06 Mart 2013, Çarşamba 11:51:16

TOPÇU: "2003'TE PİLOTLAR İŞSİZDİ"

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, acentelerle Ankara’da bir araya geldi, THY ve Anadolujet ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Topçu’nun açıklamalarından satır başları...
  • ne çabuk unuttunuz pilot arkadaşlar 2001 yılını , sektör batmıştı, çoğunuz işsiz kalmıştınız, THY kaptanlarının maaşının 1000 dolara düştüğü haberleri çabuk unutulmuş, şimdi 10.000 avro para kazanıyorsunuz üstelikte meyve veren aşağı taşlıyorsunuz, yazık size yaaa!
  • kendisi ne iş yapıyordu 2003 te merak eden varmı
  • Şimdi Hamdi üstad öyle bir konuşuyosun ki insanları böyle bunalıma sokarcasına hani konuşmayacak beni bile ağzımı açtırıyorsunuz.2003'de bu yoktu biz geldik şu oldu gibisinden kelamlar insanları hiç doğru bi eksene çıkarmaz eksen saptırır İnsanlar problemlerini aktarıyor burada eskiyle yeniyi kıyaslıyorsunuz bu olmaz bu ahlaken dogru degıl 2000'de siz varmıydınız bu şirkette biz AKP'yi seçtik siz geldiniz nasıl empati kurabildiniz mi azda olsa.Yani insanların kaderini ben yazdım cümleleridir bunlar bunlara dikkat edelim Üstaddan Mevlanadan söz paylaşıyorsunuz Herşey incelikten insan kalınlıktan kırılır.Söyleceğiniz bir kelime burada 1000 kalp kırar yapmayın.
  • Tebrikler Sayin Topcu. Los Angeles semalarinda renklerimizi gormekten cok mutluyuz.
  • Şimdi derlerki atalarımız ; hızlı koşan at çabuk yorulurmuş,birde çita da çok hızlı koşar ama sadece 35 ile 45 saniye arasında koşar bundan fazla koşarsa beyin kanaması geçirir hararetten ,malesef THY çok hızlı koşuyor hararet tavana vurmuş farkında değil :) beyin kanaması geçirecekler farkında değiller.
  • editör bey niye yorumumu yayınlamıyorsun ben anlamıyorum. diyorumki hta da bu torpilcileri korumak için ayarlanmış bir kurum . ordaki pskikolog da iş bulamamış başka. kendini tatmin için yetenekli, yalaka olmayan, iki yüzlü sahtekar olmayan, mert ,dürüst ,ar damarı catlamamış pilotları işe almamak için orda görevli bir canlıdır. nerde var yalaka sahtekar ve torpilcileri onları seciyor ve bizim gibilerede olumsuz cevabını veriyorlar. korkuyorsunuz değilmi benim gibi gercek imanlı ,dürüst calışkanları almamak için ve herşeyin farkında olan pilotları işe almamak için bu htayı siz kurdunuz siz getirdiniz bizim başımıza.. haram olsun..çıkıcak elbet.. sayın hamdi bey bu htayı kimleri korumak için thyye anlaşma yaptın. sizler eleştireye gelemiyorsunuz değilmi. korkuyorsunuz bu millet uyanıcak diye öyle değilmi..
  • yine yüzlerce işsiz pilot var bunu bile bile utanmadan nasıl övünüyor
  • 13 milyar doları geçecek diyorsun ciromuz,biz atılanların paralarını vermiyorsun.benim paramı işleterek borsada faizde zengin oluyorsun.biraz vicdanlı ol da paralarımızı ver artık,hakkımızı ver..sadaka değil.kul hakkı yedin dendiğinde de ağlıyorsun.hakkımı,paramı ver,yeter artık..
  • Alitaliada böyleydi.....
  • vah vahhhhh :(( :(( :((

Bu ay Türk Hava Yolları’na gelişinin 10. yılını dolduran THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Ankara’da Anadolujet acenteleriyle bir araya geldi. Acentelerin sorunlarını dinleyen Topçu, THY’nin mevcut durumu, geçmişi ve geleceğine ilişkin de önemli açıklamalar yaptı.

