01 Mart 2015, Pazar 17:45:11

TOPÇU; "ATATÜRK HAVALİMANI KAPATILACAK"

Kastamonu Kalkınma Vakfı'nın düzenlediği 'Ortak Akıl Toplantısı'na katılan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, yeni havalimanının açılmasıyla Atatürk Havalimanı'nın kapatılacağını söyledi.
  • thy yönetim kurulu başkanı bu cesareti nerden buluyor da dhmi adına konuşuyor anlamadım bu açıklama dhmi genel müdürüne ve çalışanlarına yapılan saygısızlık dır daha öncede hamdi bey buna benzer açıklamalar yapmıştı şımarmamak lazım kendisi atatürk havalimanını tekbaşına kullanmak istiyor zaten geçenlerde ekstra terminal istedi tekbaşına kullanması için sanki ulaştırma bakanı ......
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Havalimanı fanatizmi yapan insanlarda gördük, ilginç. Kapanması gerekiyorsa kapanır. Hiç bir şeyde olmaz.
  • Baksın beyefendi sanki bakan gibi AHL adına yorumlar yapıyor önce ortaklığının yönetim kurulundaki nankörleri ayıklasın
  • kapanmıyor arkadaş var mı diyeceğin. Atatürk Havalimanını üstelik THY, kendi şirketi, tek başına kullanmak istiyor. Diğer şirketleri gönderip tek başlarına AHL'yi kullanacaklar onun için güya diğerlerini kandırıyor. Onlar da yuttu şimdi.
  • Hayırdır Hamdi Topçu DHMİ genel müdürü oldu da bizim mi haberimiz olmadı ? Orhan Bey orada olsaydı cevabını verirdi senin.Ayrıca Bakanı yalanlıyor Hamdi Topçu, Bakanın da verecek bir cevabı vardır herhalde ?
  • Hamdi Bey'emi kalmış havalimanının açılıp kapanacağı hakkında bilgi vermek Orhan Bey olsaydı zor yapardın sen o açıklamayı. O zaman bizde bundan sonra havaalanları müsait iken uçus yapmayıp erteleyen thy yi halka şikayet edelim.Herkes kendi işine baksın..
  • tower rezidanslı uydu kent diker rantın dibine vururlar.ahanda görürsünüz
  • Ahl kapatilmazsa pegasus hub yapsin 10 15 tane de genis govde alip lowcostdan ayri thy ayarinda bilet verip bu ucuslara bati ve dogudaki merkezlere baglasin sonra bak sen samatayi
  • çalıştım. havaalanı oraya değil de daha düz alana yeniden yapılsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum mevcut havaalanı yeri çok fazla sis alan bir yer pilotlar ne düşünürdü ?

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Kastamonu Havalimanından 28 Mart’ta günlük uçuşların yeniden başlayacağını söyledi.

Topçu, Ilgaz Dağı’nda Kastamonu Kalkınma Vakfı’nın düzenlediği ‘Ortak Akıl Toplantısı’na katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu şunları söyledi;

“2013 yılında Kastamonu Havalimanımız açıldı. Kastamonu’ya ilk uçan hava şirketi olduk. Gerçekten imkanlar Atatürk Havalimanında Kastamonu’ya uçmaya elverişli değildi. Belediye Başkanımız, birçok milletvekili arkadaşlarımız, işadamlarımızın baskıları neticesinde başka bir frekansımızı iptal ederek Atatürk Havalimanından Kastamonu’ya özel bir uçuş yaptık. O gün bugündür uçuyoruz ama maalesef kış sezonunda azalma oldu.

Bizimde başka bölgelerde uçak ihtiyacımız oldu. Ama 28 Mart tarihi itibariyle Atatürk Havalimanından her gün Kastamonu’ya günlük uçuşlarımız tekrar başlayacak. Sadece Atatürk Havalimanı değil, şuanda Sabiha Gökçen Havalimanından da uçma imkanımız olur mu diye bugün arkadaşlara araştırma talimatını verdim. Eğer böyle bir imkan olursa biz, Sabiha Gökçen Havalimanından da Kastamonu’ya değişik saatlerde uçuşlarımız olabilir. Çünkü Kastamonu gerçekten araçla, otoyoldan ulaşması çok uzun süren bir ilimiz. İstanbul’da 600 bin nüfusun yaşadığı Kastamonulu olması nedeniyle uçak seferlerinin olması gerekli diye düşünüyorum. Belki biz, Kastamonululara uçmaya alıştıramadık. Bu da bizlerin kabahati olsun”.

Yolcu olduğu sürece günlük 30 seferde olsa 30 seferi de yapabileceklerini ifade eden Topçu, “Sizler, yeter ki uçakları bir doldursun. Biz, tabii ki milli bir şirket, bu yüzden kimse zarar etmesini istemez. Biz, bugüne kadar da zarar ettiğimiz hiçbir hattı açmadık, açtığımız hiçbir hattı da kapamadık. Gerçekten her gün Türkiye’nin potansiyeli büyüyor. Bu büyüme çerçevesinde İzmir-Diyarbakır, Bursa-Erzurum gibi çapraz uçuşlarda olmaya başladı. Türkiye’de artık çapraz uçuşlar da başladı. Belki de gelecek bir tarihte Kastamonu’dan da Ankara’ya, İzmir’e veya başka memleketlere uçuşlar olacaktır. Bu kaçınılmaz bir sondur. Biz, bunları da destekliyoruz. Çapraz uçuşlarında 3-5yıl içerisinde fizibilite olacağını düşünüyoruz. Özel hava şirketlerini de bizler destekliyoruz. İnşallah onlarında desteğiyle bizler, çapraz uçuşlar yardımıyla bu şehirlerin uçuş sahalarını dahil edeceğiz” diye konuştu.

