17 Nisan 2009, Cuma 19:21:46

Tokat Havaalanı'nda belirsizlik

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Arat, THY ve diğer özel havayolu şirketlerinde Tokat Havaalanı’na inebilecek özellikte uçağın olmadığını söyledi.
  • Erzurum'da da belirsizlik olsun. Erzurum'a da uçak inmesin.
  • Birbuçuk kilometre asfalt yol yapan gelsin buraya uçak insin diyor. Bu yatırımı yaparken bölgenin iklimine etraftaki yükseltilere,yerleşim birimlerine,elektrik tellerine bakmıyorlar. Bir bilene de sormuyorlar.İşi resmiyete dökünce herşey bitti emir demiri keser sanıyorlar.Uçak ineceği zaman Belediye itfaiyesini ve ambulansını yolluyorlar.Bütün bunlara göz yumuluyor ve hatır için kelle koltukta bir kaç sefer yapılıyor.Pilotlar ter kan içinde el terazi göz kantar metodu ile inip kalkıyorlar. ve o yöneticiler bütün bu olumsuzlukları göremiyorlar. Tokatlılara tavsiyem boşuna para harcamasınlar.Merzifonu veya Sivası kullansınlar.
  • mng nin kargo uçakları esenboğa da bomboş yatıyor. anlayan anlamıştır
  • Tokat ve gibisi kucuk alanlar seferler istiyorlarsa AyJet gibi sirketlerin turboprop ucak getirmelerini desteklemeleri lazimdir. Cozum bu. Yeni bir pist insaati epey zaman ve para alacak bir is.
  • Siyasi bir karar ve mali kaynak aktarılması neticesinde, İl Özel İdareleri tarfından alel acele yurdun her tarafına meydanlar yapıldı. "Her ile bir meydan" kampanyası idi bu. Çoğu meydan bilimsellikten uzak, kamulaştırılabilen araziye bağımlı olarak inşa edilmiş. Meydana göre kamulaştırma yapılmamış gibi. Bu işi havacıları bırak, karayollarına sorsalardı; pistleri dağlara paralel yaparlardı, diklemesine değil. Sadece Tokat değil, bunun gibi neredeyse her ilde bunlardan birer tane var. DHMİ'ile koordinasyon kursalardı emniyetli, kötü hava şartlarında da kullanılabilecek düzgün bir meydanları olabilirdi bu illerin. THY de buralara inebilecek uçaklar yerine Boing 777, Aırbus 340 gibi uçaklar alıyor, Özel sektör karlılığı tercih ediyor.
  • TOKAT HAVA ALANININ ÖZELLEŞMESİ GÜNDEMDE.BUYURUN TOKAT VALİLİĞİ VE TİCARET ODASI!MEYDAN SİZİNDİR.PİSTİ SİZ YAPIN UÇAĞI BİZ GÖNDERELİM.HADİ BAKALIM GÖSTERİN KENDİNİZİ.
  • sirf taokat havalimanina inmek icin havayolu sirketlerinin kucuk ucaklar almasini beklemek biraz hayalcilik gibi gozukuyor.olaya verimlilik ve kar acisindan bakilir ve uygun gorurlerse havayolu sirketleri gereksinim duyarlarsa bombardier,embraer gibi daha kucuk olan ucaklar da satin alabilir
  • TSO daki göreviniz neyse bence onu devam ettirin Sn Başkanım. Tokat a şu uçak iner veya bu uçak inmez demek size ne yazık ki fikir verme şansını tanımıyor. Bırakın havacılığı havacılar ve bu işin teknik yönleriyle uğraşan teknik adamlarımız, mühendislerimiz yürütsün. UBAK / SHGM var, DHMİ var, ve diğer özel kuruluşlar var onların fikirleri önemli bence. Siz TSO yu Tokat ilimizin sanayicilerini ve işadamlarını düşününe efendim bence.. DGRTRAINER63nasıl kalkındıracağınızı

Tokat Havaalanı’na düzenlenen seferlerin durdurulmasının ardından yaşanan belirsizlik devam ediyor. Havaalanına uçakların sefer düzenlemesi için pistin yenilenmesinden cami minaresinin kısaltılmasına kadar istekler yerine getirilirken, Atlasjet'in aldığı kararla Tokat Havaalanı’na düzenlendiği seferleri iptal etmesi yetkilileri zor duruma soktu. Yaklaşık 4 aylık süreçte Tokat Havaalanı’na pist yönü ve boyu itibariyle inebilecek kapasitede uçak bulunamaması nedeniyle sefer düzenlenemiyor.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat, kentin tekrar havaalanına kavuşması için milletvekilleri bazında yapılan çalışmaların hem destekçisi hem de takipçisi olduklarını söyledi.