- THY BÖLGESEL BİR ŞİRKETTİ -

“Çok büyük başarıları geride bıraktığımız için şahsım, ülkem ve çalışma arkadraşlarım adına büyük mutluluk duyuyorum” diyen Topçu, “ 2003 Nisan ayında THY yönetim kurulunun tamamı değişerek devraldığımızda tedirginlik vardı. Birçok eleştiri oldu. Haklı eleştiriler de vardı. Çünkü havacılık ayrı bir sektör. Bunun içine girmeden bu sektörü anlamak mümkün değil. Sektöre baktığımız zaman 2003’te yılda 10 milyon yolcu vardı ve çoğu iç hat yolcusuydu. Filoda 64 uçak bulunuyordu ve bunların 12’si RJ idi. Bunlar da korozyon sebebiyle uçamayınca THY 52 uçaklı, bölgesel, kendi çapında havayolu idi. O döneme kadar herkes görevini en iyi sekilde yapmaya çalıştı. O günün şartları çok ağırdı ve yönetilemez THY ortadaydı. 2003’te tek parti iktidarının avantajı ile Türkiye’nin geldiği noktayı gözönüne aldığımızda THY de başarı hanesinde yerini almayı bildi” dedi.

- 2003’TE PİLOTLAR İŞSİZDİ -

Türkiye’nin dünyanın merkezinde olmasına rağmen havacılıktan alınan payın oldukça düşük olduğunu tespit ederek yola çıktıklarını kaydeden Topçu şöyle devam etti:

“2003’te ilk incelememizdee THY’nin potansiyelinin bu olmadığına karar verdik ve 61 uçak sipariş ettik. Bu uçaklar filoya gelince ‘bu uçaklar nerede uçacak’ demeye başladılar. 61 uçağı filoya kattık ve o uçaklar da ihtiyacı karşılamamaya başladı. O dönem bir yılda 24 hat açarak rekor kırdık. 2012’de 34 hat açtık ve o rekoru da geçtik. 2003’te işsiz gezen pilotlar varken sonrasında pilot açığı ortaya çıktı. 1,2 milyon cirodan 9,7 milyar dolar ciroya, 10 bin çalışan 16 bin çalışana, 15 iştirak sirketle çalışan sayısı 31 bine çıkmış, kargo, catering, uçak yakıtı, koltuk üretimi,  galley üretiminde birçok alanda ortaklıklar kurarak veya kendi sirketlerini kurarark aynı zamanda sektöre de katkı yapmıştır. 2013 yılı cirosu 13 milyar doları geçecek.”

Geçen sürede THY’nin taklit eden değil taklit edilen havayolu olduğunun altını çizen Hamdi Topçu, gelecekteki hedefleri de şöyle sıraladı:

“ Şu anda THY filosunda 210 uçak var. 2023 hedefini 2008’de belirledik. Ancak bu plan çerçevesnde 2015 hedeflerine 2010’da vardık. 2023’te 350-400 arasında uçak hedefliyoruz. Bu da THY’yi dünyanın en önemli havaoyolu haline getirecek. Güvendiğimiz şey Türkiye’nin ve İstanbul’un potansiyeli. Bunu tam olarak kullanamadık. 76 milyon nüfusumuza rağmen havayolu ile seyahat alışkanlığımız dünya standartlarının altında.”



- 7 UÇAK MAYIS’TA GELİYOR -

Filodaki 210 uçağa ek olarak 7 geniş gövdeli uçak kiraladıklarını kaydeden Topçu, bu uçakların Mayıs ayından itibaren filodaki yerlerini alacaklarını kaydetti. Topçu, geçen ay sipariş edilen 40 adet geniş gövdeli Boeing 777 ve Airbus 330 uçaklarına ek olarak dar gövde uçak siparişi için de çalışmaların sürdüğünü ve yakın gelecekte açıklanacağını bildirdi. Topçu, “ 2006 yılında THY’nin yüzde 51’inin özelleşmesiyle uçak alım bürokrasinin aylarca sürdüğü ortamdan bir gecede uçak alma noktasına geldik. Bu hızlı karar alma sürecinde THY fırsatları çok iyi değerlendirdi” diye konuştu.

Türkiye’de 46-47 havaalanından 43’ünün tarifeli uçuşlara açık olduğunu kaydeden Topçu, sadece Ankara ve İstanbul’dan değil çapraz uçuşlarla Türkiye’nin her yerinden seferler yapacaklarını ve Van-Antalya, Van-Konya-Konya-Trabzon gibi çapraz uçuşların da gündeme geleceğini ve bu potansiyelin zaman içinde yükseleceğini vurguladı ve Anadolujet’in bu anlamda büyük rol üstleneceğini söyledi.