Kastamonu’dan alınan bir biletle dünyanın 108 ülkesine ve 264 noktaya gitmenin mümkün olduğuna dikkat çeken Hamdi Topçu, şöyle konuştu:

“İstanbul’da 600 bin nüfusu barındıran aynı zamanda Kastamonu’da da ciddi bir nüfusu bulunan ve böyle güzel bir coğrafyaya sahip olan Kastamonu’nun da önümüzdeki dönemlerde Türkiye’nin giderek büyüyen pastasından eminim ki payını alacaktır. Çünkü artık turizm, yavaş yavaş Karadeniz bölgesine kaymaya başladı. İnsanlar artık sıcak ülkelerinden böyle değişik, yeşillikler içerisinde serin olan, yüksek yerlerde daha iyi nefes alabilecekleri mekanları tercih ediyorlar.

Ben, eminim ki Kastamonu’nun Ortadoğu’ya tanıtıldığı taktirde ciddi bir talep alacağını düşünüyorum. Arapların, Kastamonu’yu keşfetmesi halinde bu bölgeye çok ciddi yatırımlar getirebileceklerini, çok ciddi turist çekebileceklerini ve seyahat yapacaklarına inanıyorum. Batı Karadeniz bölgesinde bu turizm kalkındığı taktirde yerelde ve hem de ulusal düzeyde çok ciddi bir katkı yapacaktır. Burada da tabii ki en büyük görev, İstanbul’da uluslar arası iş yapan Kastamonulu işadamlarına düşüyor.

Biz de, bu vizyonda gerçekten bir katkımız olursa bunu da yapmaya hazırız. Her zaman zaten bunları konuşuyoruz. Artık şehirlerimizi bir marka haline getirmek zorundayız.”

TOPÇU; "ATATÜRK HAVALİMANI KAPATILACAK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

dhmi ~ 9 yıl önce
thy yönetim kurulu başkanı bu cesareti nerden buluyor da dhmi adına konuşuyor anlamadım bu açıklama dhmi genel müdürüne ve çalışanlarına yapılan saygısızlık dır daha öncede hamdi bey buna benzer açıklamalar yapmıştı şımarmamak lazım kendisi atatürk havalimanını tekbaşına kullanmak istiyor zaten geçenlerde ekstra terminal istedi tekbaşına kullanması için sanki ulaştırma bakanı ......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çocuk ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeşilköy ~ 9 yıl önce
Havalimanı fanatizmi yapan insanlarda gördük, ilginç. Kapanması gerekiyorsa kapanır. Hiç bir şeyde olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
falan filan ~ 9 yıl önce
''hiçbir şey de olmaz'' yazmak istediniz sanırım. Bozuk yazan insanların fikirlerini hiç ciddiye alamıyorum nedense.
herkes işine ~ 9 yıl önce
Baksın beyefendi sanki bakan gibi AHL adına yorumlar yapıyor önce ortaklığının yönetim kurulundaki nankörleri ayıklasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok ya ~ 9 yıl önce
kapanmıyor arkadaş var mı diyeceğin. Atatürk Havalimanını üstelik THY, kendi şirketi, tek başına kullanmak istiyor. Diğer şirketleri gönderip tek başlarına AHL'yi kullanacaklar onun için güya diğerlerini kandırıyor. Onlar da yuttu şimdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ? ~ 9 yıl önce
Hayırdır Hamdi Topçu DHMİ genel müdürü oldu da bizim mi haberimiz olmadı ? Orhan Bey orada olsaydı cevabını verirdi senin.Ayrıca Bakanı yalanlıyor Hamdi Topçu, Bakanın da verecek bir cevabı vardır herhalde ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arff ~ 9 yıl önce
Hamdi Bey'emi kalmış havalimanının açılıp kapanacağı hakkında bilgi vermek Orhan Bey olsaydı zor yapardın sen o açıklamayı. O zaman bizde bundan sonra havaalanları müsait iken uçus yapmayıp erteleyen thy yi halka şikayet edelim.Herkes kendi işine baksın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezidanss ~ 9 yıl önce
tower rezidanslı uydu kent diker rantın dibine vururlar.ahanda görürsünüz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahl ~ 9 yıl önce
Ahl kapatilmazsa pegasus hub yapsin 10 15 tane de genis govde alip lowcostdan ayri thy ayarinda bilet verip bu ucuslara bati ve dogudaki merkezlere baglasin sonra bak sen samatayi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kastamoni ~ 9 yıl önce
çalıştım. havaalanı oraya değil de daha düz alana yeniden yapılsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum mevcut havaalanı yeri çok fazla sis alan bir yer pilotlar ne düşünürdü ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot mu ~ 9 yıl önce
Havaalanı yapmak için pilot olmak değil mühedis olmak gerekiyor.mühendisler grubu (çevre mühendisleri inşaat mühendisleri mimarlar ve hatta inanamıyacaksın ama havacılık mühendisleri ve meteoroloji mühendisleri) kullanılarak hava alanı yapılır.Pilot değil.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000