topçu ~ 12 yıl önce
sen önce hakkında çıkan iddialara yanıt ver..yeğenin ingilizce biliyormu bilmiyormu?bilmiyorsa londrada nasıl yöneticilik yapıyor?gerçeği söyle hamdi topçu,gerçeği..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarı ~ 12 yıl önce
Başarılı insanlar her zaman kıskanılır..Bu gibi gereksiz saldırılara hiç gerek yok..Başkanın katkılarıyla daha iyi yerlere gelineceğinden kimsenin şüphesi olmasın
voyager ~ 12 yıl önce
ingilizce bilmeyen yeğenin londrada yöneticilik yaparak ingilizce öğrenmesi başarı ise böyle başarıya ve bunu gerçekleştirenlere binler lanet olsun.
konu dıl ıse, ~ 12 yıl önce
ıspanya'dakı yonetıcıler ıspanyolca, cın'dekı yonetıcıler de cınce mı bılıyor sankı? gecın bunu arkadaslar...
ingilizce evrensel dil değilmi? ~ 12 yıl önce
yoruma süper yorum yapan süper arkadaş: bildiğin gibi ingilizce dünyada konuşulan evrensel dildir.bugün hemen hemen herkes ingilizce konuşuyor.hele yönetici sıfatındakiler hayli hayli konuşmalı.adam kalkmış yönetici olmuş,hem de londrada ve ingilizce bilmiyor.bu kadar komik bir hikaye olabilirmi sence ? :))
helal ~ 12 yıl önce
topçu babasının şirketi gibi kullanıyor thy'yi. bu dünya sultan süleyman'a bile kalmadı be, size mi kalacak sanıyorsunuz? yarın bir gün hükümet değişince nasıl hesap verirsiniz onları planlayın şimdiden. abd babanız er geç sizi de satışa getirecektir merak etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
memur ~ 12 yıl önce
bu saltanat yani makam,mevki ve ballı maaşlar sonsuza kadar sürecek diye düşünüyorlar sanırım ama bir gün hesap günü gelecek ve bunun kaçışı da olmayacaktır hem bu dünyada hem de ahirette mutlaka hesabı sorulacak yapılan haksızlıkların. Kimsenin elindeki gücü,imkanı kullanarak başkasına yaptığı bir kötülük karşılıksız kalmaz ve eden bulur merak etmeyin. Şunu da unutmayalım ki yüce rabbimizin adaleti çok büyüktür ve o herşeyi görür.....
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
merak etme memur, o gün düşündüğünden de yakın :)
01:04:29 a cvp ~ 12 yıl önce
gerçekten iyice saçmalamışsın sen. Konunun ne olduğunu hiç anlamadın ya da işine gelmiyor gerçekler. Olay her ülkenin dilini bilmek deği,ingilizce gibi çok konuşulan geçerli bir lisanı çok iyi konuşabilmektir çünkü yurtdışında gerekli oluyor orada görev yapan kişinin en az 1 yabancı dili çok iyi seviyede biliyor olması gerekir ama nerede sende bunu düşünecek kapasite. Sana anlatılmak istenen kısaca budur eğer anladıysan bunu....
ogunat ~ 12 yıl önce
Kesinlikle haklı dün akşam ki sefer 3-4 koltuş boş şekilde uçuşu gerçekleştirdi.Ayrıca yakın zamanda bu yeni hattın yolcular arasında öğrenilmesiyle overbook olacak bir sefer olduğu kanısındayım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu yorumu yapanlara pes ~ 12 yıl önce
yıllardır thy marjinal 3-5 yere uçan ufak bir şirket durumundayken nerdeydiniz beyler. yok takunya yok badem. yazıklar olsun size siz çağdaşsanız ben takunyacı olmayı şeref sayarım.siz neyseniz ben tam tersiyim...........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VATANDAŞ ~ 12 yıl önce
biz senin gibileri çok iyi biliriz. kimbilir kimsin ve bunlardan ne menfaatin var ki bunca zararlar yapan ve torpili olmayan gariban memuruna haksızlıklar yapan zihniyeti savunuyorsun bizlere. geçiniz bu boş işleri. sen 300 yere uçsan ne olur uçmasan ne olur kar edemeyip para kazanamadıktan sonra. bize lafonten masalları anlatma insanlar artık uyandı gerçeklerin ne olduğunu senden ve benden çok daha iyi biliyor. güneş balçıkla sıvanmaz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000