- ACENTE PAYINA YÜZDE 50 ZAM -

Topçu, şöyle devam etti:“ 2008’de 5 uçaklık yeni bir modeli sunduk. Bu yıl 27 uçağa çıkararak Anadolujet’i en üst seviyeye çıkarmış olacağız. Bu yıl geçen yıla oranla yüzde 50-60 artış olacak. Anadolu insanının uçma talebini karşılayacağız. Bugün Anadolujet ile Sabiha Gökçen’le birlikte 8 milyonun üzerinde yolcu taşımayı planlıyoruz. Anadolujet’i Ankara’dan bir bağlantı noktası olarak kullanacağız. İki marka tek bir hizmet sunmak için elinden geleni yapıyor. Emeği geçen gece gündüz çalışan arkadaşları tebrik ediyorum. Acenteler de bu hizmetin ortaklarıdır. Başından beri TURSAB ile ortak çalışıyoruz. Elimizden ne gelirse sizinle paylaşmaya hazırız. Kazan kazan prensibiyle hareket ediyoruz. Siz de kazanacaksınız biz de kazanacağız. Sizin sorunlarınız bizim sorunlarımızdır. Ofislerinizi modern hale getirin. Bunun için biz de her türlü katkıya hazırız.”

Hamdi Topçu konuşmasının sonunda acentelere müjdeli bir haber verdi. Topçu, acentelerin Anadolujet bilet satışındaki payını 10 TL’den 15 TL’ye çıkardıklarını ancak bu artışın 50 TL üzerindeki biletlemelerde geçerli olacağını kaydetti. Acentelerin THY biletlemelerinde de artış talebini Hamdi Topçu, “ Bunu seneye konuşalım” diyerek geri çevirdi.



- "ANADOLUJET HIZLI BİR ŞEKİLDE BÜYÜME SAĞLADI" -

Anadolujet Başkanvekili İbrahim Doğan ise, Anadolujet'in sağladığı maliyet avantajlarını bilet fiyatlarına yansıtarak, ekonomik bir şekilde Anadolu insanının hava ulaşım hizmetinden faydalanmasını sağlamak için kurulduğunu belirtti. Doğan, Anadolujet'in hızlı bir büyüme gerçekleştirdiğini anlatarak, bu büyümeyle birlikte yolculara sundukları hizmetleri ile altyapıyı güçlendirdiklerini ve yolcularına transfer hizmeti, uçuş bekleme alanları, araç kiralama, otopark gibi kolaylıklar sunduklarını kaydetti. Toplantının ardından THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, TÜRSAB Başkanı Ulusoy'a başarılarından dolayı anahtar hediye etti. Hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından verilen kokteylin ardından sona erdi.

- ACENTELERİN GELİRİ YÜZDE 50 ARTACAK -

Yeni düzenlemeye göre, Anadolujet'in biletleme servis bedeli bundan sonra acenteler için 50 TL üzeri bilet sınıflarında, 15 TL olacak. Ayrıca araç kiralama hizmetini satan acente yüzde 10 komisyon kazanacak. Bu oran prime class ve prime pack hizmeti satan acenteler için de geçerli. Artık acenteler 20 TL prime class satarsa 2 TL, 100 TL prime pack satarsa 10 TL kazanabilecek. Transfer hizmeti satan acenteler de bundan böyle yüzde 5 komisyona sahip olacak. Yani Anadolujet bileti yanında ek hizmetlerden en az birini satan acente ortalamada 20 TL gibi bir gelir elde etmiş olacak. Acentelerin geliri iki katı artacak.



-"THY'Yİ GÖRÜNCE GURUR DUYUYORUZ"-

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, konuşmasında, THY'nin son dönemlerde ciddi başarılara imza attığını söyleyerek, "Yurt dışına gittiğimiz zaman havaalanlarında kenarda beklerdik, şimdi THY'yi görünce gurur duyuyoruz" dedi.

THY'nin büyümesinin sektördeki diğer özel havayolları firmalarını da olumlu etkilediğini belirten Ulusoy, "THY'nin son zamanda gerçekleştirdiği çalışmalarıyla göğsümüz kabarıyor. Yurt dışına gittiğimiz zaman kenarda beklerdik, şimdi THY'yi görünce gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Ulusoy, Türkiye'nin sadece havayollarında değil, limanları, yatak kapasitesi gibi bir çok alanda gelişme kaydettiğini söyleyerek, "Sektörün 2023 yılındaki hedefi olan 50 milyon ziyaretçi, 50 milyar dolar da gelir hedefi, inanıyorum ki 2023'ten önce yakalanacak" dedi.