Başkan Arat, havaalanının tekrar yapılmasının gündemde olduğunu ifade ederek, "Tokat'ın hem kargo hem de yolcu uçaklarının inebileceği bir piste kavuşmasını arzu ediyoruz. Tarıma dayalı sanayi her geçen gün giderek artıyor. Buradan yurt dışına uçakla yaş, sebze ve meyve ihracatı yapılarak orda ürünlerimizin reyonlarda yer alması sağlanmalı. Havaalanına sadece ulaşım olarak bakmamız lazım. Uzun vadede kargo uçaklarının inebileceği bir piste havaalanımızı kavuşturmalıyız. Milyarlarca para harcanmasına rağmen bugün havaalanını kullanamıyoruz. 20-30 yıl ilersini düşünerek hareket edilmeli. Bu bir süreçtir, sonuçta imkanlar ölçüsünde yapılacak bir yatırım. Tahmini olarak 12-13 milyon TL arasında bir rakamdan bahsediliyor. Biz bunu en erken 2010 yılına çıkartırsak o bile şehrimiz için bir kar diye düşünüyoruz" dedi.

Başkan Arat, bu süre içinde havaalanın atıl durumda kalmaması için alternatifler arandığını ifade ederek, "Ama THY ve diğer özel şirketlerinde Tokat Havaalanına inebilecek özellikte uçağı yok. O nedenle mevcut havaalanımıza bu standartlarda uçak inmesi söz konusu değil. Beklentimiz THY'nin veya diğer özel şirketlerin Tokat Havaalanı’na inebilecek kapasitedeki uçaklardan filosuna katması. Ama sonuçta bu bir ticaret. Atlasjet özel sektör, karını farklı yerlerde daha iyi şartlarda bulduğu için uçaklarını aldı gitti" diye konuştu.

Tokat Havaalanı'nda belirsizlik

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
Erzurum'da da belirsizlik olsun. Erzurum'a da uçak inmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Birbuçuk kilometre asfalt yol yapan gelsin buraya uçak insin diyor. Bu yatırımı yaparken bölgenin iklimine etraftaki yükseltilere,yerleşim birimlerine,elektrik tellerine bakmıyorlar. Bir bilene de sormuyorlar.İşi resmiyete dökünce herşey bitti emir demiri keser sanıyorlar.Uçak ineceği zaman Belediye itfaiyesini ve ambulansını yolluyorlar.Bütün bunlara göz yumuluyor ve hatır için kelle koltukta bir kaç sefer yapılıyor.Pilotlar ter kan içinde el terazi göz kantar metodu ile inip kalkıyorlar. ve o yöneticiler bütün bu olumsuzlukları göremiyorlar. Tokatlılara tavsiyem boşuna para harcamasınlar.Merzifonu veya Sivası kullansınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
mng nin kargo uçakları esenboğa da bomboş yatıyor. anlayan anlamıştır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tokat ve gibisi kucuk alanlar seferler istiyorlarsa AyJet gibi sirketlerin turboprop ucak getirmelerini desteklemeleri lazimdir. Cozum bu. Yeni bir pist insaati epey zaman ve para alacak bir is.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Siyasi bir karar ve mali kaynak aktarılması neticesinde, İl Özel İdareleri tarfından alel acele yurdun her tarafına meydanlar yapıldı. "Her ile bir meydan" kampanyası idi bu. Çoğu meydan bilimsellikten uzak, kamulaştırılabilen araziye bağımlı olarak inşa edilmiş. Meydana göre kamulaştırma yapılmamış gibi. Bu işi havacıları bırak, karayollarına sorsalardı; pistleri dağlara paralel yaparlardı, diklemesine değil. Sadece Tokat değil, bunun gibi neredeyse her ilde bunlardan birer tane var. DHMİ'ile koordinasyon kursalardı emniyetli, kötü hava şartlarında da kullanılabilecek düzgün bir meydanları olabilirdi bu illerin. THY de buralara inebilecek uçaklar yerine Boing 777, Aırbus 340 gibi uçaklar alıyor, Özel sektör karlılığı tercih ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TOKAT HAVA ALANININ ÖZELLEŞMESİ GÜNDEMDE.BUYURUN TOKAT VALİLİĞİ VE TİCARET ODASI!MEYDAN SİZİNDİR.PİSTİ SİZ YAPIN UÇAĞI BİZ GÖNDERELİM.HADİ BAKALIM GÖSTERİN KENDİNİZİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sirf taokat havalimanina inmek icin havayolu sirketlerinin kucuk ucaklar almasini beklemek biraz hayalcilik gibi gozukuyor.olaya verimlilik ve kar acisindan bakilir ve uygun gorurlerse havayolu sirketleri gereksinim duyarlarsa bombardier,embraer gibi daha kucuk olan ucaklar da satin alabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TSO daki göreviniz neyse bence onu devam ettirin Sn Başkanım. Tokat a şu uçak iner veya bu uçak inmez demek size ne yazık ki fikir verme şansını tanımıyor. Bırakın havacılığı havacılar ve bu işin teknik yönleriyle uğraşan teknik adamlarımız, mühendislerimiz yürütsün. UBAK / SHGM var, DHMİ var, ve diğer özel kuruluşlar var onların fikirleri önemli bence. Siz TSO yu Tokat ilimizin sanayicilerini ve işadamlarını düşününe efendim bence.. DGRTRAINER63nasıl kalkındıracağınızı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000