Türkiye'nin turizm sektöründeki başarı faktörlerinin başında THY'nin geldiğini ifade eden Ulusoy, Anadolujet'in de THY'ye bağlı bir güç halinde olduğuna dikkat çekti. Havayollarının, turizm sektörünün "olmazsa olmazı" olduğunu kaydeden Ulusoy, THY'nin de bu konuda ciddi başarılar kaydettiğini ve uluslararası havacılık sektörü içerisindeki sıralamada haklı bir kademede yerini aldığını vurguladı.


TOPÇU: "2003'TE PİLOTLAR İŞSİZDİ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

doğru söylüyor ~ 11 yıl önce
ne çabuk unuttunuz pilot arkadaşlar 2001 yılını , sektör batmıştı, çoğunuz işsiz kalmıştınız, THY kaptanlarının maaşının 1000 dolara düştüğü haberleri çabuk unutulmuş, şimdi 10.000 avro para kazanıyorsunuz üstelikte meyve veren aşağı taşlıyorsunuz, yazık size yaaa!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
slm ~ 11 yıl önce
kendisi ne iş yapıyordu 2003 te merak eden varmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vay bea ~ 11 yıl önce
Şimdi Hamdi üstad öyle bir konuşuyosun ki insanları böyle bunalıma sokarcasına hani konuşmayacak beni bile ağzımı açtırıyorsunuz.2003'de bu yoktu biz geldik şu oldu gibisinden kelamlar insanları hiç doğru bi eksene çıkarmaz eksen saptırır İnsanlar problemlerini aktarıyor burada eskiyle yeniyi kıyaslıyorsunuz bu olmaz bu ahlaken dogru degıl 2000'de siz varmıydınız bu şirkette biz AKP'yi seçtik siz geldiniz nasıl empati kurabildiniz mi azda olsa.Yani insanların kaderini ben yazdım cümleleridir bunlar bunlara dikkat edelim Üstaddan Mevlanadan söz paylaşıyorsunuz Herşey incelikten insan kalınlıktan kırılır.Söyleceğiniz bir kelime burada 1000 kalp kırar yapmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafirUSA ~ 11 yıl önce
Tebrikler Sayin Topcu. Los Angeles semalarinda renklerimizi gormekten cok mutluyuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇİTA ~ 11 yıl önce
Şimdi derlerki atalarımız ; hızlı koşan at çabuk yorulurmuş,birde çita da çok hızlı koşar ama sadece 35 ile 45 saniye arasında koşar bundan fazla koşarsa beyin kanaması geçirir hararetten ,malesef THY çok hızlı koşuyor hararet tavana vurmuş farkında değil :) beyin kanaması geçirecekler farkında değiller.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2003?? ~ 11 yıl önce
editör bey niye yorumumu yayınlamıyorsun ben anlamıyorum. diyorumki hta da bu torpilcileri korumak için ayarlanmış bir kurum . ordaki pskikolog da iş bulamamış başka. kendini tatmin için yetenekli, yalaka olmayan, iki yüzlü sahtekar olmayan, mert ,dürüst ,ar damarı catlamamış pilotları işe almamak için orda görevli bir canlıdır. nerde var yalaka sahtekar ve torpilcileri onları seciyor ve bizim gibilerede olumsuz cevabını veriyorlar. korkuyorsunuz değilmi benim gibi gercek imanlı ,dürüst calışkanları almamak için ve herşeyin farkında olan pilotları işe almamak için bu htayı siz kurdunuz siz getirdiniz bizim başımıza.. haram olsun..çıkıcak elbet.. sayın hamdi bey bu htayı kimleri korumak için thyye anlaşma yaptın. sizler eleştireye gelemiyorsunuz değilmi. korkuyorsunuz bu millet uyanıcak diye öyle değilmi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tolga ~ 11 yıl önce
yine yüzlerce işsiz pilot var bunu bile bile utanmadan nasıl övünüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PARAMI VER ~ 11 yıl önce
13 milyar doları geçecek diyorsun ciromuz,biz atılanların paralarını vermiyorsun.benim paramı işleterek borsada faizde zengin oluyorsun.biraz vicdanlı ol da paralarımızı ver artık,hakkımızı ver..sadaka değil.kul hakkı yedin dendiğinde de ağlıyorsun.hakkımı,paramı ver,yeter artık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
Alitaliada böyleydi.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ibrahim Dogan a ~ 11 yıl önce
vah vahhhhh :(( :(( :((

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000